FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 28 mei 2009

Politie pakt Duitse topcrimineel

Het is de Duitser Thomas Wolf gelukt om negen jaar uit handen van de politie te blijven, terwijl ze constant jacht op hem bleven maken. Maar gisteren is hij in de Hamburgse hoerenbuurt Reeperbahn gepakt door de polizei. Wolf is een van Europa's beruchtste bankovervallers.

De 56-jarige topcrimineel pleegde veel bankovervallen, door heel Europa. Bij elke overval gebruikte hij nepexplosieven. Steeds werd hij opgepakt, veroordeeld, maar wist hij uit gevangenissen te ontsnappen. De laatste keer dat hij ontsnapte is negen jaar geleden. Bij zijn arrestatie heeft Wolf zich niet verzet.

Thomas Wolf heeft ook een keer toegeslagen in Nederland. In 2003 werd er groot alarm geslagen: Wolf was in ons land gesignaleerd en zou op het punt staan een overval te plegen. De beweringen werden door politie en justitie weggelachen. Drie dagen later drong Wolf een ABN Amro-filiaal in Eindhoven binnen waarbij hij een zwangere vrouw gijzelfde en 1,5 ton als souvenir mee terugnam naar Duitsland.

Milow meest gedownloade artiest 2008

Jonathan Vandenbroeck, beter bekend als zanger Milow, was in 2008 de meest gedownloade artiest van Vlaanderen. Hiervoor heeft hij de Ultratop Download Award gekregen. Milow heeft dit grote succes voornamelijk te danken aan zijn grootste hit: Ayo Technology, een cover van Justin Timberlake.

"Ik heb dankzij internet nieuwe fans gekregen, zelfs in de Verenigde Staten. Dankzij dat succes op internet zijn de radiozenders ook mijn muziek beginnen draaien. Ik ben dan ook erg blij dat mijn fans de weg gevonden hebben naar legale downloads", aldus de zanger, die ook behoorlijk actief is in Nederland.

Met dank aan felicita36 voor de submit.

Doden door ongeval A28 bij 't Harde

Als gevolg van een eenzijdig ongeval op de A28 bij 't Harde zijn vanavond twee mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Het duo reed in een bestelbusje over de snelweg, maar de bestuurder verloor om onbekende redenen de macht over het stuur. De auto kwam daarna in de berm terecht.

Een slachtoffer overleed ter plekke, de andere persoon is in het ziekenhuis bezweken aan de opgelopen verwondingen. De slachtoffers zijn volgens de politie nog niet geïdentificeerd.

Overheid steunt Amber Alert niet

Amber Alert Nederland, het nationale alarmsysteem bij kinderontvoeringen, hoeft niet op steun van de overheid te rekenen. De tekstborden boven de snelweg worden door het ministerie van Verkeer en Waterstaat niet ter beschikking gesteld, zoals in Frankrijk, Duitsland en Amerika wel gebeurt.

Het ministerie van Justitie wil ook niet meehelpen: ze weigeren bij te dragen in de kosten van het systeem. Niet voor een grote promotiecampagne, maar ook niet voor de sms-kosten als er een Amber Alert wordt uitgestuurd. Hierdoor betalen mensen die zich hebben aangemeld voor de alerts nu 25 cent per ontvangen bericht. En juist dat stoot veel Nederlanders tegen de borst, waardoor veel mensen zich niet aanmelden.

In september vorig jaar zouden de twee ministeries samen zorgen dat de tekstborden boven de snelwegen gebruikt konden worden bij kinderontvoeringen. Maar tot op de dag van vandaag is er nog niks besloten. "Het is een complexe materie met veel haken en ogen en daarom duurt het lang. We hopen deze zomer een belissing te nemen", zegt een woordvoerder.

Het initiatief voor Amber Alert kwam vanuit het Limburgse bedrijf Netpresenter, dat ook de hele ontwikkeling van het systeem uit eigen zak betaald heeft. Het bedrijf droeg het systeem kostenloos over aan het KLPD. Formeel gezien is het een particulier initiatief en dus niet bedacht door de politiek.

3-jarig meisje schiet broertje dood

In Bakersfield (Californië, Verenigde Staten) heeft een 3-jarig meisje per ongeluk haar 2-jarige broertje doodgeschoten. Dit gebeurde met het halfautomatische pistool dat ze onder het bed van haar ouders gevonden had.

De peuter begon ermee te spelen en vuurde per ongeluk één kogel af waarbij haar jongere broertje in de borst werd geraakt en gereanimeerd moest worden. Hij werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar aan zijn verwonding.

De vader van de kinderen was op zijn werk toen het ongeluk plaatsvond, de moeder was ergens anders in de flat. De politie is een onderzoek gestart.

Met dank aan felicita36 voor de submit.

Voetbal: Uitslagen play-offs 28/05

Vandaag werden er verschillende wedstrijden in de play-offs van de Eredivisie gespeeld. In de strijd om een ticket voor de Europa League nam FC Groningen het op tegen NAC Breda. In de promotie/degradatie wedstrijden speelde RKC Waalwijk tegen De Graafschap en nam Cambuur Leeuwarden het op tegen Roda JC.

NAC Breda - FC Groningen

NAC begon goed aan het thuisduel tegen Groningen. De ploeg van Robert Maaskant zette de formatie van Ron Jans goed onder druk, maar had de pech dat Patrick Mtiliga de lat raakte en Anthony Lurling en Donny Gorter stuitten op Luciano. Aan de andere zijde waren voor rust Gonzalo García en Andreas Granqvist dicht bij de openingstreffer.
Groningen had aan het begin van de tweede helft geluk dat NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar in de fout ging, waarna Holla de bal binnen kon koppen. De thuisploeg probeerde daarna wel aan te vallen, maar tot doelpunten leidde dit niet. Het was in blessuretijd idabdelhay die via een fraaie actie alsnog de gelijkmaker op het bord zette.

Zondag treden beide ploegen in Groningen weer tegen elkaar aan om uit te maken wie Europa in mag.

NAC Breda - FC Groningen 1-1
49’ Holla 0-1
90+1’ Idabdelhay 1-1

Toeschouwers: 15.550
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Zwaanswijk, Penders, Idabdelhay, Lurling (NAC Breda), García, Levchenko, Van de Laak, Granqvist (FC Groningen)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Gorter (Reuser/86), Gilissen (Idabdelhay/78), Kwakman, Kolkka (Cairo/78), Lurling, Boukhari

FC Groningen: Luciano, De Roover, Švejdík, Granqvist, Stenman, Van de Laak (Meerdink/86), Holla, Lovre, Levchenko, García (Matavz/46), Berg

RKC Waalwijk - De Graafschap 

RKC liet meteen zien dat de ploeg wilde winnen. Met name Benajmin de Ceulaer zorgde via de vleugels voor gevaar. Mede hierdoor kwam De Graafschap totaal niet in de wedstrijd. Maar tot goals kwam het offensief van de thuisploeg in de eerste helft niet.

Kort na rust was het wel tweemaal raak voor RKC via Snoyl en Benson. Daarna mochten de Superboeren komen, maar tot meer dan een kans voor invaller Luuk de Jong kwam de ploeg niet. Hierdoor moet De Graafschap zondag in eigen huis winnen om nog kans te houden om zich te handhaven in de Eredivisie.

RKC Waalwijk - De Graafschap 2-0
50’ Snoyl 1-0
53’ Benson 2-0

Toeschouwers: 6.130
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Mandemakers Stadion
Gele kaart: Fränkel (De Graafschap)

Opstellingen

RKC Waalwijk: Wevers, H. Mulder (Jongsma/60), Gudde, Varela, D. Mulder, De Ceulaer, Obodai (Peltjo/86), Berger, Snoyl, Benson, Benschop (Vorm/75)

De Graafschap: Heijblok, Nalbantoglu, Keller (Drost/46), Volmer (Den Ouden/78), Fränkel, Oost (De Jong/46), Meijer, Buijs, Van den Ouweland, Ben Sahar, Assaidi

SC Cambuur Leeuwarden - Roda JC 

De ploeg uit Leeuwarden was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg drie uitstekende kansen, maar wist deze niet te benutten. De eerste helft werd ontzettend traag gespeeld en Roda kwam maar niet in haar spel. Hierdoor kreeg Cambuur steeds meer de overhand, maar tot doelpunten leidden het niet.

De tweede helft begon voortvarender, maar nog steeds kwam Roda er niet lekker uit. Pas in de 73e minuut kreeg de club uit Kerkrade haar eerste grote kans. Dit schudde de Limburgers een beetje wakker en ze begonnen wat meer initiatief te tonen. Cambuur kreeg daarintegen drie grote kansen, maar deze werden gestopt door Bram Castro, die de Limburgers op de been hield, of naast geschoten. De Friese ploeg zal komende zondag vol goede moed richting Kerkrade afreizen om de returnwedstrijd te spelen.


Karakteristieken

SC Cambuur Leeuwarden - Roda JC 0-0

Toeschouwers: 10.200
Scheidsrechter: Roelof Luinge
Stadion: Cambuurstadion
Gele kaart: Beekmans (SC Cambuur Leeuwarden), Lachambre, Janssen (Roda JC)

Opstellingen

SC Cambuur Leeuwarden: Van der Vlag; Brack, R. Jansen, M. Jansen, Rustenberg; Beekmans, Van der Heide (91/Wegh), Guijt; De Visscher, Ter Heide (De Vries/76), Maachi

Roda JC: Castro; De Fauw, Kah, De Wree, Lachambre; Delorge, Janssen, Meeuwis, Bodo; Hadouir en Cissé (Van Damme/88)

Natuurlijk Evenwicht

Een nieuwe columnist: Ton-Deuse. Iedere 14 dagen op donderdagavond.

Daar waar mogelijk, maar vaak tegen beter weten in, proberen milieuorganisaties nog te redden wat er te redden valt. Hun ultieme doel is het herstellen van het natuurlijk evenwicht. Onder meer vanuit die overweging is men overgegaan tot zulke extremiteiten als een zeehondencrèche en een zebraveulenpeuterspeelzaal.

Zwanger meisje laat zich in elkaar slaan

Een 17-jarige Amerikaanse die ongewenst zwanger was, is aangeklaagd wegens het vermoedelijk betalen van een man om haar in elkaar te slaan. Het meisje zou gehoopt hebben daardoor een miskraam te krijgen.

Vandaag vertelden de aanklagers dat de foetus het voorval overleefd heeft. De 17-jarige wordt beschuldigd van het aanzetten tot moord en zit op dit moment vast in een jeugdgevangenis. De man wordt beschuldigd van poging tot moord.

De man zou 150 dollar van haar hebben gekregen als hij haar in elkaar zou slaan, nadat haar vriendje gedreigd had het uit te maken als ze de zwangerschap niet zou laten afbreken.

Volgens de aanklagers heeft de 21-jarige verdachte het meisje meegenomen naar zijn huis, en haar daar vervolgens geslagen en gebeten.

Met dank aan felicita36 voor de submit.

 

Grinham en Atkinson naar halve eindstrijd op EK

Natalie Grinham en Vanessa Atkinson hebben zich vanavond geplaatst voor de halve finales van het Europese Kampioenschap squash in het Belgische Herentals.

De 31-jarige Grinham ontmoet hierin morgen titelverdedigster Isabelle Stoehr, terwijl de twee jaar oudere Atkinson stuit op Laura Lengthorn-Massaro.

Zowel de als eerste geplaatste Grinham als de als vierde ingeschaalde Atkinson moesten hard werken om de laatste vier te bereiken. De nummer ťťn van de plaatsingslijst kreeg verrassend veel tegenstand van de jonge, maar zeer talentvolle Camille Serme uit Frankrijk. Nadat de Almeerse de eerste twee games naar zich toe had getrokken, moest ze het derde bedrijf aan de FranÁaise laten. In de vierde game kwam de voormalige Australische echter weer sterk terug: 11-8, 11-9, 9-11, 11-7.

De Nederlandse, die morgenavond (19.00 uur) in de halve eindstrijd met Isabelle Stoehr voor de derde opeenvolgende keer op een Franse tegenstander stuit, was niet echt te spreken over haar optreden: "Het was zeker niet mijn beste optreden, maar ook deze overwinningen tellen. Camille had niks te verliezen, speelde daardoor vrijuit en deed dat bovendien erg goed. Ik daarentegen bewoog niet geweldig en had zeker in het begin ook nog wat problemen om de bal te zien op deze glazen baan. Maar zo een partij is alleen maar goed voor morgen. Dan ben ik ongetwijfeld weer iets scherper," aldus Grinham.

Ook Atkinson had het verre van makkelijk in haar kwartfinalepartij tegen Manuela Manetta. Na vier games stond de voormalige Europees- en wereldkampioene echter wel met haar handen in de lucht. De Nederlandse squashster bleek met uitzondering van de tweede game net iets koelbloediger dan haar Italiaanse tegenstandster: 11-9, 9-11, 11-9, 12-10. De elfvoudig nationaal kampioene speelt morgenmiddag om 17.00 uur tegen de Engelse Laura Lengthorn-Massaro, die te sterk was voor de derde Nederlandse bij de laatste acht. De 32-jarige Annelize Naudť was niet opgewassen tegen de nummer zeven van de wereld, die in BelgiŽ als tweede gerangschikt is. Het werd 8-11, 3-11, 6-11.

Later vanavond komt Laurens Jan Anjema nog in actie in de kwartfinales. De 25-jarige Hagenaar, als zevende geplaatst, bereikte vanmiddag als enige Nederlander de laatste acht van de Europese titelstrijd waarin hij aantreedt tegen Peter Barker.

Klik hier voor de uitslagen van het Europese Kampioenschap voor individuen.

Heet je Tanja? Gratis naar Artis!

Iedereen die Tanja heet wordt getrakteerd door de Amsterdamse dierentuin Artis. Dinsdag 2 juni mogen alle Tanja's van Nederland gratis naar binnen, ter gelegenheid van de 49e verjaardag van nijlpaard Tanja. Volgens Artis is Tanja met haar 49 jaar het oudste nijlpaard van Nederland, en dus reden voor een feestje.

Nijlpaard Tanja is geboren en getogen in de Amsterdamse dierentuin, maar loopt op het einde. Nijlpaarden worden gemiddeld tussen de 40 en 50 jaar oud. Als verjaardagscadeau krijgt het nijpaard van haar verzorgers een gezonde groentetaart. Alle naamgenoten van Tanja kunnen zich dinsdag 2 juni aan de kassa melden, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs krijgen zij dan gratis toegang.

Winkelbediende geeft overvaller $40 voor insuline

Een winkelbediende in Fort Smith (Verenigde Staten) wilde de kassa niet openen voor een overvaller, maar gaf hem wel 40 dollar uit eigen zak nadat de overvaller zei dat hij het geld nodig had voor insuline.

Toen de politie na de overval ter plaatse was vertelde de winkelbediende dat de onbekende man de winkel binnenkwam en zijn shirt optilde waardoor een pistool te zien was dat half in zijn broek gestopt zat. Vervolgens zei de man: "Ik haat het om dit te doen" en vertelde dat hij 40 dollar uit de kassa nodig had.

De winkelbediende zei dat hij het geld niet kon geven, waarna de overvaller liet weten het geld nodig te hebben voor insuline. Hierop haalde de winkelbediende geld uit zijn eigen portemonnee en gaf het aan de overvaller. Deze accepteerde het geld, schudde hem zijn hand en bedankte hem.

De politie is nog op zoek naar de overvaller.

Met dank aan felicita36 voor de submit.

Wilders lacht om berisping Balkenende

Geert Wilders is vandaag berispt door Jan Peter Balkenende. De premier heeft zijn afkeuring uitgesproken over uitspraken van de PVV-voorman, vandaag tijdens het Verantwoordingsdebat. Hierin uitte Wilders kritiek op journaliste Joanie de Rijke, die door de Afghaanse Taliban is ontvoerd en verkracht. Wilders wilde hiermee het moreel verval in Nederland onder de aandacht brengen, tot een berisping aan toe.

Joanie de Rijke is verkracht door de Taliban, maar vertelde begrip te tonen voor de verkrachters. Volgens Wilders is dat "tekenend voor het moreel verval van onze elite. Die hele elite lijdt aan het Stockholmsyndroom ".

"Ik vond die vergelijking eerlijk gezegd uiterst pijnlijk en smakeloos", zegt Balkenende. Hij vindt dat Wilders de journaliste op een beschamende manier heeft neergezet. De premier zei te hopen dat Wilders zich diep in zijn hart schaamt voor de uitspraken, maar Wilders is niet onder de indruk van de berisping. "Het morele verval van het goedpraten van een verkrachting is tekenend voor de elite waar u ook toe behoort. U kunt bezwaar maken tot u een ons weegt", antwoordde de PVV-voorman tegen Balkenende.

Uitslag SC Cambuur Leeuwarden - Roda JC

In de tweede wedstrijd om een plek in de Eredivisie is het teleurstellend 0-0 geworden. Alhoewel Cambuur Leeuwarden het betere team was, werden de kansen niet verzilverd. Roda JC mag hopen dat het in de thuiswedstrijd een beter wedstrijd zal spelen, anders zal lijfsbehoud nog een lastige klus worden.

De ploeg uit Leeuwarden was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg drie uitstekende kansen, maar wist deze niet te benutten. De eerste helft werd ontzettend traag gespeeld en Roda kwam maar niet in haar spel. Hierdoor kreeg Cambuur steeds meer de overhand, maar tot doelpunten leidden het niet.

De tweede helft begon voortvarender, maar nog steeds kwam Roda er niet lekker uit. Pas in de 73e minuut kreeg de club uit Kerkrade haar eerste grote kans. Dit schudden de Limburgers een beetje wakker en ze begonnen wat meer initiatief te tonen. Cambuur kreeg daarintegen drie grote kansen, maar deze werden gestopt door Bram Castro, die de Limburgers op de been hield, of naast geschoten. De Friese ploeg zal komende zondag vol goede moed richting Kerkrade afreizen om de returnwedstrijd te spelen.


Karakteristieken

SC Cambuur Leeuwarden - Roda JC 0-0

Toeschouwers: 10.200
Scheidsrechter: Roelof Luinge
Stadion: Cambuurstadion
Gele kaart: Beekmans (SC Cambuur Leeuwarden), Lachambre, Janssen (Roda JC)

Opstellingen

SC Cambuur Leeuwarden: Van der Vlag; Brack, R. Jansen, M. Jansen, Rustenberg; Beekmans, Van der Heide (91/Wegh), Guijt; De Visscher, Ter Heide (De Vries/76), Maachi

Roda JC: Castro; De Fauw, Kah, De Wree, Lachambre; Delorge, Janssen, Meeuwis, Bodo; Hadouir en Cissť (Van Damme/88)

Snoop Dogg gespot in Amsterdam

Rapper Snoop Dogg is in Amsterdam gesignaleerd. Doorgaans komt Snoop alleen even langs om te blowen en te chillen, dat nu ook het geval kan zijn aangezien er geen concerten gepland staan. Volgens de geruchtenmachine gaat Snoop optreden voor de neefjes van Martin Luther King.

