Moerenhout: "Ik wist dat ik weinig kans had"

Koos Moerenhout had gisteren al vrij snel door dat hij niet veel kans zou maken op de overwinning. De Nederlander zat gisteren mee in een kopgroep van twaalf man en finishte als vierde.

"Ik was de minste sprinter van de twaalf man vooraan. Dan weet je dat je alleen aan moet komen, maar we waren flink aan elkaar gewaagd." aldus Moerenhout. De Nederlander eindigde uiteindelijk achter Kurt-Asle Arvesen, Martin Elminger en Alessandro Ballan.

Moerenhout was de eerste Nederlander die zich in deze Tour van voren heeft laten zien. Dat was ook de opdracht van ploegleider Erik Breukink, die echter Joost Posthuma, Bram Tankink of Sebastiaan Langeveld in gedachte. "Maar Koos gaf zelf aan ook mee te willen doen. En dan zat juist hij erbij. Opvallend, maar toch ook weer niet. Koos is een man met veel ervaring. Hij voelt wanneer het gebeurt," aldus de ploegleider.

Moerenhout heeft wel alles gegeven "Ik heb alles gegeven, maar daarmee ook al mijn kansen voor de finish opgeblazen. Ja, op het moment dat ik erbij kom, is eigenlijk mijn enige kans. Dat weet ik ook wel. Maar wat het hoofd wel wilde, konden de benen niet meer leveren. Ik was echt helemaal leeg. Meer dan dit zat er echt niet in. Hoezeer ik ook mijn best deed in de sprint," aldus de wegkapitein van de Rabobank-ploeg.