Young-Pyo Lee vertrekt uit Europa

De Zuid-Koreaan Young-Pyo Lee vertrekt na zeven seizoenen uit Europa. Lee speelde het afgelopen seizoen voor Borussia Dortmund, maar de verdediger mag na één seizoen alweer vertrekken bij de club uit de Bundesliga.

De 32-jarige linksback zet zijn carrière voort bij Al-Hilal, een club uit Saudi-Arabië waar Erik Gerets de leiding heeft. Lee begon zijn loopbaan bij Anyang Cheetahs, een voormalige club uit de Koreaanse K-League. Op het WK 2002 was Lee onder leiding van Guus Hiddink één van de betere spelers aan de kant van Zuid-Korea. De halve finale tegen Duitsland bleek toen het eindstation, maar met zijn goede spel verdiende de verdediger een transfer naar PSV.

Met de nationale dubbel en een halve finale Champions League op zak werd de Zuid-Koreaan door Tottenham Hotspur, dat op dat moment onder leiding stond van Martin Jol, overgenomen van PSV. Na drie avontuurlijke jaren in Engeland stapte hij over naar Dortmund. Na één seizoen in de Bundesliga gaat Lee nu spelen voor de recordkampioen uit Saudi-Arabië.