De rapper logeert in het Amstel Hotel, dat erop wijst dat hij een paar dagen vakantie komt vieren in ons land. Het vorige bezoek van Snoop Dogg aan Nederland verliep niet helemaal gladjes. Zijn bodyguard bracht een fietsende vrouw ten val toen hij zonder uit te kijken de autodeur opende.

Met dank aan Joer_ voor de submit.

Uitslag NAC Breda - FC Groningen

NAC Breda en FC Groningen hebben in hun eerste finalewedstrijd om een ticket voor de voorrondes van de UEFA Europaleague met 1-1 gelijk gespeeld. Danny Holla zette de gasten op voorsprong, terwijl invaller Fouad Idabdelhay in blessuretijd de gelijkmaker aantekende.

NAC begon goed aan het thuisduel tegen Groningen. De ploeg van Robert Maaskant zette de formatie van Ron Jans goed onder druk, maar had de pech dat Patrick Mtiliga de lat raakte en Anthony Lurling en Donny Gorter stuitten op Luciano. Aan de andere zijde waren voor rust Gonzalo GarcŪa en Andreas Granqvist dicht bij de openingstreffer.

Groningen had aan het begin van de tweede helft geluk dat NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar in de fout ging, waarna Holla de bal binnen kon koppen. De thuisploeg probeerde daarna wel aan te vallen, maar tot doelpunten leidde dit niet. Het was in blessuretijd idabdelhay die via een fraaie actie alsnog de gelijkmaker op het bord zette.

Zondag treden beide ploegen in Groningen weer tegen elkaar aan om uit te maken wie Europa in mag.

NAC Breda - FC Groningen 1-1
49’ Holla 0-1
90+1’ Idabdelhay 1-1

Toeschouwers: 15.550
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Zwaanswijk, Penders, Idabdelhay, Lurling (NAC Breda), GarcŪa, Levchenko, Van de Laak, Granqvist (FC Groningen)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Gorter (Reuser/86), Gilissen (Idabdelhay/78), Kwakman, Kolkka (Cairo/78), Lurling, Boukhari

FC Groningen: Luciano, De Roover, ¶vejdŪk, Granqvist, Stenman, Van de Laak (Meerdink/86), Holla, Lovre, Levchenko, GarcŪa (Matavz/46), Berg

BNN start zoektocht naar 'sterretje'

BNN start morgen met een eigen talentenjacht. In het programma, Sterretje Gezocht, gaan presentatoren Valerio Zeno en Dennis Storm op zoek naar een nieuw vrouwelijk gezicht voor de jongerenomroep. Volgens het presentatieduo wordt het een eigenzinnig programma, "geen afzeikshow als Idols".

In de eerste aflevering van Sterretje Gezocht moeten de kandidates zich in bikini op een lopende band presenteren. Als het lichaam bevalt, mogen de dames van de lopende band stappen en hun mond opendoen, eerder niet. Volgens Valerio en Dennis moet hun nieuwe collega aan het totaalbeeld voldoen. "Ze moet goed kunnen presenteren, acteren en zingen. Maar eigenlijk moet ze alles wat ze doet met flair doen", legt Valerio uit.

Volgens de jongerenomroep moeten we de talentenjacht ondanks de wat "onbenullige manier van (be)handelen" echt serieus nemen. BNN's Sterretje Gezocht is vanaf morgen wekelijks te zien om 20:25 uur op Nederland 3.

Moeder pooier van eigen dochter

Een 41-jarige Duitse vrouw heeft wel een heel aparte opvatting van moederliefde. De vrouw liet haar 11-jarige dochter namelijk meerdere malen voor hoer spelen. Het lichaam van haar bloedeigen dochter was voor een spannend avontuurtje te huur voor 100 euro, dat rechtstreeks in moeders zak verdween.

Het proces tegen de moeder is vandaag begonnen. De vrouw verhuurde haar dochter van september 2006 tot november 2006. "Erotische foto's, orale seks en het echte werk. De elfjarige moest alles zomaar ondergaan", is het antwoord van de rechtbank op de vraag wat het meisje moest doen van haar eigen moeder.

"Ik heb enorm veel spijt van mijn daden en ik hou echt met heel mijn hart van mijn dochter. Hopelijk zie ik haar ooit nog terug", vertelt de moeder. Het meisje is inmiddels veertien en zal haar moeder de komende jaren nog mogen missen.

AZ slaat dubbelslag

Vandaag is de laatste ronde in de Eredivisie voor vrouwen gespeeld. Het was tot de laatste wedstrijd spannend, Willem II en AZ streden in Tilburg om de titel. AZ trok uiteindelijk aan het langste eind en prolongeerde hiermee hun titel.

De Alkmaarse club slaat hiermee een dubbelslag, nadat de club eerder al de titel in de Eredivisie mee naar huis nam. Beide clubs stonden aan het begin van de laatste wedstrijd op 46 punten, wat zorgde voor een spannend affiche in de laatste wedstrijd. Het was dan ook druk in het Willem II-stadion, maar dit hielp de Tilburgse speelsters niet. De vrouwen van AZ gingen relatief eenvoudig door een 0-6 zege op de Tricolores met de titel naar huis.

Volgend jaar zal de eredivisie voor vrouwen er anders uit zien dan dit jaar. Van de huidige zeven clubs die deelnemen heeft Roda JC al aangegeven te zullen stoppen. Het is nog niet bekend wat de andere clubs zullen doen.

OV-chipkaart in Amsterdamse metro

Vanaf 27 augustus kun je de Amsterdamse metro alleen nog gebruiken met een OV-chipkaart. Vanaf dat moment is de strippenkaart in het ondergrondse vervoermiddel ongeldig. Dat maakte staatssecretaris Huizinga van Verkeer vandaag bekend. In de Amsterdamse bussen en trams kun je de strippenkaart gewoon blijven gebruiken.

De Rotterdamse metro had eind januari de primeur met de OV-chipkaart, Amsterdam komt daar nu bij. De staatssecretaris maakte ook bekend dat diverse regio's vanaf juli gaan experimenteren met de OV-chipkaart. Hieronder vallen: Almere, stadsregio Utrecht, stadsregio Arnhem-Nijmegen en de provincies Friesland en Utrecht.

De provincies Noord- en Zuid-Holland en regio Haaglanden introduceren de OV-chipkaart volgende maand al. De staatssecretaris verwacht dat na de zomer van 2010 de OV-chipkaart in het hele land is ingevoerd.

Marokkaans tuig boos op Cohen

De probleemjongeren uit de Amsterdamse Diamantenbuurt zijn boos op burgemeester Cohen. Ze zijn het namelijk niet eens met de hardere maatregelen die de burgemeester voor hen in petto heeft. De jongeren vinden juist dat de politie aangepakt moet worden: "De politie valt ons lastig in plaats van andersom", zegt een schoffie in een interview.

De jongeren noemen zichzelf de Van Wougroep en liggen al sinds jaar en dag in de clinch met de politie. Burgemeester Cohen wil daar een eind aan maken en gaat keihard maatregelen treffen als de jongens zich niet weten te gedragen. Om dat plan tegen te houden gaan de jongeren een protestbrief schrijven aan de burgemeester.

De Van Wougroep bestaat uit 36 probleemjongeren, waarvan er acht minderjarig zijn. Het merendeel van het tuig is Marokkaans. De groep gaat steeds zwaardere misdrijven plegen en is voor hulpverleners niet te pakken te krijgen. Vaak staan de nog puberende broertjes en neefjes al te trappelen om mee te doen met de grote broer of neef en er zo 'ook bij te horen'. Het criminele gedrag van de jongeren varieert van eenvoudige diefstal of het uitschelden van agenten, tot inbraken, straatroven en overtredingen van de Wapen- en Opiumwet.

Over alle problemen en mogelijke oplossingen in de Diamantenbuurt wordt aanstaande maandag verder gesproken in de Amsterdamse driehoek: burgemeester Cohen, hoofdcommissaris Welten en hoofdofficier van justitie Bolhaar.

VŠgner Love beoogde vervanger Gomez

VŠgner Love is de grootste kandidaat om bij VfB Stuttgart de vervanger van Mario Gomez te worden. Op dit moment komt de Braziliaanse spits nog uit voor het Russische CSKA Moskou.

Gomez, die afgelopen week naar Bayern MŁnchen vertrok, leverde VfB Stuttgart een mooi bedrag van 30 miljoen euro op. Hiervan moet volgens de Duitse krant Bild twintig miljoen naar CSKA worden overgemaakt om de aanvaller daadwerkelijk over te kunnen nemen.

In zes jaar kwam Love 110 keer uit voor zijn club en scoorde daarin 54 keer. Voor zijn land BraziliŽ kwam hij 21 keer in actie en wist hij vier maal het net te vinden.

Uitslag RKC Waalwijk - De Graafschap

RKC Waalwijk heeft een grote stap richting Eredivisie gezet. Thuis won de ploeg van Ruud Brood met 2-0 van Eredivisionist De Graafschap. Ferne Snoyl en Fred Benson tekenden voor de doelpunten. Zondagmiddag staat in Doetinchem de return op het programma.

RKC liet meteen zien dat de ploeg wilde winnen. Met name Benajmin de Ceulaer zorgde via de vleugels voor gevaar. Mede hierdoor kwam De Graafschap totaal niet in de wedstrijd. Maar tot goals kwam het offensief van de thuisploeg in de eerste helft niet.

Kort na rust was het wel tweemaal raak voor RKC via Snoyl en Benson. Daarna mochten de Superboeren komen, maar tot meer dan een kans voor invaller Luuk de Jong kwam de ploeg niet. Hierdoor moet De Graafschap zondag in eigen huis winnen om nog kans te houden om zich te handhaven in de Eredivisie.

RKC Waalwijk - De Graafschap 2-0
50’ Snoyl 1-0
53’ Benson 2-0

Toeschouwers: 6.130
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Mandemakers Stadion
Gele kaart: Fršnkel (De Graafschap)

Opstellingen

RKC Waalwijk: Wevers, H. Mulder (Jongsma/60), Gudde, Varela, D. Mulder, De Ceulaer, Obodai (Peltjo/86), Berger, Snoyl, Benson, Benschop (Vorm/75)

De Graafschap: Heijblok, Nalbantoglu, Keller (Drost/46), Volmer (Den Ouden/78), Fršnkel, Oost (De Jong/46), Meijer, Buijs, Van den Ouweland, Ben Sahar, Assaidi

Duizenden aanmeldingen voor K3

K2 zoekt K3. Sinds Kathleen de meidengroep K3 verlaten heeft, roepen de twee overgebleven leden iedereen op mee te doen aan een talentenjacht. In die talentenjacht wordt op zoek gegaan naar een vervanger voor Kathleen. Meer dan 3500 meiden hebben zich aangemeld voor het programma, dat bij SBS wordt uitgezonden.

K3 bestaat vanaf 1999, maar na tien jaar vond Kathleen Aerts het mooi geweest. Karen en Kristel bleven alleen achter, maar wilden graag een nieuw lid voor de populaire meidengroep. Mochten er nog dames zijn die zich willen aanmelden moeten ze snel zijn: de inschrijving van de talentenjacht sluit op 1 juni.

Torres verlengt contract

Fernando Torres heeft zijn contract bij Liverpool verlengd tot en met de zomer van 2013. De Spaanse spits van The Reds zette vandaag zijn handtekening onder een nieuw contract. Dat meldt de club vanmiddag op zijn website.

"Fernando is ťťn van de beste spitsen die er zijn", zegt een opgetogen Rafael Benitez in reactie op de verlenging. "Op deze leeftijd kan hij alleen maar beter worden. Iedere club zou hem graag hebben, maar hij heeft laten zien wat hij allemaal wil bereiken bij Liverpool."

Benitez kondigde aan volgend seizoen een gooi te doen naar zilverwaar. "We hebben dit seizoen veel progressie gemaakt, maar we moeten de volgende stap nu nemen. We zijn iets speciaals aan het neerzetten. Het vastleggen van spelers als Torres is heel belangrijk in dit proces."

Na de verlengingen van Dirk Kuyt, Daniel Agger en Steven Gerrard is Torres alweer de vierde speler die zijn contract recent heeft vernieuwd.

Kahlenberg van Auxerre naar VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg heeft zijn eerste aankoop voor het volgend seizoen al in huis. Thomas Kahlenberg heeft donderdagmiddag een contract voor vier seizoenen getekend bij de kersverse kampioen. De Deen komt over van het Franse AJ Auxerre.

Voorzitter JŁrgen Marbach laat weten zeer blij te zijn met de transfer van de middenvelder naar Duitsland. "Thomas is een geweldige speler. De huidige groep is al sterk, maar we hopen die met nog meer topspeler aan te kunnen vullen. Ik ben er zeker van dat Thomas het elftal verder zal gaan ontwikkelen."

De 26-jarige speler begon zijn loopbaan bij het Deense BrÝndby IF, waarna hij in 2005 richting Frankrijk vertrok. In 32 duels wist de middenvelder vijf keer het net te vinden.

Vermaelen blij met aanstelling Jol

Donderdagmiddag werd Martin Jol als nieuwe trainer van Ajax gepresenteerd. Aanvoerder Thomas Vermaelen reageerde vanuit Japan op de aanstelling van de nieuwe trainer van de Amsterdammers.

"Hij is een grote naam in de voetbalwereld. Dat is voor ons heel goed, ik heb vertrouwen in hem", aldus de Belg. Thomas Vermaelen verblijft momenteel in Japan voor de Kirin Cup. De verdediger was onderweg naar het Oosten toen hij het nieuws te horen kreeg.

"In het vliegtuig kreeg ik allemaal berichten van de teammanager van Ajax, teamgenoten, vrienden en kennissen dat Martin Jol de nieuwe trainer van Ajax zou worden. Ik denk dat zijn komst heel positief is voor Ajax. Jol heeft een goede naam; hij is een grote naam in de voetbalwereld. Dat is voor ons heel goed."

Jol was eerder al trainer van RKC. Bij de club uit Waalwijk speelde Vermaelen ook een seizoen, maar liep Jol net mis. "Van de spelers hoorde ik toen al positieve berichten over hem. Hij kan spelers beter maken en is goed in de omgang met spelers", zegt Vermaelen op de clubsite van Ajax.

"Zelf weet ik natuurlijk weinig van hem, want ik heb nooit met hem gewerkt. De toekomst zal uitwijzen of het een goede keus is geweest. Ajax is een moeilijke club om te leiden, maar Jol is een grote naam en ik heb vertrouwen in hem. De doelstellingen zullen hetzelfde blijven. We willen meedoen om het kampioenschap ťn Europees meedoen."

Gourcuff tekent bij Bordeaux

Bordeaux heeft Yoann Gourcuff voor vier jaar vastgelegd. Daarmee komt een einde aan de geruchtenstroom over de toekomst van de aanvallende middenvelder.

Bordeaux neemt Gourcuff over van AC Milan, dat hem het afgelopen seizoen al verhuurde aan de lijstaanvoerder van de Ligue 1. De middenvelder tekent een contract voor vier seizoenen.

Jean-Louis Triaud, president van Bordeaux, heeft alvast een reactie gegeven op het behouden van de animator. "Vanavond ben ik de meest blije president van allemaal. Ik ben blij met de manier waarop de onderhandelingen zijn verlopen en zijn nog blijer dat wij een speler met zoveel talent kunnen kopen."

Gourcuff zelf stond de website van zijn nieuwe club glunderend te woord. "Ik ben blij dat ik mijn avontuur hier kan voortzetten. De beslissing om hier te blijven is gedurende het seizoen ontstaan. Ik wil AC Milan bedanken voor de tijd die ik er heb gehad, want ik heb veel geleerd", aldus Gourcuff, die benadrukt dat het geen financiŽle kwestie was om in Frankrijk te blijven.

AC Milan wenst de speler in een korte verklaring veel succes in het vervolg van zijn carriŤre.

Tatsunoko Vs. Capcom's roster zal veranderingen zien in de VS

Tatsunoko Vs. Capcom is een titel voor de Wii waarin deze twee universa met elkaar zullen knokken. Zo zullen personages als Ryu en Chun Li, samen met een heleboel andere personages, speelbaar zijn. Alhoewel dit mooi klinkt, zal er voor de Amerikaanse versie toch het een en ander aan het roster geknutseld moeten worden. Dit komt omdat de rechten van Tatsunoko personages niet bij ťťn bedrijf liggen, maar over een heleboel verschillende. Hierdoor zullen een paar Tatsunoko- en Capcom-personages het licht niet zien in de Amerikaanse versie, aangezien er ongeveer even veel personages uit beide universa moeten zitten. Over een Europese release is nog niets bekend.

"First, there will be some slight tweaks to the game's roster. Capcom is still working on finalizing the specifics but it sounds as though there may be some minor pruning done to the Tasunoko side of the roster. What that amounts to is still being determined, as talks are ongoing. We're pleased to hear that the goal is to keep the roster balanced on both sides, so any pruning done will require some addition to keep things balanced. This could wind up meaning a higher roster count and additional stages for the US game which is fine by us."

Agent crasht exclusieve Ferrari tegen boom

Een FBI-agent heeft in Kentucky een exclusieve Ferrari F50 tegen een boom geparkeerd. De agent moest de bijzondere supercar in een pakhuis stallen, nadat de F50 was afgepakt van een vermeende drugsdealer. Volgens de politie reed de Ferrari slechts zestig kilometer per uur, toen deze na een klapband uit koers raakte en een boom op zijn pad vond.

Critici hebben zo hun bedenkingen bij het verhaal van de agent. Volgens hen is een klapband bij zestig kilometer per uur een belachelijk lage snelheid. Ten tweede zou een auto voor zo'n opbergklus altijd moeten worden vervoerd op een dieplader.

De Ferrari F50 is een bijzondere supercar. De auto is slechts twee jaar geproduceerd. Tussen 1996 en 1998 rolden er maar 349 exemplaren van de band, om het vijftigjarig bestaan van het merk met het steigerende paard te vieren.

