Van der Sar: "Eto'o scoorde a la Romario"

Doelman Edwin van der Sar verloor voor de tweede keer in zijn carrière een Champions League-finale. Gisteravond was Barcelona met 2-0 te sterk voor Manchester United. In 1996 verloor de keeper met Ajax tegen Juventus in hetzelfde stadion de finale.

"Het is nooit leuk om te vertellen, maar ach, je leert ermee leven", laat de keeper weten tegenover de NOS. "Behalve in de eerste tien minuten hebben we niet in de wedstrijd gezeten. Als die vrije trap in de tweede minuut erin gaat, krijg je misschien een andere wedstrijd."

"Bij ons speelde bijna niemand goed. We misten misschien wat power, maar dat is moeilijk als je de bal niet hebt. We kwamen 1-0 achter en dan weet je dat Barcelona heel goed op balbezit kan spelen", vervolgt de oud-international.

Bij de 1-0 zag hij er niet sterk uit. "Normaal wordt zo'n bal teruggelegd, maar hij punterde hem a la Romario onder me door", was de reactie van de 38-jarige sluitpost. Tevreden over het spel van de ploeg was hij niet. "We speelden te ver onder de maat", aldus de verliezend finalist.