Amsterdam wil WK roeien 2014

Peterselieman
De FISA Council heeft bekend gemaakt dat ze Amsterdam voordraagt voor de organisatie van de Wereldkampioenschappen Roeien in 2014.

Eerder dit jaar hebben de KNRB en de gemeente Amsterdam zich kandidaat gesteld voor de organisatie van de WK in 2013. Ook Chungju (Zuid-Korea) en Brandenburg (Duitsland) hadden zich aangemeld. Oorspronkelijk zou dit jaar alleen de organisatie voor 2013 worden aangewezen. Echter, vanwege de kwaliteit van de kandidaten en de kosten die FISA jaarlijks moet maken voor een selectieprocedure, had de Council eerder al besloten om dit jaar ook direct over de organisatie voor 2014 te besluiten.

De FISA Council was bijzonder te spreken over de kwaliteit van de Nederlandse organisatie, de financiële onderbouwing en de steun van de gemeente Amsterdam, het ministerie van VWS, Topsport Amsterdam en NOC*NSF. Zij zijn ervan overtuigd dat Amsterdam een uitstekend WK zal organiseren.

Vanwege de spreiding over de continenten heeft de council besloten Chungju voor te dragen voor 2013 en Amsterdam voor 2014. De definitieve toewijzing van de organisatie gebeurt door het FISA congres op 31 augustus in Poznan, Polen. Bij dit congres mogen alle landen die aangesloten zijn bij de FISA hierover stemmen. Het advies van de FISA council weegt hierbij altijd bijzonder zwaar.