F50
De Ferrari F50. Voor foto's van het gecrashte exemplaar, zie de bron
Met dank aan een onbekende submitter

Man wint met 17 kilo maden in z'n mond

De 35-jarige Charlie Bell is dolblij. De Londenaar heeft namelijk een nieuw wereldrecord op zijn naam geschreven. Hij heeft maar liefst zeventien kilo aan levende maden in zijn mond gehad.

Hij geeft zelf grif toe dat het wel een ranzig klusje was. "Ik heb maandenlang thuis geoefend met rijst, maar ik heb nog nooit een mond vol maden gehad. Ik heb ze wel eens gebruikt bij het vissen, maar dit is iets heel anders."

"Ik wist niet dat ze zo afschuwelijk stonken", vertelt Bell in de Engelse kwaliteitskrant The Sun. "Ze ruiken naar ammoniak. Het leek alsof ik mijn hoofd in een vies openbaar toilet stak."

De vele filmpjes op YouTube, waar mensen de ranzigste dingen in hun mond stoppen, vormden een welkome inspiratiebron voor de Brit. "Ik moest kokhalzen, maar ik was vastberaden om door te gaan. Ik had stukjes ingewanden tussen mijn tanden en op mijn tandvlees. Mijn gezicht werd rauw. Ik moet er veel hebben doorgeslikt maar ik ben niet ziek geworden. Op een gegeven moment kon ik niet meer, maar het is me toch gelukt."


Lieve beestjes...

'UFO crashte in meteoor om Aarde te redden van ondergang'

Aliens hebben ruim honderd jaar geleden onze planeet een grote dienst bewezen. Een groepje aliens offerde zichzelf op en boorde met hun ruimtescheepje in een enorm rotsblok, dat op weg was de aarde te vernietigen. Deze heldendaad wordt beweerd door een Russische wetenschapper.

Dr. Yuri Labvin, de leider van de Tunguska Spatial Phenomenon Foundation, blijft erbij dat een ruimtescheepje zichzelf op 30 juni 1908 in een meteoor heeft geboord. Hiermee wilden de aliens voorkomen dat het enorme rotsblok op onze mooie planeet zou inslaan.

Het resultaat van de actie was het Tunguska-incident, een enorme klap van vijftien megaton die ruim tachtig miljoen bomen het leven kostte. Ooggetuigen meldden destijds een gigantisch fel licht en een enorme schokgolf. Doordat het gebied zeer dunbevolkt is, vielen er geen doden te betreuren.

De meeste wetenschappers beweren dat de klap is ontstaan door een enorme meteoriet die enkele kilometers boven het aardoppervlak explodeerde. Labvin is echter van mening dat de vreemde platen van de stof kwarts die bij de rampplek werden aangetroffen afkomstig zijn van een bedieningspaneel in een ruimteschip. Dit ruimtevaartuig kwam naar beneden nadat het zich in de enorme rots had geboord.

"Wij hebben namelijk helemaal niet de technologie om zulke afbeeldingen op kwartskristallen te printen", verklaart Labvin. "Daarbij hebben we ijzersilicaat aangetroffen. Dit kan nergens op aarde worden gemaakt, behalve in de ruimte."

Grote problemen voor Southampton

Southampton verkeert in grote financiŽle problemen. De club is niet meer in staat om de salarissen aan de spelers en andere medewerkers van de club te betalen.

De clubleiding heeft het personeel gevraagd om toch nog een week door te werken. In die tijd hoopt de Engelse club een nieuwe investeerder gevonden te hebben.

Southamption hoopt aanvaller Nathan Winger snel te verkopen om zo geld in het laatje te brengen. "We zijn in gesprek met vier geÔnteresseerde partijen en ik ben ervan overtuigd dat we dichtbij een overeenkomst zijn met ťťn van deze partijen", aldus Mark Fry van Southampton tegenover de BBC.

Naast de financiŽle problemen, gaat het ook sportief gezien niet goed met de club. Onder leiding van de Nederlandse trainer Mark Wotte is Southampton dit seizoen gedegradeerd uit het Championship naar de derde betaalde divisie in Engeland.

Volgend seizoen meteen terugkeren naar de Championship zal een lastig karwei worden. Door de financiŽle problemen heeft de club tien punten aftrek gekregen van de Engelse voetbalbond.

[NHL] Uitslag Red Wings - Blackhawks

Na de Pittsburgh Penguins hebben ook de Detroit Red Wings de Stanley Cup Finals gehaald. De Chicago Blackhawks werden in de vijfde wedstrijd met 2-1 verslagen in de extra tijd. De maker van de winnende goal was Darren Helm.

Helm, die in het reguliere seizoen nog nooit scoorde in de NHL, maakte zijn derde play-offtreffer van het jaar. Verder viel hij op tijdens een penalty kill-situatie waarin hij in zijn eentje vier Blackhawks-spelers bezighield en ook nog een schot op doel wist te produceren. Een filmpje daarvan is hier te zien. Naast deze penalty kill was hij ook bij twee andere ondertalsituaties van groot belang.

De Detroit Red Wings gingen goed van start in de eerste periode, maar wisten niet te scoren. In deze ene periode schoten de Red Wings maar liefst 21 keer op doel. De overige periodes waren de schoten op doel in evenwicht: beide ploegen wisten steeds elfmaal op doel te schieten. Pas in de derde periode viel de eerste treffer. Dan Cleary veranderde een schot van Brett Lebda van richting. De gelijkmaker volgde zeven minuten voor tijd door Patrick Kane. Hij schoot met zijn backhand de Blackhawks naar de verlenging.

In de verlenging wisten de Blackhawks echter geen schot op doel te produceren, en na vier minuten viel het doek dan ook definitief door toedoen van Darren Helm. Red Wings-coach Mike Babcock was erg blij met zijn pupil: "Hij wordt elke wedstrijd beter en met al die blessures bij ons krijgt hij ook steeds meer kansen. Hij is een speler met wie de mensen hier in Michigan en Detroit zich kunnen identificeren. Hij is een harde werker die altijd alles geeft, een soort Duracell-konijntje."

Blackhawks-coach Joel Quenneville berustte in de nederlaag. "Ik denk dat we trots kunnen zijn op dit jaar. Het was een geweldige groep om mee te werken. Deze jonge gasten hebben het hele jaar goed gespeeld. Ze zijn volwassener geworden en hebben zich ontwikkeld."

De Red Wings nemen het in de finales op tegen de Pittsburgh Penguins, waardoor de Stanley Cup finales een herhaling worden van vorig jaar. Destijds wonnen de Red Wings in zes wedstrijden, maar vooralsnog missen zij belangrijke spelers als Niklas Lidstrom, Pavel Datsyuk, Kris Draper en Jonathan Ericsson. De eerste wedstrijd begint in de nacht van zaterdag op zondag om 02.00 uur Nederlandse tijd en wordt in Detroit gespeeld.

Guardiola draagt CL-zege op aan Maldini

FC Barcelona-trainer Josep Guardiola heeft voor een opvallend feit gezorgd. Guardiola droeg woensdagavond de eindzege in de Champions League van de Catalanen op aan Paolo Maldini.

AC Milan-icoon Maldini sluit komend weekend zijn imposante loopbaan af met een uitwedstrijd tegen Fiorentina. Zijn afscheid van het Milan-publiek afgelopen weekend werd echter een teleurstelling.

Enkele Tifosi floten de verdediger uit. Bovendien hing er een spandoek in San Siro, waarop Maldini werd bekritiseerd. De zaak zorgde voor behoorlijk wat opschudding in de voetbalwereld.

Guardiola gaf woensdag aan ontzettend veel bewondering te hebben voor de carriŤre van de Italiaan. "Ik denk niet dat een groepje van 20 of 30 mensen zijn laatste thuisduel kunnen verpesten," aldus de BarÁa-coach. "Ik ben blij dat ik de beker heb gewonnen en ik ben blij dat ik hem kan opdragen aan de speler die veruit het beste was in de afgelopen 20 jaar."

[Giro] Tweede dagzege voor Scarponi

Michele Scarponi heeft zijn tweede dagzege in de Giro d'Italia gepakt. De Italiaan, die in dienst van Diquigiovanni rijdt, was na een etappe van 182 kilometer de snelste. Hij wist zijn medevluchters, vijf in totaal, achter zich te laten.

Een groep van 25 renners was verantwoordelijk voor de vlucht van de dag. Tot dit gezelschap behoorden ook Thomas Voeckler, Yaroslav Popovych en Kevin Seeldraeyers. Deze kopgroep kreeg van het peloton alle ruimte, waardoor de maximale voorsprong tot meer dan zes minuten kon oplopen.

Toen men in de meute door kreeg dat de koplopers niet meer achterhaalt konden worden, rolde er een spannende finale uit. In de voorste groep volgden de demarrages elkaar in hoog tempo op. Die van Dmytro Grabovskyy bleek uiteindelijke het meest succesvol, aangezien hij met zeven andere renners een nieuwe kopgroep wist te formeren.

Kort daarna plaatste Felix CŠrdenas een nieuwe demarrage, waardoor de kopgroep twee renners verloor. Team Saxo Bank had twee coureurs in de voorste groep zitten, maar zij wisten het overtal niet tuit te buiten. In de finale koos Dries Devenyns eieren voor zijn geld en ging er vandoor. In het zicht van de haven viel de Belg echter stil, waardoor de dagzege aan zijn neus voorbij ging.

Scarponi bleek uiteindelijk de beste benen te hebben en sprintte naar de zege. CŠrdenas pakte de tweede plaats en Danny Pate werd derde. Denis Menchov zal ook morgen in de roze leiderstrui aan de start verschijnen.


Uitslag achttiende etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Michele ScarponiDiquigiovanni04:07,41
2Fťlix CŠrdenas Team Barloworldz.t
3Danny PateTeam Garminz.t
4Lars BakTeam Saxo Bankz.t
5Dmytro Grabovskyy Team ISD+ 0,06

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Denis MenchovRabobank76:40,02
2Danilo di LucaTeam LPR+ 0,26
3Franco PellizottiLiquigas+ 2,00
4Ivan BassoLiquigas+ 3,28
5Carlos SastreCervťlo Test Team+ 3,30

Extra dagkaarten voor Pinkpop-zaterdag

Wie eerder naast de zaterdagkaarten voor Pinkpop greep, krijgt nu een nieuwe kans. De organisatie liet vandaag weten extra dagkaarten voor de eerste dag van het muziekfestival in Landgraaf in de verkoop te doen.

De organisatie hoopt op deze manier de illegale kaartverkoop en de zwarthandel tegen te gaan. De Pinkpop-zaterdag, met optredens van onder anderen Bruce Springsteen, The Killers en De Jeugd van Tegenwoordig, was al een tijdlang uitverkocht. Voor de zondag en de maandag zijn nog dagkaarten te koop en er zijn ook nog weekendkaarten inclusief kamperen beschikbaar.

De verkoop van de nieuwe kaarten is al begonnen.


Extra dagkaarten voor Pinkpop-zaterdag (foto:ANP)

Jol gepresenteerd bij Ajax

Flitsende camera’s, champagne en heel veel pers: de ingrediŽnten van de presentatie van Martin Jol als nieuwe trainer van Ajax. Jol presenteerde zich trots en met redelijk wat humor aan de volgers van zijn nieuwe club.

Jol, deze week overgekomen van Hamburger SV, tekent in Amsterdam een contract voor drie seizoenen. "Aanvankelijk boden ze me een langer contract aan, maar daar heb ik maar drie jaar van gemaakt", legde de nieuwe trainer uit. "Vorige week hoorde ik van de interesse van Ajax. Toen hadden we nog ťťn belangrijke wedstrijd te gaan. Na dat duel heb ik aan HSV gevraagd of we met andere clubs mochten praten. Toen heb ik voor mezelf in een paar uur besloten dat ik de gesprekken aan wilde gaan."

"Toen heeft Rik met het bestuur van HSV gesproken en zijn ze eruit gekomen. Twee weken geleden had ik het nog niet verwacht. Maar Ajax is Ajax. Je kunt er analyses op loslaten, maar voor mij als Nederlander is het een grote uitdaging dat ik hier een grote verantwoordelijkheid krijg. Ik heb ook gelijk gezegd dat het voor mij heel belangrijk is dat Danny Blind mij bijstaat. Danny is een man die van de E’tjes tot aan het eerste iedereen kent. Hij wordt mijn rechterhand, misschien ook wel mijn linkerhand. Hij is op mijn initiatief bij het eerste elftal gekomen. Ook daarom heb ik uiteindelijk 'ja' gezegd."

Bang dat hij net als zijn voorganger Marco van Basten tijdens het seizoen een deel van zijn vele taken teruggeeft, is Jol niet. "Nee, ik heb mensen om mij heen die capabel zijn en andere taken in hun pakket krijgen. Mijn kwestie is dat ik rapporteer waar we mee bezig zijn en dat is een mooie basis. Daardoor kan ik hoofdzakelijk met voetbal bezig zijn. Ik kan niet zeggen dat ik rustig kan bouwen, want dat is hier anders geloof ik."

Ajax besteedde vorig seizoen 37 miljoen euro op de transfermarkt. Is Jol van plan dat bedrag deze zomer te benaderen? Jol: "De huidige spelersgroep zit hier al een tijdje, dus wij willen vooral het elftal versterken. Dat kan met de huidige spelers maar ook met ťťn of twee nieuwe spelers. DŠn denken wij dat er bij Ajax voldoende ruimte is voor ontwikkeling. Dat is het magische woord: ontwikkeling."

Vrouw met karatetrap gevloerd

Op het station te Arnhem is een jonge vrouw (22) eergisterenochtend tegen de grond getrapt. Het incident deed zich voor nadat de vrouw aan twee jongens uit Utrecht (beiden 17 jaar oud) vroeg of zij naast hen mocht komen zitten.

De vrouw reisde samen met een andere vrouw toen zij rond kwart over tien op een bankje op perron 4 wilde gaan zitten. Nadat de vrouw aan de jongemannen vroeg of zij erbij mocht komen zitten, kreeg ze een duw en een karatetrap tegen haar hoofd. Hierdoor viel ze en raakte ze gewond aan haar hand. Ook had ze last van geheugenverlies.

De vrouw is na de mishandeling naar het ziekenhuis gebracht. Zij mocht later op de dag weer naar huis. De twee jongens uit Utrecht zijn door de politie gearresteerd. Wat er precies met hen gebeurt is nog onbekend.

Met dank aan beseller voor de submit.

Enschede verbiedt op stoep zitten voor je huis

Wie in de Enschedese wijk Boswinkel woont en graag van het mooie weer gebruik wil maken om op de stoep een biertje te drinken, is de pineut. Het is de bewoners namelijk verboden om buiten voor hun huis te zitten. De 'stoepzitters' zouden namelijk te veel overlast geven.

Alle elfhonderd bewoners van Boswinkel hebben een brief gekregen van de stadsdeelmanager van de wijk waarin hen wordt verboden nog langer gezellig buiten te zitten op een mooie zomeravond. De reacties op de brief zijn niet van de lucht. "Waar bemoeien ze zich mee? Ik laat me niet uit mijn eigen voortuintje wegjagen. Deze brief is belachelijk!" De bewoners voelen zich dan ook behoorlijk in de hoek gedrukt.

In de brief die stadsdeelmanager Wim Waninge heeft laten bezorgen, worden regels aangehaald die jaren geleden werden ingevoerd om de zomer zonder problemen te laten verlopen. "Het is vaak heel gezellig, maar de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat dit ook wel eens zorgt voor hinder en overlast in de buurt", aldus Waninge. Het gaat hierbij om geluidsoverlast, het drinken van alcohol op straat en het plaatsen van partytenten in de voortuin. Dingen die allemaal niet zijn toegestaan.

Vooral dat laatste stuit vele bewoners tegen de borst. "Als het een beetje warm is, is het zo 40 graden in mijn achtertuin. Dan pak ik een tuinstoel en ga onder het keukenraampje op mijn eigen stukje grond zitten. Niemand kan me dat ontzeggen", vindt een bewoonster. "Ik snap niet hoe ze dit durven rond te sturen in een wijk die het toch al moeilijk heeft. We hoeven toch niet de dupe te worden van een paar burenruzies", aldus een man die al dertig jaar in de wijk woont.

De wijkraad zal zich binnenkort buigen over de brandbrief. "Gezellig voor de deur zitten kan juist zorgen voor contact tussen de buren", vindt de voorzitter. Ook de PvdA vindt het verbod niks. "Dit is ronduit belachelijk."

Rottende lijken achtergelaten bij begrafenisondernemer

Bij het ontruimen van een pand van een failliete begrafenisondernemer in Gary in de Amerikaanse staat Indiana stuitte men op een mooi tafereeltje uit een horrorfilm. In de lege kamers werden maar liefst vier achtergebleven lijken aangetroffen. Twee van hen verkeerden al in een verregaande staat van ontbinding.

Hun kleren lagen overal verspreid. Een derde lichaam was gewikkeld in een stuk papier, terwijl de vierde was verstopt in een lijkenzak. Deze lag ergens op een tafel.

Een kerkgemeenschap had het gebouw vorige maand al gekocht, maar trof pas afgelopen weekend de lichamen aan. "Dat heb ik in mijn twintig dienstjaren hier nog nooit meegemaakt", laat een geschrokken gerechtelijke arts van het district Lake County, Jeff Wells weten.

Drie jaar geleden al werd de begrafenisondernemer uit zijn ambt gezet, nadat bij hem onregelmatigheden werden vastgesteld. Dit naar aanleiding van klachten dat nabestaanden nooit een akte van overlijden van hem hadden ontvangen.

Zon goed voor seksleven

Laat je vriendin op een vrije dag maar eens lekker in de zon liggen: uit Brits onderzoek blijkt dat vrouwen met een zongebruinde huid een beter seksleven hebben. Volgens het onderzoek komt dit omdat gebruinde vrouwen er drie kilo lichter uitzien, waardoor ze meer complimenten krijgen van mannen en zo meer zelfvertrouwen krijgen.

Ongeveer zestig procent van de 2000 ondervraagden wordt zelfverzekerder met een kleurtje, 65 procent voelt zich zelfs sexyer. Dat laatste vindt ook z'n weerslag op de kledingkeuze; gebruinde vrouwen gaan een stuk schaarsgekleder de deur uit dan vrouwen zonder kleurtje. Bijna de helft van alle vrouwen die deelnamen aan het onderzoek zegt dat de gebruinde huid heeft gezorgd voor een opkikker in het seksleven.

Belastingambtenaar pist maandenlang in lift

Een werknemer van het belastingkantoor in de Amerikaanse stad Detroit had wel een enorme hekel aan zijn werkgever. De belastingambtenaar heeft maanden achter elkaar in een goederenlift geplast. De schade die hij hiermee veroorzaakte is maar liefst 4.600 dollar aan schoonmaakkosten.

