FOTA komt met compromis budgetlimiet

Jorn (existenz)
De FOTA heeft na uren overleg met de internationale autosportbond FIA over de invoering van de budgetlimiet bijna een overeenkomst gesloten. Er is besloten om een compromis te sluiten met de FIA en een budgetlimiet te accepteren.

De teams willen dat 2010 een tussenjaar wordt, waarbij de budgetlimiet op 100 miljoen euro ligt in plaats van de 45 miljoen euro die de FIA heeft vastgelegd. De teams zetten hier tegenover dat men de kleine en nieuwe teams de mogelijkheid gaan bieden om klantenchassis’ te kopen voor relatief lage kosten. Hiermee zouden deze teams toch competitief kunnen deelnemen aan de Formule 1. Het klantenchassis zou vervolgens in 2011 weer verbannen moeten worden en de lagere budgetlimiet moet dan in werking treden.

Ook is de FOTA met een oplossing gekomen voor de controle van de naleving van de budgetlimiet. De teams stellen voor om zelf te controleren over de budgetlimiet nageleefd wordt, maar wel onder supervisie van de accountants die aangesteld zijn door de FIA. De FIA wilde de controle direct door deze accountants laten uitvoeren, maar de teams zagen niets in de bemoeienissen van externe mensen.