FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 februari 2008

Schietpartij op Amerikaanse universiteit

Icoon AmerikaEen gewapende man heeft vandaag het vuur geopend op studenten op de Noordelijke Universiteit van Illinois. De schutter heeft bijna achttien mensen geraakt, meldt CNN op basis van lokale media.

Het is onduidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn en of er mensen zijn overleden op het college in DeKalb, circa 100 kilometer ten westen van Chicago. De man zou gewapend zijn geweest met een geweer en een pistool. Politiemannen zeiden dat hij een 'terneergeslagen' indruk maakte.

Ongeveer 140 studenten bevonden zich in een geologieklaslokaal, toen de man het vuur opende, aldus een ooggetuige. Andere getuigen meldden dat bebloede studenten beschoten waren met grove hagel. De studenten vluchtten angstig weg. "Iemand zei: er is iemand aan het schieten", aldus een ooggetuige. Politiewagens en ambulances zijn en masse naar de plek des onheils gesneld.

Inmiddels heeft de politie bekend gemaakt dat de schutter overleden is. Hij heeft zelfmoord gepleegd.

De V.S. werden vorige week ook al opgeschrikt door een schietpartij op een school.

(UPDATE)Team Fortress 2 update brengt nieuwe map

Het was even wachten, maar vanavond is het dan zo ver: om 19:00 laat Valve de nieuwste versie van Team Fortress 2 los, welke een remake van de oude en bekende map Badlands met zich mee brengt.

Naast de nieuwe map, welke een control-point map is met de nadruk op verticale verschillen, zijn er nog meer dingen veranderd. Zo zijn er veel exploits uit andere maps gehaald, is het voor de pyro nu een stuk duidelijker wanneer hij iemand in de fik steekt door middel van een sissend geluidje, is de engine verbeterd voor een hogere performance en nog heel veel meer kleine veranderingen.

De update is er voorlopig alleen voor de PC, wanneer we op de consoles kunnen genieten van Badlands is nog onbekend.

Update 23:45

De update is er. Ga spelen!

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (14/2)

Icoon UEFA CupNet zoals gisteren werd er vanavond gespeeld in het UEFA Cup-toernooi. De laatste heenwedstrijden van de derde ronde stonden op het programma. De returns volgen op 20 en 21 februari. Hieronder vind je alle uitslagen.

Aberdeen - Bayern MŁnchen 2-2
24' Walker 1-0
29' Klose 1-1
41' Aluko 2-1
55' Hamit Altintop 2-2

FC ZŁrich - Hamburger SV 1-3
49' Jarolim 0-1
68' Olic 0-2
77' Trochowski 0-3
88' Hassli 1-3

Rosenborg BK - Fiorentina 0-1
16' Mutu 0-1

Bolton Wanderers - Atlťtico Madrid 1-0
74' Diouf 1-0
73' AgŁero (Atlťtico)

Slavia Praag - Tottenham Hotspur 1-2
4' Berbatov 0-1
30' Keane 0-2
69' Strihavka 1-2

Benfica - FC NŁrnberg 1-0
43' Makukula 1-0

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!

Britney bijna voor derde keer getrouwd

Icoon ShowbizzDe relatie tussen Britney en Ghalib is serieuzer dan men denkt, want de twee probeerden in januari te trouwen. De zangeres trad vorige maand naar verluidt voor de derde keer in het huwelijk en wel met papparazo Adnan Ghalib, die onlangs een serie naaktfoto's aanbood voor een miljoen dollar.

De tortelduifjes waren begin januari uitgeweken naar het buitenland. "Terwijl ze in Mexico waren hebben ze een snelle trouwceremonie gedaan. De geheime ceremonie zou plaats hebben gevonden nadat ze in een bescheiden hotelkamer hadden ingechecked", aldus een bron aan Star Magazine. Maar al snel bleek het huwelijk ongeldig te zijn omdat Ghalib nog getrouwd is met ene AzLynn Berry. Ze dumpte daarna de fotograaf, maar inmiddels zijn ze wel weer samen gesignaleerd. Britneys eerste huwelijk duurde in 2004 slechts 55 uur, dat was met jeugdvriendje Jason Alexander.

Nieuwe kindjes
Deze Alexander meldt trouwens dat Britney tegen hem heeft gezegd dat ze haar kinderen niet meer fulltime terughoeft. Jason en Britney hebben sinds afgelopen kerst weer volop contact met elkaar en in een telefoongesprek meldde ze dat ze over een paar jaar gewoon nieuwe kindjes van Ghalib neemt. Als Britney over een paar jaar nog leeft tenminste, want ook daar kun je op wedden.