Michael Hicks, een collega van de beste man, heeft wel een verklaring voor de bizarre daad. Volgens hem deed de liftplasser het "omdat hij dacht ermee te kunnen wegkomen". De bewuste belastingambtenaar is nu aangeklaagd wegens het vernielen van staatseigendom.

'Jaap en Nel Kooiman' nemen afscheid

Jaap en Nel Kooiman, Simon Stokvis en de kantine van de RET. Allemaal kenmerkend voor de KRO-serie Toen Was Geluk Heel Gewoon. Maar na 3 juni is het gedaan met de serie, die al ruim vijftien jaar wordt uitgezonden. Woensdag 3 juni is er een extra lange slotaflevering te zien.

Sinds in 1994 het eerste seizoen van Toen Was Geluk Heel Gewoon werd uitgezonden, was het een razend succes. De serie, die zich sinds een paar jaar afspeelt in de jaren '70, was in trek bij BN'ers. Ondermeer Willem van Hanegem, Paul de Leeuw, Jos Brink, Daphne Bunskoek en Andre van Duin kwamen langs in de comedyserie. AVRO-presentator Sipke Jan Bousema begon zijn loopbaan als productie-assistent bij de serie.

De allerlaatste aflevering, met de naam Nu is Geluk Nooit Meer Gewoon, is woensdag 3 juni om 21:30 uur te zien op Nederland 1. Een dag later is het laatste seizoen op dvd te koop.

Dagwinst Eibegger in Beieren

Markus Eibegger heeft de tweede etappe van de Ronde van Beieren op zijn naam geschreven.

De Oostenrijker bleef in de etappe, over 173 kilometer koersen, de Duitsers Stefan Denifli en Linus Gerdemann voor. Dankzij zijn overwinning is Eibegger ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij neemt de eerste plek over van de Duitser Andrť Greipel.

De twee favorieten voor de eindwinst, Fabian Wegmann en Bert Grabsch, liepen in de etappe van vandaag, waarin twee cols van de eerste categorie moesten worden bedwongen, achterstand op.

Politici krijgen Twitter-verbod

In Duitsland is er momenteel een flinke strijd gaande onder politici. Dinsdagavond kwam het tot een uitbarsting toen de SPD-fractie de bezuinigingsmaatregelen besprak. De grootste boosdoener in het conflict blijkt echter Twitter te zijn.

Alles wat tijdens besloten zittingen wordt besproken, komt namelijk keurig een-op-een op de netwerksite. Veel politici maken gebruik van deze internetdienst, om zo vooral de jonge kiezer voor hen te winnen. Nadat uit een onlangs gehouden, geheime vergadering weer info op het internet verscheen, is de maat nu vol voor de SPD-leiding.

"Het Twitteren over besloten zittingen is een ergernis. Het mag niet zo zijn dat informatie daaruit op het internet wordt verspreid. We moeten dit dan ook in de toekomst zien te verbieden", aldus Thomas Oppermann, parlementair zaakleider voor de SPD.

Berlusconi ontkent 'pikante betrekking' met meisje

Silvio Berlusconi, de premier van Italië, heeft donderdag ontkend dat hij 'pikante betrekkingen' met minderjarige meisjes heeft. Hij zou onmiddellijk aftreden als dat het geval was. Hij zweert dat "bij mijn kinderen", aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

De 72-jarige deugniet is al wekenlang in opspraak door zijn omgang met het 18-jarige model Noemi Letizia (foto's). Berlusconi belde haar vorig jaar op om contact te leggen, nadat hij erotische foto's van haar had gezien. Zij was toen nog een beetje minderjarig.

Volgens Berlusconi is er maar één vraag die men hem hierover mag stellen: "Premier, heeft u laten we zeggen pikante of meer dan pikante betrekkingen met een minderjarige gehad?" En zijn antwoord daarop is een "absoluut nee".

Ome Berlus

Emotionele clash met Wilders

Vrijwel de gehele Tweede Kamer viel vandaag tijdens het Verantwoordingsdag over PVV-leider Geert Wilders heen. Vooral GroenLinks-leider Femke Halsema en D66-leider Alexander Pechtold reageerden emotioneel of fel.

Wilders begon zijn betoog door zijn onthutsing uit te spreken over de Nederlandse journaliste Joanie de Rijke die door de Taliban in Afghanistan is verkracht, maar volgens Wilders begrip heeft getoond voor haar verkrachters. Dat is volgens hem "tekenend voor het moreel verval van onze elite”. Politici, bestuurders, ambtenaren, subsidieslurpers zijn volgens hem massaal en volledig de weg kwijt. "Die hele elite leidt aan het Stockholm-syndroom."

Halsema reageerde als door een wesp gestoken. "U kent geen enkele ethische begrenzing, maar het stuit me tegen de borst dat u het verhaal van deze vrouw gebruikt voor uw eigen arbitraire gelijk. Schaam u!" "Voor nog geen millimeter", antwoordde Wilders.


Ssst, niet doorvertellen!  (foto: DAG)

Scratch: The Ultimate DJ controller laat zich eindelijk zien

Wie zijn Plastic gitaar ondertussen zat is, kan binnenkort plaatjes gaan draaien in de huiskamer. Numark, een professionele mengpaneelfabrikant, heeft ook aangegeven geÔnteresseerd te zijn in het ontwikkelen van assecoires voor de game Scratch: The Ultimate DJ. Daarvan zijn enkele foto's op het internet terecht gekomen.

Te zien op de foto is de Playstation versie van de controller. De 5 knoppen komen overeen met de eerder uitgebrachte screenshot van DJ Hero (zie hieronder) en verder is er een drukgevoelige draaischijf aanwezig, we kunnen er dus van uit gaan dat de bediening van de game Scratch overeen zal komen met die van DJ Hero. Voor de linkshandigen kan de disc ook de andere kant op draaien.

Dubbelslag Bozic in BelgiŽ

De tweede etappe van de Ronde van BelgiŽ is vanmiddag gewonnen door de Sloveen Borut Bozic. De renner van Vacansoleil was in de rit van vandaag, over 197 kilometer van Bruggenhout naar Knokke, de snelste in de sprint. Bozic is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

De etappe van vandaag werd kleur gegeven door een vijftal renners die na vijftien kilometer koersen wisten te ontsnappen. Ze pakten een maximale voorsprong van acht minuten. Na 160 kilometer werden ze echter weer teruggepakt door het peloton. Vervolgens probeerden verschillende renners te ontsnappen maar hun pogingen waren vruchteloos.

Net voor de massasprint viel Robbie McEwen weg door een valpartij. En ook in het steile stuk net voor de meet waren er renners die niet op de fiets konden blijven zitten. Bozic had daar echter geen last van en pakte de winst.

Politicus wil AIDS-patiŽnten brandmerken

Een uitspraak van een politicus heeft in Swaziland veel stof doen opwaaien. De man heeft namelijk voorgesteld om AIDS-patiënten een brandmerk op hun kont te geven. De man heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden en toegegeven dat zijn voorstel 'echt slecht' was.

Timothy Myeni, parlementslid in het zuid-Afrikaanse Swaziland, heeft zichzelf heel wat kritiek op de hals gehaald met zijn proefballonnetje van vorige week. Naast het laten testen van iedere inwoner op het HIV-virus, wilde hij door middel van een brandmerk op het achterwerk aangeven of de persoon in kwestie besmet is of niet.

Myeni moest op het matje komen bij de Treatment Action Campaign. Deze organisatie, die ijvert voor de rechten van wie met HIV is besmet en voor een betere gezondheidszorg in het algemeen, organiseerde een briefing in Johannesburg. Hier verontschuldigde de politicus zich voor de media.

Myeni vertelde dat hij op het idee van zijn plan kwam door mee te doen aan een aids-workshop met beleidsmakers in Swaziland. "Om met iemand seks te hebben, kan men dan eerst de kont van de partner controleren vooraleer de daad al dan niet voort te zetten." 

Het Afrikaanse land Swaziland is een van der armste landen ter wereld. AIDS is dan ook een grote plaag in dit land. Maar liefst een op de vier inwoners is er dan ook besmet met het HIV-virus.

Menchov: "Geen fijne rustdag gehad"

De rustdag in de Giro is Rabo-renner Dennis Menchov niet goed bevallen. De klassementsleider verloor gisteren dertien seconden op zijn directe concurrent Di Luca in de bergetappe naar Blockhaus.

"Het is duidelijk dat de rustdag mij geen goeds heeft gedaan. Het lichaam voelde anders aan dan in de etappes voor de rustdag", aldus Menchov in een reactie. "Bovendien was de etappe van gisteren een relatieve korte. De overschakeling naar de koers ging moeilijk en stroef. Ik kon het juiste ritme niet vinden, ook niet op de Blockhaus."

Lamborghini ramt Arnhemse bushalte

Een 32-jarige man uit het Gelderse Westervoort kan binnenkort een flinke rekening op zijn deurmat verwachten. Gisterochtend heeft hij het gepresteerd een peperdure Lamborghini in een bushalte te boren. Rond 10:00 uur reed de man over de Apeldoornseweg in Arnhem, maar hij wist de 500 pk sterke sportwagen niet in bedwang te houden en verloor de macht over het stuur.

De politie heeft het vermoeden dat de automobilist er een roekeloze rijstijl op na heeft gehouden. Er was namelijk al door diverse andere automobilisten bij de politie geklaagd over het rijgedrag van de 32-jarige man. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen.

De man kan een beste rekening voorzien, aangezien er op de auto groene handelaarsplaten waren aangebracht in plaats van de normale gele. Dit wijst erop dat de man een proefrit maakte.

Bekijk hier een foto van de geramde bushalte.

Met dank aan beseller voor de submit.

Slachtoffers door aardbeving Honduras

Een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter heeft vandaag het Centraal-Amerikaanse land Honduras getroffen. Het epicentrum lag ruim 60 kilometer ten noordoosten van het eiland Roatán en ongeveer 10 kilometer onder de zeebodem. Dat heeft de Amerikaanse geologische dienst gemeld.

Een kind van vijftien jaar is als gevolg van de aardbeving op het vasteland van Honduras om het leven gekomen toen het huis waarin het woonde, instortte. Elders raakte een persoon gewond door instorting van een pand. Er is schade in grote delen van het noorden van Honduras. Het eiland Roatán ligt ongeveer 60 kilometer van de kust van het land verwijderd.

Roatán is een belangrijk vakantieoord in de Caribische Zee, waar veel toeristen komen om te duiken, te snorkelen en dolfijnen te bekijken. Het eiland is omringd door het op een na grootste koraalrif ter wereld.

De autoriteiten hebben voor Honduras, Belize en Guatemala enige tijd een tsunamiwaarschuwing laten gelden, maar die is snel weer ingetrokken, meldde de internetsite van de Hondurese krant El Heraldo.


Aardbeving treft Honduras  (foto: DAG)

Tests Renault veroorzaken geluidsoverlast

Renault voert momenteel rechte lijn-tests uit op het vliegveld van Duxford, maar niet alles loopt van een leien dakje. Het team heeft al enkele klachten over geluidsoverlast van omwonenden ontvangen.

Een vertegenwoordiger van de gemeenteraad zal volgende week met de directie van het vliegveld praten over de ontstane geluidsoverlast. De eerste klacht kwam opmerkelijk genoeg van een dove vrouw die in het dorpje woonde.

Steve Nielsen begrijpt de mensen wel: "Ik kan de mensen die klagen over het geluid wel enigszins begrijpen, maar we proberen iedereen zo min mogelijk lastig te vallen. We kunnen acht dagen rechte lijn-tests uitvoeren en we hebben er daarvan al drie buiten Groot-BrittanniŽ gebruikt, dus we zijn hier maximaal ťťn week."

Meyer stopt bij MŲnchengladbach

In een half jaar tijd moet het Duitse Borrusia MŲnchengladbach voor de tweede keer op zoek naar een nieuwe trainer. Hans Meyer zijn aflopende contract wordt niet verlengd bij MŲnchengladbach. De trainer kwam een half jaar geleden als opvolger van de Nederlander Jos Luhukay naar Duitsland

De oefenmeester slaagde er in om Gladbach in de Bundesliga te behouden, nadat het een jaar ervoor naar de hoogste divisie in Duitsland was begaan. Tijdens zijn begin periode als trainer stond de club nog onderaan.

"Ik ben blij dat mijn ervaring van pas is gekomen bij de Duitse club. Maar met een trainer van 67 jaar kun je geen goed elftal opbouwen in mijn ogen. Daarom zit hier mijn taak erop", aldus een duidelijke trainer. Eerder was Meyer als eens hoofdtrainer van onder meer FC Twente.

Levchenko wil tweejarig contract

Evgeniy Levchenko blijft alleen bij FC Groningen als zijn aflopend contract met twee jaar wordt verlengd. Wordt hier niet aan voldaan, dan wil de middenvelder alsnog vertrekken uit Groningen. Woensdag liet de club al doorschemeren alsnog met de middenvelder verder te willen.

De Groningse club gaf de voorkeur aan jonge spelers in de selectie. Toch waren de spelers die op de shortlist van de club stonden niet beter dan de OekraÔner. Levchenko wees de aflopen weken een voorstel uit Griekenland af, en was nog altijd op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij wacht nu af wat voor een voorstel de club heeft.

Nieuw: marihuana waar je niet stoned van wordt

Na bier zonder alcohol, koffie zonder cafeïne en sigaretten zonder tabak is er nu wiet zonder high. Zo omschrijft het Amerikaanse webmagazine Slate de vondst van GW Pharmaceuticals. Speciaal voor de medische markt heeft het Britse bedrijf een cannabisproduct ontwikkeld waar je niet stoned van wordt.

Sativex, heet de vondst. Dankzij de handige spray kunnen patiënten zichzelf een gedoseerde hoeveelheid van het medicijn toedienen, zodat ze optimaal kunnen profiteren van de geneeskrachtige werking, zonder dat ze stoned raken, aldus de fabrikant.

Maar waarom patiënten niet gewoon hun jointje laten roken? Omdat roken geen goede manier is om een medicijn in te nemen, schrijft GW Pharmaceuticals op haar site. De kwaliteit van gewone marihuana is bovendien veel te wisselvallig.

Het bedrijf heeft inmiddels Europese goedkeuring gevraagd voor het geneesmiddel.


Nieuw: marihuana waar je niet stoned van wordt  (foto: DAG)

FC Den Bosch haalt Van der Pluijm

FC Den Bosch heeft een akkoord bereikt met Marvin van der Pluijm. De speler zal vanaf komend seizoen voor de Bossche club uitkomen. FC Den Bosch neemt de 20-jarige spits transfervrij over van Sparta Rotterdam.

Van der Pluijm is geboren in Rotterdam op 1 juni 1988. Hij voetbalde, voordat hij bij Sparta speelde, bij Alexandria '66. Manager voetbalzaken van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, was blij met de komst van de voetballer. "Marvin is een jonge, dynamische middenvelder, die ook in de voorhoede kan spelen. Hij is rechtsbenig, heeft veel diepgang, is gedreven, en snel."

Kitsch shirt wordt bestseller dankzij internethype

Het kitcherige Three Wolf Moon T-shirt is sinds kort een bestseller op Amazon: de verkoop steeg volgens de BBC de afgelopen tijd met 2300 procent. Je zou denken dat de gemiddelde man nog niet dood wil worden gevonden in het kitsch geval, met daarop drie wolven die huilen richting de maan.

Maar dankzij een satirische recensie van student Brian Govern ontstond een viral - hij schreef op Amazon: "Hij sluit perfect aan op mijn lichaam, heeft wolven erop, trekt vrouwen aan. (…) Je kunt alleen de wolven niet zien als je je armen over elkaar houdt."

Het commentaar werd opgepikt op de website collegehumor.com, honderden anderen volgden zijn voorbeeld en schreven een idiote recensie en sindsdien is het Three Wolf Moon shirt een gewild fashion-item en het best verkochte kledingstuk op Amazon.

Een greep uit de satirische recensies: "De meeste shirts hebben maar één wolf, maar deze heeft er drie. Je krijgt dus gewoon drie wolven voor de prijs van één!" Een ander: "Toen ik dit shirt voor het eerst aantrok, ging mijn vrouw bij me weg. Dank je, Three Wolf Moon Shirt!"

Artdirector Michael McGloin van The Mountain, de firma die de shirts produceert, zei in een interview blij te zijn met de commentaren, ook al maken ze het shirt eigenlijk belachelijk. "Wij nemen mode altijd met een korreltje zout en printen gewoon nog 400.000 extra shirts. Het is fantastisch."


Kitsch shirt wordt bestseller dankzij internethype  (foto: DAG)

Helmonds cafť mept homo naar buiten

De homoseksuele Renato Zamagna hoeft zich voorlopig niet meer te vertonen in een Helmonds café. De laatste keer dat hij daar was is hij door de eigenaar en de bezoekers van de kroeg met harde hand buiten de deur gezet. Volgens Zamagna kwam dat door zijn geaardheid.

Volgens de Gaykrant ging het slachtoffer bewust naar deze kroeg, omdat het populair was onder allochtonen. Zamagna is zelf ook allochtoon en hoopte zich thuis te voelen in de kroeg. Maar bij binnenkomst werd hij al direct gewaarschuwd door de eigenaar, want 'gasten zouden aanstoot aan hem nemen omdat hij zichtbaar een flikker is'. Daarna werd hij direct tegen de grond geslagen.

Zamagna heeft een zware hersenschudding opgelopen en zijn gezichtsvermogen is mogelijk blijvend aangetast. Hij heeft bij de politie aangifte van mishandeling gedaan.

[RG] Jankovic en Kuznetsova naar derde ronde

Jelena Jankovic is er donderdag in geslaagd om zich voor de derde ronde van Roland Garros te plaatsen. De Servische was veel te sterk voor haar opponente, de Slowaakse Magdalena Rybarikova. De standen in deze partij waren 6-1 en 6-2.

Ook Svetlana Kuznetsova, die in Frankrijk als zevende geplaatst is, ondervond nauwelijks problemen in haar wedstrijd tegen Galina Voskabojeva uit Kazachstan. De Russin zegevierde net als Jankovic in twee sets. De setstanden waren 6-0 en 6-2.

Levende alien aangetroffen in Pakistan

Groot nieuws uit Pakistan. In de stad Lahore is men namelijk eergisteren op een levende alien gestuit. Het ruimtewezen had echter weinig kwaad in de zin, want met zijn geringe lengte van tien centimeter had hij weinig kunnen uitrichten.

