Tour: Twaalfde etappe eindigt in massasprint

Sabine (sbientje)

In een vrij saaie etappe heeft Mark Cavendish zijn derde overwinning in deze Tour geboekt. Hij was in een massasprint Sébastien Chavanel en Gert Steegmans te snel af.

De twaalfde etappe voerde van Lavelanet naar Narbonne over 168,5 kilometer. Op enkele kleine klimmetjes na, waarvan één van de vierde categorie, bestond de etappe vooral uit afdalen. De renners verlieten de Pyreneeën en reden richting de kust.

Samuel Dumoulin en Arnaud Gérard demarreerden uit het peloton, maar ze kregen nooit veel meer dan twee minuten voorsprong. De twee Franse renners kregen gezelschap van Juan José Oroz, renner van Euskatel, maar op ongeveer tien kilometer van de streep werden de drie vluchters bijgehaald. De etappe eindigde wederom in een massasprint, waarin Cavendish met overmacht de sterkste was. Hij boekte alweer zijn derde overwinning.

De start van de etappe werd overigens verstoord door het nieuws over het vermeende epo-gebruik van Riccardo Riccò en het niet starten van de rest van zijn ploeg, Saunier Duval. Gedurende de etappe stapte nog een man af. Barloworld-renner Baden Cooke moest de strijd staken na een valpartij.

Voor alle uitslagen kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!