3FM en 100%NL winnen marktaandeel

Radio 3FM en 100%NL hebben goede zaken gedaan in de meest recente luistercijfers over mei en juni, die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 3FM heeft nu een marktaandeel van 8,0 procent. Dat is 0,4 procent meer dan vorige maand. 100%NL gaat concurrent Slam!FM voorbij en scoort nu een marktaandeel van 2,4 procent. Dat is 0,5 procent meer dan vorige maand.

Radio 2 moet het meeste inleveren. De publieke familiezender heeft nu een marktaandeel van 9,4 procent, maar staat daarmee nog wel stevig op de tweede plaats. Ook Q-music heeft goede zaken gedaan en staat nu vijfde met 7,9 procent aandeel. Sky Radio ziet steeds meer luisteraars weglopen. De oud-marktleider heeft een aandeel van 8,9 procent.

Radio 538 is nog steviger marktleider. De commerciële jongerenzender haalt een aandeel van 12,0 procent. We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 5 minuten per dag naar de radio. Dat is vier minuten korter dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks tussen de acht- en negenduizend mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.