Uitslagen UEFA Cup 14/2/2008

Vanavond werd het laatste deel van de heenwedstrijden in de derde ronde van de UEFA Cup gespeeld. De returns vinden plaats op 20 en 21 februari. Uitslagen van gisteren vind je hier

Aberdeen - Bayern MŁnchen 2-2
24' Walker 1-0
29' Klose 1-1
41' Aluko 2-1
55' Hamit Altintop 2-2

FC ZŁrich - Hamburger SV 1-3
49' Jarolim 0-1
68' Olic 0-2
77' Trochowski 0-3
88' Hassli 1-3

Rosenborg BK - Fiorentina 0-1
16' Mutu 0-1

Bolton Wanderers - Atlťtico Madrid 1-0
74' Diouf 1-0
73' AgŁero (Atlťtico)

Slavia Praag - Tottenham Hotspur 1-2
4' Berbatov 0-1
30' Keane 0-2
69' Strihavka 1-2

Benfica - FC NŁrnberg 1-0
43' Makukula 1-0

Single Lange Frans lokt Kamervragen uit

Icoon PolitiekGroenlinks Kamerlid Tofik Dibi heeft minister-president Balkenende gevraagd te antwoorden op de Kamervragen in de nieuwe single van Lange Frans en Baas B. In het nummer ‘Kamervragen’ stellen de artiesten dat er een doofpotcultuur in de Nederlandse regering heerst. De moord op Fortuyn, de vuurwerkramp, Irak en de bouwfraude komen in het nummer langs als voorbeelden waarbij Nederland is voorgelogen.

Kamerlid Dibi deelt de complottheorieŽn in het nummer niet, maar ziet de kloof tussen burger en politiek als overkoepelend thema. "Ik zie een trend: neem het succes van het nummer Ik Heb Schijt (YouTube hit van rapper Appa) mensen kennen veel cynisme en pessimisme ten opzichte van de overheid. Nu zie je dat artiesten deze onvrede vaker onderwerp maken van hun nummers." Ondanks dat Dibi al veel kritiek over zijn actie heeft ontvangen, ziet hij geen reden zijn plannen te staken. "Ik was vroeger ook zo. Nu zie ik hoe bijzonder en belangrijk de parlementaire democratie is. Wantrouwende geluiden moeten gehoord worden."

De volgende vragen zijn door het Kamerlid opgesteld:

- Bent u bekend met de videoclip ‘Kamervragen’ van Lange Frans en Baas B?
- Bent u blij dat er gehoor is gegeven aan uw oproep aan intellectuelen en kunstenaars om zich in het publieke debat te mengen?
- Bent u bereid antwoord te geven op de Kamervragen die hierin worden gesteld door Lange Frans en Baas B? Zo ja, wat zijn de antwoorden? Zo nee, waarom niet?
- Herkent u de onvrede die Lange Frans en Baas B verwoorden over een gebrek aan transparantie en verantwoording? Zo ja, wat gaat u daaraan doen? Zo nee, waarom niet?

Dibi heeft reŽle verwachtingen over de beantwoording van de vragen. "Ik verwacht een technocratisch antwoord van een van Balkenende’s ambtenaren. Het gaat ook niet zozeer om de inhoud. Ik wil het vooral gebruiken als aanzet tot een brede discussie." Het Kamerlid hoopt met de aandacht politici te interesseren voor wat er leeft onder jongeren en specifiek de hiphopcultuur. "Als je ziet hoe men in de VS de discussie voert over bijvoorbeeld de albumtitel ‘Nigger’ van de rapper Nas of de gevolgen van expliciete videoclips, daar moeten we in Nederland ook naartoe; op een inhoudelijke manier argumenten wisselen."

Dibi is bezig met het organiseren van een conferentie over het onderwerp. Veel kan de politicus er nog niet over zeggen, maar binnenkort spreekt hij Lange Frans en Baas B. Hij hoopt de mc’s te betrekken bij het project. "Ik wil ze het een en ander vragen over het nummer en ze vragen mee te praten over het onderwerp."

Zou de maatschappelijke betrokkenheid van Frans en B niet ingegeven zijn door de financiŽle successen met eveneens politieke nummers als ‘Zinloos’en ‘Het Land Van’? Dibi: "Dat kan best. Er zullen vast economische overwegingen achter schuil gaan, maar ik heb liever dat betrokkenheid en engagement het onderwerp van muziek is dan de klassieke ‘ho’s’ en ‘bitches’. Ik ben jaloers op de daadkracht en zeggingskracht van artiesten. Er mag zeker nog wel meer betrokkenheid doorklinken in Nederlandse muziek."


De clipMet dank aan Bregalad voor de submit.

