Higuain: "Moet knokken voor mijn plaats"

donroyco
Bij Real Madrid vreest elke speler behoudens de nieuwe aankopen momenteel voor zijn positie. Ook Gonzalo Higuain is na de koop van Karim Benzema niet meer zeker van zijn stek.

"Het is me een waar genoegen om met Cristiano Ronaldo, Kaká en Karim Benzema samen te gaan spelen", vertelde de aanvaller in Ole. "Als ik wil spelen, ondanks het feit dat ik vorig seizoen 22 goals maakte, dan moet ik er in de voorbereiding vol voor gaan."

Higuain heeft respect voor Ronaldo en Kaká. "Ze zijn allebei spelers van wereldklasse en zijn beiden ook speler van de wereld geweest. Ze passen perfect in een dominant team, dat met pressie naar voren speelt."

Momenteel speelt niet alleen de concurrentiestrijd een rol, maar Higuain wacht ook geduldig op een invitatie van de Argentijnse bondscoach Diego Maradona voor het nationale team.

"Daar blijf ik wel kalm onder. Tot het moment dat de spelerslijst bekend wordt gemaakt, weet ik het niet. Dus ik moet een goed seizoen draaien met Real Madrid en dan maar hopen dat ik word opgeroepen. Ik wil in ieder geval niet voor Frankrijk spelen (Higuain is geboren in Frankrijk, red.), want mijn hart klopt voor Argentinië."