FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 17 juli 2008

Koning weigert ontslag van Belgische premier

Yves Leterme blijft premier van België. De Belgische koning heeft zijn aanvraag tot ontslag geweigerd. Dat heeft een woordvoerder van de koning vanavond bekendgemaakt.

Koning Albert heeft drie bemiddelaars benoemd, die de crisis in de politiek moeten oplossen. Leterme verloor maandag het vertrouwen van zijn eigen partij, die een grote staatshervorming eist. Andere partijen willen echter doorgaan met de regering.

Pinochet-vervanger vervolgd voor verdwijningen

Een Chileense rechter heeft vandaag een plaatsvervanger van wijlen dictator Augusto Pinochet aangeklaagd wegens de 'verdwijning' van vijf politieke tegenstanders. Ook twee andere kopstukken worden aangeklaagd.

De slachtoffers zijn linkse oppositionelen die waarschijnlijk werden vermoord en vanuit een helikopter in zee zijn gedropt.

Bij het vijftal gaat het, voor zover bekend, om de laatste personen die verdwenen tijdens het Pinochet-regime (1973-90). Zij werden in 1987 gekidnapt.

De advocaat van de families van de slachtoffers begroette de vervolging van plaatsvervangend legercommandant en juntalid Santiago Sinclair en de anderen. Volgens de verdediger wordt daarmee erkend dat ook de bevelhebbende officieren verantwoordelijk waren, niet alleen degenen die de orders uitvoerden.

Pinochet liet tijdens zijn bewind ongeveer 3000 mensen vermoorden. Zo'n 28.000 personen werden gefolterd. Hij stierf in 2006 zonder te zijn veroordeeld voor zijn misdaden.

Nieuwe gamemodi voor Call of Duty 4 onderweg

Komend weekend host community manager Robert Bowling een private CoD4 match waarin hij vier nieuwe gamemodi uittest. Het gaat hier om Bare-Bones Team Deathmatch (geen perks, geen kill streak rewards), Hardcore HQ (meer schade, geen HUD en friendly fire aan), Multi-Bomb Search and Destroy (elk aanvallend teamlid heeft een bom) en Hardcore Free-For All (meer schade, geen HUD, geen health regeneration). Mocht je kans willen maken om deel te nemen aan deze private match, stuur dan een berichtje naar Fourzerotwo over Xbox Live. Wanneer deze nieuwe modi uitkomen is niet bekend.
[E3 2008] Bungie over annulering E3 aankondiging

Een tijdje geleden konden we een mysterieuze teller vinden op de site van Bungie. Bungie zei dat ze een grote aankondiging zouden maken van een nieuwe game, niet Halo Wars, zodra de teller afliep. Kort voordat deze afliep maakte Bungie bekend dat de aankondiging helaas niet door kon gaan. De fans waren hier natuurlijk niet blij mee en vroegen om uitleg. Hierop zei Bungie dat de uitgever de plannen had veranderd en hen verbood de game aan te kondigen. Het wordt dus nog even afwachten wat Bungie voor ons in petto heeft.Luchtalarm na grote brand in Amsterdamse school

Een grote brand in een schoolgebouw in Amsterdam-Zuidoost zorgt donderdagavond voor veel rook. In het stadsdeel en in het nabijgelegen Diemen is het luchtalarm afgegaan om omwonenden op te roepen ramen en deuren dicht te houden, zegt een woordvoerder van de brandweer. Of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen is nog onbekend.

De brand in het pand aan de Kortvoort is rond 20.00 uur ontstaan. Gewonden zijn niet gevallen. Buurtbewoners met vragen kunnen terecht in de Bijlmer Sporthal aan de Bijlmerdreef.

Skûtsjesilen: vreemde vierde wedstrijd

Het kan wel eens anders lopen dan gedacht, maar zoals bij de vierde wedstrijd van het jaarlijkse skûtsjesilen gebeurt niet vaak. Op de Friese wateren moest de start van deze zeilwedstrijd maar liefst vijf keer over gedaan worden.

Twee keer moest het uitgesteld worden vanwege het weer: regen met veel wind, waarna het vervolgens 'blakstil' werd (windstil). Een andere keer vanwege een valse start, en daarna werd een fout in de startprocedure gemaakt. Maar om tien voor vier kon het hele spul dan toch van start. Er waren twee skûtsjes te vroeg weg, en die werden teruggeblazen, de overige twaalf zeilden het eerste rak in naar het dorp Langweer.

Het kwam goed uit dat er op de laatste jaarvergadering besloten was dat er tot vier uur gestart of uitgesteld mocht worden. Anders was het vandaag om een uur of drie over en uit geweest, wat voor de honderden toegestroomde mensen een teleurstelling geweest zou zijn. Nu konden ze toch genieten van een wedstrijd die twee verrassende koplopers kende, die hun vloot goed konden houden (hun positie niet af wilden staan).

Albert Visser, varend voor Drachten, was gisteren nog uitgesloten vanwege een akkefietje met Joure en ging aan de leiding tot aan het laatste kruisrak, maar hij moest toch de plek laten aan Jitse Mink, ook uit Drachten. Minks boot Halve Maen was vorig jaar nog derde in het eindklassement, maar dit seizoen had ze nog niet beter gepresteerd dan een zevende plek. Toch lag ze nu bijna van het begin af aan op een tweede plaats. Daar leek nog even Douwe Visser tussen te komen, maar na het omslaan in het voorseizoen is het skûtsje van Grou niet meer de snelle boot van voorheen.

Heerenveen en Súdwesthoek vertrokken bij de start te vroeg, maar Tjitte Brouwer werd daar eigenlijk toe gedwongen door de SWH van Auke de Groot. De Groot stuurde op terwijl Brouwer achter de startlijn probeerde te komen, en de Heerenvener had geen mogelijkheid mee te gaan waardoor hij te vroeg vertrok. Dat terug moeten na de start niet altijd een nadeel hoeft te zijn, bewees Brouwer weer eens. Hij lag eerst twaalfde, toen vijfde en daarna stuitte de toenmalige leider in het klassement op de Bolswardse Pieter Meeter. Die slaagde erin om Heerenveen achter zich te houden.

De finish zal menigeen zich nog lang bijblijven. Sneek stuurde naar de wind waardoor ze dichter bij de Drachtense Halve Maen kwam. Maar schipper Jitze Mink had een voordeel wat hij goed uit wist te buiten; doordat hij onder de zeilen van Sneek kon draaien kon hij daarmee een kleine voorsprong behouden. Met een metertje ertussen kwam de Halve Maen voor Visser over de finishlijn. Drachten werd daarachter makkelijk derde.

Dan was er ook nog de het duel tussen Bolsward en Heerenveen. Schipper Meeter van Bolsward kwam ook met een meter verschil op de finish voor Heerenveen en voor Douwe Visser uit Grou over de finishlijn.

Eerder berichtten we al over de eerste wedstrijd.

Uitslag vierde wedstrijd

Pos.Schipper Plaats Pt. Extra Pt.
1Jitze Mink Drachten 0,90
2Douwe Visser Jzn. Sneek 20
3Albert Visser Jzn. Drachten 30
4Pieter Eldertszn. Meeter Bolsward 40
5Pieter Sietseszn. Brouwer Heerenveen 50
6Douwe Azn Visser Grou 60
7Anne Tjerkstra Langweer 70
8Gerhard Pietersma Earnewâld 80
9Jappie Meeter Leeuwarden 90
10Ale Zwerver Lemmer 100
11Dirk Jan Reijenga Joure 110
12Ype van der Meulen Woudsend 120
13Lodewijk Eildertszn Meeter Huizum 130
14Auke de Groot Stavoren 140

Het leed dat doping heet

column door SjOrSz

Vandaag werd de Tour de France voor de derde keer deze editie opgeschrikt door een dopingschandaal. Ricardo Riccò, die de afgelopen dagen al twee dagzeges pakte, was ditmaal de zondebok. Direct gevolg was dat zijn ploeg Saunier Duval uit de Ronde van Frankrijk stapte.

Het begint er steeds meer op te lijken dat geen enkele wielrenner nog zonder verboden middelen kan presteren. Riccò was namelijk niet de eerste renner van de Tour de France 2008. Ook Manuel Beltran en Moisés Dueñas gebruikten verkeerde spullen en werden aan de schandpaal genageld. De contra-expertise zou het tegendeel nog kunnen bewijzen, maar negen van de tien keer heeft het Franse dopingbureau het bij het rechte eind.

[E3 2008] EA kondigt Bioware's Star Wars MMO aan

De MMO...een genre dat nog volop aan het ontwikkelen is, maar toch al een paar diepe indrukken in de geschiedenis heeft achtergelaten. Wanneer je naar aantallen spelers gaat kijken is de markt in een ijzeren greep van World of Warcraft, dus je moet van goede huize komen wil je hier een plekje verdienen. EA is echter zeker van zijn zaak en kondigt op de E3 de MMO Star Wars: Knights of the Old Republic aan van Bioware. EA CEO John Riccitiello vertelde dat ze met twee MMO's bezig zijn, namelijk Warhammer Online en een samenwerking met LucasArts, waarna hij bevestigde dat het hier om Knights of the Old Republic ging.

Details rond deze MMO zijn nog niet vrij gegeven, alleen het bestaan ervan. Ook de platforms waarop het spel moet verschijnen zijn nog in een dikke mist omhuld.

'Eigen baby designen in toekomst mogelijk'

Volgens wetenschappers zal het binnen dertig jaar mogelijk zijn voor vrouwen om op iedere leeftijd een kind ter wereld te brengen. Volgens hen zal tegen die tijd de onvruchtbaarheid bestreden zijn. Deze voorspelling wordt gedaan in het wetenschappelijk blad Nature.

Zo zullen er technieken bedacht worden waarbij er zaad- en eicellen worden gemaakt uit huidcellen. Ouders zullen dan de uiterlijke kenmerken van hun baby kunnen bepalen. Eigenschappen zoals haarkleur en lengte kunnen dan naar wens worden uitgezocht.

"Ik heb geen idee wat de morele bezwaren zullen zijn", aldus David Solter, lid van het Biologisch Instituut van Singapore. "Het kan goed zijn dat er op het begin enorme bezwaren gemaakt worden, maar dat het na verloop van tijd de normaalste zaak van de wereld wordt."

Nieuwe KERS oorzaak brandje Red Bull

Een brandje dat gisterenmiddag in de fabriek van Red Bull woedde, werd veroorzaakt door een batterijfout in het nieuwe Kinetic Energy Recovery System (KERS) van het team. Gebouw 1 van de fabriek moest geëvacueerd nadat het brandalarm was afgegaan.

Het nieuwe KERS, dat Red Bull vanaf volgend jaar gaat inzetten, begaf het gisteren tijdens een test. Bij de brand die hierop volgde kwam een grote hoeveelheid giftige rook vrij. Het personeel, waaronder ook Red Bull-coureur Mark Webber, werd geëvacueerd en de brandweer van Milton-Keynes rukte met vier wagens uit.

Er vielen geen gewonden. “Het incident heeft absoluut geen enkele invloed op de voorbereidingen van de Grand Prix van aankomend weekend,” meldde een woordvoerder van het Formule 1-team.

Californië stemt over afschaffing homohuwelijk

Het Californische hooggerechtshof heeft het houden van een referendum over het homohuwelijk in de Amerikaanse staat goedgekeurd. De volksstemming over een verbod van het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht vindt plaats in november. Dat meldde de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Het referendum kan ertoe leiden dat het homohuwelijk in Californië weer wordt afgeschaft. Californië is sinds juni de enige staat waar het homohuwelijk voor alle Amerikanen kan worden voltrokken. Het is daarom een heet hangijzer van zowel voor- als tegenstanders. Ook in de staat Massachusetts is 'roze trouwen' toegestaan, maar het recht is daar voorbehouden aan de eigen inwoners.

Eurocommissaris waarschuwt voor ringtonewebsites

Acht van de tien websites die ringtones en afbeeldingen voor mobieltjes verkopen lichten de consument op. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Unie, zei eurocommissaris voor consumentenzaken Maglena Kuneva donderdag.

De websites adverteren op misleidende wijze met 'gratis' producten en houden een deel van de kosten voor de consument verborgen. Verzwegen wordt vaak dat de consument een abonnement aangaat en ook de werkelijke kosten van de downloads zijn vaak onduidelijk, zei Kuneva. Ze raadt regeringen aan om de praktijken aan te pakken. Het onderzoek richtte zich op ongeveer vijfhonderd websites. Vierhonderd daarvan hielden zich niet aan de regels voor adverteren.

Het zijn meestal tieners die ringtones kopen. Vorig jaar was de handel in beldeuntjes 691 miljoen euro waard. Er zijn in de EU 495 miljoen mobieltjes, net iets meer dan het aantal inwoners.

Gestolen koffer officier van justitie terugbezorgd

Het woensdagavond gestolen koffertje van een Almelose officier van justitie is weer terecht. Een man bracht het kleinood met daarin kopieën van een dagvaarding en stukken over twee kleine zaken donderdag naar het politiebureau in Zwolle. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal, meldt het Openbaar Ministerie.

Volgens het OM was de inhoud van de koffer nog compleet. Het gaat om een afgesloten, beveiligde koffer. Onduidelijk is of de koffer open is geweest.

De koffer werd meegenomen van de parkeerplaats van het station in Zwolle, toen die naast de auto was gezet om het portier te openen. De officier wilde de koffer met de stukken naar huis meenemen om zich te kunnen voorbereiden

PSV verwacht geen snel akkoord over Aissati

Ismaïl Aissati staat zeer concreet in de belangstelling van Ajax. Eerder vandaag kwam door dat PSV en Ajax nader tot elkaar zouden zijn gekomen, maar technisch directeur Adrie van Kraaij van PSV geeft aan dat hij geen snel akkoord verwacht.

"We zijn bezig met een creatieve oplossing," aldus Van Kraaij in het Algemeen Dagblad. "Wij hebben het linksom geprobeerd en rechtsom, Ajax van voor en van achter, maar veel schot zit er niet in de zaak."

Ajax lijkt dus niet te willen voldoen aan de vraagprijs van de Eindhovenaren. "Als de standpunten niet opeens drastisch wijzigen, zie ik geen snel akkoord. Wij hebben ook helemaal geen haast. Sterker, we willen Aissati het liefst niet kwijt."

Vandaag kwam ook naar buiten dat Ajax reeds 5,2 miljoen euro geboden zou hebben op de 19-jarige middenvelder.

Tour: Dueñas had bloedzakken en spuiten

Moíses Dueñas werd afgelopen woensdag uit de Tour de France gehaald, nadat hij was betrapt op het gebruik van verboden middelen. Donderdag zal de renner al voor de Franse rechter moeten verschijnen. Dit heeft een woordvoerder van het parket in Tarbes naar buiten gebracht.

De ploegleider van Barloworld, Claudio Corti, liet weten Dueñas, die woensdagavond door de Franse politie werd gearresteerd, per direct te ontslaan. Na afloop van de vierde rit in La Grande Boucle leverde de renner namelijk een positief plasje in. Bovendien zorgde een zoektocht naar verboden middelen voor een grote verrassing.

"In de kast en tussen zijn persoonlijke spullen hebben de agenten van alles gevonden, waaronder medisch materiaal," liet aanklager Gerard Aldige aan de Franse rechter weten. "Dueñas had onder meer spuiten en bloedzakken op zijn kamer."

Dueñas kan voor deze praktijken een gevangenisstraf voor de duur van twee jaar opgelegd krijgen. Daar zou ook nog een boete van 3750 euro bij kunnen komen. In het slechtste geval zou hij in een Franse cel kunnen belanden, omdat hij verboden middelen Frankrijk in heeft gesmokkeld.