Het op een mens lijkende poppetje werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden bij een oud huis. Het mannetje liep vrolijk rond, maar werd later te grazen genomen door enkele kinderen die de alien verwondden.

Hierna liep en sprong hij vrolijk verder. Enkele buurtbewoners wisten uiteindelijk de alien te pakken te krijgen. Toen zij hem echter in een fles wilden stoppen, overleed het ruimtemannetje.


Zet allemaal je aluminium hoedje op, ze komen eraan!!!

Klasgenootjes Katja: vader is ontvoerder

Klasgenootjes van de gisteren ontvoerde Katja Leendertz weten zeker dat haar vader achter de ontvoering zit. De klasgenootjes hebben de vader van het 7-jarige meisje namelijk al eens eerder op de Edense school gezien. Hij kwam toen langs om Katja te bezoeken, volgens de kinderen.

Vriendinnetjes van Katja weten daardoor zeker dat de vader de dader is, omdat ze hem gisterochtend herkenden van zijn eerdere bezoek. "Er was een bal over het hek gegaan en Katja wilde die pakken. Toen riep de vader haar naam. Katja wilde gillen, maar haar vader deed zijn hand voor haar mond", zegt de 8-jarige Sam. Vervolgens zou Katja door haar vader op schoot van haar oma gezet zijn, die ook in de auto zat. Oma, woonachtig in Ede, is gisteravond door de politie ondervraagd.

Tessa, een ander klasgenootje van Katja, weet te vertellen dat de ouders van Katja het niet zo goed met elkaar konden vinden: "Haar vader woont in Amerika, maar hij was al vaker op school geweest. Hij kwam alleen voor haar, want hij wilde haar zien. De moeder van Katja wilde dat niet. Ze hadden ruzie."

 

[Giro] Sastre: "Concurrentie was sterker"

Carlos Sastre verloor gisteren, tijdens de zeventiende rit van de Giro d'Italia, veel tijd op Franco Pellizotti. De renner, die voor Cervťlo Test Team rijdt, moest maar liefst twee minuten toegeven de dagwinnaar.

"Niets aan te doen," was het nuchtere commentaar van Sastre. "Het was een korte, snelle maar vooral explosieve etappe. De ploeg deed er alles aan om mij in de beste positie naar de voet te brengen, maar daar ging het mis. De concurrenten waren veel sterker dan ik en wisten zo opnieuw tijd te winnen in het klassement."

Sastre besloot met de strijdlustige woorden: "Ik hoop dat ik gewoon mijn slechte dag had en morgen weer helemaal beter ben."

Britse vrouw (66) bevallen

Elizabeth Adeney is sinds dinsdag de oudste nieuwe moeder in Engeland. De 66-jarige vrouw is in een ziekenhuis in Cambridge bevallen van een wolk van een zoon. De baby, die 2.4 kilogram woog, is met een keizersnede ter wereld gekomen. Moeder en kind maken het goed.

De alleenstaande Elizabeth had een sterke kinderwens. Hiervoor heeft ze een ivf-behandeling in de Oekraïne ondergaan. Op gevorderde leeftijd een kind krijgen is zeldzaam en niet zonder risico's. De 66-jarige directeur van een bedrijf in plastic en textiel, wilde dolgraag een kind dat haar geld kon erven. Elizabeth wordt in juli zevenenzestig jaar.

Macedonische club voor acht jaar geschorst

De schorsing van de UEFA tegen de Macedonische club FK Pobeda blijft staan. De club werd eerder voor acht jaar uitgesloten van deelname aan Europese competities en die periode blijft staan. Dit heeft hoger beroep uitgewezen.

Pobeda werd geschorst vanwege het feit dat zij tegen de regels van de UEFA in de uitkomst van een wedstrijd manipuleerden. Een speler van de club, Nikolce Zdraveski, kreeg zelfs een levenslange verbanning. Datzelfde lot ligt ook klaar voor de voorzitter van de club, Aleksandar Zabrcanec.

De wedstrijd in kwestie (FK Pobeda - FC Pyunik) werd afgewerkt in de voorronde van de Champions League. Pobeda wordt verweten dat zij gegokt hebben op de wedstrijd en daardoor de wedstrijd hebben gemanipuleerd.

Verhagen haalt uit naar Rutte

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken vindt dat VVD-fractieleider Mark Rutte "het spoor helemaal bijster is”. Hij doelt op diens initiatief om de wet zo te veranderen dat de vrijheid van meningsuiting alle ruimte krijgt.

Verhagen zei donderdag dat hij er niet aan moet denken dat mensen zomaar alles kunnen zeggen wat ze willen, zoals de liberalen voorstaan. "Dan wordt grofheid de norm. Naast de vrijheid van meningsuiting is respect voor elkaar ook een belangrijke norm in onze beschaving.”

Volgens hem kan het VVD-plan verstrekkende gevolgen hebben. "Als je alles maar mag roepen, effen je het pad om mensen weg te zetten als minderwaardig of tweederangsburgers", aldus de minister. Het gevaar schuilt volgens Verhagen vooral in de volgende stap: dat de rechten van deze mensen worden aangetast.

Verhagen stelt dat haat zaaien en antisemitisme nu een marginaal verschijnsel is, omdat het strafbaar is.

Verhagen staat bepaald niet alleen in de verwerping van de uitspraken van Rutte. Zo’n beetje heel politiek Nederland, inclusief een aantal prominente VVD’ers, laken de uitspraken van de partijleider. In het AD van donderdag vallen Hans Wiegel, Frans Weisglas en Hans van Baalen Rutte openlijk af. Wiegel omschrijft de stellingname van Rutte zelfs als ‘bizar’.


Verhagen haalt uit naar Rutte  (foto: DAG)

[Giro] Di Luca: "Menchov was aan het lijden"

Danilo di Luca gelooft nog altijd in de eindzege van de Giro d'Italia. De renner van Team LPR werd gisteren tweede, maar wist klassementsleider Denis Menchov achter zich te houden. Het verschil tussen de twee kemphanen bedraagt nu nog 26 seconden.

"Ik zag Menchov zijn gezicht, niet specifiek zijn rijden, maar ik zag dat hij aan het lijden was," liet Di Luca na afloop van de rit weten. "Toen gaf ik me nog een keer, maar het was niet genoeg."

Di Luca, die de Giro d'Italia in het verleden al eens won, kijkt vooral uit naar vrijdag. "Dat was een goed teken voor de Vesuvius. Die klim is anders, niet zo lang maar met hogere stijgingspercentages," aldus de renner van Team LPR, die ook de rit van zaterdag ziet zitten. "Dat is een rit waar ik nog niet veel over gepraat heb, maar het is een aankomst waar ik van hou. Als het nodig is nemen we controle over de race en ik heb Alessandro Petacchi aan mij kant. Daar kan ik voor een goed resultaat gaan, maar eerst de Vesuvius."

Vechter geschrapt uit game vanwege haar

De vechtsportliefhebbers zullen Clay Guida kennen als een bekende UFC vechter die iedereen schrik aanjaagt met zijn neaderthaler-looks en zijn mooie wapperende manen. En laat het nu juist deze haardos zijn die hem de toegang tot UFC 2009: Undisputed ontzegde.

Ontwikkelaar THQ wilde Clay toevoegen aan de personages in het spel, maar zijn lange haren zorgde voor clipping problemen en issues met 'collision detection'. THQ heeft toen Guida aangeboden om de kapper voor hem te betalen, maar Guida weigerde. Wel een beetje vreemd allemaal, aangezien er wel vaker characters met lang haar worden gebruikt in vechtgames toch?Jol: "Ajax is de grootste club van Nederland"

Martin Jol zal donderdag gepresenteerd worden als de nieuwe trainer van Ajax. Ajax TV sprak met de Scheveninger, die vanochtend al arriveerde bij de Amsterdam Arena.

Jol verklaarde met 'een goed gevoel' te zijn aangekomen bij de Arena. "Ik ben hier vaker geweest, maar dat was dan met de tegenstander," aldus Jol.

De oud-trainer van onder meer Roda JC en RKC Waalwijk is er trots op dat hij trainer wordt van de Amsterdammers. "Ajax is de grootste club van Nederland. In Engeland zat ik bij een mooie club en ook in Duitsland was het fantastisch, maar Ajax blijft Ajax voor een Nederlander."

"Ajax staat symbool voor mooi voetbal, dus als je dan door hen gevraagd wordt denk je erover na. Met pijn in het hart ben ik weggegaan bij HSV, want dat is een mooie club met goede mensen. Maar Ajax blijft Ajax."

Fan Manchester rijdt Barcelona-fans dood

Een fan van Manchester United heeft zijn woede om de verloren Champions League-finale niet kunnen verkroppen. Nadat Barcelona met 2-0 de winst pakte stapte de man uit het Nigeriaanse Ogbo in de auto en ging op zoek naar feestende Barcelona-supporters. En die zijn er, want in Afrika zijn er veel supporters van zowel Manchester United als van Barcelona te vinden.

Toen de man eenmaal supporters had gevonden van de Spaanse club reed hij er met zijn auto op in. Bij de aanrijding raakten tien mensen gewond, vier supporters hebben de klap niet overleefd. "De bestuurder was al voorbij de groep gereden, toen hij keerde en bewust inreed op de Barcelona-fans", zegt een politiewoordvoerder. De bestuurder van de auto is aangehouden.

Biercongres voor economen

In de Belgische stad Leuven zijn zestig economieprofessoren uit de hele wereld bij elkaar gekomen. Zij gaan daar praten over de economie van bier.

Volgens de professoren wordt bier te weinig bestudeerd, terwijl ruim twee procent van de economie om het gerstenat draait. De professoren willen van biercongressen een traditie maken.

Tijdens de conferentie komen onder andere de stijgende moutprijzen, China als grote afzetmarkt, en de grote brouwerijconcerns aan bod. Ook het effect van bier op de gemoedstoestand van drinkers is onderwerp van studie.

Uiteraard besteden de professoren niet alleen aandacht aan de theorie. Ook de praktijk wordt uitvoerig aan de tand gevoeld. Zo brengen ze een bezoek aan een brouwerij, inclusief een test van de gebrouwde producten. Dat enkele professoren de volgende dag met hoofdpijn in de zaal zullen zitten, wordt als risico van het vak beschouwd.

Tot slot zal er gekeken worden naar de dalende consumptie van bier in België. Onze zuiderburen drinken de laatste twinitg jaar steeds minder bier. De consumptie is met 25 procent gedaald. Toch verwacht men nu weer een stijging. Door de economische recessie drinkt men liever een goedkoop pilsje dan een duur glas wijn.

FOK!Fotowedstrijd mei 2009, stad en streek

  
De FOK!fotowedstrijd!
 
FOK! organiseert elke maand een fotowedstrijd met een uitdagend onderwerp. Iedereen met een camera kan hier aan mee doen! Denk je dat jij je camera volledig onder controle hebt? Kun jij de foto bij het opgegeven onderwerp maken die andere users aanspreekt? Dan kun je met deze wedstrijd mooie prijzen winnen!
 
De fotowedstrijd wordt elke maand vanuit het fotografieforum georganiseerd. Deze maand zoeken we het onderwerp dicht bij huis! Het onderwerp is namelijk "stad en streek"
Dus ken jij alle mooie plekjes uit jouw direct omgeving? En weet je die pakkend op de foto te zetten, of wellicht heb je dat al eens gedaan, doe dan mee met de fotowedstrijd!
 
 
De FOK!fotowedstrijden zijn open voor iedereen. Ook het vergeven van de prijs hangt grotendeels van jullie af! Na de inzendtermijn kan namelijk gestemd worden op de foto's waardoor de winnaars worden bepaald!
 

Inzenden kan nog een paar dagen tot en met 28 mei 2009, 22.00 uur
Stuur je foto op naar: fotowedstrijd@fok.nl
(denk aan de maximum breedte en geef je foto als bestandnaam je nickname op FOK! mee). 
 
Over deze wedstrijd brainstormen of praten? Dat kan hier:

 
De prijzen
Deze maand mogen we in totaal 3 doeken weggeven van HerinneringenOpLinnen.nl
 
HerinneringenOpLinnen.nl is de grootste aanbieder van canvasdoeken op internet. Zij printen je foto op canvas en spannen dit vervolgens op een houten frame. Zo ontstaat er een schitterend en persoonlijk resultaat van je eigen foto op doek!
HerinneringenOpLinnen.nl stelt 3 canvasdoeken ter beschikking voor de FOK!fotowedstrijd. De 2 users met de meeste stemmen krijgen een doek. Wie het derde doek krijgt wordt bepaald door FOK!.
 

Mosley: "Ferrari schrijft zich wel in"

Max Mosley denkt dat Ferrari zich gewoon zal inschrijven voor het komende Formule 1-seizoen. De voorzitter van de internationale autosportbond FIA is dan ook bereid om tot een compromis met de teams te komen.

Mosley liet aan Gazzetta dello Sport doorschemeren dat hij niet halsstarrig vasthoudt aan een budgetlimiet van 45 miljoen euro als de teams met een goed tegenvoorstel komen. "We willen best een compromis sluiten, maar alleen als het compromis voor iedereen voordelig is, zowel de bestaande teams, als de nieuwe en kleine teams. Ik ben optimistisch dat we een oplossing zullen vinden."

"Alle teams hebben hun eigen belangen en ik denk dat Ferrari zich dan ook gewoon zal inschrijven voor het einde van de inschrijftermijn (Aanstaande vrijdag red.). Ferrari is belangrijk voor de Formule 1 en Formule 1 is belangrijk voor Ferrari", aldus de voorzitter over het mogelijke vertrek van Ferrari.

De FOTA heeft inmiddels een voorstel gedaan aan de FIA waarin men de budgetlimiet gefaseerd wil invoeren. Mocht de FIA hier akkoord meegaan, dan is de kans groot dat Ferrari zich voor volgend jaar zal inschrijven.

Meer omzet, minder winst voor Ahold

Supermarktconcern Ahold heeft in de eerste maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 196 miljoen euro. De winst kwam lager uit dan verwacht. Een voorziening van 66 miljoen euro voor verplichtingen bij inmiddels afgestoten onderdelen drukte de nettowinst, aldus Ahold vandaag.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 396 miljoen euro. Dit ligt in lijn met de verwachting van analisten. Een jaar eerder kwam het bedrijfsresultaat uit op 336 miljoen euro.

De brutowinstmarge van de winkelactiviteiten kwam in het eerste kwartaal uit op 4,8 procent. Ahold onthield zich bij de presentatie van de jaarcijfers over 2008 van het geven van een verwachting voor de operationele retailmarge voor het komend jaar. Vorig jaar kwam de brutowinstmarge uit op 5 procent.

Indianapolis niet snel terug op kalender

De kans dat er in de komende seizoenen een Formule 1-race verreden zal gaan worden op de Indianapolis Motor Speedway wordt steeds kleiner. Tony George, die verantwoordelijk was voor de terugkeer van de Formule 1 naar de Verenigde Staten, kan namelijk elk moment ontslagen worden.

De circuitdirecteur was met Bernie Ecclestone in gesprek over een mogelijke comeback op de kalender, maar dit lijkt op een laag pitje gezet te worden. De Amerikaan overleefde gisteren een bestuursvergadering over zijn positie binnen de organisatie van het circuit. Bovendien maakte het circuit bekend dat men zich volledig wil focussen op de IRL IndyCars-activiteiten.

George staat onder druk omdat het circuit een slechte financiŽle positie heeft, mede veroorzaakt door grote investeringen in het Formule 1-circuit en de daarbij behorende gebouwen op het middenterrein en rondom het circuit.

CD: Richard Durand - Always The Sun

Met een overvolle agenda met optredens tot in de verste uithoeken van de wereld en collaboraties met de grootste namen uit de scene zal Richard Durand het moeten doen. Sinds TiŽsto hem tipte als Tip For The Top in 2007 in het Engelse DJ Magazine leverde Richard Durand een stroom aan overweldigende producties en remixen af, zoals officiŽle herbewerkingen van TiŽsto’s 'Lethal Industry', 'Flight 643' en 'Break My Fall', maar ook Armin van Buuren’s 'In And Out Of Love', de 'Art Of Trance classic Madagascar', The Prodigy’s 'Smack My Bitch Up' en 'Binary Finary’s' grootste hit ooit, 1998. Deze tracks keerden dankzij zijn bewerking stuk voor stuk in ťťn klap weer terug op de dansvloer. Naast al deze praktijken vond hij het zelf tijd worden voor een debuutalbum. Afgelopen maand kwam hij dan ook uit met Always The Sun. Maar eens kijken of dat net zo’n succes is als al zijn remixen van golden oldies.

Poll: tweederde FOK! zegt nee tegen EPD

Toen maandag in het nieuws kwam dat één miljoen mensen schriftelijk bezwaar gemaakt hebben tegen het Elektronisch Patiëntendossier, werd dit in het persbericht van organisatie NPCF omgedraaid naar "94 procent van de bevolking vóór EPD".

FOK! vroeg zich af of deze omgekeerde logica wel toepasbaar is op de cijfers, mede omdat uit hetzelfde NPCF-onderzoek blijkt dat slechts 20 procent van de Nederlanders kan beargumenteren wat het EPD inhoudt en waar de afkorting voor staat. Ongeveer de helft "heeft er weleens wat over gehoord". Op de FOK!-poll "EPD, ja of nee?"antwoordden van de 2985 respondenten 1969 nee, tegenover 1012 ja-stemmers.

In de reacties was de tweedeling te zien. MrMackey schrijft: "De overheid heeft een grote historie van blunderen op ICT-gebied. Ik vertrouw de overheid niet meer toe dan noodzakelijk, dus een bezwaar tegen het EPD ligt dan voor de hand." Hij concludeert: "Mensen die geen bezwaar maken tegen het EPD zijn, om met Orwell te spreken, Goeddunkers."

Noudaslekkerdan is voor: "Ik ben vóór, mits de gegevens goed gebruikt worden." DRA vult aan: "Het is natuurlijk van de zotte dat dit niet al eerder bestaat. Ons huidige artsensysteem stamt nog uit het jaar nul."

Verkeerde examen biologie afgenomen

Op een school in Haarlem hebben leerlingen, die aan een pilot meededen voor biologie, het 'normale' biologie examen uitgereikt gekregen.

Na overleg met de inspectie is het volgende besloten: het examen wordt gewoon nagekeken, en op basis van de normering zal een cijfer vastgesteld worden. De leerling kan dit cijfer accepteren. Alle leerlingen die dit wensen, krijgen de kans om een extra herkansing te maken. Mocht blijken dat deze herkansing op hetzelfde moment zal zijn als een andere herkansing, dan zal een quarantaineregeling in werking worden gesteld, zodat de leerlingen toch het examen kunnen herkansen.

