Klasgenootjes Katja: vader is ontvoerder

Klasgenootjes van de gisteren ontvoerde Katja Leendertz weten zeker dat haar vader achter de ontvoering zit. De klasgenootjes hebben de vader van het 7-jarige meisje namelijk al eens eerder op de Edense school gezien. Hij kwam toen langs om Katja te bezoeken, volgens de kinderen.

Vriendinnetjes van Katja weten daardoor zeker dat de vader de dader is, omdat ze hem gisterochtend herkenden van zijn eerdere bezoek. "Er was een bal over het hek gegaan en Katja wilde die pakken. Toen riep de vader haar naam. Katja wilde gillen, maar haar vader deed zijn hand voor haar mond", zegt de 8-jarige Sam. Vervolgens zou Katja door haar vader op schoot van haar oma gezet zijn, die ook in de auto zat. Oma, woonachtig in Ede, is gisteravond door de politie ondervraagd.

Tessa, een ander klasgenootje van Katja, weet te vertellen dat de ouders van Katja het niet zo goed met elkaar konden vinden: "Haar vader woont in Amerika, maar hij was al vaker op school geweest. Hij kwam alleen voor haar, want hij wilde haar zien. De moeder van Katja wilde dat niet. Ze hadden ruzie."