Voor alle uitslagen kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!

Fornaroli is bijna van PSV

De Uruguayaan Bruno Fornaroli wordt vermoedelijk de nieuwe spits van PSV. De spits van Nacional is dicht bij een overeenkomst met de Eindhovenaren, meldt de pers in het Zuid-Amerikaanse land. De aanvaller wordt ook begeerd door Lazio en Tottenham Hotspur.

De 20-jarige Fornaroli was eerder ook in beeld bij Real, maar leek voor een avontuur in Italië te kiezen. De spits was de afgelopen week in Italië met de hoop een Italiaans paspoort te krijgen en om te onderhandelen met Italiaanse clubs.

De zaakwaarnemer van de international heeft nu echter aangegeven dat Fornaroli waarschijnlijk naar PSV vertrekt en dat er een lucratief contract klaar heeft liggen. PSV zou reeds tot een akkoord zijn gekomen met Nacional en de verwachting is dat de transfer aan het eind van deze week openbaar wordt gemaakt.

Bloed en spuiten op kamer Dueñas

Moíses Dueñas werd afgelopen woensdag uit de Tour de France gehaald, nadat hij was betrapt op het gebruik van verboden middelen. Donderdag zal de renner al voor de Franse rechter moeten verschijnen. Dit heeft een woordvoerder van het parket in Tarbes naar buiten gebracht.

Claudio Corti liet weten Dueñas, die woensdagavond door de Franse politie werd gearresteerd, per direct te ontslaan. Na afloop van de vierde rit in La Grande Boucle leverde de renner namelijk een positief plasje in. Bovendien zorgde een zoektocht naar verboden middelen voor een grote verrassing.

"In de kast en tussen zijn persoonlijke spullen hebben de agenten van alles gevonden, waaronder medisch materiaal," liet aanklager Gerard Aldige aan de Franse rechter weten. "Dueñas had onder meer spuiten en bloedzakken op zijn kamer."

Dueñas kan voor deze praktijken een gevangenisstraf voor de duur van twee jaar opgelegd krijgen. Daar zou ook nog een boete van 3750 euro bij kunnen komen. In het slechtste geval zou hij in een Franse cel kunnen belanden, omdat hij verboden middelen Frankrijk in heeft gesmokkeld.

Tankink vond Riccò "echte etter"

Rabobank-renner Bram Tankink maakt duidelijk hoe hij over Riccardo Riccò denkt. De Italiaanse renner van Saunier Duval werd vandaag betrapt op een positief urinestaal.

"In het peloton heerst een anti-Riccò stemming", aldus Tankink, die naar eigen zeggen niet alleen voor zichzelf spreekt. "Als ik hem tegenkom, zou ik hem het liefst in elkaar tremmen. Ik vond hem hiervoor al een etter, maar nu zeker. Er zullen er niet veel zijn die hem in de gevangenis komen opzoeken."

Riccò wist zich de afgelopen jaren van weinig populariteit verzekerd, vooral omdat hij ruzie zocht met de gevestigde orde binnen het wielerpeloton.

Zatte luchtreiziger wil uitstappen tijdens vlucht

Een passagier aan boord van een Boeing 767 van de Britse luchtvaartmaatschappij First Choice heeft zijn 250 medepassagiers de nodige schrik aangejaagd. De kerel, die ladderzat was, wilde op tien kilometer hoogte de deur van het vliegtuig openen.

Volgens ooggetuigen wist het cabinepersoneel een ramp te voorkomen door de zuiplap het overhalen van de veiligheidshendel te beletten. De man is tijdens een ongeplande noodstop op de Bermuda-eilanden in de boeien geslagen.

Een medeluchtreiziger wist te vertellen dat de man met enkele vrienden een paar flessen drank soldaat had gemaakt, die ze op het vliegveld taxfree hadden ingeslagen. Hierop zocht hij ruzie met andere passagiers.

Toen de bemanning hem vroeg zich gedeisd te houden, liep hij naar de deur en wilde hij deze openen. "De gezagvoerder besliste dat een tussenlanding de beste oplossing was", aldus een zegsvrouw van First Choice.Tijdens de noodstop op de Bermuda-eilanden moesten de andere reizigers tijdelijk in hotels verblijven, alvorens verder te vliegen naar hun eindbestemming Cuba.

[E3 2008] Pikmin 3 voor de Wii

Bij de conferentie bij Nintendo hadden veel gamers een leeg gevoel. Waar waren de hardcore games? Naast een nieuwe Animal Crossing was er maar weinig leuks voor de hardcore gamers. Pikmin was een game die velen hoopten te zien.

Tijdens een kleine conferentie later op de E3 liet Nintendo nog maar eens zien hoe Wii Music, Wii Sports Resort en Animal Crossing: City Folk werken. Bij een vragenrondje was er een journalist die vroeg hoe het zat met de hardcore games op de Nintendo Wii en specifiek een vervolg op de twee Pikmin-games. Onze grote vriend Miyamoto zei simpelweg dat deze er aan zat te komen, ondanks dat er niks van getoond was. Goed nieuws dus voor de fans.

Riccò: "Ik heb niks verkeerd gedaan"

Riccardo Riccò ontkent dat hij doping heeft gebruikt. Dat heeft openbaar aanklager Antoine Leroy laten weten.

"Tijdens de eerste verhoren heeft hij verklaard niets verkeerd te hebben gedaan", aldus Leroy. Riccò werd vandaag opgepakt nadat bekend werd dat hij na de vierde etappe positief was bevonden.

"Hij zit sinds 14.00 uur in hechtenis op het politiebureau in Mirepoix. Hij gedraagt zich momenteel rustig. Hij moet vrijdag voor de onderzoeksrechter verschijnen, die kan besluiten een officieel onderzoek in te stellen", aldus de aanklager.

Riccò heeft volgens ingewijden een brief gekregen van het Franse antidopingagentschap AFLD, als één van de verdachte renners. De Italiaan zou een medisch attest voor 'verdacht hoge waarden' van het hematocriet in zijn bloed.

Euskaltel weet al vijf namen Vuelta

De Spaans-Baskische ploeg Euskaltel-Euskadi heeft vijf namen bekend gemaakt die mee zullen gaan naar de Ronde van Spanje. Bij deze namen ontbreekt die van Samuel Sánchez González, die rijdt dit jaar in de Tour en zal ook uitkomen op de Olympische Spelen. Daar past de Vuelta niet bij.

WV Cycling zegt dat in ieder geval Igor Anton, Koldo Fernández de Larrea, Alan Pérez, Egoi Martinez en Mikel Astarloza van de partij zullen zijn. De Baskische krant El Diario Vasco zegt dat de volgende namen in aanmerking komen voor de andere vier plaatsen: Jorge Azanza, Rubén Pérez, Amets Txurruka, Iñigo Landaluze, Iván Velasco en Markel Irizar.

Boek: Franz Kafka - Verzameld Werk

Voor wie een lange strandvakantie in het verschiet ligt en zich bij voorbaat een lezer noemt, zou voor de grap eens het verzamelde werk van Franz Kafka in zijn of haar reistas moeten stoppen. Dan lig je daar op die plek waar water en zand elkaar opzoekt en lees je bijvoorbeeld de eerste regel van De gedaantewisseling:

"Toen Gregor Samsa op een morgen uit onrustige dromen ontwaakte, ontdekte hij dat hij in zijn bed in een monsterachtig ongedierte was veranderd."

En dan moet je nog 1000 pagina's.

Berlusconi: vuilniscrisis Napels voorbij

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft donderdag gezegd dat de vuilniscrisis in Napels achter de rug is, twee maanden nadat hij maatregelen had gepresenteerd om het probleem aan te pakken. Vrijdag houdt de regering ministerraad in de Zuid-Italiaanse stad, net als twee maanden geleden.

"Morgen zit ik de ministerraad voor in Napels. Ik zal er aankondigen dat de noodtoestand afgelopen is en dat er geen afval meer in de straten ligt, zoals de Napolitanen ook al gemerkt hebben", zei Berlusconi. Volgens de regeringsleider werd 35.000 ton afval uit de stad en haar omgeving verwijderd.

Berlusconi zei ook dat het probleem pas permanent is opgelost als de geplande afvalverbranders voor de regio klaar zijn en het aantal stortplaatsen wordt verhoogd. Er zijn een tiental stortplaatsen voorzien, die indien nodig door het leger zullen worden bewaakt.

Vrouw spoelt 900 euro door wc

Een vrouw uit het Twentse Oldenzaal kreeg gisteren bijna een hartaanval na het doorspoelen van het toilet. Ze zag namelijk haar net gepinde bankbiljetten tussen het toiletpapier een bootreis maken. En dat waren nogal wat briefjes, want de vrouw wilde negenhonderd euro meenemen op vakantie.

Bij het ophijsen van haar broek, vielen de vele briefjes uit haar kontzak, zo in de pot. Uit automatisme trok ze gelijk door. Te laat bemerkte ze dat de bankbiljetten mee ten onder waren gegaan. Met de schrik nog in de benen belde de vrouw de gemeente.

Deze stuurde direct enkele ambtenaren het riool in. Met behulp van tekeningen wisten ze de hele tocht van de briefjes na te gaan. En zie daar, dankzij een speciale camera wisten ze achthonderd euro terug te vinden in het riool. Het laatste honderdje was uit zichzelf al weer omhoog gekomen, terug de wc in.

De Twentse was helemaal door het dolle heen toen ze al het geld weer terughad. Ondanks dat dit geld letterlijk stinkt, was het gezin maar wat blij dat ze de vakantie niet hoefden te annuleren. De biljetten werden gelijk te drogen gehangen aan de waslijn, waarna de familie alsnog is vertrokken naar een buitenlandse vakantiebestemming.

Schadevergoeding voor verdachte in zaak McCann

Britse kranten moeten Robert Murat, die korte tijd verdacht werd van betrokkenheid bij de verdwijning van Madeleine McCann, omgerekend ruim 750 duizend euro betalen. Dat heeft de rechter donderdag bepaald.

Murat spande een rechtszaak aan tegen de Sun, de Daily Mirror, de Daily Mail en acht andere kranten, omdat deze volgens hem ten onrechte hadden geschreven dat hij iets te maken zou hebben met de verdwijning van het meisje. Zij baseerden zich in hun berichten op anonieme bronnen. De kranten hebben beloofd de schadevergoeding te betalen en tevens een excuus te publiceren.

De 34-jarige Brit Murat woonde vlakbij het appartementencomplex in Portugal waar Madeleine in mei vorig jaar verdween. De Portugese politie merkte Murat en Madeleines ouders aan als verdachten in de zaak, maar heeft het onderzoek inmiddels beëindigd. Ook de McCanns kregen eerder al een aanzienlijke schadevergoeding toegewezen vanwege lasterlijke krantenberichten.

Boogers langer bij FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft tijdens de jaarlijkse persdag, die vanmiddag aan de Krommedijk werd gehouden, aangegeven dat technisch manager Marco Boogers langer in dienst blijft. De voormalig speler van de club verlengde zijn contract tot medio 2014.

Voorzitter Ad Heijsman verklaarde dat de Schapenkoppen op deze manier de tevredenheid over het functioneren van Boogers toont. Sinds zijn aantreden als technisch manager is FC Dordrecht beter gaan presteren. Boogers heeft al regelmatig laten zien een goed oog te hebben voor jonge spelers. Daarnaast slaagt hij er vaak in om voetballers, die elders een mindere periode doormaakten, naar Dordrecht te halen. Daar bloeien ze vaak op.

De afgelopen twee seizoenen leverde FC Dordrecht al drie spelers af aan een eredivisieclub. Cecilio Lopes ging naar SC Heerenveen, VVV-Venlo haalde Adil Auassar weg uit Dordt en afgelopen zomer trok AZ spelmaker Nick van der Velden aan.

Marokkaanse imams blij met hulp uit eigen land

De Marokkaanse imams in Nederland ontvangen hun collega's uit Marokko in september met open armen. Dat zegt een woordvoerder van de Marokkaanse Imam Bond (MIB) donderdag in reactie op het besluit van de Marokkaanse koning om imams tijdens de ramadan naar verschillende Europese landen te sturen. Wel noemt hij het 'opmerkelijk' dat de focus dit jaar op radicalisering ligt.

De Marokkaanse overheid stuurt ieder jaar tijdens de ramadan imams Europa in om hun collega's bij te staan. Dit jaar heeft koning Mohammed VI hun de opdracht gegeven erop toe te zien dat Marokkaanse onderdanen niet radicaliseren. Ondanks deze 'opmerkelijke' keus vindt de MIB het een goed initiatief. "Maar de imams die naar Nederland komen, moeten wel goed op de hoogte zijn van hoe de Nederlandse samenleving in elkaar steekt."

Naar Nederland komt een zevental geestelijke geleerden. Wat ze precies gaan ondernemen is nog niet helemaal duidelijk. "Dat is ons niet bekend, maar zij kunnen met name de Marokkaanse jongeren vast een aantal handvatten meegeven."

Negen miljoen namaaksigaretten onderschept

De Fiod-ECD en de douane zijn maandag in Nijmegen gestuit op negen miljoen namaaksigaretten uit China. Vijf mannen zijn opgepakt, meldt het ministerie van Financiën donderdag. Namaaksigaretten zijn doorgaans nog ongezonder dan gewone rookwaar, omdat in de rook meer teer, nicotine en koolmonoxide zit.

De container met dozen sigaretten was via Zeebrugge en Antwerpen in Nijmegen beland, en werd daar gelost. Volgens de documenten zouden er dvd's in zitten. In elke doos zaten echter sloffen sigaretten. Alleen de bovenste laag bestond uit lege dvd-hoesjes. Tijdens het lossen zijn de mannen, die in Nederland wonen, opgepakt.

Het was de bedoeling dat de sigaretten in Nederland op de markt zouden komen, compleet met vervalste accijnszegels. De overheid zou daardoor 1,2 miljoen aan belasting mislopen.

Hollywoodschrijvers richten pijlen op American Idol

De vakbond van schrijvers in de Amerikaanse showbizz heeft het gemunt op American Idol. Volgens Writers Guild of America (WGA) krijgen de werknemers van de talentenjacht onderbetaald. Dat meldt showbizzvakblad Variety. De bond van film- en televisieschrijvers wil haar werkgebied al langer uitbreiden naar wat zij 'realityshows' noemt.

Het werk bij realityprogramma's wordt tot nu toe niet gezien als een vorm van schrijven. De voorzitter van de schrijversbond denkt hier anders over. "Al deze shows zijn goed gestructureerd", zegt David Weiss. "Je kunt niet een uur lang televisiekijken als het gaat om beelden die willekeurig aan elkaar zijn geplakt."

De WGA zet in haar eerste actie sinds de geruchtmakende schrijversstaking een bus in. Vijftig actievoerders volgen de audities van American Idol onder de noemer 'waarheidstournee'. Doel is dat de werknemers uiteindelijk beter krijgen betaald.

Tayeb naar Omniworld

FC Omniworld heeft Chakib Tayeb voor twee seizoenen vastgelegd. De voormalig Ajacied dwong zijn contract in Almere af na een stage.

De 21-jarige vleugelaanvaller was eerder op proef bij FC Den Bosch. Daar kreeg Tayeb geen contract aangeboden. FC Omniworld is dus wel overtuigd van zijn kwaliteiten. Trainer Peter Boeve verklaarde opgetogen te zijn met zijn laatste aanwinst. Met name de creativiteit van de behendige Tayeb zorgt voor vreugde bij Boeve. De trainer denkt dat de voormalig Ajacied wel eens een publiekslieveling kan worden in het Mitsubishi Forklift Stadion.