Brits meisje veroordeeld voor happy slapping

Icoon MisdaadHet blijft een rage onder de jeugd van tegenwoordig: happy slapping. Helaas ook een gevaarlijke rage. Vorig jaar sloegen in Groot-BrittanniŽ twee jongens van negentien en zeventien jaar oud de 29-jarige Gavin Waterhouse in elkaar. En niet zonder gevolgen, want het slachtoffer overleed later aan een gescheurde milt. Het 15-jarige meisje dat opnames maakte van de mishandeling is vandaag veroordeeld door de Britse justitie.

Happy slapping is het filmen van een mishandeling, vaak met de mobiele telefoon, om dit daarna aan vrienden te laten zien, of om op internet te plaatsen. Getuigen hadden het trio horen bluffen over wat ze hadden gedaan. Ook was het niet de eerste keer dat ze het slachtoffer hadden aangevallen.

Het is de eerste keer in Groot-BrittanniŽ dat iemand is veroordeeld wegens happy slapping.

40 procent van de oceanen aangetast

Icoon MilieuBijna alle hoeken van de oceanen zijn op een of andere manier beschadigd door menselijke activiteit. Zeker 40 procent van die wateren zijn ernstig beschadigd. Slechts vier procent van alle oceanen is nog ongerept. Dit blijkt uit een onderzoek naar de gevolgen van vervuiling van ecosystemen in de wereldzeeŽn. Er zijn zeventien menselijke activiteiten in kaart gebracht, waaronder visserij en vervuiling.

De gebieden waar de vervuiling en afbraak van het ecosysteem het sterkst is, zijn verspreid over de wereld. Rond Europa betreft het de Middellandse Zee en een stuk van de Noordzee tussen Schotland en Noorwegen. Oesterbedden en visgronden verdwijnen en drijvende eilanden ter grootte van kleine staten bevuilen voorheen open wateren. Vogels en walvissen ondervinden last van schepen die olie- en afvalsporen achterlaten.

De Rode Zee en de Zuidelijke en Oostelijke Chinese Zee, zijn in AziŽ de meest aangetaste gebieden. Tot slot zijn de wateren rond de CaraÔben en de Beringzee langs de Noord-Amerikaanse kust ook sterk onder invloed van de mens. De schoonste marine gebieden, de ongerepte vier procent, zijn vooral bij de Noord- en Zuidpool te vinden, maar deze lopen wel gevaar vanwege de smeltende ijskappen.

De grootste schade wordt echter veroorzaakt door de klimaatverandering, volgens het eerste wereldwijde onderzoek naar menselijke invloeden op ecosystemen in zee. "Dat heeft echt enorme gevolgen", aldus onderzoekster Kim Selkoe van de Universiteit van Hawaii. Wat die enorme gevolgen precies zijn maakt Selkoe niet duidelijk.


Ernstig beschadigd

Hirsi Ali wil liefst Nederlandse blijven

Icoon BuitenlandsAyaan Hirsi Ali wil het liefst Nederlandse blijven. Maar omdat het Nederlands kabinet haar niet wil beschermen in de Verenigde Staten, hoopt ze op bescherming van de Franse regering of van de Europese Unie. Dit zei de vroegere VVD-politica donderdag tijdens een bezoek aan het Europees Parlement.

"Ik klaag niet over Nederland, ik hou van Holland en ik beschouw mezelf als een Nederlandse", zei Hirsi Ali.

Ze kwam in Brussel 'met schaamte' om hulp vragen omdat ze zelf de kosten van haar beveiliging in de VS niet kan betalen. Ze noemde het voorstel van Franse intellectuelen om haar te naturaliseren tot FranÁaise 'prachtig' en verwelkomde het initiatief van Franse socialisten in het Europees Parlement.

Ze zei dat ze geen andere keus had dan hulp vragen. "Ik ben Nederlandse en wil dat graag blijven, maar ik zit in een wanhopige situatie. Ik wil niet doodgaan, ik wil leven, Ik hou van het leven."

Hirsi Ali zei dat haar situatie momenteel uitzichtloos is. Ze heeft in de VS net genoeg geld opgehaald om de beveiligers te betalen die haar naar volgende 'fundraising' bijeenkomsten kunnen brengen. Die vicieuze cirkel wil ze uit. Ze ziet een Europees fonds ook niet alleen als een redding voor haarzelf. Ze ziet het als reddingsboei voor mensen "wier enige misdaad is het uitoefenen van de vrijheid van meningsuiting".

