'Eto'o om marketingredenen in Oezbekistan'

Donderdagochtend schudde de voetbalwereld bijkans op zijn grondvesten toen het bericht doorsijpelde dat Samuel Eto'o zijn loopbaan mogelijk in Oezbekistan gaat voortzetten.

Een artikel in de Engelse krant Daily Telegraph lijkt nu echter alles in een geloofwaardiger perspectief te plaatsen. FC Barcelona en de voetbalbond van Oezbekistan hebben een overeenkomst gesloten, wat inhoudt dat de Catalaanse club zal bijdragen aan de ontwikkeling van de voetbalsport in de voormalige Sovjetrepubliek.

Eto'o is in dit kader een van de spelers van Barcelona die zijn uitgenodigd om naar Oezbekistan te komen. De club Kuruvchi Tasjkent zou van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om het bericht dat Eto'o in gesprek zou zijn met de club over een transfer de wereld in te helpen.

Bahtier Babayev, directeur voetbalzaken van de club, claimde dat de Kameroenees in Tasjkent is om te tekenen bij Kuruvchi. Barcelona heeft zich echter meteen gedistantieerd van de uitlatingen van Babayev en ook op de website van de Catalaanse club valt niets te lezen over deze 'transfer'.