Sinkgraven: "Ik pas in het profiel van Emmen"

Harry Sinkgraven is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van FC Emmen. Bij de Emmenaren tekende de oefenmeester een contract voor twee seizoenen. Sinkgraven was eerder onder meer al actief als assistent-trainer bij FC Zwolle.

Doordat Emmen volgend seizoen nauw gaat samenwerken met de Friese Eredivisionist sc Heerenveen, was de oud-speler van onder andere FC Groningen niet verrast dat ze hem benaderden voor de trainersfunctie die er was ontstaan na het bekendmaken van de aftreding van de huidige oefenmeester Paul Krabbe.

"Nee, als ik kijk naar de samenwerking tussen Heerenveen en Emmen was ik niet verrast dat ze mij benaderden", aldus Sinkgraven tegenover RTV Drenthe. "Ik heb de diploma's. Dan denk je: 'Goh het behoort wel tot de mogelijkheden dat ze mij benaderen'."

Emmen was op zoek naar een trainer die de ploeg aantrekkelijk voetbal laat spelen en spelers beter kan maken. "En volgens mij pas ik wel in dat profiel", gaat de kersverse oefenmeester van Emmen verder. "Ik denk dat ik wel in staat ben om spelers beter te maken. En presteren hoort daar natuurlijk ook bij. We moeten ervoor zorgen dat er in elke wedstrijd gebikkeld wordt."

In het samenwerkingscontract met sc Heerenveen staat dat er een aantal spelers de overstap gaan maken naar Drenthe. "Welke spelers er vanuit Heerenveen naar Emmen komen weet ik nog niet." Op de website van zijn nieuwe werkgever zegt Sinkgraven: "De komende weken moeten daarover met de betrokken spelers gesprekken worden gevoerd."