McLaren beleeft dramatisch weekend

Peterselieman
McLaren-Mercedes beleeft in Spanje een dramatisch Formule 1-weekend. Coureurs Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen zitten er al het hele weekend niet lekker bij en in de kwalificatie verging het ze met een veertiende en een achttiende plaats niet veel beter.

"We deden wat we konden. Mijn ronde was niet fantastisch, maar de auto was gewoonweg niet snel genoeg. Ik had niet de grip om sneller te gaan. Het zal morgen een lange en zware race worden en we hopen zoveel mogelijk plaatsen goed te kunnen maken en zo punten te behalen. We leren hiervan en hopelijk gaat het in de toekomst beter," zegt Hamilton die vooral snelheid zegt te missen in bocht drie en bocht negen.

Zijn teamgenoot Kovalainen kwam niet door de eerste schifting heen en weet op de grid alleen de Force India's achter zich. "Het was de eerste keer dat we Q2 niet bereikten. Tot in de laatste sector reed Nick (Heidfeld, red.) voor me, maar ik denk niet dat hij me tijd heeft gekost. Het is gewoon een erg lastig weekend en vandaag had ik gewoon geen grip. Daarom waren we zo langzaam."