[Column] Het leed dat doping heet

Vandaag werd de Tour de France voor de derde keer deze editie opgeschrikt door een dopingschandaal. Ricardo Riccò, die de afgelopen dagen al twee dagzeges pakte, was ditmaal de zondebok. Direct gevolg was dat zijn ploeg Saunier Duval uit de Ronde van Frankrijk stapte.

Het begint er steeds meer op te lijken dat geen enkele wielrenner nog zonder verboden middelen kan presteren. Riccò was namelijk niet de eerste renner van de Tour de France 2008. Ook Manuel Beltran en Moisés Dueñas gebruikten verkeerde spullen en werden aan de schandpaal genageld. De contra-expertise zou het tegendeel nog kunnen bewijzen, maar negen van de tien keer heeft het Franse dopingbureau het bij het rechte eind.

Die ene keer waar het niet helemaal goed ging, was bijvoorbeeld het geval bij Floyd Landis. De renner van Phonak werd op 27 juli 2006, daags na zijn overwinning in de Tour de France, betrapt op het gebruik van doping. Het was niet helemaal netjes van de Amerikaan, die mogelijk zijn titel moest inleveren. Dan zou hij eerst nog wel een contra-expertise moeten ondergaan, waar het eigenlijk een beetje mis ging. In eerste instantie was zijn B-staal positief, maar op 15 november 2006 werd bekend gemaakt dat er fouten waren gemaakt in in het dopingonderzoek van de Amerikaanse renner. Uiteindelijk maakte het allemaal niets uit. Het Hof van Sportarbitrage handhaafde de schorsing van twee jaar die het Amerikaanse dopingbureau aan hem oplegde.

Ook dit jaar lijkt de Tour de France dus weer uit te lopen op één groot dopingschandaal en dat is erg treurig te noemen. Naast Landis zijn er de afgelopen jaren nog een aantal renners geweest, die met de nek werden aangekeken. Kijk maar eens naar Lance Armstrong, de renner die kanker overwon. Deze veelvraat wist de Ronde van Frankrijk maar liefst zeven keer op zijn naam te schrijven en besloot er toen mee te stoppen. Toch werd ook hij gelinkt aan het gebruik van verboden middelen. Er is echter nooit enig bewijs gevonden dat Armstrong verboden middelen gebruikt heeft. Vorig jaar kreeg ook Alberto Contador een veeg uit de pan. De Spanjaard reed destijds voor Discovery Channel, maar bleef ook niet gevrijwaard van dopinggeruchten. Toch hoefde hij zijn overwinning in de Franse wielerronde niet af te staan.

Daarom heeft het er ook steeds meer de schijn van dat een winnaar van de Tour de France aan het gebruik van doping wordt gelinkt. In het verleden is het ook al een aantal keer zo geweest. Waar blijft de tijd waarin men nog van de eigen krachten uitging? Tour-winnaars als Bernard Hinault, Miguel Induráin en onze eigen Joop Zoetemelk speelden het ook klaar zonder extraatje. Die laatste kon in de jaren daarvoor overigens ook niet van de verboden middelen afblijven, maar wist in 1980 toch clean te winnen. Toch vraag ik me sterk af of er ooit nog een La Grande Boucle komt zonder al dat gelazer omtrent het gebruik van doping.

Millar is blij dat Riccò weg is

Schots wielrenner David Millar is opgelucht dat het Tour-peloton 'verlost' is van Riccardo Riccò, nadat hij betrapt werd op het gebruik van doping.

De Garmin-Chipotle-renner reageerde met "mooi dat hij weg is" op het nieuws van de positieve test van de Italiaan van de Saunier Duval-ploeg. Riccò heeft een slechte reputatie binnen het wielerwereldje en hij hoeft dan ook niet op medeleven te rekenen van zijn Schotse collega.

"Het beeld dat mensen van wielrennen hebben is hierdoor kapot. Wanneer ze renners ongelooflijke dingen zien doen, denken de fans direct 'dit kan niet waar zijn'. Het is de trieste waarheid", zei Millar, hoewel hij zelf ook niet geheel schoon is geweest.

CSC-renner Fränk Schleck, die nu op de tweede plaats in het algemeen klassement staat, wilde er niet veel over zeggen. "Dit toont aan dat de controles werken", aldus de Luxemburger.

Cooke valt en stapt af

Er lijkt geen einde te komen aan de pech voor de ploeg Team Barloworld. Vandaag stapte Australiër Baden Cooke af, en de ploeg moet verder met vier renners.

In de twaalfde etappe van Lavelanet naar Narbonne over 168,5 kilometer die gewonnen werd door Mark Cavendish, viel Cooke al binnen 25 kilometer. Dat was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen en hij gaf er de brui aan.

Gisteren werd de ploeg ook al flink uitgedund: Paolo Longo Borghini viel ook, hij brak zijn sleutelbeen; Felix Cárdenas moest met een beenblessure de strijd staken. En dan was er nog Moisés Dueñas, die positief getest op het gebruik van epo, waardoor hij onmiddellijk de Tour moest verlaten.

De eerste week gaf ook Mauricio Soler op, nadat hij al in de eerste etappe ten val kwam maar toch nog doorfietste. In de vijfde etappe kwam hij weer ten val, en dat was te veel.

Tour: Twaalfde etappe eindigt in massasprint

In een vrij saaie etappe heeft Mark Cavendish zijn derde overwinning in deze Tour geboekt. Hij was in een massasprint Sébastien Chavanel en Gert Steegmans te snel af.

De twaalfde etappe voerde van Lavelanet naar Narbonne over 168,5 kilometer. Op enkele kleine klimmetjes na, waarvan één van de vierde categorie, bestond de etappe vooral uit afdalen. De renners verlieten de Pyreneeën en reden richting de kust.

Samuel Dumoulin en Arnaud Gérard demarreerden uit het peloton, maar ze kregen nooit veel meer dan twee minuten voorsprong. De twee Franse renners kregen gezelschap van Juan José Oroz, renner van Euskatel, maar op ongeveer tien kilometer van de streep werden de drie vluchters bijgehaald. De etappe eindigde wederom in een massasprint, waarin Cavendish met overmacht de sterkste was. Hij boekte alweer zijn derde overwinning.

De start van de etappe werd overigens verstoord door het nieuws over het vermeende epo-gebruik van Riccardo Riccò en het niet starten van de rest van zijn ploeg, Saunier Duval. Gedurende de etappe stapte nog een man af. Barloworld-renner Baden Cooke moest de strijd staken na een valpartij.

Voor alle uitslagen kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!

 

[E3 2008] Platinum collectie PlayStation 3 vanaf 1 augustus

Sony heeft vandaag bekend gemaakt dat vanaf 1 augustus de best verkochte games van de PlayStation 3 flink in prijs zullen gaan zakken. Deze zullen opgenomen worden in de platinum collectie. Games met dit label zullen voor €29,99 te verkrijgen zijn. Om dit label te verkrijgen moet een game al minstens 400.000 keer over de toonbank zijn gegaan in alle PAL-gebieden samen. Dit heeft tot gevolg dat je vanaf 1 augustus de volgende games voor een zachter prijsje zult kunnen aanschaffen: Heavenly Sword, MotorStorm, Ratchet and Clank: Tools of Destruction, Uncharted: Drakes Fortune, Virtua Tennis en Assassin's Creed. Later zal ook WWW Smackdown Vs Raw 08 nog in de platinum collectie worden opgenomen.

Misschien bezit je al lange tijd een PS3, maar zitten er enkele gaten in je verzameling. Of misschien ben je een nieuwkomer. De PS3 Platinum-serie is je kans om enkele van de beste games op te pikken voor een zacht prijsje. Deze augustus wordt een fantastische maand om een PS3-bezitter te zijn, met ijzersterke titels die toegang bieden tot de meest uiteenlopende spelervaringen.

Aldus David Reeves, Directeur en CEO van Sony Computer Entertainment Europe.

Cavendish wint voor de derde keer

In een vrij saaie etappe heeft Mark Cavendish zijn derde overwinning in deze Tour geboekt. Hij was in een massasprint Sébastien Chavanel en Gert Steegmans te snel af.

De twaalfde etappe voerde van Lavelanet naar Narbonne over 168,5 kilometer. Op enkele kleine klimmetjes na, waarvan één van de vierde categorie, bestond de etappe vooral uit afdalen. De renners verlieten de Pyreneeën en reden richting de kust.

Samuel Dumoulin en Arnaud Gérard demarreerden uit het peloton, maar ze kregen nooit veel meer dan twee minuten voorsprong. De twee Franse renners kregen gezelschap van Juan José Oroz, renner van Euskatel, maar op ongeveer tien kilometer van de streep werden de drie vluchters bijgehaald. De etappe eindigde wederom in een massasprint, waarin Cavendish met overmacht de sterkste was. Hij boekte alweer zijn derde overwinning.

De start van de etappe werd overigens verstoord door het nieuws over het vermeende epo-gebruik van Riccardo Riccò en het niet starten van de rest van zijn ploeg, Saunier Duval. Gedurende de etappe stapte nog een man af. Barloworld-renner Baden Cooke moest de strijd staken na een valpartij. De geplaagde Engelse ploeg heeft nu nog maar vier renners in de Tour de France.

Uitslag twaalfde etappe

#NaamTeamTijd
1Mark CavendishColumbia
2Sébastien ChavanelFrançaise des Jeuxz.t.
3Gert SteegmansQuick Stepz.t.
4Erik ZabelMilramz.t.
5Oscar FreireRabobankz.t.
6Francesco ChicchiLiquigasz.t.
7Thor HushovdCrédit Agricolez.t.
8Leonardo DuqueCofidisz.t.
9Julian DeanGarmin Chipotlez.t.
10Heinrich HausslerGerolsteinerz.t.

Klassement na twaalfde etappe

#NaamTeamTijd
1Cadel EvansSilence Lotto50:23.05
2Fränck SchleckCSC+ 0.01
3Christian VandeveldeGarmin Chipotle+ 0.38
4Bernhard KohlGerolsteiner+ 0.46
5Denis MenchovRabobank+ 0.57
6Carlos SastreCSC+ 1.28
7Kim KirchenColumbia+ 1.56
8Vladimir EfimkinAG2R+ 2.32
9Mikel AstarlozaEuskatel+ 3.51
10Vincenzo NibaliLiquigas+ 4.18

Algeri: "Kan het niet geloven"

De ploeg van Saunier Duval stapte vandaag uit de Tour de France nadat renner Riccardo Riccò betrapt was op doping. Pietro Algeri, manager van de Spaanse ploeg, meldde dat het team de komende tijd niet meer actief zal zijn in de wielersport.

De teleurgestelde Algeri meldde dat vandaag aan RAI Sport. "Nadat ik had gehoord dat Beltran en Dueñas waren opgepakt na positief getest te hebben, dacht ik dat het wielrennen in de goede richting ging. En nu is daar dit." De ploeg zal pas weer gaan rijden als "de zaak bedaard is".

Het nieuws was vreselijk voor hem: "Een grote schok voor mijn passie voor wielrennen, wat ik gedaan heb de laatste dertig jaar, en zeker voor onze inzet in de laatste tien jaar. Ik kan niet geloven dat, na alle inzet, zulke dingen weer kunnen gebeuren. Ik hoop dat er lessen uit getrokken worden."

Eerder deze Tour werden al de Spanjaard Manuel Beltran en zijn landgenoot Moisés Dueñas betrapt op het gebruik van epo. De nu betrapte Riccò zou een 'derdegeneratie-epo' hebben gebruikt, waarvan eerder werd gedacht dat die niet-opspoorbaar zou zijn. Het Franse dopingagentschap heeft nu echter testen om dat wel op te sporen. Overigens beroept de Italiaanse wielrenner zich op een medisch attest voor zijn afwijkende hoge hematocrietwaardes.

Eto'o denkt serieus na over aanbod Kuruvchi

Het leek een onwaarschijnlijke transfer, maar de kans dat Samuel Eto'o verhuist naar Kuruvchi Tasjkent uit Oezbekistan wordt steeds groter.

Het is de bedoeling dat Eto'o, die donderdagochtend in Tasjkent landde, zes maanden gaat spelen voor Kuruvchi, zodat de club een goed figuur kan slaan in de Aziatische Champions League. Tijdens een persconferentie hield de spits de deur open wat betreft een transfer naar de Oezbeekse club. "We hebben aanbiedingen van diverse clubs," aldus Eto'o. "Ik ben van plan na het onderhoud met de leiding van deze club terug te gaan naar Barcelona. Vanaf zaterdag zal ik me buigen over de aanbiedingen, inclusief die van Kuruvchi."

Eto'o heeft bij FC Barcelona nog een contract tot medio 2010, maar trainer Josep Guardiola heeft de spits uit Kameroen niet meer nodig.

TOP Oss krijgt nieuwe naam

Met ingang van het seizoen 2009/2010 zal TOP Oss niet langer bestaan. De club zal vanaf dan onder de naam FC Oss door het leven gaan.

Dit alles heeft te maken met het feit dat de club aan herstructureren is van een vereniging naar een BV. Het huidige bestuur, de huidige Raad van Advies en de toekomstige Raad van Commissarissen vonden dat de club toe was aan een nieuw gezicht en een nieuwe naam.

Aimar definitief naar Benfica

Pablo Aimar speelt de komende vier jaar in Portugal. Benfica wist de Argentijnse middenvelder voor 6,5 miljoen over te nemen van Real Zaragoza.

Aimar stond ook in de belangstelling van Ajax en Newcastle United. Laatstgenoemde club leek aan het langste eind te gaan trekken nadat er geruchten waren dat zij meer konden bieden dan Benfica. Een vertrek naar Ajax leek niet aan de orde te zijn, daar Aimar had aangegeven graag te willen spelen in Engeland, Italië of Griekenland. Dat hij nu dan voor Portugal heeft gekozen kan dan ook als merkwaardig worden beschouwd.

Bij Benfica krijgt Aimar rugnummer 10, een nummer dat de afgelopen jaren toebehoorde aan Rui Costa, huidig technisch directeur van de club.

FC Dordrecht ziet af van Hoefdraad

FC Dordrecht zal Jergé Hoefdraad niet aantrekken. Deze week was de aanvallende middenvelder op proef bij 'de Schapenkoppen'.

Technisch manager Marco Boogers liet tegenover Elf Voetbal weten dat beide partijen het niet eens konden worden over de financiële kant van de zaak.

Hoefdraad is officieel nog eigendom van RKC Waalwijk, maar de middenvelder mag bij die club vertrekken. De 22-jarige Hoefdraad stond het grootste deel van het afgelopen seizoen buitenspel vanwege blessureleed.

Berbatov nieuw toptarget Barcelona

Niet Emmanuel Adebayor, maar Dimitar Berbatov is transfertarget nummer één van Barcelona. De Catalenen willen de selectie graag versterken met de Bulgaarse spits van Tottenham Hotspur.

In eerste instantie lag de focus van Barcelona op Adebayor, maar Arsenal wenst minimaal 36 miljoen euro te ontvangen voor de 24-jarige Togolees. Hierop heeft Barça de aandacht volgens Marca verlegd op Berbatov, die al langer bezig is met een vertrek uit Londen.

Ook Manchester United ziet het echter zitten in de Bulgaar, maar Spurs zou de spits liever niet verkopen aan een andere club in Engeland.

Berbatov moet bij Barcelona de opvolger worden van Samuel Eto'o, die niet meer voor lijkt te komen in de toekomstplannen van nieuwbakken trainer Josep Guardiola.