Voordat de herkansing plaatsvindt zal de school nog extra trainingen geven. Dit voor het geval dat de stof een beetje is weggezakt.

Neem ook eens een kijkje in ons examenforum.

Jumpgate Evolution uitgesteld

Het MMORPG-spel Jumpgate Evolution gaat haar deadline van juni niet halen. NetDevil, de ontwikkelaar van het spel, heeft na drie jaar ontwikkelen alsnog de beslissing genomen om de release uit te stellen. Tijdens een 'friends and family' testfase kwam zoveel feedback naar boven, dat ze (wijselijk) hebben besloten de game door te ontwikkelen, alvorens het uit te brengen. Een nieuwe releasedatum is nog niet bekend.Susan Boyle draait helemaal door

Vrienden en kennissen van Susan Boyle maken zich zorgen om de geestelijke gesteldheid van de kersverse ster. Ze vrezen dat Boyle, die zaterdag in de finale van zangwedstrijd Britain's Got Talent staat, de druk niet langer aankan.

Woensdag zette Boyle het hotel waar zij momenteel verblijft volledig op stelten. Voor het oog van honderden gasten ontstak ze in een woedeaanval toen twee toeristen haar plagerig aanspraken, schrijft The Sun. "How f***ing dare you! You can’t f***ing talk to me like that", schreeuwde de roodaangelopen zangeres. Er moesten een paar agenten aan te pas komen om haar te kalmeren.

Dinsdag ging het ook al mis. Boyle zat in de hotellobby te kijken naar het optreden van haar 12-jarige concurrent Shaheen Jafargholi. Toen de jury Shaleen na afloop overlaadde met lof, stormde Boyle woest scheldend het hotel uit, de andere gasten verbouwereerd achterlatend.

De agenten hebben de zangeres woensdag op het hart gedrukt dat zij zich zulke uitbarstingen niet langer kan veroorloven nu ze een wereldwijde bekendheid is. Maar volgens vrienden en kennissen is het slechts een kwestie van tijd voor het weer mis gaat. In haar woonplaats Blackburn is iedereen op de hoogte van haar korte lontje. 'Als Susan haar zin niet krijgt wordt ze woest', weet een buurman. Haar driftaanvallen hebben haar daar jaren geleden al de bijnaam Rambo opgeleverd.Foto: Susan Boyle draait helemaal door  (foto: DAG)

Ervik maakt rentree in het schaatsen

Eskil Ervik heeft zijn rentree gemaakt in het schaatswereldje. De Noor wil proberen zich in het achtervolgingsteam te schaatsen dat volgend jaar bij de Olympische Spelen in Vancouver voor goud moet gaan op de achtervolging.

De 34-jarige Noor nam na het seizoen 2006-2007 afscheid van de actieve wedstrijdsport waarin hij tweemaal een zilveren medaille behaalde op het EK allround, een bronzen medaille op het WK allround en een bronzen medaille op de WK afstanden op het onderdeel achtervolging. Ook bezit Ervik het wereldrecord op de 3.000 meter met een tijd van 3.37,28.

Depeche Mode definitief niet op Pinkpop

Depeche Mode komt definitief niet naar Pinkpop. Dit meldt de organisatie van het festival op haar website. Een vervangend optreden is nog altijd niet bekend.

Zanger Dave Gahan werd op 12 mei getroffen door buikgriep. Tijdens een onderzoek werd een tumor gevonden, die succesvol verwijderd is. Artsen adviseren Gahan rust te houden tot 8 juni, om voldoende te herstellen van de ingreep.

Het eerstvolgende concert dat doorgaat vindt plaats in Leipzig op 8 juni. Het management van Depeche Mode betreurt het afzeggen van de optredens van de band. Gahan bedankt zijn fans voor hun steun.

De organisatie van Pinkpop meldt verder nog dat er extra dagkaarten voor de zaterdag in omloop gebracht worden. Dit om zwarthandelaren te dwarsbomen. Ook voor de andere dagen zijn nog kaarten verkrijgbaar, evenals kaarten voor het gehele weekeinde, inclusief camping. 

Met dank aan Sulletjes voor de submit.

Chauffeur drinkt biertje en vergeet lijk te bezorgen

Een chauffeur van een lijkwagen in het Colombiaanse Bogota maakte dit weekend een enorme blunder. Terwijl de familie van de dode stond te wachten op het kerkhof, hield de man even pauze om een biertje te drinken en daarna vergat hij totaal dat hij de doodskist nog moest afleveren.

Volgens de Latin American Herald Tribune stonden vrienden en familie van Tito Vasquez zondag uren te wachten tot ze hem konden begraven. Niemand snapte wat er aan de hand kon zijn.

Volgens de politie werd de lijkwagen met de kist uiteindelijk gevonden in de parkeergarage van een motel in Bogota. Maar nog steeds weet niemand wat de chauffeur bezielde. Volgens zijn familie had de dode geen vijanden. Tito Vasquez werd uiteindelijk maandag alsnog begraven.


Chauffeur drinkt biertje en vergeet lijk te bezorgen  (foto: DAG)

Lijk moeder ligt 20 jaar in vriezer

De 83-jarige Daulat Irani, uit de wijk Sidcup in het zuidwesten van Londen, heeft het lijk van haar moeder ruim twintig jaar in een vrieskist bewaard. Dat meldde de Britse media woensdag.

Volgens de politie lag moeder Gulbai Freedoon Murzan, gewikkeld in een zwarte vuilniszak, daar al sinds begin 1980. De dochter is niet gearresteerd omdat haar moeder niet door een misdrijf om het leven is gekomen. De 83-jarige verklaarde dat ze haar moeder daar bewaard heeft omdat ze bang was problemen met de immigratiedienst te krijgen. Haar moeder zou illegaal in Groot-Brittannië hebben verbleven.

Daulat Irani woonde tot voor kort samen met haar zus en zwager. Zij wachtte tot deze overleden waren voor ze een buurvrouw over het lijk in de vrieskist vertelde. Daulat voelt zich opgelucht dat haar geheim eindelijk geen geheim meer is.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

Petrovic gaat uit van langer verblijf bij HSV

Zeljko Petrovic gaat er vanuit dat hij ook komend seizoen assistent-trainer van Hamburger SV zal zijn. De Montenegrijn volgde een jaar geleden Martin Jol naar Hamburg. De Scheveninger koos deze week echter voor een dienstverband bij Ajax.

"Martin is en blijft mijn vriend. Hij is altijd correct voor me geweest en ik voor hem," aldus de 43-jarige Petrovic in De Telegraaf. De ex-trainer van RKC Waalwijk zal niet bij Ajax aan de slag gaan. "Ik heb hem na het akkoord met Ajax nog niet gesproken, maar verwacht wel een telefoontje."

Inmiddels is men in Duitsland al druk aan het speculeren geslagen over de opvolger van Jol. Onder andere Steve McClaren, Marco van Basten, Frank Rijkaard en Co Adriaanse werden reeds gelinkt aan die Rothosen.

Ronaldo: "Grootste deceptie uit mijn loopbaan"

Het was woensdag niet de avond van Cristiano Ronaldo. De vedette van Manchester United kon zich niet onderscheiden in de Champions League-finale tegen FC Barcelona en moest met lede ogen aanzien hoe de Catalanen er met de hoofdprijs vandoor gingen.

"De grootste deceptie uit mijn loopbaan," concludeerde Ronaldo na de wedstrijd tegenover Sky Sports. "Ik heb hier geen uitleg voor. Alles ging verkeerd: wij speelden niet goed, de tactiek klopte van geen kant."

"FC Barcelona komt alle lof toe, maar we moeten niet vergeten dat ze het eigenlijk niet verdienden om hier te staan. In de halve finale deden ze onder voor Chelsea. Vandaag was FC Barcelona in ieder geval beter dan wij."

De goal van Samuel Eto'o in de beginfase van het duel was volgens de Portugees het breekpunt van de wedstrijd. "Vanaf dat moment ontstond er voor ons een gecompliceerde situatie en konden we ons eigen spel niet spelen."

Over zijn eigen sportieve toekomst wilde de aanvaller niet spreken. "Ik denk nu aan de nationale ploeg. Met Portugal moeten we belangrijke WK-kwalificatieduels afwerken. Daarna ga ik op vakantie, ik ben toe aan rust. We zien wel wat de toekomst brengt."

Dat hij bij de medailleceremonie werd uitgefloten door de Barcelona-fans, deed Ronaldo weinig. "Ik heb met niemand problemen en dat zal ik ook nooit krijgen."

Wiek windmolen breekt af en landt op A6

Een windmolen langs de snelweg A6 in de buurt van de Flevocentrale heeft gisteren aan het eind van de middag een wiek verloren. Hij kwam terecht op de rechterrijstrook van de snelweg tussen Ketelbrug en Lelystad, ter hoogte van de afrit naar de parkeerplaats “Rivierduin”. Wonder boven wonder is er niemand geraakt.

De wiek heeft een lengte van twintig meter. De brandweer moest eraan te pas komen om het gevaarte van de weg te halen. Nuon, de beheerder van de twaalf jaar oude molens, heeft alle molens daar stopgezet. Een oorzaak van het incident is nog niet bekend. Er heeft korte tijd een file gestaan, omdat de rechterrijstrook afgesloten was.

Klik hier voor een filmpje.

Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit!

Leonardo wil nu wel bijtekenen bij Ajax

Mogelijk blijft aanvaller Leonardo toch bij Ajax. De Braziliaan kwam onder Marco van Basten nauwelijks aan spelen toe en had zijn zinnen dan ook op een vertrek gezet. Met Martin Jol als trainer wil hij wel blijven in Amsterdam.

Onder Jol lijkt Leonardo toch weer voor zijn kans te willen gaan bij Ajax. "De situatie is nu heel anders," legt de aanvaller uit tegenover De Telegraaf. "En ik denk dat ik belangrijk kan zijn voor Ajax."

De Braziliaan heeft aan zijn zaakwaarnemer Rob Jansen duidelijk gemaakt dat hij een langer verblijf in Amsterdam overweegt. "Hij zal Danny Blind vragen of de club ook met mij verder wil. Ik sta er in elk geval voor open."

Leonardo zegt graag met Jol te willen gaan werken. "Ik ken hem uit zijn RKC-tijd en hij lijkt me een goede trainer. Ik denk dat hij de spelers het vertrouwen kan geven dat ze nodig hebben."

DVD: W.

George W. Bush, de afgelopen jaren ťťn van de meest besproken mannen op aarde. Zijn uitspraken zijn legendarisch en gaan ongetwijfeld de geschiedenis in als controversieel. Wat te denken van het Texaans geknauwde "We got him!" en zijn duidelijke stelling wanneer hij roept "You are either with us, or against us". Het zijn quotes die iedereen zich wel kan herinneren en zal blijven herinneren. Bush's termijn als president kende een keerpunt in de wereldverhoudingen, het leidde het de oorlog in Irak. Het moge duidelijk zijn: genoeg materiaal voor een biopic, en dat is wat W. ons brengt. Oliver Stone tekende voor het project, dat vanaf mei in ons land op dvd te koop is.

Bestel je eten vanaf de Nintendo Wii

Stel je voor: je bent lekker aan het gamen, en voor je het weet is het al weer half zeven. Je ging zo op in je game dat je niks in huis hebt gehaald en dus ook niks klaargemaakt hebt om te eten. Wat doe je dan? In Japan ga je gewoon het Delivery Channel op en bestel je een pizza op je Nintendo Wii. Je hoeft niet eens naar de telefoon te lopen. Beter dan dit wordt gamen gewoon niet.

Boze panda's en dikke feeën in Overlord II screenshots

Zo bij tijd en wijle komt er weer eens een product uit Nederland waar we trots op mogen zijn. Was het eerst nog de relatie tussen Jan en Yolanthe die ons nationalisme aanwakkerde, nu is die eer gevallen op Overlord II. Ontwikkeld in het pittoreske Delft brengt de game ons valse panda's, dikke feeŽn, gigantische gladiatoren, vlammende overheersers en gevallen Romeinen. Dat belooft dus wat!

Nebo had laatst de eer om een preview van de game te spelen, waarin veel meer staat uitgelegd over de game dan ik van plan ben om te doen in dit nieuwsbericht. Geniet in ieder geval van onderstaande screenshots en vergeet het spel niet te kopen als hij 26 juni in de winkels ligt!


Strootman heeft Eredivisieclubs voor het uitkiezen

Sparta Rotterdam-middenvelder Kevin Strootman brak het voorbije seizoen door in de Eredivisie. De pas 19-jarige Strootman heeft volgens de Telegraaf de belangstelling getrokken van verschillende Nederlandse clubs.

Zo zou landskampioen AZ zich bij Sparta hebben gemeld voor Strootman. FC Groningen-trainer Ron Jans voerde zelfs al een gesprek met de talentvolle middenvelder. Ook FC Utrecht en FC Twente hebben de zaakwaarnemer van Strootman laten weten dat ze in hem zijn geÔnteresseerd.

De in Rotterdam geboren Strootman dwong de afgelopen jaargang een basisplaats af bij Sparta en verdiende hierdoor een contract tot medio 2012. In de verbintenis is geen gelimiteerde transfersom opgenomen.

Vliegende doodskisten in IL2 Sturmovik: Birds of Prey

Jongelui, ik moet jullie allemaal iets bekennen. Zo bij tijd en wijle voel ik mezelf alsof ik Biggles ben. Ik ga praten met een raar soort Engels accent, zeg heel erg vaak "hmmyes hmmyes hmmmyes", ik vind ergens diep in mijn kast een leren jas met lekkere schaapswollen kraag en ik start IL-2 Sturmovik op mijn PC om een stelletje Nazi's uit de lucht te schieten. Gelukkig hoef ik dit zometeen niet meer zielig achter mijn computer te doen maar kunnen al mijn huisgenoten meegenieten van mijn manische periodes als ik IL2 Sturmovik: Birds of Prey ga spelen in de woonkamer!

En laten van dat spel nu net enkele nieuwe screenshots uitgekomen zijn waarin allerlei Biggles-approved vliegmachines rondvliegen boven een prachtig sneeuwig landschap. Wanneer ik mag genieten van de game is helaas nog onbekend, maar genieten zal ik zeker!Oud lot miljoenen waard

Een Australische vrouw die bezorgd was over de financiële situatie van haar familie, hoeft zich daarover niet meer druk te maken. Toen zij een stapeltje oude loten doorkeek, ontdekte zij dat tien maanden geleden op één ervan een bedrag van ruim 13 miljoen Australische dollar (ongeveer 7,3 miljoen euro) was gevallen.

Ze was net op tijd, want bij de loterij van de deelstaat Western Australia verliest een lot na twaalf maanden zijn geldigheid.

"Ik werd vanmorgen wakker en was bezorgd over onze financiële situatie", zei de vrouw tegen het loterijbureau. "Iets bracht me op het idee de loten te controleren en ik dacht dat ik mijn vader en moeder kon helpen, als ik iets had gewonnen." De vrouw had het lot van haar vader gekregen.

Nederlands squash trio naar laatste acht op EK

Natalie Grinham, Vanessa Atkinson en Annelize Naudť zijn doorgedrongen tot de kwartfinales tijdens het Europese Kampioenschap squash.

In de Belgische plaats Herentals kwam het Nederlandse trio vanavond geen moment in de problemen. Orla Noom daarentegen redde het niet om de laatste acht te bereiken.

De als eerste geplaatste Grinham was in haar eerste wedstrijd ooit op de Europese titelstrijd voor individuen duidelijk een maatje te groot voor de FranÁaise Maud Duplomb. Ondanks een moment van concentratieverlies halverwege de tweede game kwam de overwinning van de 31-jarige Almeerse nooit in gevaar: 11-4, 11-9, 11-3. Morgenavond stuit de voormalige Australische, met haar vierde plaats op de wereldranglijst de hoogst genoteerde Europese speelster, op de jonge en talentvolle Camille Serme uit Frankrijk.

Vanessa Atkinson, in Herentals als vierde ingeschaald, volgde het goede voorbeeld van haar landgenote door eveneens een Franse speelster uit te schakelen. De 33-jarige Nederlandse, in 2005 al eens Europees kampioene, was al binnen een kwartier klaar met Celia Allamargot. Het werd 11-2, 11-3, 11-2, waardoor de voormalig nummer ťťn van de wereld zich met een goed gevoel kan voorbereiden op haar kwartfinalepartij tegen de Italiaanse kampioene Manuela Manetta. Dit duel wordt donderdagavond om 19.15 uur gespeeld.

Ook Annelize Naudť had slechts drie games nodig om de kwartfinales te bereiken. De Belgische Annabel Romedenne kwam elke game wel in de buurt van de 32-jarige Nederlandse, maar gamewinst zat er niet in: 11-8, 11-9, 11-8. De Amsterdamse Naudť moet het nu opnemen tegen de Engelse Laura Lengthorn-Massaro, die tijdens het EK als tweede is gerangschikt.

In tegenstelling tot haar landgenoten slaagde Orla Noom er niet in om haar openingswedstrijd winnend af te sluiten. Tegen de ervaren Kim Hannes, tijdens het evenement niet alleen speelster maar tevens organisator, had de 23-jarige Hoofddorpse geen schijn van kans. De einduitslag sprak wat dat betreft boekdelen: 4-11, 6-11, 1-11. De Belgische treft nu regerend kampioene Isabelle Stoehr (3) uit Frankrijk.

Eerder op de dag schaarden Laurens Jan Anjema, Dylan Bennett, Piedro Schweertman en Rene Mijs zich in het herentoernooi al bij de beste zestien van Europa. Zij komen allen morgenmiddag weer in actie. Klik hier voor de uitslagen van het Europese Kampioenschap voor individuen.

'Verkrachtingen Abu Ghraib gefotografeerd'

De omstreden foto’s van gevangenismisbruik in onder meer de Abu Ghraib-gevangenis in Irak bevatten beelden van verkrachting en seksueel misbruik. Dit stelt de in 2007 gepensioneerde Amerikaanse generaal-majoor Antonio Taguba vandaag in de Britse krant Daily Telegraph. Recentelijk maakte de Amerikaanse president Barack Obama bekend de foto’s niet vrij te willen geven.

Op minimaal één foto staat een Amerikaanse militair die een vrouwelijke gevangene verkracht. Op een ander verkracht een Amerikaans-Egyptische vertaler een mannelijke gevangene. Op weer andere foto’s staat seksueel misbruik van gevangenen met objecten als een wapenstok en metaaldraad.

