Omgekomen hoofdagente donderdag begraven

Op de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied vindt vandaag de uitvaart plaats van de vorige week in Amstelveen omgekomen hoofdagente Gabriëlle Cevat. De 28-jarige vrouw wordt met korpseer begraven. Naar verwachting komen tussen de duizend en 1500 agenten vanuit het hele land afscheid nemen van hun collega.

Cevat werd vorige week woensdagavond laat neergeschoten toen zij een man wilde aanspreken op zijn rijgedrag. De vrouw was in burger op weg naar het politiebureau in Amstelveen-Noord om daar een nachtdienst te doen. Ze overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen. De politie hield de 49-jarige verdachte even later aan in een woning. Hij zit nog vast.

De rouwstoet vertrekt rond 9.15 uur vanaf uitvaartcentrum Bouwens in Amstelveen richting het politiebureau in Amstelveen-Noord aan de Gerard Doulaan. Het lichaam van Cevat wordt vervoerd in een koets onder begeleiding van de bereden politie. Haar droom was ooit bij deze afdeling te werken.

Bij het wijkteambureau staat een erehaag van agenten in uniform. Rond 10.00 uur gaat de stoet verder naar de begraafplaats. Ook daar vormen dienders een erehaag voor hun omgekomen collega. De uitvaartdienst begint om 12.00 uur. Politiekorpsen in het hele land hangen de vlag halfstok tot na de uitvaart.