Coureurs BMW balen van fouten in kwalificatie

Peterselieman
Het Formule 1-team van BMW Sauber kwam in Spanje in de kwalificaties tot een tiende en een dertiende tijd. Volgens de coureurs van het Duits/Zwitserse team waren er verschillende redenen waarom er geen topprestaties behaald werden.

Robert Kubica deed het van de beide rijders het beste door Q3 te halen. "De kwalificatie begon goed voor me met twee solide runs in Q1 en een zeer goede run in Q2. De tijd was goed genoeg om een kleine gok te wagen. Dit pakte goed uit en dit is een goede indicatie dat we progressie boeken met de prestaties van de auto. Maar in Q3 vertoonde de auto plotseling veel onderstuur in de beslissende ronde. Het is jammer dat dit probleem me verhinderd heeft om het maximale uit de auto te halen," vertelde een licht teleurgestelde Pool die zijn team later toe zag geven dat de banden niet goed gemonteerd waren.

Teamgenoot Nick Heidfeld ging er in de derde vrije training hard af en kon zich daardoor niet goed voorbereiden op de kwalificatie. "Het is goed nieuws dat onze auto verbeterd is met het nieuwe aerodynamische pakket en daarom is het zeer jammer dat ik er niet alles uit heb kunnen halen. Nadat ik er vanmorgen in de twaalfde bocht af gegaan was en een bandenstapel raakte, kon ik niet meer doen dan me voorbereiden op de kwalificatie. Een voorspelling voor de race doen, is niet eenvoudig, want inhalen is niet makkelijk in Barcelona, maar ik hoop toch op punten."