Veel gejuich bij Brawn GP

Jenson Button en Rubens Barrichello behaalden vandaag voor Brawn GP de eerste en de derde startplaats op het circuit van Barcelona. Het Britse team is zeer blij met het toch deels wel onverwachte succes.

Button begon met nog twee seconden op de klok aan zijn snelle ronde die hem poleposition zou brengen en hij verdrong daarmee Red Bull Racing-coureur uiteindelijk van de eerste plaats. "Het was een onverwachte, maar erg verheugende en waarschijnlijk de meest bevredigende poleposition van het seizoen. Rubens (Barrichello, red.) was het hele weekend al snel en ik heb van zijn setup gebruik gemaakt om enkele problemen van gisteren te overwinnen. Mijn laatste ronde die ik reed in Q3 was verreweg de beste die ik dit weekend gehad heb," zei een blije Brit.

"De updates die we dit weekend hebben, presteren goed en het is zeker een stap voorwaarts, hoewel we er nog niet het maximale uithalen. Het team heeft goed werk verricht en ik hoop dat ze op de fabriek in Brackley en bij Mercedes in Brixworth er van genoten hebben. Voor morgen is het belangrijk om een goede start te hebben, want we hebben Felipe Massa achter ons zitten die KERS heeft."

Rubens Barrichello zette in het tweede deel van de kwalificatie de snelste tijd neer, maar kon in het derde deel net niet de snelste tijd rijden. De Braziliaan was daarover lichtjes teleurgesteld. "We hebben tot nu toe in Spanje een erg goed weekend en ik ben blij om morgen als derde te mogen starten. We zijn voor de laatste run misschien net iets te vroeg naar buiten gegaan en daardoor heb ik een kans gemist. Maar toch ben ik blij met onze strategie en we hebben een goede uitgangspositie. Om het maximale er uit te halen moeten we goed starten en Ferrari voor de eerste bocht voorblijven."

Submitter:  Bron: FOK!sport