Quick-Step schorst Boonen

De Belgische media meldt dat wielrenner Tom Boonen wederom is betrapt op het gebruik van cocaïne. Boonen zou zijn betrapt bij een dopingcontrole van de Vlaamse Gemeenschap op 24 of 25 april. Twee weken daarvoor won hij overigens Parijs-Roubaix.

Vorig jaar werd Boonen ook al betrapt op cocaïnegebruik en bezit van xtc. Hierdoor mocht hij niet starten in de Tour de France. Boonen bekende schuld, maar kreeg verder geen straf. De raadkamer van de rechtbank in Turnhout zei dat Boonen door alle aandacht in de media en zijn uitsluiting van de Tour al genoeg gestraft was.

Gisteren heeft het parket van Turnhout huiszoeking gedaan bij de renner. Boonen is inmiddels ook al een eerste keer verhoord. Omdat de controle buiten competitie plaatsvond, kan de Vlaamse Gemeenschap geen straf opleggen. Het parket van Turnhout kan Boonen overigens wel strafrechtelijk vervolgen.

Update 10:09 uur

Quick-Step, de ploeg van Boonen, heeft gezegd dat het later vandaag met een verklaring komt.

Update 13:25 uur

Quick-Step heeft in een persbericht zojuist bekend gemaakt dat Boonen per direct is geschorst. Het team beraadt zich nog op volgende stappen.