[NHL] Uitslag Hurricanes - Bruins

Denny (nyny83)
De Carolina Hurricanes hebben hun toch al verrassende voorsprong in de play-offserie tegen de Boston Bruins uitgebreid en staan nu 3-1 voor. Deze wedstrijd werd er gewonnen met 4-1. Jussi Jokinen etaleerde wederom zijn goede play-offvorm en maakte een goal en een assist.

De Hurricanes wonnen vooral door hard te werken, iets wat ze ook de 3-1 voorsprong heeft gebracht in de serie. De eerste wedstrijd leken ze minder gretig, die verloren ze dan ook met 4-1. Sindsdien werd alles anders. Een goed voorbeeld hiervan was de goal van Jokinen die de stand op 2-1 bracht. De powerplay-lijn bracht de puck van achter het net naar de linkerkant en vervolgens naar de rechterkant. Anton Babchuk vuurde een laag schot op doel af dat werd gestopt door Boston-goalie Tim Thomas. Rod Brind'Amour, de 38-jarige oude rot, won vervolgens de sprint richting de rebound en schoof de puck richting de doelmond. Daar stond Jokinen de puck al op te wachten om de uiteindelijke winnende treffer binnen te rammen.

Carolina-verdediger Dennis Seidenberg: "Het is eigenlijk best grappig hoe Jokinen presteert. Vandaag ook weer: je hoopt dat hij bij die blinde pass van Brind'Amour op de goede plaats staat en hij stond er weer. Hij maakt een geweldige play-offserie door, zeker als je bedenkt dat halverwege het seizoen de Tampa Bay Lightning hem zomaar lieten vertrekken."

De overige goals in de wedstrijd werden gemaakt door topscorer Eric Staal (tweemaal) en Tuomo Ruutu. Voor de Bruins scoorde alleen Marc Savard. De Bruins hadden slechts 21 schoten op doel, de Hurricanes 32. Verder leken de Bruins nogal gefrustreerd: 18 strafminuten waren hun deel, waar voorafgaand aan deze serie de Bruins juist erg weinig strafminuten pakten.