Vettel naar Red Bull Racing

Sebastian Vettel zal vanaf volgend jaar in actie komen voor Red Bull Racing. De Duitser, die nu nog onder contract staat bij Scuderia Toro Rosso, zal daar David Coulthard opvolgen, die eerder aangaf na dit seizoen te zullen stoppen. De 21-jarige coureur zal Mark Webber als teamgenoot krijgen. Zijn contract werd al eerder verlengd.

Vettel was erg opgetogen bij de bekendmaking van het nieuws: "Ik ben erg trots dat ik voor Red Bull Racing zal gaan rijden. Het is altijd fijn om al zo vroeg in het seizoen te weten wat je volgend jaar gaat doen. Als coureur is het altijd je doel om voor een zo sterk mogelijk team te rijden en in de afgelopen seizoenen heeft Red Bull laten zien over veel potentie te beschikken. Dit is dus een goede stap voor mij."

"Ik maak al lange tijd deel uit van de Red Bull-familie", aldus Vettel, die al in 2000 onderdeel werd van het Red Bull Junior Team. "Gedurende mijn loopbaan hebben ze me enorm goed gesteund en dat ik voor hun belangrijkste team in de Formule 1 mag gaan rijden, is een droom die werkelijkheid wordt. Ik kijk ernaar om volgend jaar een geweldig seizoen te draaien, ook al weet ik dat ik nog veel over de Formule 1 moet leren. Ik wil naast Red Bull ook Scuderia Toro Rosso enorm bedanken. Ik voel me erg thuis bij dit team. Nu deze bekendmaking achter de rug is, kan ik me volledig concentreren op het tweede helft van het seizoen met Toro Rosso. Ik wil hun vertrouwen graag met goede resultaten terugbetalen."

De Duitser debuteerde vorig jaar als invaller voor Robert Kubica. Vettel, toen nog testrijder bij BMW, verving hem tijdens de Grand Prix van Amerika, nadat de Pool tijdens de race ervoor in Canada hard was gecrasht. Door als achtste te finishen behaalde hij al meteen een punt. Verderop in dat seizoen verving hij Scott Speed bij het Scuderia Toro Rosso-team. In China eindigde hij als vierde, waarmee hij zijn beste resultaat tot nu toe neerzette.