Mosley: "Ferrari schrijft zich wel in"

Max Mosley denkt dat Ferrari zich gewoon zal inschrijven voor het komende Formule 1-seizoen. De voorzitter van de internationale autosportbond FIA is dan ook bereid om tot een compromis met de teams te komen.

Mosley liet aan Gazzetta dello Sport doorschemeren dat hij niet halsstarrig vasthoudt aan een budgetlimiet van 45 miljoen euro als de teams met een goed tegenvoorstel komen. "We willen best een compromis sluiten, maar alleen als het compromis voor iedereen voordelig is, zowel de bestaande teams, als de nieuwe en kleine teams. Ik ben optimistisch dat we een oplossing zullen vinden."

"Alle teams hebben hun eigen belangen en ik denk dat Ferrari zich dan ook gewoon zal inschrijven voor het einde van de inschrijftermijn (Aanstaande vrijdag red.). Ferrari is belangrijk voor de Formule 1 en Formule 1 is belangrijk voor Ferrari", aldus de voorzitter over het mogelijke vertrek van Ferrari.

De FOTA heeft inmiddels een voorstel gedaan aan de FIA waarin men de budgetlimiet gefaseerd wil invoeren. Mocht de FIA hier akkoord meegaan, dan is de kans groot dat Ferrari zich voor volgend jaar zal inschrijven.