ADO heeft Griek op proef

ADO Den Haag heeft op dit moment de 20-jarige Griek Alex Pangalis op proef. De verdediger staat op dit moment onder contract bij het Griekse Panathinaikos maar mag daar vertrekken, meldt het Algemeen Dagblad.

Eerder liep Pangalis stage bij RBC Roosendaal, maar hij werd daar door trainer Rob Meppelink te licht bevonden. ADO is nog op zoek naar diverse versterkingen om het doel voor het komende seizoen (handhaving in de Eredivisie) te kunnen bewerkstelligen.

Minderjarige kinderen veroordeeld

De kinderrechter heeft vandaag zes kinderen tussen de 12 en 15 jaar oud jeugddetentie en werkstraffen opgelegd. De daders mishandelden stelselmatig een broer en zus van respectievelijk 8 en 11 jaar oud uit Rijswijk. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekend.

Daarnaast kregen de minderjarige kinderen voorwaardelijke straffen met een proeftijd van twee jaar opgelegd. De slachtoffers werden vanaf de zomer van vorig jaar geterroriseerd door hun belagers. De kinderen vertelden samen met hun moeder begin dit jaar hoe zij door een groep van in totaal tien kinderen in elkaar werden geslagen, terwijl daar met een mobiele telefoon opnamen van werden gemaakt.

De politie kwam de jonge daders op het spoor door rechercheonderzoek, verklaringen en bewijs op mobiele telefoons en computers. Het OM vond de zaak zo ernstig, dat het besloot om de verdachten voor te geleiden bij de rechter-commissaris. Dit komt zelden voor bij zulke jonge kinderen.

Ook de rechter-commissaris nam de zaak hoog op en besloot de kinderen in bewaring te stellen. De zes kinderen hebben tussen de 11 en 41 dagen in voorarrest gezeten. Vier daders die een kleinere rol hadden bij de mishandelingen, werden eerder al door de kinderrechter gestraft. Het OM liet weten tevreden te zijn over de opgelegde straffen.

Toerist surft voor 18.000 euro mobiel

Een Belgische toerist keek lelijk op zijn neus toen na een vakantie in Spanje een rekening in de bus viel voor een paar dagen internetten met zijn mobieltje. Of de inwoner van Neder-over-Heembeek maar even 18.888 euro over wilde maken aan de Belgische mobiele telefoonmaatschappij Proximus.  Het bedrag was hij schuldig voor drie dagen mobiel surfen in Spanje.

In Spanje kost mobiel internetten per megabyte 9,68 euro. In België had hij een abonnement van 50 euro per gigabyte.  Drie dagen mobiel surfen zou hem in eigen land zo'n 100 euro hebben gekost.

Proximus is de man nu tegemoet gekomen door een bedrag te vorderen van 1.400 euro. Dat is het bedrag dat hij voor hetzelfde gebruik betaald zou hebben als hij een abonnement had gehad.

Het Europees consumentenbureau heeft al eerder de astronomische kosten in Spanje voor dergelijke diensten aan de kaak gesteld. Overigens kan het nog altijd erger, want een 34-jarige Britse toerist ontving ooit een rekening van 40.000 euro als gevolg van mobiel internetten vanuit Portugal. Hij downloadde zijn favoriete tv-serie Prison Break.

Hof geeft groen licht voor vliegtaks

Tegenstanders van de vliegtaks hebben ook in hoger beroep aan het kortste eind getrokken. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde donderdag dat de vliegbelasting gewoon geheven mag worden omdat die niet in strijd is met het Europese recht. Daarmee stelde het hof het ministerie van Financiën in het gelijk, zoals de rechtbank in maart ook al deed.

Sinds deze maand betalen vliegtuigpassagiers in Nederland een extra toeslag op hun ticket. Voor bestemmingen tot 2500 kilometer afstand moeten ze 11,25 euro meer neerleggen. Voor alle overige bestemmingen is de vliegtaks 45 euro. Frankrijk en Engeland kennen al jaren een vliegbelasting.

Tegen de geplande invoering van de vliegtaks waren de luchthavens van Schiphol en Maastricht samen met de vliegmaatschappijen Ryanair en Corendon, de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen Barin en reisorganisatie ANVR al in het geweer gekomen. De rechtbank in Den Haag verwierp hun bezwaren echter. Barin, Maastricht Aachen Airport en Ryanair gingen vervolgens in hoger beroep.

Volgens Barin is de heffing in strijd met een internationaal luchtvaartverdrag. Verder vinden het Maastrichtse vliegveld en Ryanair het onterecht dat transferpassagiers de toeslag niet hoeven te betalen. Dit zou Schiphol en luchtvaartmaatschappijen op die luchthaven bevoordelen ten opzichte van Maastricht Aachen Airport, omdat de passagiers op Schiphol grotendeels transferpassagiers zouden zijn.

Het hof veegde alle bezwaren van tafel. Het Verdrag van Chicago, waarop Barin zich beriep, moet volgens het hof anders worden uitgelegd. Bovendien zouden Maastricht Aachen Airport en Ryanair zelf ook transferpassagiers kunnen vervoeren, opperde het hof. Van staatssteun is dan ook geen sprake.

KLM maakte eerder donderdag bekend dat de vliegtaks de luchtvaartmaatschappij het komend jaar een half miljoen tot een miljoen passagiers gaat kosten. Dat aantal is gebaseerd op het aantal vooruitboekingen tot juli volgend jaar.

Vettel naar Red Bull Racing

Sebastian Vettel zal vanaf volgend jaar in actie komen voor Red Bull Racing. De Duitser, die nu nog onder contract staat bij Scuderia Toro Rosso, zal daar David Coulthard opvolgen, die eerder aangaf na dit seizoen te zullen stoppen. De 21-jarige coureur zal Mark Webber als teamgenoot krijgen. Zijn contract werd al eerder verlengd.

Vettel was erg opgetogen bij de bekendmaking van het nieuws: "Ik ben erg trots dat ik voor Red Bull Racing zal gaan rijden. Het is altijd fijn om al zo vroeg in het seizoen te weten wat je volgend jaar gaat doen. Als coureur is het altijd je doel om voor een zo sterk mogelijk team te rijden en in de afgelopen seizoenen heeft Red Bull laten zien over veel potentie te beschikken. Dit is dus een goede stap voor mij."

"Ik maak al lange tijd deel uit van de Red Bull-familie", aldus Vettel, die al in 2000 onderdeel werd van het Red Bull Junior Team. "Gedurende mijn loopbaan hebben ze me enorm goed gesteund en dat ik voor hun belangrijkste team in de Formule 1 mag gaan rijden, is een droom die werkelijkheid wordt. Ik kijk ernaar om volgend jaar een geweldig seizoen te draaien, ook al weet ik dat ik nog veel over de Formule 1 moet leren. Ik wil naast Red Bull ook Scuderia Toro Rosso enorm bedanken. Ik voel me erg thuis bij dit team. Nu deze bekendmaking achter de rug is, kan ik me volledig concentreren op het tweede helft van het seizoen met Toro Rosso. Ik wil hun vertrouwen graag met goede resultaten terugbetalen."

De Duitser debuteerde vorig jaar als invaller voor Robert Kubica. Vettel, toen nog testrijder bij BMW, verving hem tijdens de Grand Prix van Amerika, nadat de Pool tijdens de race ervoor in Canada hard was gecrasht. Door als achtste te finishen behaalde hij al meteen een punt. Verderop in dat seizoen verving hij Scott Speed bij het Scuderia Toro Rosso-team. In China eindigde hij als vierde, waarmee hij zijn beste resultaat tot nu toe neerzette.

Bergkamp op een na beste speler Arsenal

Dennis Bergkamp is in de verkiezing van de beste speler van Arsenal tweede geworden. Hij moest zijn meerdere erkennen in Thierry Henry, de Fransman werd door de fans van Arsenal gekozen als beste speler uit de Arsenal-historie.

The Non-Flying Dutchman, die stage gaat lopen bij Ajax, laat andere iconen van de club achter zich. Zo zijn Tony Adams, Ian Wright en David Seaman respectievelijk op de derde, vierde en zevende plek te vinden. Marc Overmars is de enige andere Nederland in de ranglijst. De TGV is te vinden op de twaalfde plek.

De fans konden kiezen uit 75 genomineerden die op de Arsenal-website stonden. Langzaamaan werd de top 50 bekendgemaakt met The Iceman dus op de tweede plek. De oud-Ajacied kwam in Londen terecht na twee wisselvallige seizoenen bij Internazionale. Bij Arsenal behaalde hij drie keer het kampioenschap (1997/98, 2001/02, 2003/04) en vier keer de nationale beker.

De reden waarom Bergkamp gekozen is tot de op een na beste speler uit de Arsenal-historie luidt: "Je kunt een pagina vullen met zijn lijst van waanzinnige doelpunten. Twee pagina’s met een opsomming van alleen z’n goals en z'n assists en een woordenboek is nodig om superlatieven te vinden om de elfjarige loopbaan van Bergkamp bij Arsenal te omschrijven."

Top 20 beste spelers uit Arsenal-historie (uit de volledige top 50)

#NaamJaren actief
1Thierry Henry1999-2007
2Dennis Bergkamp1995-2006
3Tony Adams1983-2002
4Ian Wright1991-1998
5Patrick Vieira1996-2005
6Robert Pires2000-2006
7David Seaman1990-2003
8Liam Brady1973-1980
9Charlie George1969-1975
10Pat Jennings1977-1984
11Fredrik Ljungberg1998-2007
12Marc Overmars1997-2000
13Nwankwo Kanu1999-2004
14David O'Leary1975-1993
15Sol Campbell2001-2006
16David Rocastle1985-1992
17Pat Rice1967-1980
18Cliff Bastin1929-1946
19Ray Parlour1992-2004
20Martin Keown1985-1986 / 1993-2004

Geen vakantie door geldgebrek reisorganisatie

De vakantie naar Turkije die ruim 2000 Nederlanders bij de Maastrichtse reisorganisatie Sun Travel hebben geboekt gaat niet door. Sun Travel kampt met een financieel tekort en kan de reizen niet meer betalen, meldde de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) vandaag.

Volgens directeur Piet Hein Debets van SGR dreigt faillissement voor Sun Travel. Over de oorzaak van het financieel tekort kon hij vandaag nog niets zeggen.

Ruim tweehonderd van de gedupeerden zouden dit weekeinde naar Turkije vertrekken. Ze worden zo snel mogelijk geïnformeerd. Rechtstreeks aan Sun Travel vooruitbetaalde reissommen kunnen via SGR worden teruggevorderd. Reizigers die via een reisbureau hebben geboekt kunnen daar terecht.

SGR zorgt dat circa 250 personen die nu in Turkije zijn hun reis kunnen afmaken en zoveel mogelijk volgens planning kunnen terugkeren naar Nederland.

Negen jaar cel en tbs voor doodsteken vriendin

Een 27-jarige man uit Utrecht is donderdag veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging. Roberto D. bracht op 8 juni vorig jaar zijn vriendin met zeer veel messteken in haar lichaam en gezicht om het leven in haar woning in Houten. De uitspraak was conform de eis van de officier van justitie. D. gaat in hoger beroep tegen het vonnis.

De verdachte zei tegen de rechter dat hij zich niets van het voorval kon herinneren. Wat hij nog wel wist, was dat zijn vriendin met een mes op hem af kwam rennen. De rechter denkt dat D. geheugenverlies voorwendt en zelf met een mes op zijn vriendin afliep. Volgens de rechter bracht hij haar op 'uiterst gewelddadige en gruwelijke wijze' om het leven.

Aan de steekpartij ging een ruzie vooraf, die vermoedelijk handelde over het cocaïnegebruik van de verdachte. Omdat de man zijn vriendin niet met een vooropgezet plan doodstak, is er geen sprake van moord maar van doodslag.

VVD'er wil sancties op internetcensuur

VVD-Europarlementslid Jules Maaten heeft vandaag een wetsvoorstel ingediend met sancties voor internetbedrijven die meewerken aan censuur. "De vrijheid van meningsuiting en mensenrechten moet ook online worden beschermd", zegt Maaten.

Hij doelt vooral op de situatie in China, Cuba, Myanmar en Iran. Regimes in die landen blokkeren onwelgevallige sites. Maaten en buitenlandse collega's van andere partijen willen dat EU-landen sancties instellen. "Dan moet je denken aan boetes", zei Maaten.

De regeling moet ook dissidenten beschermen. De VVD'er denkt aan een geval van het Amerikaanse zoekbedrijf Yahoo. Dat had vorig jaar persoonlijke informatie over dissident Shi Tao aan de Chinese overheid gegeven. De man verdween voor tien jaar achter de tralies.

Maaten volgt met zijn plan het Amerikaanse Global Online Freedom Act (GOFA).

Man steekt paardenstaart in de fik

De Vierdaagsefeesten in Nijmegen, die samenvallen met de Vierdaagse, staan elk jaar weer garant voor bijzondere gebeurtenissen. Mensen drinken een biertje, of zeven en gaan dan gekke dingen doen. Zoals een 33-jarige Nijmegenaar, die woensdagavond dacht dat het misschien wel leuk zou zijn om de staart van een politiepaard in de fik te steken.

Eerst trok hij een paar keer aan de staart van het arme beest en even later hield hij er doodleuk een aansteker onder. Voordat staart en paard überhaupt de kans kregen om de hens in te gaan, werd de man door de politie aangehouden. Evenals elf andere bezoekers van de feesten, want het was, zoals gezegd, een dolle boel. Dat kwam onder andere door de optredens van Leaf en Van Velzen.

NASA heeft veel urine nodig

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft heel veel liters urine nodig om testen te kunnen uitvoeren. Dit is nodig zodat later het nieuwe ruimteschip Orion een tijd lang in de ruimte kan blijven. Dagelijks is er dertig liter nodig om de toiletafvoeren te testen.

Volgens John Lewis van NASA is urine een smerige en moeilijke afvalstof. "Het bevat een heleboel vaste afvalstoffen die de afvoer kunnen verstoppen", aldus Lewis. Om er zeker van te zijn dat het afvoersysteem naar behoren functioneert, als de astronauten een half jaar in de ruimte verblijven, moet nu alles uitvoerig worden getest. Volgens NASA kan niets echte urine vervangen, vandaar dat men dagelijks, ondermeer van medewerkers, dertig liter van dit vocht willen hebben.

Kamer bedankt Marokko voor extra imams

De Tweede Kamer verwerpt het aanbod van Marokko om tijdens de ramadan imams naar Nederland te sturen. De Kamerleden hekelen de bemoeizucht van het land.

''Dat vaderlijke gedrag moet ophouden'', aldus Jeroen Dijsselbloem van de PvdA vanmiddag. ''De Marokkaanse gemeenschap in Nederland bepaalt zelf wel welke imams zij aanstellen.''

Volgens coalitiegenoot Madeleine van Toorenburg van het CDA zullen de uitspraken van de imams uit Marokko bovendien moeilijk te controleren zijn omdat zij geen Nederlands spreken.

Marokko maakte gisteren bekend dat het  islamitische geestelijken naar Europese landen en Canada gaat sturen om zijn burgers daar te beschermen tegen extremistische preken. Nederland was tijdelijk zeven predikers toebedient door de Marokkaanse overheid. De imams moeten volgens Marokko gelovigen beschermen tegen fanatisme en extremisme van militante imams. Maar de gezanten moeten er ook voor zorgen dat de Marokkanen in het buitenland trouw blijven aan hun wortels en tradities.

