Uitslag RKC Waalwijk - De Graafschap

RKC Waalwijk heeft een grote stap richting Eredivisie gezet. Thuis won de ploeg van Ruud Brood met 2-0 van Eredivisionist De Graafschap. Ferne Snoyl en Fred Benson tekenden voor de doelpunten. Zondagmiddag staat in Doetinchem de return op het programma.

RKC liet meteen zien dat de ploeg wilde winnen. Met name Benajmin de Ceulaer zorgde via de vleugels voor gevaar. Mede hierdoor kwam De Graafschap totaal niet in de wedstrijd. Maar tot goals kwam het offensief van de thuisploeg in de eerste helft niet.

Kort na rust was het wel tweemaal raak voor RKC via Snoyl en Benson. Daarna mochten de Superboeren komen, maar tot meer dan een kans voor invaller Luuk de Jong kwam de ploeg niet. Hierdoor moet De Graafschap zondag in eigen huis winnen om nog kans te houden om zich te handhaven in de Eredivisie.

RKC Waalwijk - De Graafschap 2-0
50’ Snoyl 1-0
53’ Benson 2-0

Toeschouwers: 6.130
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Mandemakers Stadion
Gele kaart: Fränkel (De Graafschap)

Opstellingen

RKC Waalwijk: Wevers, H. Mulder (Jongsma/60), Gudde, Varela, D. Mulder, De Ceulaer, Obodai (Peltjo/86), Berger, Snoyl, Benson, Benschop (Vorm/75)

De Graafschap: Heijblok, Nalbantoglu, Keller (Drost/46), Volmer (Den Ouden/78), Fränkel, Oost (De Jong/46), Meijer, Buijs, Van den Ouweland, Ben Sahar, Assaidi