Guardiola wil La Liga snel in de wacht slepen

Niels (DerMeister)
Josep Guardiola wil zijn team Barcelona zo snel mogelijk kampioen zien worden. Zo kunnen krachten gespaard worden met het oog op de Champions League-finale.

"We moeten het zo snel mogelijk afmaken", zegt Pep tegen Marca. "We willen elke wedstrijd winnen. Het moment om het af te maken is nu aangebroken. De competitie is de mooiste prijs, de prijs ook waar het meeste energie in zit. Als we zondag winnen kunnen we al een goede stap zetten en als we onze twee thuiswedstrijden winnen zijn we er zéker."

Guardiola sprak ook zijn bewondering uit voor zijn spelers, die een magnifiek seizoen afwerken. "Ik dacht dat het een goed seizoen zou worden, een mooi seizoen. Maar dit had ik niet gedacht."

In tegenstelling tot Frank Rijkaard heeft Guardiola Thierry Henry weer aan het voetballen gekregen. De Fransman lijkt de laatste weken van het seizoen echter te moeten missen door een blessure. "Ik ben meer dan tevreden met zijn optreden. Hij is honderd procent een gentleman en geeft ons veel diepte. We zullen er alles aan doen om hem fit te kijgen voor Rome."