[IndyCar] Crash Doornbos in training

Robert Doornbos is gecrasht tijdens de vrije training voor de Indianapolis 500. Ook Scott Sharp en Ryan Hunter-Reay raakten de muur. Ryan Briscoe zette de snelste tijd neer.

Doornbos verloor controle over zijn bolide in het eerste uur van Fast Friday en zette zijn wagen in de muur van bocht twee. De Nederlander werd overgebracht naar het medische centrum van het circuit, maar werd al snel weer ontslagen. Hij mag vandaag gewoon meedoen aan de eerste kwalificatiedag, Pole Day, die om 18.00u Nederlandse tijd begint. Het is nog niet zeker of hij zijn racewagen kan besturen, of dat hij gebruik moet maken van zijn reservewagen.

"Bij het ingaan van bocht één voelde ik iets heel lichts aan de voorkant van de auto en toen schampte ik al tegen de muur. Daarna ging ik de muur van bocht 2 in," verklaarde Doornbos. "Hopelijk was het alleen een rijdersfout en was er niets mis met de auto en kunnen we het herstellen, zodat we morgen sterk terug kunnen komen."

Scott Sharp maakte de zwaarste klap van de dag mee. De voormalig winnaar van de Indy 500 kwam te hoog uit bocht één, spinde en vernielde de rechterkant van de wagen in de muur. Ook Sharp kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Tenslotte raakte ook Ryan Hunter-Reay de muur. Zijn wagen kon tijdens dezelfde trainingssessie nog voldoende hersteld worden om weer de baan op te kunnen.

Snelsten in de training waren de Penskecoureurs Ryan Briscoe en Helio Castroneves, met rondes van respectievelijk 225.981 mph en 225.438 mph. Dario Franchitti en Scott Dixon zetten de derde en vierde tijden neer. Robert Doornbos had vlak voor zijn crash een ronde van 223.955 mph neergezet, wat hem uiteindelijk de dertiende plaats opleverde. Het was tevens zijn snelste ronde van de hele week.

Beelden van Doornbos' crash
Beelden van Sharp's crash
Samenvatting van Fast Friday

Update:
In de laatste vrije training voor de kwalificatie is Doornbos opnieuw gecrasht. Ditmaal is zijn reservewagen zwaar beschadigd. Ook nu is de coureur ongedeerd gebleven.