[NHL] Uitslag Penguins - Capitals

Denny (nyny83)
De Pittsburgh Penguins hebben ook hun tweede thuiswedstrijd in de serie tegen de Washington Capitals gewonnen (5-3) en de stand in de serie gelijkgebracht: 2-2. Man van de wedstrijd was Sidney Crosby met een goal en een assist.

De Penguins profiteerden van slordig spel van de Capitals in de neutrale zone en een matige avond van goalie Simeon Varlamov, die tot dusverre in de play-offs vrijwel foutloos was. Varlamov moest vijf goals toestaan in 28 schoten. De eerste goal van de Penguins kwam op naam van Sergei Gonchar, die na vier minuten spelen een gesceened schot loste dat door de benen van de goalie ging. Tien minuten later moest Gonchar het ijs verlaten door een knie-tegen-kniebotsing met Ovechkin, die later zou verklaren dat dit een mislukte schoudercheck was. De goal van Gonchar bracht de stand in de wedstrijd op 1-1, want Niklas Backstrom had de Capitals al na 36 seconden op voorsprong gezet.

De Penguins kwamen via Bill Guerin op voorsprong. Hij scoorde uit een rebound van een schot van Sidney Crosby, die een open kans kreeg doordat Washington de puck verspeelde in de eigen zone. Aan deze goal had Varlamov geen schuld, maar bij de psychologisch belangrijke 3-1 had hij dat zeker wel. Ruslan Fedotenko schoot, zonder screen en van redelijk grote afstand, de puck via de handschoen van de goalie binnen.

In de tweede periode gebeurde vrij weinig, getuige de slechts negen schoten op doel in totaal, maar Washington kwam wel weer terug in de wedstrijd. Captain Chris Clark schoot de aansluitingstreffer binnen. In de derde periode bracht Crosby de marge weer op twee goals toen hij samen met Miroslav Satan tegenover slechts één verdediger kwam te staan. Milan Jurcina bracht de Capitals shorthanded weer terug in de wedstrijd, maar een goal van Maxime Talbot zorgde ervoor dat de hoop van de Capitals weer snel verdwenen was. Hij scoorde met een schot van vlakbij de zijboarding, waarbij Varlamov er weer niet goed uit zag.