Räikkönen baalt van grote fout

Voor het Formule 1-team van Ferrari kende de kwalificatie in Spanje twee gezichten. Felipe Massa reed naar een knappe vierde plaats, maar zijn teamgenoot Kimi Räikkönen kwam niet verder dat plaats zestien en mocht zo niet meedoen aan Q2.

De Fin reed in het eerste deel van de kwalificatie niet een foutloze ronde, maar dacht dat de tijd toch voldoende zou zijn om door te gaan en besloot niet nog een run te rijden. Dit kwam de wereldkampioen van 2007 duur te staan, want bij het verstrijken van de vlag gingen er nog enkele coureurs onder zijn tijd door.

"We hebben een domme fout gemaakt. Het is echt zonde, want de auto was stukken beter dan in de vorige races en we hadden echt kans op een goed resultaat. Ik heb niet echt goede ronden gereden in mijn run in Q1, maar we dachten dat de tijd goed genoeg was om in Q2 te geraken en daarom bleven we binnen," aldus een zwaar teleurgestelde Fin.

"Het is nu niet tijd om iemand aan te wijzen voor de fout, want we kunnen er nu toch niets meer aan doen. Ik was er niet happig op om nog een run te doen, omdat ik een setje nieuwe banden wilde sparen voor Q3 en het team rekende er op dat we het zouden gaan halen. De race van morgen zal zwaar worden en we moeten er maar het beste van maken. De F60 is verbeterd, misschien nog niet tot het niveau van de toppers, maar we komen dichterbij."