Uitslag VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg

Peterselieman
VfB Stuttgart heeft in de Bundesliga voor een stunt gezorgd door thuis koploper VfL Wolfsburg te kloppen. In de Mercedes-Benz Arena werd het dankzij topschutter Mario Gomez 4-1.

De thuisploeg begon furieus aan het duel wat al na dertig seconden resulteerde in een rake kopbal van Gomez op aangeven van rechterverdediger Christian Träsch. Stuttgart ging vol door, maar Wolfsburg-doelman Diego Benaglio weet na twee minuten de 2-0 door wederom Gomez te voorkomen. Pas na een kwartier spelen komt de koploper onder de druk van Die Schwaben uit, maar Edin Dzeko vond keeper Jens Lehmann op zijn weg.

Lang duurde opleving van Wolfsburg niet, want na twintig minuten schoot Gomez zijn tweede binnen op aangeven van Jeronimo Cacau. Tot de rust was het Stuttgart dat de gevaarlijkste ploeg bleef en grote kansen bleef krijgen. Echter waren het tien minuten voor rust Die Wölfe die via Dzeko die 2-1 aan lieten tekenen. Lehmann ging bij een gemiste vrije trap onder de bal door, waarna de Bosnische spits eenvoudig kon scoren.

Na rust weet Wolfsburg de wedstrijd meer in balans te krijgen en via Cristian Zaccardo een grote kans te krijgen. De Italiaan treft de paal. Na twintig minuten is het aan de andere kan wel raak. Sami Khedira speelde Gomez aan en de spits speelde zich knap vrij en schoot de 3-1 binnen.

De spits maakt ook de 4-1 voor de ploeg van verdediger Khalid Boulahrouz door een voorzet van Martin Lanig binnen te koppen. Het slotstuk was voor Stuttgart via Roberto Hilbert die de lat boven Benaglio raakte. Door de overwinning staat Stuttgart nog maar twee punten van koploper VfL Wolfsburg.