[Giro] Tweede dagzege voor Scarponi

Sjors (Sj0rSz)
Michele Scarponi heeft zijn tweede dagzege in de Giro d'Italia gepakt. De Italiaan, die in dienst van Diquigiovanni rijdt, was na een etappe van 182 kilometer de snelste. Hij wist zijn medevluchters, vijf in totaal, achter zich te laten.

Een groep van 25 renners was verantwoordelijk voor de vlucht van de dag. Tot dit gezelschap behoorden ook Thomas Voeckler, Yaroslav Popovych en Kevin Seeldraeyers. Deze kopgroep kreeg van het peloton alle ruimte, waardoor de maximale voorsprong tot meer dan zes minuten kon oplopen.

Toen men in de meute door kreeg dat de koplopers niet meer achterhaalt konden worden, rolde er een spannende finale uit. In de voorste groep volgden de demarrages elkaar in hoog tempo op. Die van Dmytro Grabovskyy bleek uiteindelijke het meest succesvol, aangezien hij met zeven andere renners een nieuwe kopgroep wist te formeren.

Kort daarna plaatste Felix Cárdenas een nieuwe demarrage, waardoor de kopgroep twee renners verloor. Team Saxo Bank had twee coureurs in de voorste groep zitten, maar zij wisten het overtal niet tuit te buiten. In de finale koos Dries Devenyns eieren voor zijn geld en ging er vandoor. In het zicht van de haven viel de Belg echter stil, waardoor de dagzege aan zijn neus voorbij ging.

Scarponi bleek uiteindelijk de beste benen te hebben en sprintte naar de zege. Cárdenas pakte de tweede plaats en Danny Pate werd derde. Denis Menchov zal ook morgen in de roze leiderstrui aan de start verschijnen.


Uitslag achttiende etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Michele ScarponiDiquigiovanni04:07,41
2Félix Cárdenas Team Barloworldz.t
3Danny PateTeam Garminz.t
4Lars BakTeam Saxo Bankz.t
5Dmytro Grabovskyy Team ISD+ 0,06

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Denis MenchovRabobank76:40,02
2Danilo di LucaTeam LPR+ 0,26
3Franco PellizottiLiquigas+ 2,00
4Ivan BassoLiquigas+ 3,28
5Carlos SastreCervélo Test Team+ 3,30