'Mannen zijn het zwakkere geslacht'

Een Israëlische professor is tot de conclusie gekomen dat niet vrouwen maar mannen het 'zwakkere geslacht' zijn. Vlak na de geboorte scoren jongens lager dan meisjes qua gezondheid, en dat blijft de rest van hun leven zo.

Professor Marek Glezerman onderzocht 66.000 geboorten tussen 1995 en 2006. Hij ontdekte dat bij jongetjes de moeder vaker prematuur bevalt dan bij meisjes. De bevalling verliep bij jongetjes moeizamer en er traden vaker complicaties op. Het verschil tussen jongens en meisjes blijft de rest van hun leven bestaan, mannen zijn gevoeliger voor infecties en hun weerbaarheid tegen ziekten is beduidend minder.

De deskundigheid van Glezerman ligt in de medische verschillen tussen man en vrouw. "Net na de geboorte zijn jongetjes kwetsbaarder en ze zullen meer risicovol gedrag vertonen op latere leeftijd. Ze leven ook minder lang dan vrouwen. Kortom, ze zijn het zwakkere geslacht. De resultaten van dit onderzoek bewijzen dat mannen en vrouwen behoefte hebben aan verschillende medicatie. Het is net alsof mannen en vrouwen van een andere soort zijn."