Stekelenburg gaat voor kans bij nieuwe trainer

Sjors (Sj0rSz)
Opgelucht was hij niet, maar Maarten Stekelenburg ziet zijn kansen om terug te keren als eerste doelman bij Ajax door het vertrek van Marco van Basten toenemen.

"Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor andere reserves", begint hij in Het Parool. "Mijn eerste gedachte was: wat een verrassing. Daarna dacht ik: hoe nu verder? Want op korte termijn staat het duel met FC Twente op het programma. Daarin moeten we de derde plek afdwingen. Als we vierde worden, betekent dat immers dat een extra voorronde moeten spelen voor Europees voetbal."

Ook toen Van Basten nog trainer was dacht Stekelenburg niet aan een transfer. "Het was voor mij een verloren seizoen, maar daar had ik nog geen conclusies aan verbonden", aldus de sluitpost, die zijn kansen bij de nieuwe trainer gaat afwachten. Mocht hij opnieuw naast de pot pissen, overweegt hij een overstap om zijn plek in Oranje niet te verliezen.

Stekelenburg vindt dat Van Basten erg moedig is geweest. "Hij heeft in spiegel gekeken en dat moeten wij als selectie ook doen, want we zijn net zo schuldig."