[E3 2008] Sony's LittleBigPresentatie

Synyster84
Cijfertjes, niemand die er op zit te wachten, maar genoeg mensen die ze om je oren blijven smijten. Sony heeft tijdens zijn persconferentie ervoor gekozen twee vliegen in een klap te slaan door alle saaie cijfers en statistieken vorm te geven aan de hand van LittleBigPlanet. LBP draait om user created content, wat wil zeggen dat de gebruiker bijna alles moet kunnen maken wat zijn fantasie toelaat. Sony laat in onderstaande video zien hoe Sackboy de cijfers bekend maakt.



Misschien is dit wel de eerste keer in de geschiedenis van videogames dat je vrijwillig naar een presentatie hebt gekeken rond cijfers en statistieken. Natuurlijk is dit ook gedaan om te benadrukken dat de grens in het creatie proces bepaald wordt door de grenzen van je eigen verbeeldingskracht.

ps.
Sony meld dat ze de opdracht voor deze presentatie twee dagen voor de presentatie hebben ingeleverd. Wat dus wil zeggen dat dit hele level in twee dagen is gemaakt, waarvan de eerste is gebruikt voor het bouwen van het level en de tweede voor het finetunen.