Toerist surft voor 18.000 euro mobiel

Een Belgische toerist keek lelijk op zijn neus toen na een vakantie in Spanje een rekening in de bus viel voor een paar dagen internetten met zijn mobieltje. Of de inwoner van Neder-over-Heembeek maar even 18.888 euro over wilde maken aan de Belgische mobiele telefoonmaatschappij Proximus.  Het bedrag was hij schuldig voor drie dagen mobiel surfen in Spanje.

In Spanje kost mobiel internetten per megabyte 9,68 euro. In België had hij een abonnement van 50 euro per gigabyte.  Drie dagen mobiel surfen zou hem in eigen land zo'n 100 euro hebben gekost.

Proximus is de man nu tegemoet gekomen door een bedrag te vorderen van 1.400 euro. Dat is het bedrag dat hij voor hetzelfde gebruik betaald zou hebben als hij een abonnement had gehad.

Het Europees consumentenbureau heeft al eerder de astronomische kosten in Spanje voor dergelijke diensten aan de kaak gesteld. Overigens kan het nog altijd erger, want een 34-jarige Britse toerist ontving ooit een rekening van 40.000 euro als gevolg van mobiel internetten vanuit Portugal. Hij downloadde zijn favoriete tv-serie Prison Break.