Algeri: "Kan het niet geloven"

De ploeg van Saunier Duval stapte vandaag uit de Tour de France nadat renner Riccardo Riccò betrapt was op doping. Pietro Algeri, manager van de Spaanse ploeg, meldde dat het team de komende tijd niet meer actief zal zijn in de wielersport.

De teleurgestelde Algeri meldde dat vandaag aan RAI Sport. "Nadat ik had gehoord dat Beltran en Dueñas waren opgepakt na positief getest te hebben, dacht ik dat het wielrennen in de goede richting ging. En nu is daar dit." De ploeg zal pas weer gaan rijden als "de zaak bedaard is".

Het nieuws was vreselijk voor hem: "Een grote schok voor mijn passie voor wielrennen, wat ik gedaan heb de laatste dertig jaar, en zeker voor onze inzet in de laatste tien jaar. Ik kan niet geloven dat, na alle inzet, zulke dingen weer kunnen gebeuren. Ik hoop dat er lessen uit getrokken worden."

Eerder deze Tour werden al de Spanjaard Manuel Beltran en zijn landgenoot Moisés Dueñas betrapt op het gebruik van epo. De nu betrapte Riccò zou een 'derdegeneratie-epo' hebben gebruikt, waarvan eerder werd gedacht dat die niet-opspoorbaar zou zijn. Het Franse dopingagentschap heeft nu echter testen om dat wel op te sporen. Overigens beroept de Italiaanse wielrenner zich op een medisch attest voor zijn afwijkende hoge hematocrietwaardes.