Blije gezichten bij Red Bull na kwalificatie

Peterselieman
Red Bull Racing-coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber demonstreerden zaterdag in Spanje andermaal de snelheid van het Oostenrijkse team. De Duitser reed op het circuit van Barcelona naar de tweede tijd, terwijl de Australiër zichzelf terugvond op een vijfde plaats.

"Ik voelde me vandaag goed in de auto en de tijd in Q3 was goed, maar niet goed genoeg om Jenson (Button red.) die op het laatste moment de pole wegkaapte, te verslaan. Maar tweede op de eerste rij staan is fantastisch, zeker omdat we gisteren nog wat met de auto worstelden. We hebben de auto wat aan de veranderende omstandigheden aangepast en ik ben er blij mee. Sommige nieuwe onderdelen kwamen laat aan, wat hard werken voor de monteurs betekende en daarvoor wil ik ze ook bedanken," meldt een zeer blije Vettel.

Teamgenoot Webber was iets minder blij. "Het was een beetje teleurstellend. Ik had graag iets beter gepresteerd dan ik in Q3 heb gedaan. We staan vijfde en laten we kijken wat we van daar uit kunnen doen. Ik bedank de jongens van Red Bull die dit weekend wederom goed werk hebben geleverd."