AGOVV kan dankzij financiers de transfermarkt op

donroyco
Drie ondernemers hebben toegezegd een aanzienlijk geldbedrag te investeren in de spelersselectie van AGOVV. De club uit Apeldoorn wil hiermee minimaal drie nieuwelingen binnenhalen, meldt De Stentor.

De drie zakenmensen, van wie Jan Artz -voormalig profvoetballer en futsalinternational- alleen naar voren wil treden, hebben gegarandeerd dat er direct 250.000 euro beschikbaar is. Een deel daarvan kan in nieuwe spelers worden gestoken. "En een deel wordt gebruikt voor een nieuwe commerciële ruimte met twintig skyboxen", zo liet AGOVV-voorzitter Victor Doorn weten. "Dit is een grote opluchting in moeilijke tijden. Zij (de investeerders, red.) zijn geen aandeelhouders geworden, maar gaven garantie voor groei. Wij zijn verzekerd van onze inkomsten."

Artz begon deze week als nieuwe commercieel directeur bij de club uit Apeldoorn. Voorheen was hij technisch directeur bij FC Valetta uit Malta. Doorn meldt verder dat AGOVV met het uitgeven van aandelen bezig is. "Dat zou een volgende stap zijn. Iedereen die tot nu toe geld in de club heeft gestoken, deed de toezegging dat zij hun vorderingen omzetten in een achtergestelde lening als het lukt."

Coach John van den Brom was samen met de technische staf één van de initiatiefnemers om de investeerders en de AGOVV bij elkaar te brengen. "Hier hebben we heel veel tijd en energie in gestoken, maar we zijn natuurlijk ontzettend blij met het resultaat. Ondanks de mooie 1-0 overwinning op FC Utrecht hebben we een te smalle selectie. We zoeken in een ideaal plaatje een doelman, een rechtsback, iemand voor centraal achterin en een speler die aan de zijkanten uit de voeten kan."