Rhythm Paradise

Misschien ken je het spel Rhythm Tengoku al. Deze game was exclusief in Japan uitgebracht voor de Game Boy Advance en Arcade en was een spel dat je uit zou dagen om op het ritme mee te tappen. Nu, zo\'n drie jaar later, krijgen wij een vervolg op deze game in Europa onder de naam Rhytm Paradise.

In Rhythm Paradise moet je net zoals in Brain Training de Nintendo DS als een boek in je handen houden, zodat je makkelijker mee kunt tappen. De game bestaat uit een paar mechanics. Zo moet je de ene keer snel tappen en loslaten. Andere keren moet je één keer tappen zonder je stylus van het touchscreen af te halen en vervolgens een schuifbeweging maken. Deze twee mechanics worden het meest gebruikt.
Het doel van het spel is om, verrassend genoeg, mee te tappen op het ritme in verschillende minigames. Natuurlijk moet je niet de hele tijd tappen, maar moet je tappen op specifieke momenten. Zo moet je de ene keer tappen nadat een zangeres \'Yeah, yeah, yeah!\' heeft gezongen of als de ruimtewezens langs zijn gekomen. Hoewel dit twee simpele voorbeelden zijn, verschillen ze ingame wel erg van elkaar. Bij één minigame moet je bijvoorbeeld drie maal achter elkaar in ritme tappen terwijl je bij een andere in dezelfde maat moet tappen of schuiven als de CPU voor je. Dit klinkt stukken makkelijker dan het is, aangezien je al snel fouten maakt.
Als je een game niet snapt is er na het selecteren van een minigame altijd een tutorial die de gekozen minigame uitlegt. Ook al heb je de tutorial al eens gevolgd, je zal hem de volgende keer bij het kiezen van dezelfde game weer tevoorschijn zien toveren. Dit is echter geen probleem, aangezien je deze gewoon kan overslaan.


Yeah, yeah ,yeah!

Zoals ik al zei maak je snel fouten en deze game is onvergefelijk. Aangezien je ook niet kan zien hoeveel fouten je hebt gemaakt, kan het voor sommigen frustrerend zijn als ze denken dat zij het wel goed hebben gedaan. Hoewel het aantal fouten niet wordt weergeven, worden de fouten zelf wel op een leuke wijze getoond. Tap je te snel of te langzaam, dan kijken de mensen, dieren of \'wat dan ook\' je zuur aan. Op het moment dat je een minigame verliest moet je het overnieuw doen. Aangezien je anders niet naar het volgende level kunt gaan, word je gedwongen de level te halen. Als het echt niet lukt, biedt de game je aan om de minigame over te slaan. Persoonlijk deed ik het een paar keer, maar dit motiveerde me alleen maar meer om de game steeds opnieuw te spelen.

Als je een een reeks van vier minigames hebt uitgespeeld krijg je een remix-stage. In deze stage worden allerlei elementen uit de vorige reeks spellen gecombineerd en achter elkaar gezet. Hoewel dit een leuke uitdaging is, is het een hel voor mensen die twee van de vorige vier games hebben overgeslagen, omdat deze weer terug komen in de remix stages. De remix-stages kun je ook overslaan.