Grote problemen voor Southampton

Sjors (Sj0rSz)
Southampton verkeert in grote financiële problemen. De club is niet meer in staat om de salarissen aan de spelers en andere medewerkers van de club te betalen.

De clubleiding heeft het personeel gevraagd om toch nog een week door te werken. In die tijd hoopt de Engelse club een nieuwe investeerder gevonden te hebben.

Southamption hoopt aanvaller Nathan Winger snel te verkopen om zo geld in het laatje te brengen. "We zijn in gesprek met vier geïnteresseerde partijen en ik ben ervan overtuigd dat we dichtbij een overeenkomst zijn met één van deze partijen", aldus Mark Fry van Southampton tegenover de BBC.

Naast de financiële problemen, gaat het ook sportief gezien niet goed met de club. Onder leiding van de Nederlandse trainer Mark Wotte is Southampton dit seizoen gedegradeerd uit het Championship naar de derde betaalde divisie in Engeland.

Volgend seizoen meteen terugkeren naar de Championship zal een lastig karwei worden. Door de financiële problemen heeft de club tien punten aftrek gekregen van de Engelse voetbalbond.