Susan Boyle draait helemaal door

Vrienden en kennissen van Susan Boyle maken zich zorgen om de geestelijke gesteldheid van de kersverse ster. Ze vrezen dat Boyle, die zaterdag in de finale van zangwedstrijd Britain's Got Talent staat, de druk niet langer aankan.

Woensdag zette Boyle het hotel waar zij momenteel verblijft volledig op stelten. Voor het oog van honderden gasten ontstak ze in een woedeaanval toen twee toeristen haar plagerig aanspraken, schrijft The Sun. "How f***ing dare you! You can’t f***ing talk to me like that", schreeuwde de roodaangelopen zangeres. Er moesten een paar agenten aan te pas komen om haar te kalmeren.

Dinsdag ging het ook al mis. Boyle zat in de hotellobby te kijken naar het optreden van haar 12-jarige concurrent Shaheen Jafargholi. Toen de jury Shaleen na afloop overlaadde met lof, stormde Boyle woest scheldend het hotel uit, de andere gasten verbouwereerd achterlatend.

De agenten hebben de zangeres woensdag op het hart gedrukt dat zij zich zulke uitbarstingen niet langer kan veroorloven nu ze een wereldwijde bekendheid is. Maar volgens vrienden en kennissen is het slechts een kwestie van tijd voor het weer mis gaat. In haar woonplaats Blackburn is iedereen op de hoogte van haar korte lontje. 'Als Susan haar zin niet krijgt wordt ze woest', weet een buurman. Haar driftaanvallen hebben haar daar jaren geleden al de bijnaam Rambo opgeleverd.Foto: Susan Boyle draait helemaal door  (foto: DAG)