FC Groningen wil onder de play-offs uit

FC Groningen onderzoekt de juridische mogelijkheden om onder de play-offs uit te komen. Dat zei algemeen directeur Hans Nijland gisteren in het radioprogramma NOS Langs de Lijn. "U hoort dus nog van ons dit weekeinde", aldus Nijland.

De voetbalbond KNVB liet gisteren weten dat ook de negende plaats in de eindstand van de eredivisie recht geeft op deelname aan de play-offs om het laatste ticket voor het kwalificatietoernooi van de nieuwe Europa League. FC Groningen heeft als nummer zes al een startbewijs op zak, maar Nijland hekelt vooral de gang van zaken. "De KNVB heeft het gepresteerd een week voor de start van de play-offs het systeem weer helemaal op de kop te gooien en dat is een kwalijke zaak. Voor ons als voetbalbestuurders is het al heel moeilijk te begrijpen hoe het systeem in elkaar zit, laat staan dat de voetbalsupporter het nog begrijpt. "

FC Groningen wil de play-offs het liefst niet spelen en direct een ticket voor de Europa League krijgen. "We onderzoeken of dat juridisch mogelijk is. Maar als het niet mag, gaan we met alle plezier de play-offs spelen hoor."

FC Groningen wil onder de play-offs uit  (foto: ANP)