De foto's bewijzen dat er tussen 2001 en 2005 in Abu Ghraib en zes andere gevangenissen ten minste vierhonderd gevallen van misbruik plaats hadden. Aanvankelijk wilde president Obama de omstreden foto’s vrijgeven, maar hij veranderde van mening na gesprekken met hooggeplaatste militairen. Publicatie zou Amerikaanse troepen in het buitenland in gevaar brengen. Taguba is het met Obama eens. "Alleen de beschrijving ervan is al erg genoeg, neem dat maar van mij aan", stelt Taguba. "Publicatie zou onze troepen en Britse militairen in Afghanistan in gevaar brengen."

Taguba deed onderzoek naar wantoestanden in het Amerikaanse detentiecentrum Abu Ghraib bij Bagdad. In zijn rapport uit 2004 stonden al beschuldigingen van verkrachting en misbruik. Dat daar ook foto's van bestonden, was nooit bekendgemaakt. Misstanden in Abu Ghraib haalden in 2004 het wereldnieuws, met foto's van gemartelde gevangenen. Iraakse gevangenen werden onder meer ontkleed, opeengestapeld en door honden bedreigd. Amerikaanse militairen stonden er lachend bij.

VS bereiden zich voor op oorlog

De legers van de Verenigde Staten en Zuid-Korea zijn in een hogere staat van paraatheid gebracht, nadat Noord-Korea bekendmaakte de wapenstilstand uit 1953 niet meer te respecteren. Dat liet het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie vandaag weten. De surveillance van Noord-Korea is opgevoerd, met extra vliegtuigen en personeel, aldus een regeringswoordvoerder.

Noord-Korea zei gisteren dat het niet langer gebonden is aan de wapenstilstand uit 1953, die een einde maakte aan de Koreaanse oorlog (1950-1953). Ook dreigde het stalinistische regime met een militaire aanval als Noord-Koreaanse schepen zouden worden gecontroleerd op materiaal voor kernwapens.

Maandag voerde Noord-Korea een kernproef uit en daarna lanceerde het meerdere korteafstandsraketten.

'Meer bescherming voor gefilmde patiŽnt'

De bescherming voor patiënten die in ziekenhuizen gefilmd worden voor medische tv-programma's moet beter. Volgens de Raad voor de Volksgezondheid (RVZ) zijn er voor patiënten te weinig waarborgen voor privacy. Dat staat in een rapport van de RVZ dat vandaag verschijnt.

De RVZ vindt dat patiënten de gevolgen van de opnames niet goed kunnen inschatten omdat ze vaak gestrest zijn als de camera's het werk van artsen en verpleegkundigen volgen. Bovendien vragen de programmamakers vaak toestemming via de arts. De RVZ vindt dat niet correct en pleit voor een protocol. In dat protocol moeten afspraken komen hoe ziekenhuizen en de media moeten omgaan met de privacy van patiënten. De afgelopen jaren is het aantal medische realityprogramma's flink toegenomen.

De Fauw niet transfervrij bij degradatie Roda

Davy de Fauw is ondanks eerdere berichten niet transfervrij als Roda JC degradeert. Dit is bekend gemaakt nu ook RC Genk dacht de speler eventueel makkelijk te kunnen contracteren.

"Genk dacht dat hij bij degradatie transfervrij zou zijn", zei technisch directeur Van Geel van Roda. "Ik heb hen uit die droom geholpen, want dat klopt gewoon niet." Genk is op zoek naar een centrale verdediger en dacht in De Fauw een goede kandidaat te hebben. De club meldde zich bij Roda JC maar kreeg dus nul op het rekest.

De Fauw heeft eerder zelf aangegeven dat hij al een akkoord bereikt zou hebben met Sparta over een terugkeer naar die club bij degradatie van Roda JC. Dit kan dus ook niet doorgaan aangezien hij niet transfervrij is bij degradatie van Roda JC. Hij kwam in 2006 over van de Rotterdammers en heeft een contract tot 2012 bij Roda.

'HSV heeft McClaren op de korrel'

De Telegraaf meldt dat het Duitse Hamburger SV FC Twente-trainer Steve McClaren op het oog heeft.

De Engelsman heeft een succesvol debuutseizoen achter de rug bij Twente. Met de Tukkers finishte McClaren op de tweede plaats in de Eredivisie en bereikte hij de finale van het KNVB-bekertoernooi.

Het kandidatenlijstje van HSV, dat op zoek moet naar een opvolger voor de naar Ajax vertrokken Martin Jol, bevat naast McClaren ook de namen van Mirko Slomka, ex-trainer Schalke 04, en Bruno Labbadia, werkzaam voor Bayer Leverkusen.

FOTA komt met compromis budgetlimiet

De FOTA heeft na uren overleg met de internationale autosportbond FIA over de invoering van de budgetlimiet bijna een overeenkomst gesloten. Er is besloten om een compromis te sluiten met de FIA en een budgetlimiet te accepteren.

De teams willen dat 2010 een tussenjaar wordt, waarbij de budgetlimiet op 100 miljoen euro ligt in plaats van de 45 miljoen euro die de FIA heeft vastgelegd. De teams zetten hier tegenover dat men de kleine en nieuwe teams de mogelijkheid gaan bieden om klantenchassis’ te kopen voor relatief lage kosten. Hiermee zouden deze teams toch competitief kunnen deelnemen aan de Formule 1. Het klantenchassis zou vervolgens in 2011 weer verbannen moeten worden en de lagere budgetlimiet moet dan in werking treden.

Ook is de FOTA met een oplossing gekomen voor de controle van de naleving van de budgetlimiet. De teams stellen voor om zelf te controleren over de budgetlimiet nageleefd wordt, maar wel onder supervisie van de accountants die aangesteld zijn door de FIA. De FIA wilde de controle direct door deze accountants laten uitvoeren, maar de teams zagen niets in de bemoeienissen van externe mensen.

Boek: Jeff Jarvis - Wat Zou Google Doen?

In deze digitale tijd is de term 'Google' niet meer weg te denken. Nagenoeg elke internetgebruiker voert dagelijks wel een Google-actie uit, zo niet tientallen. Daarmee is Google een wereldbedrijf geworden, dat zeer succesvol opereert. Hoe kan een bedrijf het zo goed doen in zoveel landen? En is dit ook voor andere bedrijven weggelegd? Wat Zou Google Doen? probeert hier antwoord op te geven.

[WTCC] Nieuwe motor voor Van Lagen

Het LADA-fabrieksteam zal dit weekend in Valencia een nieuwe motor introduceren in de drie LADA 110 2.0’s. Deze motor zou voor meer paardenkrachten moeten zorgen en het team, waar ook Jaap van Lagen voor rijdt, hoopt hiermee in combinatie met het compensatiegewichtsysteem meer kansen te hebben in de twee races.

Jaap van Lagen kijkt dan ook uit naar het Spaanse weekend: "Ik kijk uit naar de races en hopelijk hebben we dit keer minder pech. Ik ben zeer geÔnteresseerd in wat het effect van de nieuwe motor zal zijn. Maar het belangrijkste is dat we vooruitgang boeken."

Viktor Shapovalov, teamdirecteur, hoopt ook op een weekend zonder veel pech. "We zijn de laatste weken na de race in Pau zeer druk geweest met het repareren van de auto’s en het testen van de nieuwe motor. We concentreren ons op het leveren van goed werk op het circuit van Valencia. Het belangrijkste is dat we een goed weekend rijden om te zorgen dat we een sterkere positie krijgen om onze kansen te benutten."

Spelers willen dat Shearer blijft

Newcastle United degradeerde afgelopen zondag uit de Premier League. De spelers van de club willen de huidige trainer, Alan Shearer, graag behouden en met hem terugkeren naar de hoogste divisie van Engeland.

"Hij is ongelooflijk geweest. Het is fantastisch geweest om met hem te werken. Hij is de enige die ons weer terug kan brengen naar het hoogste niveau", aldus Stephen Taylor, verdediger van Newcastle tegen The Newcastle Chronicle.

"Laten we hopen dat we ook volgend seizoen met hem kunnen werken", gaat Taylor verder. Nadat de ploeg afgelopen weekeinde verloor van Aston Villa werd de degradatie definitief. "We moeten er mee leren omgaan en proberen zo snel mogelijk terug te keren in de Premier League. We hebben stabiliteit nodig binnen de club om verder te kunnen in de toekomst", sluit de mandekker zijn verhaal af.

'Mannen zijn het zwakkere geslacht'

Een Israëlische professor is tot de conclusie gekomen dat niet vrouwen maar mannen het 'zwakkere geslacht' zijn. Vlak na de geboorte scoren jongens lager dan meisjes qua gezondheid, en dat blijft de rest van hun leven zo.

Professor Marek Glezerman onderzocht 66.000 geboorten tussen 1995 en 2006. Hij ontdekte dat bij jongetjes de moeder vaker prematuur bevalt dan bij meisjes. De bevalling verliep bij jongetjes moeizamer en er traden vaker complicaties op. Het verschil tussen jongens en meisjes blijft de rest van hun leven bestaan, mannen zijn gevoeliger voor infecties en hun weerbaarheid tegen ziekten is beduidend minder.

De deskundigheid van Glezerman ligt in de medische verschillen tussen man en vrouw. "Net na de geboorte zijn jongetjes kwetsbaarder en ze zullen meer risicovol gedrag vertonen op latere leeftijd. Ze leven ook minder lang dan vrouwen. Kortom, ze zijn het zwakkere geslacht. De resultaten van dit onderzoek bewijzen dat mannen en vrouwen behoefte hebben aan verschillende medicatie. Het is net alsof mannen en vrouwen van een andere soort zijn."

Van der Sar: "Eto'o scoorde a la Romario"

Doelman Edwin van der Sar verloor voor de tweede keer in zijn carriŤre een Champions League-finale. Gisteravond was Barcelona met 2-0 te sterk voor Manchester United. In 1996 verloor de keeper met Ajax tegen Juventus in hetzelfde stadion de finale.

"Het is nooit leuk om te vertellen, maar ach, je leert ermee leven", laat de keeper weten tegenover de NOS. "Behalve in de eerste tien minuten hebben we niet in de wedstrijd gezeten. Als die vrije trap in de tweede minuut erin gaat, krijg je misschien een andere wedstrijd."

"Bij ons speelde bijna niemand goed. We misten misschien wat power, maar dat is moeilijk als je de bal niet hebt. We kwamen 1-0 achter en dan weet je dat Barcelona heel goed op balbezit kan spelen", vervolgt de oud-international.

Bij de 1-0 zag hij er niet sterk uit. "Normaal wordt zo'n bal teruggelegd, maar hij punterde hem a la Romario onder me door", was de reactie van de 38-jarige sluitpost. Tevreden over het spel van de ploeg was hij niet. "We speelden te ver onder de maat", aldus de verliezend finalist.

Moyes beste trainer van Engeland

Louis van Gaal werd tot beste trainer van Nederland bekroond. In Engeland is David Moyes tot beste trainer van het seizoen bevonden door zjin collega’s. De trainer van Everton kan zaterdag nog de FA Cup winnen indien Chelsea verslagen wordt.

Het is een grote eer voor Moyes omdat hem voor het eerst keer gelukt is om de prijs voor de derde maal in ontvangst te nemen. In 2003 en 2005 had hij ook de eer om tot beste trainer van het seizoen uitgeroepen te worden. Dit jaar behaalde Everton de vijfde plaats wat recht geeft op Europees voetbal. Indien de FA Cup zaterdag gewonnen wordt, wordt het de zesde maal in de geschiedenis van de club.

[NBA] Uitslag Lakers - Nuggets

De Los Angeles Lakers hebben een 3-2 voorsprong genomen op de Denver Nuggets. Gisteravond werd het in het Staples Center 103-94 in het voordeel van de thuisploeg. Ze zijn hiermee slechts een wedstrijd verwijderd van de finale.

Lamar Odom is een speler die onverwachte dingen kan doen. Het blijft een speler die een wedstrijd kan beslissen maar ook zomaar onzichtbaar zijn. Gisteravond mocht hij op de bank beginnen maar liet zich van zijn betere kant zien. Hij scoorde negentien punten en pakte veertien rebounds. Kobe Bryant was goed voor 22 punten en acht assists. De shooting guard heeft zijn les van de vorige wedstrijd goed geleerd en kon zijn teamgenoten prima vinden. Verder voegde Pau Gasol daar veertien punten en tien rebounds aan toen.

Bij de Nuggets was Carmelo Anthony goed voor 31 punten en vier rebounds. Keynon Martin en Chauncey Billups scoorden beiden twaalf punten. Verder kwam er tien punten van Linas Kleiza. De man uit Litouwen krijgt weinig speeltijd van coach George Karl maar de tijd die hij krijgt, benut hij optimaal. De volgende wedstrijd is zaterdagavond en kan beslissend zijn indien de Lakers winnen.

[E3 '09] Zoenen met je vrienden dankzij Lips Number One Hits

In oktober kunnen de Xbox 360 bezitters weer hun kelen schrapen en zo goed/vals mogelijk in een microfoon schreeuwen met de opvolger van Lips, genaamd Lips Number One Hits.

Wil je jouw gevoelige kant laten horen met Coldplay? Je soft-erotische kant met Marvin Gaye of je te gekke dancemoves showen met Mc Hammer? Damn kerel/meiske... heb jij dan eens even geluk!

Grand Prix van Hongarije verdwijnt mogelijk

De kans bestaat dat de Grand Prix van Hongarije na 2012 van de Formule 1-kalender zal gaan verdwijnen. De lokale overheid twijfelt over de financiŽle steun aan de Grand Prix.

Het circuit had al overeenstemming bereikt over een verlenging tot en met 2016, maar dit lijkt niet meer zeker volgens het Hongaarse dagblad Vilaggazdasag. Door het gebrek aan financiŽle middelen en de verzwakking van de Hongaarse munt, moet de overheid letten op haar uitgaven. De race lijkt het kind van de rekening te worden. Het is niet mogelijk om de race al voor 2012 te schrappen, omdat de organisatie contractueel verplicht is om te betalen voor de races tot 2012.

Van Vollenhoven bezocht ouders Karst Tates

Pieter van Vollenhoven heeft op 21 mei, Hemelvaartsdag, de ouders van Karst Tates thuis in Zevenaar bezocht. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst. Van Vollenhoven betuigde namens de koninklijke familie zijn medeleven met de nabestaanden van de man die op Koninginnedag in Apeldoorn moedwillig door een afzetting reed. Daarbij vielen acht doden, onder wie Tates zelf.

Van Vollenhoven kwam alleen. Hij bezocht de familie niet als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het onderzoek naar de toedracht van het drama is door de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken ondergebracht bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb).

Het hof nam een week na de aanslag kennis van het eenmalige interview dat de verbijsterde ouders van Karst T. gaven. Ze zeiden de daad van hun zoon onverklaarbaar te vinden. 'We zijn er zelf ook geweldig door getroffen en ontdaan. Dat willen we uitdragen, want we waren ons meteen bewust van het verschrikkelijke leed voor de andere slachtoffers', vertelden ze aan persbureau ANP. Zij willen geen toelichting geven op het bezoek van Van Vollenhoven.

Karst Tates reed op Koninginnedag in zijn auto met hoge snelheid van achteren op toeschouwers in, richting de bus waarmee de Oranjes een rijtoer maakten. Volgens het Openbaar Ministerie, dat zich beroept op een verklaring van T. vlak na zijn daad, is sprake geweest van een gerichte actie tegen de familie. Dat betekent dat Van Vollenhoven een van de beoogde doelen was.

Van Vollenhoven is ook voorzitter van het Fonds Slachtofferhulp, waarvoor hij bezoeken aflegt aan mensen die door geweld of verkeersongelukken een dierbare hebben verloren. Een week na Koninginnedag zei hij op tv dat hij totaal van slag was geweest. 'De beelden komen nog steeds terug.' Op 30 april werd Van Vollenhoven zeventig. Twee dagen eerder had hij dat in Utrecht groots gevierd.


Van Vollenhoven bezocht ouders Karst Tates  (foto: DAG)

Lekker serveren in launch-trailer Diner Dash

Altijd al gedroomd om een serveerster te worden, maar heb je geen zin dat klanten de gehele dag naar je kont en boezem lopen te staren? Of ben je een gezonde kerel die stiekem altijd al in strakke kleren hete gerechten aan altijd ontevreden klanten wilde opdienen? Nou dan is dit je oplossing, wanneer je om welke reden dan ook je droom niet in het echte leven in vervulling kunt laten gaan. De game was al uitgebracht voor de bekendere handhelds, maar deze zomer komt Diner Dash ook naar XBLA, PSN en WiiWare!

Verantwoordingsdebat in Kamer

De Tweede Kamer buigt zich vandaag vanaf 10.15 uur de hele dag over de prestaties van het kabinet in 2008. De fractievoorzitters voeren het zogenoemde verantwoordingsdebat met premier Jan Peter Balkenende en zijn twee vicepremiers.

Op de derde woensdag van mei is het verantwoordingsdag. Het kabinet laat dan zien hoe het staat met de uitvoering van de eerder aangekondigde plannen. Daarnaast geeft de Algemene Rekenkamer haar oordeel over de prestaties.

Het kabinet liet in zijn jaarverslagen weten dat het goed op koers ligt met het halen van de meeste gestelde doelen. Ook de Rekenkamer toonde zich niet ontevreden.

Veel discussie is er wel over het nut van verantwoordingsdag, waarvoor een zelfde positie was beoogd als Prinsjesdag. Minister Wouter Bos (Financiën) vindt dat het onvoldoende lukt om van de dag "een zinnig moment in het parlementaire jaar" te maken. De Rekenkamer toonde zich op haar beurt bezorgd over de discussie. Een van de collegeleden van de Rekenkamer, Gerrit de Jong, heeft zich gestoord aan Bos. Volgens hem is verantwoordingsdag van de Kamer en is het kabinet slechts uitvoerder.


Verantwoordingsdebat in Tweede Kamer  (foto: ANP)

Illegale arbeid harder aangepakt

Het CDA wil werkgevers sneller strafrechtelijk aanpakken als zij zich bij herhaling schuldig maken aan illegale arbeid. Ondernemers die ondanks bestuurlijke boetes van de Arbeidsinspectie arbeidsmigranten blijven uitbuiten, komen volgens Tweede Kamerlid Eddy van Hijum van de grootste regeringspartij "te gemakkelijk weg".

