Vermaelen blij met aanstelling Jol

Donderdagmiddag werd Martin Jol als nieuwe trainer van Ajax gepresenteerd. Aanvoerder Thomas Vermaelen reageerde vanuit Japan op de aanstelling van de nieuwe trainer van de Amsterdammers.

"Hij is een grote naam in de voetbalwereld. Dat is voor ons heel goed, ik heb vertrouwen in hem", aldus de Belg. Thomas Vermaelen verblijft momenteel in Japan voor de Kirin Cup. De verdediger was onderweg naar het Oosten toen hij het nieuws te horen kreeg.

"In het vliegtuig kreeg ik allemaal berichten van de teammanager van Ajax, teamgenoten, vrienden en kennissen dat Martin Jol de nieuwe trainer van Ajax zou worden. Ik denk dat zijn komst heel positief is voor Ajax. Jol heeft een goede naam; hij is een grote naam in de voetbalwereld. Dat is voor ons heel goed."

Jol was eerder al trainer van RKC. Bij de club uit Waalwijk speelde Vermaelen ook een seizoen, maar liep Jol net mis. "Van de spelers hoorde ik toen al positieve berichten over hem. Hij kan spelers beter maken en is goed in de omgang met spelers", zegt Vermaelen op de clubsite van Ajax.

"Zelf weet ik natuurlijk weinig van hem, want ik heb nooit met hem gewerkt. De toekomst zal uitwijzen of het een goede keus is geweest. Ajax is een moeilijke club om te leiden, maar Jol is een grote naam en ik heb vertrouwen in hem. De doelstellingen zullen hetzelfde blijven. We willen meedoen om het kampioenschap én Europees meedoen."