Talrijke gevallen van Brits messengeweld

In Engeland en Wales zijn het afgelopen jaar meer dan 22.000 overtredingen geconstateerd waarbij messen zijn gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de politie die vanmiddag zijn gepubliceerd.

Het is de eerste keer dat er onderzoek is gedaan naar messengeweld. De cijfers lopen van april 2007 tot april 2008. De meeste incidenten in deze periode vonden plaats in grote steden in Engeland, zoals Londen, Birmingham en Manchester. Toch ontkomt ook het platteland niet aan de steekwapens.

Groot-Brittannië wordt geteisterd door een golf van messengeweld, met name onder tieners. Daardoor zijn dit jaar alleen in Londen ongeveer twintig jongeren om het leven gekomen.


Doodgeschoten agente begraven in Amsterdam

In aanwezigheid van onder anderen minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst en de Amsterdamse korpschef Bernard Welten is de omgekomen hoofdagente Gabriëlle Cevat vanmiddag in Amsterdam begraven.

Tijdens de dienst op begraafplaats Zorgvlied hielden Welten en burgemeester van Amstelveen Jan van Zanen een toespraak. Ook spraken haar vriend Matthijs en enkele van haar vriendinnen.

Bij aankomst op Zorgvlied brachten meer dan duizend politieagenten uit het hele land een laatste groet aan hun vorige week doodgeschoten collega door een erehaag te vormen voor de rouwkoets en te salueren. Tientallen belangstellenden en veel agenten volgden de dienst via buiten opgehangen schermen.

Ook bij het wijkteambureau in Amstelveen, waar de 28-jarige vrouw werkte, vormden agenten een erehaag. De rouwkoets was 's ochtends vertrokken vanaf uitvaartcentrum Bouwens in Amstelveen.

Evans bijt op zijn tong

Het bericht dat Riccò betrapt is op het gebruik van doping laat andere renners in de Tour niet koud. Nadat Rabobank-ploegleider Breukink vol ongeloof en teleurstelling reageerde, laten de renners zich in beperkte mate uit over het voorval.

Cadel Evans, de geletruidrager uit de ploeg van Silence-Lotto houdt een uitgesproken mening voor zich. Toch zegt hij: "Ik heb een mening over Riccò, maar die ga ik voor mezelf houden. Wat ik zou willen zeggen, zal niet netjes overkomen. Dit is slecht voor het imago van de Tour."

Voormalige geletruidrager Kim Kirchen: "Het is voor mij geen verrassing dat Ricco betrapt is. Zijn prestaties kwamen bij mij wat ongeloofwaardig over."

Aissati is Ajax tien miljoen waard

Ajax wil ver gaan om Ismaïl Aissati aan de selectie toe te voegen. De Amsterdammers hebben liefst tien miljoen euro over voor de 19-jarige PSV’er. Momenteel is het bod dat op de Eindhovense burelen ligt 5,2 miljoen euro. Ajax wil niet reageren op het bericht.

De aanvallende middenvelder kwam het afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe bij PSV. De speler kwam vorig seizoen niet verder dan zestien optredens in de Eindhovense hoofdmacht. Aissati voelt zich niet meer gewaardeerd en wil vertrekken; het liefst naar Ajax.

De Amsterdammers willen alles uit de kast halen om de speler bij de concurrent weg te plukken. Momenteel heeft Ajax een bod van 5,2 miljoen euro uitgebracht op Aissati. Van Basten wil echter tot tien miljoen euro gaan om de speler te strikken. Geconfronteerd met het bericht wil Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis niet reageren.

Saillant detail: volgens onze bron verwacht Van Basten ook een vertrek van aanvaller Klaas-Jan Huntelaar. Hij zou zich echter indekken en al bezig zijn met een 'grote spits'. Afgelopen maandag na afloop van de eerste training zei de voormalig bondscoach van Oranje nog geen ‘plan-B’ te hebben in het geval Huntelaar vertrekt.

Breukink: "Ongeloof en teleurstelling"

Rabobank-ploegleider Erik Breukink heeft vol ongeloof kennis genomen van het dopinggeval rond de Italiaan Riccardo Riccò. Na dit dopinggeval trok Saunier Duval zijn hele ploeg terug uit de Tour.

"Wat moet ik hierop zeggen?", vroeg de ploegleider zich na de start van de twaalfde etappe af. "Ongeloof en teleurstelling. Tot nu toe was het een leuke en open tour, dat is nu even wat minder, op een dag als vandaag."

Erik Breukink kon niet al te lang stil blijven staan bij het dopinggeval van vandaag. "We rijden nu alweer 70 kilometer per uur, ik moet me weer concentreren op de koers. De Tour gaat wel verder."

Klein café blijft zich verzetten tegen rookverbod

De Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer wil op korte termijn een bodemprocedure beginnen tegen de Staat in verband met het rookverbod in de kleine horecabedrijven. Dat heeft de stichting vandaag laten weten.

De stichting wil dat een uitzondering op het rookverbod in de horeca wordt gemaakt voor kleine gelegenheden. Eerder verloor de rokersclub, die ongeveer zeshonderd ondernemers telt, een kort geding tegen de Nederlandse Staat. In de bodemprocedure kunnen volgens de stichting "alle negatieve effecten voor de kleine horeca uitvoerig aan bod komen en door de rechtbank in het oordeel worden meegenomen."

Parallel aan de bodemprocedure kunnen leden die het rookverbod negeren proefprocessen over de boetes beginnen. Zij worden hierbij juridisch door de stichting ondersteund.

Het rookverbod in de horeca ging op 1 juli in. Een ondernemer die het verbod schendt, krijgt van de VWA in eerste instantie een waarschuwing. Bij herhaling volgt een boete van 300 euro. De VWA voert dit jaar circa 17.000 controles in horecagelegenheden uit. Daarvoor worden tweehonderd controleurs in het hele land ingezet.

Tour: Twijfels over afstappen Moreau

Na eerder al positieve plasjes van Manuel Beltran (Liquigas), Moisés Dueñas (Barloworld), en Ricardo Riccò (Saunier Duval) bestaat er nu ook twijfel over het vertrek van Christophe Moreau. Bij de Franse renner zouden in maart al afwijkende bloedwaarden zijn geconstateerd.

De Franse krant Le Monde wijdt er in haar krant van donderdag een verhaal aan. De krant zou er zeker van zijn dat de bloedwaarden na Parijs-Nice sowieso zouden afwijken van wat normaal is. De renner van Agritubel zou daar ook per brief van op de hoogte zijn gesteld.

De Franse renner die al na de zevende etappe is afgestapt gaf in een interview met L'Equipe aan "simpelweg leeg te zijn" en last te hebben van zichtstoornissen. De Fransman maakt zich verder over de geruchten niet zo druk. In een reactie tegenover Le Monde zegt Moreau niets te weten.

 

Voor meer Tour-nieuws kijk je natuurlijk op de FOK!sport TDF-site!

Science Machine

Ik heb hier weer een hele mooie making of van illustrator Chad Pugh. Het is een werk waarin hij 40 uur in heeft gestoken over een periode van een aantal maanden.  Tijdens het werken eraan heeft hij elke 5 seconden een screenshot gemaakt wat resulteerde in een filmpje van 18 minuten. Gelukkig heeft hij het terug gebracht naar 7 minuten voor "entertainment's sake".

Het eindresultaat is trouwens ook te koop op zijn online shop.
 

Van Geel naar Roda JC

Roda JC heeft een nieuwe directeur voetbalzaken. Martin van Geel ondertekent later vandaag een vierjarig contract bij de club uit Kerkrade.

De 47-jarige Goirlenaar is oud-technisch directeur van Willem II, AZ en Ajax. Bij die laatste club vertrok hij afgelopen seizoen en werd opgevolgd door Danny Blind. Vanwege zijn voortijdig vertrek uit de ArenA kreeg hij een flinke som geld mee.

Van Geel was van 1981 tot 1988 ook al actief in Kerkrade. Toen speelde de geboren Brabander bijna 200 duels voor de Koempels. Eerder werd Van Geel in verband gebracht met ADO Den Haag, naar nu blijkt heeft hij die aanbieding aan de kant geschoven.

Twijfels over opstappen Moreau

Na eerder al positieve plasjes van Manuel Beltran (Liquigas), Moisés Dueñas (Barloworld), en Ricardo Riccò (Saunier Duval) bestaat er nu ook twijfel over het vertrek van Christophe Moreau. Bij de Franse renner zouden in maart al afwijkende bloedwaarden zijn geconstateerd.

De Franse krant Le Monde wijdt er in haar krant van donderdag een verhaal aan. De krant zou er zeker van zijn dat de bloedwaarden na Parijs-Nice sowieso zouden afwijken van wat normaal is. De renner van Agritubel zou daar ook per brief van op de hoogte zijn gesteld.

De Franse renner die al na de zevende etappe is afgestapt gaf in een interview met L'Equipe aan "simpelweg leeg te zijn" en last te hebben van zichtstoornissen. De Fransman maakt zich verder over de geruchten niet zo druk. In een reactie tegenover Le Monde zegt Moreau niets te weten.

Riccò positief, Saunier weg

Italiaan Riccardo Riccò is tijdens deze Tour de France al meerdere malen betrapt op een nieuwe vorm van epo. De renner van Saunier Duval wist al twee etappes op zijn naam te schrijven.

Eind vorige week onstond er al ophef over de hoge bloedwaardes van Riccò. "Er is niets aan de hand. Laat ze maar praten", stelde Riccò na een overweldigende overwinning op de Super-Besse. De renner is vlak voor aanvang van de twaalfde etappe uit de bus gehaald en meegenomen voor verhoor.

Naar aanleiding van dit voorval heeft de ploegleiding van Saunier Duval besloten de Tour de France te verlaten.

De positieve test van Riccò is de derde al in deze tour. Gisteren mocht de Spanjaard Moisés Dueñas al de tour verlaten. Ook zijn landgenoot Manuel Beltran leverde een postieve plas in.

Tour: Ook Riccò positief op epo, Saunier weg

Italiaan Riccardo Riccò is tijdens deze Tour de France al meerdere malen betrapt op een nieuwe vorm van epo. De renner van Saunier Duval wist al twee etappes op zijn naam te schrijven.

Eind vorige week onstond er al ophef over de hoge bloedwaardes van Riccò. "Er is niets aan de hand. Laat ze maar praten", stelde Riccò na een overweldigende overwinning op de Super-Besse. De renner is vlak voor aanvang van de twaalfde etappe uit de bus gehaald en meegenomen voor verhoor.

Naar aanleiding van dit voorval heeft de ploegleiding van Saunier Duval besloten de Tour de France te verlaten.

De positieve test van Riccò is de derde al in deze tour. Gisteren mocht de Spanjaard Moisés Dueñas al de tour verlaten. Ook zijn landgenoot Manuel Beltran leverde een postieve plas in.

 

Voor meer Tournieuws kijk je natuurlijk op de FOK!sport TDF-site!

'Eto'o om marketingredenen in Oezbekistan'

Donderdagochtend schudde de voetbalwereld bijkans op zijn grondvesten toen het bericht doorsijpelde dat Samuel Eto'o zijn loopbaan mogelijk in Oezbekistan gaat voortzetten.

Een artikel in de Engelse krant Daily Telegraph lijkt nu echter alles in een geloofwaardiger perspectief te plaatsen. FC Barcelona en de voetbalbond van Oezbekistan hebben een overeenkomst gesloten, wat inhoudt dat de Catalaanse club zal bijdragen aan de ontwikkeling van de voetbalsport in de voormalige Sovjetrepubliek.

Eto'o is in dit kader een van de spelers van Barcelona die zijn uitgenodigd om naar Oezbekistan te komen. De club Kuruvchi Tasjkent zou van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om het bericht dat Eto'o in gesprek zou zijn met de club over een transfer de wereld in te helpen.

Bahtier Babayev, directeur voetbalzaken van de club, claimde dat de Kameroenees in Tasjkent is om te tekenen bij Kuruvchi. Barcelona heeft zich echter meteen gedistantieerd van de uitlatingen van Babayev en ook op de website van de Catalaanse club valt niets te lezen over deze 'transfer'.

'Populaire tv-series te wit'

Een Brits onderzoek heeft aangetoond dat zwarte en Aziatische mensen hun eigen afkomst onvoldoende terugzien in populaire tv-series. Zo zouden mensen van hun afkomst in bepaalde drama's en soaps als stereotypen worden afgeschilderd, zoals winkelbedienden of zwarte alleenstaande moeders.

De ondervraagden zijn bang dat er hierdoor een verkeerd beeld wordt opgewekt van de etnische minderheden. Populaire series zoals 'Friends' en 'Who Wants To Be A Millionaire' werden bekritiseerd wegens het beperkte aantal etnische minderheden dat meespeelt in de series.

'Wanneer het er toe doet, is televisie nog steeds schrikbarend wit', aldus de voorzitter van de Commissie voor Mensenrechten en Gelijkheid, Trevor Philips. 'Volgens de meeste ondervraagden hebben de Britse media gefaald in het representeren van de Britse multiculturele samenleving.'

Toch werd er niet alleen maar geklaagd. De kijkers waardeerden bijvoorbeeld reality shows zoals 'The X Factor'. Hierin zouden de etnische minderheden veel meer op hun talenten worden beoordeeld dan op hun huidskleur.

Koffer van officier van justitie gestolen

Een officier van justitie uit Almelo is gisterenavond bestolen van zijn afgesloten, beveiligde koffer. Dat gebeurde op de parkeerplaats van het station in Zwolle, meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo vandaag.

In de koffer zaten documenten die de aanklager mee naar huis had genomen om een zaak voor te bereiden. De officier had de tas naast zijn auto gezet om het voertuig te openen. Op dat moment werd de koffer ontvreemd.

OM onderzoekt weigering homohuwelijken Kerkrade

Justitie laat onderzoeken of de gemeente Kerkrade en conferentieoord Rolduc zich schuldig hebben gemaakt aan discriminatie. Dat zegt een woordvoerder van het OM. In het voormalige klooster Rolduc is jarenlang geweigerd homohuwelijken te voltrekken. De gemeente heeft dat toegestaan. Onlangs schrapte het college van B en W van Kerkrade Rolduc als officiële trouwlocatie na aandacht van de media voor de kwestie.

De Stichting Platform Keelbos, die opkomt voor de belangen van homo's, heeft aangifte gedaan bij de politie wegens discriminatie. Het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie van het OM onderzoekt of er sprake is van strafbare feiten. Daarna kan eventueel een strafrechtelijk onderzoek worden gestart.

De weigering kwam vorige maand aan het licht. Het gemeentebestuur zei niet op de hoogte te zijn van de afspraak om geen homohuwelijken te voltrekken. Die zou tien jaar geleden op eigen houtje zijn gemaakt door een ambtenaar om de 'unieke, historische en zeer gewilde trouwlocatie' in stand te houden, schreef dagblad De Limburger toen.

Apeldoorners aangehouden voor wapenhandel

Twee Apeldoorners zijn maandag aangehouden op verdenking van wapenhandel. In de auto van een 38-jarige man werden vijftien hand- en vuistvuurwapens en munitie aangetroffen. Bij huiszoekingen vond de politie vervolgens wapens, geld en drugs. Daarvoor is een 56-jarige man aangehouden. Dat maakt de politie donderdag bekend.

De politie deed de afgelopen maanden, in samenwerking met de Duitse politie in Essen, onderzoek naar internationale wapenhandel. Vermoed werd dat er een aanvoerlijn van wapens vanuit Duitsland naar Nederland liep.

Tijdens de aanhoudingen in Apeldoorn werden ook in Essen huiszoekingen gedaan. De Duitse politie trof tientallen vuurwapens aan en verrichtte zeker tien aanhoudingen.

