[Upd] Van Gaal zelf rond met Bayern München

Jorn (existenz)
AD Sportwereld wist vandaag te melden dat Louis van Gaal overeenstemming heeft bereikt met Bayern München over een meerjarig contract. De AZ-coach zou dit weekend voor het laatst op de bank zitten bij AZ in de wedstrijd tegen sc Heerenveen.

De trainer zou Andries Jonker, momenteel technisch directeur bij Willem II, op het oog hebben om zijn assistent te worden bij de topclub. Jonker heeft al eerder met de AZ-coach gewerkt bij FC Barcelona. Willem II zou al rekening houden met een vertrek van haar technisch directeur.

Bayern ontsloeg twee weken geleden coach Jürgen Klinsmann en stelde Jupp Heynckes aan als interim-trainer. Bayern zal waarschijnlijk na de feestelijke wedstrijd van AZ tegen sc Heerenveen de onderhandelingen met de clubleiding willen gaan openen.

Dirk Scheringa, eigenaar en voorzitter van AZ, liet eerder deze week al weten dat Van Gaal niet zonder slag of stoot zal vertrekken bij de kersverse landskampioen. "Bayern München heeft nog geen contact met ons opgenomen en ook Louis heeft niets gezegd over een vroegtijdig vertrek. Maar als hij met een dergelijk verzoek zou komen, willigen wij het niet in. Iedereen binnen de club wil met Louis de Champions League in en een transfer is dus onbespreekbaar", aldus de voorzitter.

Update
AZ-trainer Louis van Gaal is persoonlijk rond met Bayern München, zo meldt de NOS. De Beierse ploeg moet er nog wel zien uit te komen met Van Gaals werkgever AZ. De succesvolle coach heeft nog een doorlopend contract in Alkmaar tot medio 2010.