Tour: Dueñas had bloedzakken en spuiten

Moíses Dueñas werd afgelopen woensdag uit de Tour de France gehaald, nadat hij was betrapt op het gebruik van verboden middelen. Donderdag zal de renner al voor de Franse rechter moeten verschijnen. Dit heeft een woordvoerder van het parket in Tarbes naar buiten gebracht.

De ploegleider van Barloworld, Claudio Corti, liet weten Dueñas, die woensdagavond door de Franse politie werd gearresteerd, per direct te ontslaan. Na afloop van de vierde rit in La Grande Boucle leverde de renner namelijk een positief plasje in. Bovendien zorgde een zoektocht naar verboden middelen voor een grote verrassing.

"In de kast en tussen zijn persoonlijke spullen hebben de agenten van alles gevonden, waaronder medisch materiaal," liet aanklager Gerard Aldige aan de Franse rechter weten. "Dueñas had onder meer spuiten en bloedzakken op zijn kamer."

Dueñas kan voor deze praktijken een gevangenisstraf voor de duur van twee jaar opgelegd krijgen. Daar zou ook nog een boete van 3750 euro bij kunnen komen. In het slechtste geval zou hij in een Franse cel kunnen belanden, omdat hij verboden middelen Frankrijk in heeft gesmokkeld.

Voor alle uitslagen kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!