'Thuiswinkelbedrijf stelt consument vaak teleur'

De dienstverlening van thuiswinkelbedrijven die hun producten via internet aanbieden laat te wensen over. Consumenten ergeren zich vooral aan de hoge verzendkosten en de beperkte en weinig flexibele bezorgtijden.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau Ernst & Young. Bij 40 procent van de mensen die thuiswinkelen gaat er daadwerkelijk wel eens iets mis bij de bestelling of levering.

"Bedrijven die hun dienstverlening niet op orde hebben spelen met vuur omdat klanten minder loyaliteit naar webwinkels hebben dan naar reguliere winkels", aldus directeur Jacob Verschuur van Ernst & Young ICT Leadership in een toelichting.

Een woordvoerder van branchevereniging Thuiswinkel.org erkent "dat er wel eens iets mis gaat bij de bestelling en levering". De ervaring van Thuiswinkel.org is dat het grootste gedeelte van de klachten draait om verkeerd geleverde producten. "Wij adviseren onze leden om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Een goede bereikbaarheid en communicatie zijn daarbij van belang."

Fans Marseille halen vier miljoen voor Drogba op

De supporters van Olympique Marseille zijn vorige week een actie begonnen Didier Drogba terug te halen naar de Zuid-Franse stad. Inmiddels is er al ruim vier miljoen euro opgehaald.

Al 25 duizend supporters hebben een donatie gedaan. Daar lijken behoorlijk vermogende supporters tussen te zitten, want gemiddeld komt dat neer op een bedrag van 160 euro per donateur.

Voorzitter Pape Diouf van Marseille waardeert de actie van de fans, maar ziet ook een probleem. "Hoe sympathiek ik de actie ook vind, ik bekijk het vanuit mijn situatie als voorzitter. Ook al brengt dit initiatief 28 miljoen euro op, dan nog is er een probleem. De looneisen van Drogba zijn te hoog voor onze club."

In het seizoen 2003/2004 speelde Drogba voor Olympique Marseille. De spits maakte grote indruk door achttien doelpunten te maken.

'Barcelona gaat bod uitbrengen op Robinho'

Barcelona wil de transfersom van Ronaldinho gebruiken om zijn landgenoot Robinho weg te plukken bij aartsrivaal Real Madrid. Dat bericht El Mundo Deportivo vandaag.

De Catalanen zijn volgens de krant een megabod voor de speler van De Koninklijke aan het voorbereiden. Voorzitter Juan Laporta zou om de fans tevreden te willen stellen een speler van wereldklasse aan de selectie willen toevoegen. De preses ontsnapte vorige week aan ontslag, toen hij middels een stemming een motie van wantrouwen overleefde.

Real Madrid is inmiddels op de hoogte van de interesse nadat Laporta en Real-voorzitter Ramón Calderón deze week kort contact hebben gehad. Robinho lijkt het niet meer naar zijn zin te hebben in Madrid. De Braziliaanse dribbelkoning komt lang niet altijd aan spelen toe. De onderhandelingen voor een contractverlenging liepen vorige maand vast.

Studenten medicijnen kunnen toch aan de slag

Bijna dertig studenten geneeskunde kunnen na de zomer alsnog aan de slag aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit in de hoofdstad.

Het ministerie van Onderwijs heeft de universiteiten eenmalig toestemming gegeven om een fout te repareren en meer studenten toe te laten, bevestigde een woordvoerder vandaag een bericht hierover in het AD.

Het gaat om 25 studenten aan de UvA en drie aan de VU. Het wordt bekostigd door het ministerie, maar volgend jaar kunnen er wel 28 kandidaten minder worden toegelaten tot de selectieprocedure, zei de woordvoerder.

Kamer wil inburgeringstoets in buitenland behouden

Een ruime meerderheid van CDA, PvdA, VVD en PVV in de Tweede Kamer dringt er op aan dat de inburgeringstoets in het buitenland vereist blijft voor mensen die zich bij partner of gezin in Nederland willen voegen.

Zonodig moet de wet daartoe snel worden aangepast, bevestigen vandaag diverse fractiewoordvoerders een bericht hierover in het AD. De rechtbank in Amsterdam oordeelde maandag dat migranten die bij hun gezin in Nederland willen komen wonen, niet eerst een inburgeringsexamen in hun land hoeven af te leggen. Volgens een wet uit 2005 moeten migranten een basisexamen Nederlands, waarbij kennis van taal en cultuur wordt getoetst, doen als voorwaarde voor een aanvraag voor een voorlopige verblijfsvergunning die in dit verband nodig is. Een Marokkaanse die bij haar man in Nederland wilde wonen, vocht deze eis aan.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) beraadt zich over de vraag of de overheid hoger beroep aantekent tegen de uitspraak. Maar volgens PvdA'er Jeroen Dijsselbloem moet worden voorkomen dat de inburgeringstoets in het buitenland voor langere tijd buiten werking wordt gesteld. "De eis is een onmisbare eerste stap voor inburgering." Dus of de minister tekent beroep aan, of de minister repareert de wet, "of er komt een regeling die snel helpt".

Glock: "In 2010 wereldkampioen worden"

Timo Glock heeft duidelijk voor ogen wat hij in de Formule 1 wilt bereiken; in een Toyota wereldkampioen worden. Volgens de Duitser komt 2009 nog te vroeg, maar in 2010 wil de Toyota-coureur een serieuze gooi doen naar de titel.

"Aan het begin van dit seizoen was al duidelijk dat het moeilijk zou zijn om een ervaren coureur als Jarno Trulli meteen te verslaan. Nu we negen races verder zijn zit ik veel dichter bij hem in de buurt en kan ik hem soms voorblijven. Op die weg wil ik verder," aldus de Duitser in Sport Bild.

"Mijn doel is duidelijk: in 2010 wil ik wereldkampioen worden met Toyota, hoewel sommige mensen daar misschien om moeten lachen. Maar ik zet graag hoge doelen waar ik hard voor moet werken. Dat gaan we ook doen en dan zien we tegen die tijd wel hoe het loopt."

Thiebaut: "NAC is een mogelijkheid"

Aan het begin van de transferperiode ging al even het gerucht dat NAC Breda Gunter Thiebaut ging contracteren. NAC ontkende echter de geruchten en liet weten dat er geen interesse was in de speler van MVV.

Nu is het echter Thiebaut zelf die in een interview op Goal.com meldt dat de Bredanaars nog altijd interesse hebben in de Belg. "Maaskant heeft me van de week nog gezegd dat er interesse is bij NAC er zal alleen eerst iemand moeten vertrekken voordat ze mij contracteren."

Thiebaut heeft zich zelfs al georiënteerd op de club uit Breda. "Ik ben wezen kijken bij de club. Dat was een prima bezoek, maar tot nog toe is er nog niets concreet. Het voordeel is dat de trainer me kent en weet wat mijn kwaliteiten zijn. Bovendien ligt NAC net over de grens van Nederland en België."

Voor een eventuele transfer wil Thiebaut wel dat er financieel wat tegenover staat. "Het is geen straf om bij MVV te blijven. Die club speelt volgend jaar mee om de titel. Daarnaast wil ik graag in Brussel blijven wonen."

Lazio Roma trekt EK-ganger Lichtsteiner aan

Stephan Lichtsteiner verhuist naar het Italiaanse Lazio Roma. De 24-jarige rechtsback tekent een vierjarig contract bij de 'biancocelesti'.

Lazio Roma neemt de Zwitser over van het Franse Lille, waar hij sinds 2005 onder contract stond. In zijn vaderland speelde hij voor Grasshoppers Zürich.

Lichtsteiner was tijdens het afgelopen EK basisspeler bij gastland Zwitserland. De rechtsback zal donderdag de medische keuring in Rome ondergaan. Lille ontvangt 1,8 miljoen euro voor de rechtsback.

3FM en 100%NL winnen marktaandeel

Radio 3FM en 100%NL hebben goede zaken gedaan in de meest recente luistercijfers over mei en juni, die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 3FM heeft nu een marktaandeel van 8,0 procent. Dat is 0,4 procent meer dan vorige maand. 100%NL gaat concurrent Slam!FM voorbij en scoort nu een marktaandeel van 2,4 procent. Dat is 0,5 procent meer dan vorige maand.

Radio 2 moet het meeste inleveren. De publieke familiezender heeft nu een marktaandeel van 9,4 procent, maar staat daarmee nog wel stevig op de tweede plaats. Ook Q-music heeft goede zaken gedaan en staat nu vijfde met 7,9 procent aandeel. Sky Radio ziet steeds meer luisteraars weglopen. De oud-marktleider heeft een aandeel van 8,9 procent.

Radio 538 is nog steviger marktleider. De commerciële jongerenzender haalt een aandeel van 12,0 procent. We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 5 minuten per dag naar de radio. Dat is vier minuten korter dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks tussen de acht- en negenduizend mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.

Gears of War 2 Limited Edition onthuld

Dat er van Gears of War 2 een speciale uitvoering zou komen was te verwachten, maar dit keer wordt er iets meer uitgepakt voor de fans...Uiteraard valt de hoes op, een steelbook waar de Lancer prominent aanwezig is. Daarnaast zie je het boek Beneath the Surface staan, een boek met harde kaft en 48 pagina's waar je profielen kunt vinden van de karakters, concept art en natuurlijk een inleiding van Cliff Bleszinski.

Dan valt het je misschien op dat er een foto ligt. Dit is een foto van Dom en Maria samen, wat natuurlijk duidt op de al aangekondigde voortzetting van Doms zoektocht naar de waarheid.

Uiteraard krijg je er een bonus DVD bij, vol met making-of materiaal, trailers, etc. Maar last but not least krijg je een code bij het spel om een exclusieve "gold plated Lancer" te unlocken voor online games.Vanaf 7 november kunnen 360 bezitters weer horden Locust afslachten met nieuwe multiplayer modes, wapens, vijanden en omgevingen.

Moerenhout: "Ik wist dat ik weinig kans had"

Koos Moerenhout had gisteren al vrij snel door dat hij niet veel kans zou maken op de overwinning. De Nederlander zat gisteren mee in een kopgroep van twaalf man en finishte als vierde.

"Ik was de minste sprinter van de twaalf man vooraan. Dan weet je dat je alleen aan moet komen, maar we waren flink aan elkaar gewaagd." aldus Moerenhout. De Nederlander eindigde uiteindelijk achter Kurt-Asle Arvesen, Martin Elminger en Alessandro Ballan.

Moerenhout was de eerste Nederlander die zich in deze Tour van voren heeft laten zien. Dat was ook de opdracht van ploegleider Erik Breukink, die echter Joost Posthuma, Bram Tankink of Sebastiaan Langeveld in gedachte. "Maar Koos gaf zelf aan ook mee te willen doen. En dan zat juist hij erbij. Opvallend, maar toch ook weer niet. Koos is een man met veel ervaring. Hij voelt wanneer het gebeurt," aldus de ploegleider.

Moerenhout heeft wel alles gegeven "Ik heb alles gegeven, maar daarmee ook al mijn kansen voor de finish opgeblazen. Ja, op het moment dat ik erbij kom, is eigenlijk mijn enige kans. Dat weet ik ook wel. Maar wat het hoofd wel wilde, konden de benen niet meer leveren. Ik was echt helemaal leeg. Meer dan dit zat er echt niet in. Hoezeer ik ook mijn best deed in de sprint," aldus de wegkapitein van de Rabobank-ploeg.

BV Veendam wil af van Krstev

BV Veendam wil direct af van Mile Krstev. Het gedrag van de voetballer binnen en buiten lijnen is nu tot een maximum gekomen, dat Veendam de speler kwijt wil.

Dinsdagavond werd Krstev gearresteerd voor zijn gedrag. Hij reed rond met 2,2 promille alcohol in zijn bloed, ramde een auto en reed vervolgens door. Vanwege zijn onacceptabele manier van rijden zijn dan ook zijn rijbewijs en auto in beslag genomen.

De zaakwaarnemer van de Macedoniër gaat proberen een regeling te treffen met de werkgever van Krstev. De speler kreeg een tijd terug ook een voorstel om het contract wat hij nog had af te kopen. Toen wilde hij er niet over nadenken. Krstev gaat nadat de overige zaken geregeld zijn, naar zijn gezin in Macedonië.

Keeper Postma hoopt nog steeds op buitenland

Stefan Postma traint deze week dan mee wel mee met De Graafschap, hij hoopt nog steeds dat hij een aanbieding uit het buitenland krijgt.

“Ik heb nu weer twee jaar in Nederland gekeept. Mijn doel in eerste instantie is het buitenland. Dat blijft gewoon trekken. In Engeland heb ik een wereldtijd gehad, maar ik sta voor alles open. Ik ben 31 jaar. Als ik het nog wil doen moet het nu gebeuren. Maar de markt voor keepers is niet groot. Er zit weinig beweging in”, aldus Postma tegenover het AD.

Het zoeken van een werkgever in het buitenland gaat de keeper tot op heden niet gemakkelijk af. “Veel clubs willen jongeren, terwijl ik nog vijf jaar mee kan en wil. Er zit weinig handel in mij, dat weet ik ook wel, maar aan de andere kant: Ik ben 31 jaar, voor een keeper natuurlijk niet oud. En ik heb veel ervaring, óók in het buitenland.”

Weggejaagd na fotograferen eigen kinderen

De 39-jarige Engelsman Crutchley is met zijn vrouw en kinderen weggejaagd uit een park nadat hij zijn eigen kinderen fotografeerde. Omstanders noemden hem een walgelijke en perverse man, want hij zou de foto's op internet kunnen zetten.

De man had een vrije dag opgenomen en een leuk uitstapje met zijn gezin in gedachten naar een park. Toen zijn twee kinderen van vijf en zeven jaar oud van de glijbaan gleden, maakte Crutchley een aantal foto's, dit tot grote consternatie van andere parkbezoekers. Meteen na het nemen van de foto, begon een vrouw zich er mee te bemoeien. Zij vond het niet kunnen dat hij foto's maakte van zijn eigen kinderen, omdat deze op internet zouden kunnen belanden. Andere bezoekers van het park gaven de vrouw groot gelijk en begonnen zich er ook mee te bemoeien. Uiteindelijk werd het gezin het park uitgejaagd.

Een verbijsterde Crutchley vertelt in de Mirror zijn verhaal. "Ik ben een walgelijke, perverse man, volgens de vrouw. Ze was werkelijk woedend omdat ik foto's nam van mijn eigen kinderen. Onzin natuurlijk. Ik sta volledig in mijn recht, ook volgens de politie. Het is toch te gek voor woorden? Deze mensen zijn zodanig paranoïde dat het zorgwekkend is."

Met dank aan Tarak voor de submit.

Ajax laat Schilder niet zomaar gaan

NAC Breda zal voorlopig even geduld moeten hebben om Robbert Schilder van Ajax over te nemen. De Amsterdammers vragen vijf ton voor de 22-jarige middenvelder en wil bovendien wachten met de verkoop van de linkspoot.

Vanaf zondag mist Ajax namelijk Urby Emanuelson en Jan Vertonghen die met Nederland en België naar de Olympische Spelen in Peking zullen vertrekken. De twee jeugdinternationals spelen op dezelfde plek, linksback en linkshalf, als Schilder. Marco van Basten wil in oefenduels niet teveel schuiven met zijn spelers en daarom is de aanwezigheid van Schilder belangrijk.

Takak nu echt weg bij Vitesse

Jasar Takak is dan nu echt weg bij Vitesse. Zijn contract werd al niet verlengd, maar hij mocht echter nog wel zijn conditie op peil houden in Arnhem. Nu Takak zich kritisch heeft uitgelaten over de club, vindt Vitesse het welletjes.

