Moeder Staphorst wilde alle kinderen doden

De moeder van de 3-jarige Andrea Boessenkool uit Staphorst die verdacht wordt haar dochtertje te hebben omgebracht, wilde waarschijnlijk al haar vier kinderen doden. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Toen de zwaar overspannen vrouw Andrea als eerste aan de trap had opgehangen, werd ze gestoord.

Een 11-jarig buurjongetje kwam langs om te komen spelen. Toen de achterdeur op slot was, belde hij aan bij de voordeur. Moeder Grietje zei daarop "dat het helemaal niet goed ging" en vroeg hem om hulp te halen. Toegesnelde familieleden deden vervolgens de gruwelijke vondst.  

Gelukkig lag de jongste, een baby van een half jaar, nog in het ledikantje. De twee oudste kinderen, waarvan  er een verstandelijk gehandicapt is, hebben de moord waarschijnlijk gezien.  De vader was niet aanwezig toen het drama zich afspeelde.

De moeder werd gisteravond aangehouden op verdenking van moord. Volgens het parket in Zwolle wordt de 29-jarige Grietje B. nu gehoord over de dood van haar dochter maar is ze moeilijk aanspreekbaar.