Ronaldo: "Grootste deceptie uit mijn loopbaan"

Het was woensdag niet de avond van Cristiano Ronaldo. De vedette van Manchester United kon zich niet onderscheiden in de Champions League-finale tegen FC Barcelona en moest met lede ogen aanzien hoe de Catalanen er met de hoofdprijs vandoor gingen.

"De grootste deceptie uit mijn loopbaan," concludeerde Ronaldo na de wedstrijd tegenover Sky Sports. "Ik heb hier geen uitleg voor. Alles ging verkeerd: wij speelden niet goed, de tactiek klopte van geen kant."

"FC Barcelona komt alle lof toe, maar we moeten niet vergeten dat ze het eigenlijk niet verdienden om hier te staan. In de halve finale deden ze onder voor Chelsea. Vandaag was FC Barcelona in ieder geval beter dan wij."

De goal van Samuel Eto'o in de beginfase van het duel was volgens de Portugees het breekpunt van de wedstrijd. "Vanaf dat moment ontstond er voor ons een gecompliceerde situatie en konden we ons eigen spel niet spelen."

Over zijn eigen sportieve toekomst wilde de aanvaller niet spreken. "Ik denk nu aan de nationale ploeg. Met Portugal moeten we belangrijke WK-kwalificatieduels afwerken. Daarna ga ik op vakantie, ik ben toe aan rust. We zien wel wat de toekomst brengt."

Dat hij bij de medailleceremonie werd uitgefloten door de Barcelona-fans, deed Ronaldo weinig. "Ik heb met niemand problemen en dat zal ik ook nooit krijgen."