De kritiek van Takak zit hem in de handelswijze van Vitesse. De club had afspraken gemaakt, die vervolgens niet na werden gekomen. “Technisch directeur Marc van Hintum wilde me dolgraag behouden, maar een paar week geleden zei hij ineens dat het financieel moeilijk zou worden”.

“Jasar heeft in zijn teleurstelling door het uitblijven van een nieuwe club uitspraken gedaan die bij ons niet door de beugel kunnen. Dat hij nu zegt teleurgesteld te zijn in Vitesse en in mij, mag, maar dan houdt de samenwerking op. Wij hebben Jasar duidelijk gezegd dat hij geen nieuw contract bij Vitesse zou krijgen. Dat hij nu doet voorkomen dat dit wel zo was is spijtig”, aldus Van Hintum in zijn reactie op Takak.

Van Hintum leeft ondanks dit voorval wel mee met Takak. “Ondanks dit hoop ik dat Jasar snel een nieuwe club vindt. Ik begrijp dat het vervelend is als je niet weet waar je toekomst ligt.”

Vroemen vertrouwt B-staal niet

Ook het B-staal van Simon Vroemen is postitief uitgevallen. De contra-expertise is dinsdag en woensdag in aanwezigheid van Vroemen onderzocht in het IOC-laboratorium van Keulen. De atleet zal echter tegen elke straf in beroep gaan omdat hij zijn twijfels heeft over de gebruikte methodes.

"De aangetroffen hoeveelheid was nog minimaler dan in het A-staal. Bovendien probeerde een laborant tijdens de analyse de resultaten handmatig nog meer in hun voordeel te manipuleren. Dat hebben we weten te voorkomen", aldus Vroemen. Waarschijnlijk zal vandaag het lab in Keulen zijn positieve B-staal bevestigen bij de Nederlandse dopingautoriteit, die op haar beurt weer de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) zal informeren. Na een mondelinge zitting zal de bond waarschijnlijk besluiten een voorlopige schorsing op te leggen. Tijdens deze voorlopige schorsing zal het onafhankelijke Instituut Sportrechtspraak de zaak behandelen en uitspraak doen.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Vroemen bij een out-of-competitioncontrole tegen de lamp was gelopen. In de urine van Vroemen zouden sporen zijn aangetroffen van anabole steroïde metandiënon. Enkele dagen eerder liep de atleet in het Duitse Cottbus de olympische limiet.

Moeder Staphorst wilde alle kinderen doden

De moeder van de 3-jarige Andrea Boessenkool uit Staphorst die verdacht wordt haar dochtertje te hebben omgebracht, wilde waarschijnlijk al haar vier kinderen doden. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Toen de zwaar overspannen vrouw Andrea als eerste aan de trap had opgehangen, werd ze gestoord.

Een 11-jarig buurjongetje kwam langs om te komen spelen. Toen de achterdeur op slot was, belde hij aan bij de voordeur. Moeder Grietje zei daarop "dat het helemaal niet goed ging" en vroeg hem om hulp te halen. Toegesnelde familieleden deden vervolgens de gruwelijke vondst.  

Gelukkig lag de jongste, een baby van een half jaar, nog in het ledikantje. De twee oudste kinderen, waarvan  er een verstandelijk gehandicapt is, hebben de moord waarschijnlijk gezien.  De vader was niet aanwezig toen het drama zich afspeelde.

De moeder werd gisteravond aangehouden op verdenking van moord. Volgens het parket in Zwolle wordt de 29-jarige Grietje B. nu gehoord over de dood van haar dochter maar is ze moeilijk aanspreekbaar.

[E3 2008] Headbangen met trailer Duke Nukem Trilogy

Daar waar de soap van Duke Nukem Forever door blijft gaan, krijgen we een aankondiging van een nieuwe Duke Nukem game voor de DS en PSP. Maak daar eigenlijk maar gameS van, aangezien het om de Duke Nukem Trilogy gaat. Deze trilogy zal niet bestaan uit de oude Duke Nukem games, maar drie compleet nieuwe verhalen, wel zullen de makers van de oude Duke Nukems, Apogee, aan de wieg van dit nieuwe telg staan. Hieronder een introductie van dit drieluik.Duke Nukem Trilogy wordt ontwikkeld voor de DS en PSP. Of het ouderwetse side-scrollers worden is nog onduidelijk.Voor wie het vergeten is, zo zag onze Duke er vroeger uit

Reggie: "Waarom zouden hardcore gamers ontevreden zijn?"

Ondanks dat de persconferentie van Nintendo ontzettend goed is bekeken door gamers over de hele wereld via live streams op het internet, kwamen velen van hen van een koude kermis thuis. Er waren genoeg aankondigingen voor de Wii en de DS maar toch voelen veel hardcore gamers dat ze worden vergeten. Er werden volgens hun namelijk te weinig hardcore-games getoond en aangekondigd.

Reggie Fils Aimes snapt niet waarom hardcore gamers zich tekort geschoten voelen. Volgens Reggie zouden Animal Crossing: City Folk en Grand Theft Auto DS genoeg moeten zijn om de hardcore gamer tevreden te houden.

quote
How could you feel left out? The Animal Crossing that we've been hearing about that people wanted. Fully connected to the Internet, go to other people's towns. Plus as I said, Grand Theft Auto on the DS. How do you feel left out with those types of announcements?

Daarnaast is op de persconferentie gezegd dat de Mario en Zelda teams druk bezig zijn met nieuwe games voor deze generatie.

Turkije: Israël en Syrië willen vrede

Israël en Syrië hebben beide de 'politieke wil' om vrede te stichten. Dat heeft de Turkse minister van buitenlandse zaken, Ali Babacan, woensdag gezegd.

De landen zullen snel, in de komende weken, via de bemiddeling van Turkije een vierde ronde van indirect overleg houden, zei Babacan. "Er is hoop. We hadden geen deel uitgemaakt van de onderhandelingen als die er niet was."

Turkse bemiddelaars zijn al in drie periodes heen en weer gereisd tussen Israëlische en Syrische onderhandelaars, die zich in verschillende hotels in Istanbul bevonden. De gesprekken hadden in het geheim plaats. De resultaten zijn niet bekendgemaakt.

De Syrische president Bashar Assad sluit niet uit dat op een gegeven moment direct wordt onderhandeld, maar volgens hem pas wanneer de Verenigde Staten een nieuwe president hebben, in januari volgend jaar.

Turkije onderhoudt nauwe banden met zowel Israël als Syrië. Syrië eist dat Israël de Golanhoogvlakte teruggeeft, de joodse staat in 1967 veroverde. Israël heeft hier in principe mee ingestemd, maar de landen zijn het nog niet eens over de precieze grens en de aard van de toekomstige betrekkingen. Eerdere vredesbesprekingen tussen de landen liepen in 2000 vast.

Duizenden importbruiden verwacht

De uitspraak van de Amsterdamse rechter deze week dat migranten die met hun gezin in Nederland willen worden herenigd, niet eerst in hun eigen land een examen Nederlands hoeven te halen, zal leiden tot een instroom van importbruidjes de komende weken. Hoogleraar Vreemdelingenrecht Anton van Kalmthout zegt in het Nederlands Dagblad een toestroom van nieuwe aanvragen te verwachten: ''Mogelijk zelfs duizenden. Iedereen die gezakt is of nog twijfelde over het doen van zo'n examen zal nu zijn slag slaan.'' Ook Vluchtelingenwerk Nederland voorziet extra aanvragen.

Het inburgeringsexamen in eigen land was juist ingevoerd om een extra drempel op te werpen voor de import van buitenlandse bruiden en bruidegommen. De rechter haalde daar echter een dikke streep door. Die oordeelde dat het examen voor vreemdelingen die zich bij hun partner of gezin in Nederland willen voegen, weliswaar in de Wet Inburgering Buitenland staat, maar niet in het Vreemdelingenbesluit.

Ondanks dat politiek Nederland momenteel op reces is, wist het Nederlands Dagblad toch twee partijen te vinden die  hun grote zorgen uiten over de uitspraak van de rechter en de gevolgen. Zowel PvdA als PVV spreken van een grote blunder in de wetgeving die zo snel mogelijk moet worden aangepast. PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem pleit voor een tijdelijke noodoplossing tot de wet gerepareerd is. ''Wij staan nog steeds achter de verplichte inburgering in het buitenland voordat iemand hierheen komt.''

Hoewel het aantal gevallen van gezinshereniging de laatste jaren sterk gedaald is, maken Marokkanen samen met Turken nog steeds veel gebruik van de regeling.

Met dank aan Tarak en midyan1967 voor de submit.

 

 

'KLM geraakt door vliegtaks'

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft last van de zogenoemde vliegtaks, de extra belasting die passagiers sinds 1 juli moeten betalen als ze vanaf Schiphol vliegen. KLM ondervindt hiervan ''zeer nadelige gevolgen'', aldus KLM-directeur Peter Hartman vandaag in de Volkskrant.

Hartman stelt dat het aantal boekingen bij KLM ''schrikbarend'' snel afneemt. ''Het kost ons dit jaar een half miljoen tot een miljoen passagiers'', aldus de topman.

Met name KLM-dochter Transavia, een budgetmaatschappij, is volgens Hartman hard getroffen. ''Prijsbewuste klanten kiezen massaal voor alternatieven in het buitenland. Wij hebben hier altijd voor gewaarschuwd, maar het wordt nu door de feiten bewaarheid'', aldus Hartman tegen de krant.

[E3 2008] Human Garbage in Madworld-trailer en screens

Madworld wordt een nieuwe game van SEGA. Het spel is bedoeld voor de Wii, alleen past het niet in het gebruikelijke rijtje casual en party games. Madworld wordt een agressieve game waarin veel bloed zal vloeien. De art-styl van Madworld is ook zeker indrukwekkend te noemen want alles is in zwart-wit behalve het bloed. Daarnaast zal je op gruwelijke manieren je tegenstanders een kopje, armpje of lichaampje kleiner kunnen maken. Op de E3 is een trailer verschenen die je hieronder kunt zien.

Ook zijn er een aantal screenshots opgedoken:

'Nieuwe Barbie vuile slet'

De nieuwste Barbie waarmee speelgoedgigant Mattel na de zomer op de markt komt, heeft de woede gewekt van de Amerikaanse conservatieve christelijke belangengroepering Christian Voice. De organisatie is ontstemd over de nieuwe outfit van Barbie die bestaat uit een zwarte leren vest, handschoenen, laarzen en visnet panty's.

''Pure vuiligheid. Barbie heeft er al altijd wat sletterig bijgelopen, maar nu gaan ze toch te ver. Een kinderpop in seksueel suggestieve kleding is onverantwoord'', aldus een woordvoerder van Christian Voice.

Mattel zegt dat de nieuwe Barbie, Black Canary geheten, gebaseerd is op de heldin uit de gelijknamige stripverhalen van DC Comics die al in 1947 het licht zagen.

'Pure vuiligheid'

Vier gewonden door ongeval in Tour

Een volgwagen van de wielerploeg AG2R heeft gisteren vlak voor de finish van de elfde etappe in Foix een ongeluk veroorzaakt, waarbij vier toeschouwers gewond raakten. Het betreft twee volwassenen en twee kinderen, die botbreuken en schaafwonden opliepen.

De slachtoffers stonden op ongeveer 800 meter voor de finishlijn achter een dranghek, waar de volgwagen tegenaan reed. Het lijkt er op dat de bestuurder zijn wagen niet meer onder controle had. Volgens de Franse politie is het viertal naar een ziekenhuis gebracht, maar maken ze het naar omstandigheden goed.

Vitesse wil Krohn-Dehli

Vitesse heeft in de jacht op de zevende aankoop van het seizoen Ajacied Michael Krohn-Dehli op het oog. De 25-jarige Deen mag vertrekken bij de Amsterdammers.

De Arnhemmers zien de aanvallende middenvelder als versterking, maar twijfelen of hij fit genoeg is, meldt De Telegraaf. De afgelopen seizoenen had de Deen peesontstekingen in beide knieën. Ondanks een doorlopend contract mag hij vertrekken bij Ajax.

De ploeg van trainer Hans Westerhof trok eerder Jeroen Drost, Julian Jenner, Rogier Molhoek, Alfred Schreuder, Niklas Tarvajärvi en Frank van der Struijk aan.

DVD: The Golden Compass

Het was dé kersthit in de bioscoop vorig jaar: de fantasyfilm The Golden Compass. De film is gebaseerd op de Britse boek-trilogie His Dark Materials van Philip Pullman. Dat kon haast ook niet anders met een budget van bijna 200 miljoen dollar, een sterrencast en dergelijke timing. En aangezien Hollywood geen liefdadigheidsinstelling is, moeten die 200 miljoen dollar ook ruimschoots worden terugverdiend. De marketingcampagne rond de bioscooprelease is weer uit de kast getrokken en kan nu de dvdrelease ondersteunen. RCV zet de film dan ook in de markt met een uitgebreide 2 disc Special Edition, die sinds kort te koop is.

80GB Playstation 3 komt naar Europa

Sinds de komst van de Playstation 3 zijn er al verschillende versies van op de markt geweest. In Europa begonnen we met een 60GB versie, maar die is vervangen door de 40GB versie. In de VS hebben ze al een tijdje een 80GB versie en nu is bekend geworden dat deze ook naar Europa komt.

De 80GB versie zal de 40GB versie vervangen. Sony verwacht dat op het moment van release de 40GB uitverkocht zullen zijn, en er dus alleen 80GB versies in de winkel zullen liggen.

Maar wanneer is die release dan? zul je denken. Nou de 80GB versie zal vanaf 27 augustus in de winkels liggen in heel Europa (met uitzondering van Rusland). De prijs is ook al bekend. Hij gaat namelijk 399 euro kosten. Volgens David Reeves van Sony zullen ze vanaf de release tot de feestdagen met verschillende bundels komen.

'Ajax en PSV naderen akkoord over Aissati'

Ajax en PSV naderen een akkoord over de transfer van Ismail Aissati. Dat meldt De Telegraaf vanochtend. De 19-jarige middenvelder lijkt derhalve vandaag voor de laatste keer mee te trainen bij de Eindhovenaren.

Ajax verhoogde gisteren het bod op Aissati, waardoor de Amsterdammers de vraagprijs van PSV zijn genaderd, meent de krant. Technisch manager Adrie van Kraaij van PSV: "Er is nog een gat, maar wij willen ook graag een constructieve oplossing."

In eerste instantie wilde PSV de jongeling niet verkopen aan een directe concurrent, maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. De gesprekken tussen de drie betrokken partijen verlopen in een goede sfeer. Van Kraaij geeft aan dat een arbitragezaak het laatste is wat PSV wilt. "Dat willen we allemaal voorkomen."

Werkstraffen voor nieuwjaarsrellen in Friesland

Vijftien Friese jongeren zijn woensdag veroordeeld tot werkstraffen en boetes voor hun betrokkenheid bij rellen tijdens de jaarwisseling. Zij stonden terecht voor onder meer openlijke geweldpleging, brandstichting en vernieling in de gemeenten Ferwerderadiel, Dongeradeel, Dantumadeel, Smallingerland en Haulerwijk.

Onder de verdachten waren drie minderjarigen, van wie er door de kinderrechter in Leeuwarden een is vrijgesproken. De andere twee kregen werkstraffen van dertig en veertig uur. De dertien meerderjarige verdachten stonden terecht voor de politierechter en moeten in totaal 860 uur aan de bak. De werkstraffen variëren van twintig tot en met honderd uur.

