Volgende week vierde map BF1943?

Tdriver
Als het een beetje meezit kunnen PS3 en XBOX360 bezitters van de online shooter "Battlefield 1943", in de loop van volgende week al de nieuwe 'Coral Sea' map uitproberen. Deze vierde map in de game wordt pas vrijgegeven als de online community van de betreffende console 43 miljoen kills haalt.

Amper 24 uur nadat afgelopen vrijdag de timer is gaan lopen, lag de score op PSN al op 5.6 miljoen kills. Bij Xbox live gaat het nog sneller met ongeveer 9.5 miljoen kills in in het eerste etmaal. De verwachting is dat -mede dankzij de zomervakantie in Europa en de USA- de 43 miljoen grens op beide platformen voor het einde van de komende week wordt verbroken.

De snelheid waarmee de cijfers oplopen is opvallend omdat de nieuwste telg van van gameontwikkelaar EA DICE in de eerste 48 uur van zijn release vorige week nogal wat problemen met de servers leek te hebben.

Battlefield 1943 is momenteel alleen nog als downloadable game voor de PS3 en Xbox 360 verkrijgbaar via Playstation Network en Xbox live. De PC versie komt pas in september uit.

"Coral sea" is de vierde map in de game en focust zich, zoals het er nu naar uitziet, volledig op 'aerial battle', lucht gevechten ofwel dogfights dus. Hier is alvast een voorproefje.