Dat zei het CDA-Kamerlid donderdag in reactie op een brief van zijn partijgenoot minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) over wat de burgemeester van Someren slavernij-achtige toestanden noemde bij een aspergestekerij in zijn gemeente. Volgens Van Hijum is de aspergesteekster in Someren een voorbeeld van een werkgever die al eerder beboet is voor illegale arbeid, maar door telkens bezwaar en beroep aan te tekenen aanpak door de overheid weet tegen te werken.

Weer aanklacht tegen Chris Brown

Rapper Chris Brown is aangeklaagd door een man die beweert te zijn mishandeld door zijn bodyguard. Dat meldde het Amerikaanse showbizzmagazine People woensdag (lokale tijd).

Volgens Robert Rosen werd hij achtervolgd en mishandeld door Browns bodyguard nadat hij een foto had genomen terwijl de rapper aan het basketballen was in een fitnessclub op 13 maart. Dat blijkt uit een aanklacht die is ingediend bij een rechtbank in Los Angeles.

Het slachtoffer beweert lichamelijke en geestelijke schade aan het incident te hebben overgehouden en eist daarom een schadevergoeding. Volgens de advocaat van de rapper is de man een paparazzo die aandacht zoekt. Onlangs werd bekend dat de 20-jarige Brown vervolgd wordt voor de mishandeling van zijn ex-vriendin, zangeres Rihanna.


  (foto: ANP)

Uitslaande brand autobedrijf Nijmegen

In een autobedrijf in Nijmegen woedde vanancht een grote uitslaande brand. Dat heeft een politiewoordvoerster laten weten.

Het vuur ontstond rond half drie 's nachts in de Waterstraat in een bedrijf dat onderdelen van auto's verkoopt. De politie heeft de bewoners van dertig tot vijftig omliggende woningen geëvacueerd, aldus de zegsvrouw. Zij worden opgevangen in een gemeenschapshuis. Ongeveer veertig mensen zouden daar inmiddels schuilen.

Circa veertig brandweerlieden bestrijden het vuur en maken daarbij onder meer gebruik van een hoogwerker. Er is geen gevaar meer dat de vlammen naar omliggende gebouwen in de wijk het Waterkwartier zullen overslaan. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Russisch meisje (5) gedraagt zich als hond

De Russische kinderbescherming heeft een 5-jarig meisje uit huis gehaald, omdat ze zich gedroeg als een hond. Het kind blafte en likte voedsel op met haar tong, meldde de politie gisteren.

Het kind woonde in de Oost-Siberische stad Chita bij haar vader en grootouders, maar kreeg geen aandacht. Ze richtte zich daarom op de honden en katten in huis. Het meisje kan niet praten, maar lijkt wel met de honden te kunnen communiceren. De familie liet het kind niet buiten en had weinig sociale contacten in de buurt.

Het meisje is opgenomen en krijgt medische en psychiatrische hulp. Volgens haar verzorgers blijft ze echter als een hond tegen de deur aanspringen en blaffen.

Hoge celstraffen voor leiders moslimstichting VS

Twee leiders van wat eens de grootste islamitische stichting in de Verenigde Staten was, zijn in Texas veroordeeld tot 65 jaar cel voor het illegaal doorsluizen van omgerekend 9 miljoen euro naar de Palestijnse Hamas-beweging. Dat berichtte dagblad The Dallas Morning News gisteren.

De krant spreekt van de grootste zaak in de Amerikaanse geschiedenis wat betreft het financieren van terrorisme. In november werden vijf leiders van de Heilige Land Stichting schuldig bevonden aan onder meer samenzweren om een terroristische organisatie te steunen, witwassen van geld en belastingfraude.

Oprichters Shukri Abu Baker (50) en Ghassan Elashi (55) kregen gisteren in Dallas de hoogste straffen. Drie anderen kregen gevangenisstraffen variërend van vijftien tot twintig jaar, onder wie een broer van de in Syrië wonende Hamas-leider Khaled Meshaal.

De Verenigde Staten bestempelde Hamas in 1995 tot terroristische organisatie.

Rouvoet: Verantwoordingsdag is zinvol te maken

Verantwoordingsdag is zinvol, vindt vicepremier André Rouvoet van de ChristenUnie. Het is aan de Tweede Kamer en het kabinet om deze dag die is bedoeld als tegenhanger van de begrotingsbehandeling zinvol te maken. Dat zei Rouvoet gisteravond laat in het televisieprogramma Knevel & Van den Brink.

Rouvoet reageerde op vragen over zijn PvdA-collega Wouter Bos. Die constateerde eerder dat de politiek er niet in slaagt om verantwoording aan de burger af te leggen op een aansprekende en politieke manier.

De minister erkende dat het ook in zijn tijd als Kamerlid zoeken was naar een vorm. Maar volgens hem kan het wel. Er is niet alleen een overzicht van uitgaven en een rapport van de Algemene Rekenkamer. Het kabinet heeft dit keer ook aangegeven hoe het staat met de doelen die het zich bij aantreden in 2007 heeft gesteld.

Het advies van Rouvoet aan de Kamer: "richt je op de grote lijnen, geef een beoordeling of je vindt dat het kabinet met de doelstellingen die het zichzelf gesteld heeft goed op streek is. En richt je niet op de hype van de dag." Als voorbeeld noemde hij een brief die de Kamer wil hebben over de vraag of minister Bos en premier Balkenende een verschillende interpretatie hebben over de oorzaak van de financiële crisis. Rouvoet: "Dat is aan de kamer, maar ik denk zelf dat er morgen belangrijke politieke dingen te bespreken zijn."

Overigens is de vicepremier zelf van mening dat het kabinet goed op streek is. 80 Procent van de doelstellingen voor 2011 zijn gehaald, zei hij. Donderdagochtend legt het kabinet daarover verantwoording af in de Tweede Kamer.

Rouvoet: Verantwoordingsdag is zinvol te maken  (foto: ANP)

'Roger Guerreiro naar Feyenoord'

Feyenoord heeft, ondanks het geringe transfergeld dat beschikbaar is, volgens de Poolse kranten toch een speler weten aan te trekken. Het gaat hier om de Pools international Roger Guerreiro.

Guerreiro, van oorsprong Braziliaan, maar tot Pool genaturaliseerd, is een aanvallende middenvelder van Legia Warschau. Kort geleden werd hij ook al eens in verband gebracht met de Rotterdammers, omdat Leo Beenhakker werkzaamheden verricht in Polen. De transfer zou nu definitief rond zijn.

Volgens de Poolse media moet Feyenoord 300.000 euro overmaken aan Legia Warschau om de 27-jarige Guerreiro aan te kunnen trekken. Kort geleden weigerde de middenvelder een contractsvoorstel van zijn huidige club, waardoor hij tegen een gelimiteerde transfersom de Poolse club kan verlaten.

Guerreiro, die afgelopen zomer gelinkt werd aan Ajax, speelde sinds 2006 voor Legia Warschau. Daarvoor kwam hij uit voor de Braziliaanse clubs Corinthians, Flamengo en Juventude. Ook speelde hij in Spanje voor Celta de Vigo.

[RG] Safin na marathonpartij uitgeschakeld

Josselin Ouanna heeft tijdens de tweede ronde van Roland Garros een eind gemaakt aan het toernooi voor Marat Safin. De Franse qualifier versloeg verrassend zijn Russische opponent in een zenuwslopende en lange partij met 7-6(2), 7-6(4), 4-6, 3-6 en 10-8.

De partij telde in totaal 63 games en daarin was de 23-jarige Ouanna uiteindelijk de sterkste. Tijdens de eerste twee sets moest een tiebreak de doorslag geven. Hierin was de Fransman tweemaal de beste.

Safin liet zich niet bij de pakken neerzitten en pakte de twee daaropvolgende sets met 4-6 en 3-6. De laatste set werd uiteindelijk 10-8 in het voordeel van Ouanna en stoomde door dit resultaat naar de derde ronde van het Grand Slam-toernooi in Parijs.

Ferguson: "Barcelona was de betere ploeg"

Sir Alex Ferguson gaf na afloop van de verloren Champions League-finale tegen Barcelona toe dat de Spaanse ploeg vanavond de terechte winnaar is geworden.

"De eerste goal van FC Barcelona nekte ons. Het was hun eerste aanval en ze scoorden. We begonnen goed, maar we werden nerveus na die goal", aldus de verliezende coach van Manchester United. Hij vervolgt: [i]"'Met een goal voorsprong hoefden ze de bal alleen maar rond te spelen. We zijn vanavond geklopt door een beter team."

De winnende coach, Josep Guardiola, gaf tegenover Studio Sport dat zijn ploeg het vooral in het begin moeilijk had: "In het begin hadden we problemen en moeite met de opbouw. Maar gelukkig scoorden we wel. Met Lionel Messi wat meer teruggetrokken spelend kregen we meer controle op de wedstrijd."

Babel wil prijzen winnen met Liverpool

Ryan Babel wil bij Liverpool blijven. Volgens Engelse media zou de Nederlandse buitenspeler weg willen bij The Reds omdat hij te weinig aan spelen toe komt.

"Binnenkort zit ik rond de tafel met meneer Bťnitez om het seizoen te evalueren", zegt Haatrecht, zaakwaarnemer van Babel, tegenover het AD.

"Daar hadden we nog geen moment voor gevonden. Ryan zelf is van Ajax naar Liverpool vertrokken om prijzen te winnen. Dat is tot op heden niet gelukt. Ryan wil bij Liverpool vertrekken als een basisspeler, met een prijs op zak. Hij is nog niet klaar."

Babel wilde in de winterstop graag verhuurd worden aan Ajax. Liverpool liet hem toen niet vertrekken omdat hij te belangrijk zou zijn. Toch startte Babel dit seizoen slechts zes keer in de basis.

Superstars V8 Racing te zien in eerste trailer

Black Bean Games heeft de eerste trailer van hun nieuwe IP getoond aan het publiek. Superstars V8 Racing is een racegame die het, volgens de beelden, op moet nemen met racers als GriD en de aankomende Need for Speed titels. Wanneer het scheuren over de verscheidene officiŽle circuits kan beginnen is vooralsnog niet bekend. Wel is bekend dat Superstars V8 Racing zal verschijnen op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Ook Portsmouth in Arabische handen

Het Engelse Portsmouth is opgekocht door de Arabische sjeik Sulaiman Al-Fahim. De sjeik is lid van de Raad van Bestuur van de Abu Dhabi Group, die ook Manchester City in handen heeft.

Portsmouth was eerder in handen van Alexandre Gaydamak. Hij is eigenaar van de club sinds 2006 maar heeft te weinig tijd om zich bezig te houden met de club. Daarom wilde hij van Porstmouth af.

Om hoeveel geld het gaat bij de overname is niet bekendgemaakt. De club meldt op haar website dat er op dit moment geen cijfers bekend worden gemaakt.

Deco hoopt dat Mourinho hem bevrijdt van Chelsea

Chelsea-middenvelder Deco beweert dat Inter Milan-coach Josť Mourinho hem probeert vast te leggen. De Portugees met Braziliaanse roots voelt zich niet thuis bij Chelsea.

"Ik ontken niet dat er contact is, maar nog niets is zeker. Het is een zeer welkome oplossing uiteraard, en het zou fijn zijn als ik weer met Mourinho zou samenwerken", aldus Deco volgens The Daily Mail.

Deco speelde in een eerder stadium van zijn carriŤre (gedurende zijn periode bij FC Porto) onder The Special One. Ook Mourinho zelf ontkent niet dat Deco in de nabije toekomst wellicht bij Inter Milan in dienst zal treden. "Als ik een Portugees contracteer, dan kan hij een Portugees zijn die niet in Portugal speelt. Ik noem geen namen", aldus Mourinho.

Ghostbusters voor de DS wordt getoond in trailer

Atari heeft een trailer voor Ghostbusters voor de DS uitgebracht. In de trailer kun je een beeld vormen van hoe de gameplay zal zijn op Nintendo's handheld. In het bovenste scherm worden onder andere plattegronden getoond, in het onderste scherm zie je wat je daadwerkelijk aan het doen bent. Half juni moet Ghostbusters naast de DS verschijnen op PlayStation 2, de Wii, Xbox 360, PC en PlayStation 3.

Afrika komt naar de Verenigde Staten

Nee, het is niet zo dat het continent ineens op magische wijze wordt opgepakt en naar Noord-Amerika wordt gesleept. Het gaat hier om de game Afrika die afgelopen jaar in Japan gereleast werd. Er was nog niets bekend over een release in Europa of de VS maar daar is nu verandering in gekomen.

Afrika zal namelijk in de Verenigde Staten verschijnen. Natsume zal in de nabije toekomst de game uit gaan brengen maar het is nog niet bekend wanneer. Over een release in Europa is nog helemaal niets bekend maar door de stap te nemen de game uit te brengen in de VS zou een release in Europa niet zo heel erg moeilijk moeten zijn.

In Afrika stap je in de schoenen van een wildlife-fotograaf die moet proberen zo mooi mogelijke foto's te maken van de grote katachtigen, kudden gnoes en olifanten maar ook van kleinere dieren zoals hagedissen, vogels en stokstaartjes. Hiermee verdien je geld die je kunt besteden aan betere gebruiksvoorwerpen en op deze manier leer je steeds meer over de verschillende dieren.

Bioshock 2 komt eerder naar Europa dan Amerika

Na jarenlange verwaarlozing van de Europese markt, brengt Take Two ons gerechtigheid! Een keerpunt in de geschiedenis van games: Bioshock 2, een grote titel, komt eerder naar Europa dan naar Amerika, dit liet Take Two's bestuursvoorzitter Ben Feder weten.

Amerika zal moeten wachten tot 3 november, maar wij geluksvogels kunnen al op 30 oktober aan de slag met Big Daddy. Verder laat Ben Feder weten dat het mogelijk is dat de game 'Timed Exclusive' zal zijn.Ik heb heel bewust voor deze afbeelding gekozen. Zie het als een metafoor: voor de verandering zal Europa (het kleine, verwaarloosde meisje) eens de overhand nemen over de man met obesitas (Amerikaan). Neem vooral even de tijd om deze diep politiek filosofische statement te laten bezinken.

Ubisoft maakt planning voor de rest van 2009 bekend

Ubisoft heeft haar plannen bekend gemaakt voor de rest van dit jaar. Veel titels verschijnen dit najaar, waaronder Assassin's Creed 2, Splinter Cell Conviction en Red Steel 2.

De titels worden in een krap tijdsbestek op de markt gebracht. Red Steel 2 zal exclusief voor de Wii worden uitgebracht en Splinter Cell Conviction verschijnt exclusief op de Xbox 360. Alleen Assassins Creed 2 wordt multiplatform. Tot slot meldt Ubisoft nog dat een nieuwe Ghost Recon voor Q2 2010 gepland staat. Helaas is er geen vermelding voor Beyond Good and Evil 2.


Splinter Cell Conviction verschijnt dit najaar exclusief voor Xbox 360

Microsoft kondigt Zune HD aan

Microsoft heeft plannen bevestigd voor de nieuwe generatie van haar draagbare Zune mediaplayer. De Zune HD zal dit najaar in de VS gelanceerd worden en heeft een HD Radio-ontvanger ingebouwd, HD video output, een OLED touchscreen, Wi-Fi en heeft een internet browser aan boord.

Vooralsnog heeft het bedrijf uit Redmond geen plannen aangekondigd om de Zune HD in Europa uit te rollen, maar de merknaam zal wel als premium partner verbonden worden aan Xbox Live Marketplace in zowel Noord Amerika en Europa.

Gebruikers krijgen de mogelijkheid om video te streamen of te downloaden of zelfs films te huren of te kopen. Op dit moment bestaat er geen gelijkwaardige service in Europa, in tegenstelling tot aan de andere kant van de plas.

Chris Stephenson van Microsoft legt uit: "The Zune experience is growing beyond a music player in the US. Zune’s international expansion starts with video on Xbox Live; eventually we’ll offer the full digital entertainment experience spanning screens, devices, platforms and geographies." "Delivering on Microsoft’s connected entertainment vision; this news marks a turning point for Zune as it brings cross-platform experiences and premium video content to living rooms around the world."

De Zune HD moet dus een nieuwe ervaring gaan bieden op multimedia-gebied. Of dit een iPhone/iPod Touch killer zal zijn moet de toekomst uitwijzen. Vooralsnog is het voor ons nog even afwachten.

Veel nieuws over Mass Effect 2

Via het gamesblad OXM zijn er wat nieuwtjes op het internet terecht gekomen over Mass Effect 2. In een eerder uitgekomen trailer leek het er op dat Commander Shepard gesneuveld was, maar uit het gelekte nieuws blijkt dat je nog wel degelijk kan spelen met Shepard in het tweede deel, al is niet duidelijk voor hoe lang. Dit, samen met nog een stortvloed aan informatie, is na te lezen op NeoGAF. Voor de luiere lezer heeft VG247 een mooie samenvatting van de hoogtepunten gemaakt:

"* You will play as Shepard, but for how long is unknown
* There is a new species called the Drell and Thane is a new character who is an assassin and may join your party
* Planets - There will be a Krogan planet, and Illium, an Asari planet, that is like Coruscant from SW. Also there is Omega with is like an anti-Citadel in that it's huge and it's the bottom of the barrel whereas the Citadel is the height of civilization. Also a Cerebus mothership will act as a location of significance.
* Story - The ultimate story is still civilization fending off the Reapers, but this chapter will deal with this Cerebus corporation and it's enigmatic leader. There are human civilizations disappearing and it's up to Shepard to investigate, it's termed as a suicide mission which may lead to the details of the teaser.
* New vehicle that controls better than the Mako a new control scheme.
* Totally revamped inventory system
* Elevator system revamped where you will get the sense of scope of where you're at and where you're traveling.
* No more texture pop in.
* Secondary races like Volus and Elcor are much more mobile, giving more depth and makes things more interesting.
* Choices are more meaningful and there is a real risk that major support characters (i.e. anyone not Shepard) can and will die.
* Also on the story, they're super-hyping the ending, saying that it's much more grand meaningful in ME2.
* More weapons, more species, more/new team members.
* returning team members, locations, weapons."


It's Alive!

Maar er is meer nieuws! Het blijkt dat Bioware ook bezig is aan downloadable content voor de eerste Mass Effect. Veel is er nog niet over bekend, wel liet Bioware weten dat dit de laatste uitbreiding zal zijn die chronologisch tussen deel 1 en 2 in zit. Ook kunnen we binnenkort een officiele aankondiging verwachten, liet Bioware aan OXM weten.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #142 (not very sfw!)
special
Weekend gifdump #103
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #142
review
Dead Space
special
AI Picture Gallery #107
special
Random Pics van de Dag #845
©FOK.nl e.a.