Vooral de rellen in Haulerwijk sprongen in het oog. Daar staken jongeren tijdens de jaarwisseling twee caravans in brand. De uitgerukte brandweer werd vervolgens door ongeveer honderd omstanders bekogeld met flessen en vuurwerk, bedreigd, bespuugd en geslagen. Verder legden de jongeren knikken in de brandslang en werd de kraan dichtgedraaid.

In eerste maanden van het jaar werden tientallen jongeren aangehouden voor rellen tijdens oud en nieuw in Friesland. Eind februari stond de teller op 75, nadat bij de Friese politie ruim 170 aangiften waren binnengekomen van vernieling, mishandeling, brandstichting en het hinderen van hulpdiensten. Eind april waren ongeveer 85 mensen opgepakt. In totaal heeft justitie bijna veertig zaken in behandeling gehad.

Een maand geleden werden vier minderjarige jongeren uit Surhuisterveen veroordeeld tot voorwaardelijke jeugddetentie en werk- en leerstraffen. Ook moesten zij in totaal vierduizend euro schadevergoeding betalen. In Surhuisterveen werden brandmeermannen bekogeld met molotovcocktails en zwaar vuurwerk. Drie minderjarigen kregen eerder al werk- en leerstraffen tot 24 uur. Begin april moest een verdachte 160 euro betalen voor het vernielen van een auto. Ook werden vier zaken geschikt en zes zaken geseponeerd.

De zitting van woensdag was door het Openbaar Ministerie in de Friese hoofdstad als 'speciale oud-en-nieuwzitting' aangekondigd. De hoop is dat dit jongeren er in de toekomst van weerhoudt herrie te schoppen tijdens traditiegetrouw onrustige jaarwisselingen.

Geen van de verdachten heeft vastgezeten. Ook was er geen celstraf tegen ze geëist. Voor alle zaken gold dat de verdachten zich voor de eerste keer schuldig hadden gemaakt aan 'dit soort incidenten'.

Gamende babydoder in Spanje krijgt 18 jaar

Een 19-jarige Spanjaard is gisteren tot achttien jaar celstraf veroordeeld omdat hij de baby van zijn vriendin doodde toen het kind hem stoorde bij zijn videogame. Hij was afgelopen week al schuldig bevonden, meldden Spaanse media.

Volgens de aanklacht werd de man razend toen de baby hem afleidde en hij daardoor zijn spel verloor. Hij ranselde de 1-jarige minutenlang af en gamede vervolgens gewoon verder. De baby stierf aan interne bloedingen.

De dader gaf tijdens het proces in Tarragona toe dat hij de kleine in zijn maagje had gestompt, maar niet met de opzet om hem te doden. De advocaat van de babydoder probeerde hem tevergeefs ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren.

Meer gamenieuws vind je op FOK!games

Braziliaanse tiener doodt elf mensen

Een 14-jarige Braziliaanse tiener heeft dit jaar elf mensen gedood in opdracht van drugssmokkelaars. De jongen heeft een bekentenis afgelegd, aldus de politie van de plaats Serra.

De slachtoffers waren de smokkelaars geld schuldig. De politie zei verrast te zijn door de ijskoude manier waarop de jongen zijn relaas deed. De tiener vormde tevens een bende met twee andere jongens, die ook gearresteerd zijn. Ze pleegden samen overvallen.

Teenslippers slopen de voeten

Omdat het lekker luchtig en koel aanvoelt op warme zomerdagen, dragen veel mensen met warm weer teenslippers, muiltjes of hielloze sandalen. Veel van hen denken wel aan het comfort op dat moment, maar staan er niet bij stil dat deze luchtige schoentjes hun hele voet ruïneren. De grootste boosdoener lijkt nog wel de teenslipper zonder enig voetbed.

Onderzoekers en artsen van het American College of Foot and Ankle Surgeons en de American Orthopedic Foot and Ankle Society waarschuwen voor de gevolgen van het dragen van het luchtige schoeisel. Omdat deze slippers en muiltjes vaak geen steun en bescherming bieden kunnen ze pijnlijke kwalen als een ontsteking van de achillespees, irritatie van het scheenbeen of ontsteking van de bindweefselband op de voetzool tot gevolg hebben. Ook de kans op bot- en teenbreuken is volgens de onderzoekers veel groter bij het dragen van slippers.

"Na de zomervakantie krijg ik steevast massa's patiënten binnen met dit soort problemen. Hiervan is 99 procent veroorzaakt door teenslippers," zegt sportpodoloog André Kox uit Neede. "Dragers klauwen met hun tenen om de platte slippers mee te kunnen nemen. Hierbij dreunt de hiel van links naar rechts over het schoeisel en soms ook ernaast. Slippers zijn alleen goed bij het zwembad als bescherming tegen schimmels," aldus Kox.

Volgens de podoloog zijn Birkenstock-slippers wel goed voor de voeten, omdat deze slippers een voetbed hebben en omdat de hiel opgevangen wordt in een kommetje. Kox vertelt dat veel mensen niet door hebben wat voor ellende teenslippers kunnen veroorzaken. "Met een ontsteking van de bindweefselband op de voetzool ben je zomaar acht maanden zoet."

Orthopedisch chirurg Ron Schenk denkt dat het gevaar van teenslippers wel meevalt. Hij kan zich wel voorstellen dat mensen die toch al voetklachten hebben en vaak op teenslippers lopen sneller voetklachten krijgen dan wanneer ze steviger schoeisel dragen. "Maar dan spelen andere factoren ook mee. Zoals de tijd dat iemand op het schoeisel loop en diens gewicht."

Mormoon verbannen vanwege naakte missionarissen

Een promotiekalender met halfnaakte missionarissen heeft geleid tot de excommunicatie van een Amerikaanse lid van de mormonen. Chat Hardy uit Salt Lake City hoopte met de verkoop van de kalender via internet zieltjes te winnen voor de Kerk van Jezus Christus de Heiligen der Laatste Dagen. Hij wilde met de onconventionele foto's vooral laten zien dat "niet elke mormoon een stereotype kerkganger is".

Hardy verkocht meer dan tienduizend exemplaren van de kalender met de promiscue foto's. Maar de kerkleiding kon zijn originele initiatief niet waarderen: na lang beraad werd deze week besloten de mormoon uit de kerk te zetten. Dat meldt de Salt Lake Tribune gisteren op zijn website.

Omgekomen hoofdagente donderdag begraven

Op de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied vindt vandaag de uitvaart plaats van de vorige week in Amstelveen omgekomen hoofdagente Gabriëlle Cevat. De 28-jarige vrouw wordt met korpseer begraven. Naar verwachting komen tussen de duizend en 1500 agenten vanuit het hele land afscheid nemen van hun collega.

Cevat werd vorige week woensdagavond laat neergeschoten toen zij een man wilde aanspreken op zijn rijgedrag. De vrouw was in burger op weg naar het politiebureau in Amstelveen-Noord om daar een nachtdienst te doen. Ze overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen. De politie hield de 49-jarige verdachte even later aan in een woning. Hij zit nog vast.

De rouwstoet vertrekt rond 9.15 uur vanaf uitvaartcentrum Bouwens in Amstelveen richting het politiebureau in Amstelveen-Noord aan de Gerard Doulaan. Het lichaam van Cevat wordt vervoerd in een koets onder begeleiding van de bereden politie. Haar droom was ooit bij deze afdeling te werken.

Bij het wijkteambureau staat een erehaag van agenten in uniform. Rond 10.00 uur gaat de stoet verder naar de begraafplaats. Ook daar vormen dienders een erehaag voor hun omgekomen collega. De uitvaartdienst begint om 12.00 uur. Politiekorpsen in het hele land hangen de vlag halfstok tot na de uitvaart.

Boek: Randy Pausch - Nu ik dood zal gaan

Velen van ons zullen de vraag ooit wel eens voorgeschoteld hebben gekregen: 'Wat zou je nog willen doen of zeggen als je nog maar kort te leven hebt?'. Voor de meeste mensen is het echter een hypothetische vraag en we kunnen er dan ook niet écht een antwoord op geven. Hoe anders ligt dat voor Randy Pausch, professor aan Carnegie Mellon University. Op zijn universiteit is het al vele jaren gewoonte dat professoren een lezing houden in het thema 'The last lecture', anders gezegd: Wat zou je nog willen zeggen als dit je laatste lezing zou zijn? Ook Pausch wordt op zeker moment gevraagd zo'n lezing te geven. Hij zegt onmiddellijk ja en begint te denken aan wat hij zou willen meegeven in deze lezing. Hoe eng wordt de waarheid als bij hem dodelijke alvleesklierkanker wordt geconstateerd en deze 'last lecture' ineens ook daadwerkelijk zijn laatste zal zijn. Ineens beseft hij dat het belangrijk wordt wat hij hierin achterlaat. De lezing leidt uiteindelijk ook tot het schrijven van Nu ik dood zal gaan. Een boek dat Pausch vooral heeft geschreven voor zijn nog jonge kinderen (vijf, twee en één jaar). Hij wil dat zij later door het lezen van het boek een beeld krijgen van de vader die hij -helaas veel te kort- was. Een kans om iets na te laten zal hij niet laten liggen.

Vier gewonden door ongeval in Tour

Een volgwagen van de wielerploeg AG2R heeft gisteren vlak voor de finish van de elfde etappe in Foix een ongeluk veroorzaakt, waarbij vier toeschouwers gewond raakten. Het betreft twee volwassenen en twee kinderen, die botbreuken en schaafwonden opliepen.

De slachtoffers stonden op ongeveer 800 meter voor de finishlijn achter een dranghek, waar de volgwagen tegenaan reed. Het lijkt er op dat de bestuurder zijn wagen niet meer onder controle had. Volgens de Franse politie is het viertal naar een ziekenhuis gebracht, maar maken ze het naar omstandigheden goed.

Voor meer Tour de France nieuws kijk je op de FOK!Sport Tour de France-site

Plan: Alle Italianen moeten vingerafdruk geven

Alle inwoners van Italië moeten hun vingerafdrukken afstaan voor hun nationale identiteitskaart. Dat plan heeft een Italiaanse parlementscommissie woensdag goedgekeurd. Het plan is een reactie op de felle internationale kritiek op het afnemen van de vingerafdrukken van Roma.

Identiteitskaarten zijn verplicht voor Italianen en buitenlanders die in Italië wonen. Momenteel staat op de kaart de foto van de kaarthouder. Vanaf 2010 moeten volgens het plan van iedereen die een kaart aanvraagt of vernieuwt de vingerafdrukken worden genomen.

De campagne van de conservatieve regering van premier Silvio Berlusconi om de vingerafdrukken van tienduizenden Roma af te nemen werd fel bekritiseerd door de Europese Unie als zijnde racistisch. Ook Unicef en Amnesty International maakten zich kwaad. De regering verdedigde de aanpak door te zeggen dat op die wijze illegalen kunnen worden opgespoord en schoolverzuim voorkomen.

Voeten

Vanuit de opening van de keukendeur klinkt muziek. David Sylvian zingt: "It's a wonderful world." Hij heeft gelijk.
Ik lig onderuit in een tuinstoel. Naast mij, op de terrastafel, staat een halfvol flesje Dommelsch bier. Ernaast liggen twee kranten van vandaag. Het is stil in de tuin. In de lucht vliegt een vliegtuig. Met witte strepen erachteraan. In de boom zit een ekster, die krast. De lage zon schijnt fel in mijn ogen.

[E3 2008] Sony's LittleBigPresentatie

Cijfertjes, niemand die er op zit te wachten, maar genoeg mensen die ze om je oren blijven smijten. Sony heeft tijdens zijn persconferentie ervoor gekozen twee vliegen in een klap te slaan door alle saaie cijfers en statistieken vorm te geven aan de hand van LittleBigPlanet. LBP draait om user created content, wat wil zeggen dat de gebruiker bijna alles moet kunnen maken wat zijn fantasie toelaat. Sony laat in onderstaande video zien hoe Sackboy de cijfers bekend maakt.Misschien is dit wel de eerste keer in de geschiedenis van videogames dat je vrijwillig naar een presentatie hebt gekeken rond cijfers en statistieken. Natuurlijk is dit ook gedaan om te benadrukken dat de grens in het creatie proces bepaald wordt door de grenzen van je eigen verbeeldingskracht.

ps.
Sony meld dat ze de opdracht voor deze presentatie twee dagen voor de presentatie hebben ingeleverd. Wat dus wil zeggen dat dit hele level in twee dagen is gemaakt, waarvan de eerste is gebruikt voor het bouwen van het level en de tweede voor het finetunen.

[E3 2008] Beestachtige actie in trailer Golden Axe: Beast Rider

"Vroegah" was er een kek spelletje genaamd Golden Axe. In dit spel liep je simpelweg van links naar rechts en slachtte je alles af dat je tegenkwam. "Vroegah" was alles makkelijker, je stelde geen vragen, ging niet tactisch te werk, nee je sprong op een wild beest en slachtte nog meer vreemde snuiters! Aangezien "vroegah" tegenwoordig onder de noemer "retro" door het leven gaat, is het sociaal beter te accepteren en wordt het nu omarmd. Zo ook deze oude reeks die voor de gelegenheid ook van 2d naar 3d is gegaan. Hoe het speelt zie je in onderstaande walkthrough gameplay clip.Golden Axe: Beast Riders wordt ontwikkeld voor de 360 en PS3 en zal vanaf 1 september de winkels bestormen.

[E3 2008] Camera's vereist in Project Zero 4 trailer

Welke malloot komt er op het idee om een survival horror te maken met als wapen een camera? Een geniale malloot blijkbaar, want de Project Zero reeks heeft al een redelijke schare fans om zich heen verzameld. In Project Zero heb je een bijzondere camera waarmee je foto's moet maken van geesten. Hoe dichterbij, hoe beter. Hieronder kun je de trailer zien van het nieuwste deel in de reeks.Project Zero 4 wordt op dit moment ontwikkeld voor de Wii. Wanneer je leuke vakantiekiekjes van een spookhuis wil maken zul je nog even geduld moeten hebben, een releasedatum is namelijk nog niet bekend.

Dood Belgisch paar via Vermist teruggevonden

Een Belgisch paar dat al vier jaar werd vermist, is na een tip bij het televisieprogramma TROS Vermist geïdentificeerd. De twee lagen al jaren in een Italiaans mortuarium. Ze zijn niet door een misdrijf omgekomen, maar zijn gestorven nadat zij van giftige planten hadden gegeten.

Dit meldde de website van TROS Vermist vandaag. De 26-jarige vrouw en haar 41-jarige vriend, die uit een psychiatrische kliniek was ontsnapt, verdwenen in augustus 2004. Een paar maanden later werd in een Italiaans bos bij het dorp Cecina twee lichamen gevonden. Zij blijken nu de twee Belgen te zijn.

Onlangs zond het televisieprogramma nog een oproep uit voor het koppel. Dat werd gezien door een studente Italiaans. Zij vond op Italiaanse websites foto's van de toen nog onbekende lijken in het mortuarium. Zij zag de gelijkenis.

[E3 2008] Zing mee in Lips gameplaytrailer

Zoals jullie al wisten zijn de geruchten die bestonden over de karaoke-game Lips bevestigd door Microsoft. Een paar leuke features van de game zijn de bewegingsdetectoren in de microfoon, en de mogelijkheid om je eigen nummers met lyrics te uploaden. Op de E3 zijn de eerste bewegende beelden getoond, deze laten ons het menu zien. Ook zien we hoe de gameplay eruit zal gaan zien. De release van Lips wordt later dit jaar verwacht, exclusief voor de Xbox 360.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.