Man wint met 17 kilo maden in z'n mond

De 35-jarige Charlie Bell is dolblij. De Londenaar heeft namelijk een nieuw wereldrecord op zijn naam geschreven. Hij heeft maar liefst zeventien kilo aan levende maden in zijn mond gehad.

Hij geeft zelf grif toe dat het wel een ranzig klusje was. "Ik heb maandenlang thuis geoefend met rijst, maar ik heb nog nooit een mond vol maden gehad. Ik heb ze wel eens gebruikt bij het vissen, maar dit is iets heel anders."

"Ik wist niet dat ze zo afschuwelijk stonken", vertelt Bell in de Engelse kwaliteitskrant The Sun. "Ze ruiken naar ammoniak. Het leek alsof ik mijn hoofd in een vies openbaar toilet stak."

De vele filmpjes op YouTube, waar mensen de ranzigste dingen in hun mond stoppen, vormden een welkome inspiratiebron voor de Brit. "Ik moest kokhalzen, maar ik was vastberaden om door te gaan. Ik had stukjes ingewanden tussen mijn tanden en op mijn tandvlees. Mijn gezicht werd rauw. Ik moet er veel hebben doorgeslikt maar ik ben niet ziek geworden. Op een gegeven moment kon ik niet meer, maar het is me toch gelukt."


Lieve beestjes...