Vroemen vertrouwt B-staal niet

Ook het B-staal van Simon Vroemen is postitief uitgevallen. De contra-expertise is dinsdag en woensdag in aanwezigheid van Vroemen onderzocht in het IOC-laboratorium van Keulen. De atleet zal echter tegen elke straf in beroep gaan omdat hij zijn twijfels heeft over de gebruikte methodes.

"De aangetroffen hoeveelheid was nog minimaler dan in het A-staal. Bovendien probeerde een laborant tijdens de analyse de resultaten handmatig nog meer in hun voordeel te manipuleren. Dat hebben we weten te voorkomen", aldus Vroemen. Waarschijnlijk zal vandaag het lab in Keulen zijn positieve B-staal bevestigen bij de Nederlandse dopingautoriteit, die op haar beurt weer de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) zal informeren. Na een mondelinge zitting zal de bond waarschijnlijk besluiten een voorlopige schorsing op te leggen. Tijdens deze voorlopige schorsing zal het onafhankelijke Instituut Sportrechtspraak de zaak behandelen en uitspraak doen.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Vroemen bij een out-of-competitioncontrole tegen de lamp was gelopen. In de urine van Vroemen zouden sporen zijn aangetroffen van anabole steroïde metandiënon. Enkele dagen eerder liep de atleet in het Duitse Cottbus de olympische limiet.