Dronken duo tuigt trampersoneel af

In Rotterdam zijn gisteravond een trambestuurder en een conducteur mishandeld door twee dronken mannen. Dit gebeurde nadat de conducteur het tweetal aansprak op hun gedrag. De beide heren zijn aangehouden en worden vandaag verhoord door de politie in de Maasstad.

De twee mannen van 26 en 28 reisden met tramlijn 23 en vielen negatief op door hun luidruchtig gedrag en het openlijk nuttigen van alcohol. Nadat de conducteur de mannen had aangesproken en daarna terugliep naar de trambestuurder vlogen de twee hem aan. Bij de Laan op Zuid kwam het tot een vechtpartij. De trambestuurder lichtte de politie in en probeerde zijn collega te helpen. Hij hield een aantal blauwe plekken en kneuzingen aan het incident over. De conducteur kwam er minder goed vanaf: hij belandde in het ziekenhuis. De politie maakte een einde aan de vechtpartij en rekenden de twee dronkenlappen in.

Overigens kregen de conducteur en de trambestuurder hulp van de overige passagiers in de tram. "De passagiers hebben zich fantastisch gedragen. De conducteur is zelfs getroost door een van de reizigers", aldus een woordvoerder van het Rotterdamse stadsvervoerbedrijf, de RET.

Met dank aan mouthman voor de submit.