Hirsi Ali geeft er dus de voorkeur aan om Nederlandse te blijven en in de VS te wonen met een beveiliging die door de Europese Unie wordt betaald. Maar veel kansen daarop zijn er niet, omdat alle 27 EU-landen met zo'n plan moeten instemmen. Volgens Nederlandse EuroparlementariŽrs kan het volgens EU-regels en afspraken ook helemaal niet. Het initiatief van een aantal Franse socialisten kreeg tot nog toe steun van ongeveer honderd van de 785 EuroparlementariŽrs, onder wie twee Nederlanders: Kathalijne Buitenweg van GroenLinks en Paul van Buitenen.

Hirsi Ali verhuisde in oktober 2006 van Nederland naar Washington. Sinds oktober vorig jaar betaalt de Nederlandse staat niet meer voor haar beveiliging. De Verenigde Staten doen dat sowieso niet voor privťpersonen.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Punten ronde 12

Zoals jullie reeds hebben opgemerkt gaat het verdelen en verwerken van de punten voor de voetbalmanager dit seizoen niet zonder slag of stoot. Ook deze ronde zijn er enkele dingen misgegaan. Momenteel zijn we druk bezig om de problemen op te sporen en te herstellen.

Deze ronde zijn we genoodzaakt een herberekening te maken, zodat de punten voor deze ronde opnieuw berekend kunnen worden. Dit komt doordat het vastzetten van de teams niet goed is verlopen. Dit had echter als gevolg dat het niet meer mogelijk was om de teams te gebruiken, die twee weken geleden waren vastgezet.

Om alle deelnemende managers te compenseren hebben we besloten iedereen 20% van zijn huidige budget als bonus te geven. We hopen hiermee de ongemakken en frustraties rondom de puntentelling en toekenning te verzachten. We hebben bewust gekozen voor een percentage van het budget om de verhoudingen in het klassement niet te verstoren.


Hieronder vind je de uitslagen van de twaalfde speelronde van de FOK! voetbalmanager:

Bij de users ging Loontje met de eerste plaats aan de haal en behaalde 131 punten. Axelino behaalde slechts ťťn punt minder en werd tweede. Op de derde plaats zijn abra45 en ballenmetballen terug te vinden. Zij hadden beide 125 punten en de top vijf wordt gecompleteerd door bremmie met 124 punten.

Na deze ronde ziet het algemeen klassement er als volgt uit. ElmarO gaat aan de leiding en heeft 1118 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door Japiw, die tot nu toe 1115 punten in de wacht wist te slepen. Op de derde plaats vinden we, met 1093 punten, VerrekteZakHooi terug. Thijs_HA staat momenteel op de vierde plaats met 1092 punten. ronnygeurtsen sluit de rij en heeft tot nu toe 1083 punten behaald.

De winst van deze ronde ging deze keer naar Twijzel Boppe!!!. Zij waren goed voor een puntentotaal van 108. RRC diehards is tweede geworden en sleepte 107 punten in de wacht. Top Zoveel 2006/2007 eiste de derde plaats voor zich op met 104 punten. Op de vierde plaats vinden we The Newstreet Boys terug. Zij haalden 98 punten. Il Mondo sluit, met een puntentotaal van 97, de top vijf af.

In het algemeen klassement bij de subleagues gaat !!!AFC AJAX vs PSV!!! royaal aan de leiding. Zij hebben tot nu toe 1062 punten behaald. Top Zoveel 2006/2007 staat momenteel tweede en heeft 1002 punten. Op de derde plaats vinden we Antropogenetica. Zij hebben tot nu toe 971 punten verzameld. Twijzel Boppe!!! staat met 931 punten als vierde geklasseerd en ! AIM ON TOP ! sluit de rij met 930 punten.

Voor de volgende ronde kan je wisselen tot 15-02-2008 19:00 uur. Let op! Dit is dus een uur later dan gebruikelijk.

Man met hond de cel in na wandeling

Icoon OpmerkelijkEen 31-jarige man uit Den Haag liet gisteren de hond van een vriend van hem uit en belandde met hond en al in de cel.

Tijdens zijn wandeling attendeerde een andere wandelaar de man op twee controlerende boswachters. Deze deelden naar eigen zeggen bekeuringen uit aan mensen die hun hond niet aangelijnd hebben. De man lijnde voor de zekerheid zijn hond aan en vervolgde zijn weg. Even later hielden de twee boswachters de man staande en gaven hem proces-verbaal voor het niet aangelijnd hebben van zijn hond.

De man moest zich legitimeren, hierop vroeg hij de boswachters hetzelfde te doen. Deze weigerden zich echter te legitimeren. De man besloot daarom zijn legitimatiebewijs niet te tonen aan de buitengewoon opsporingsambtenaren. De man werd aangehouden voor het niet tonen van zijn legitimatiebewijs en moest mee naar het bureau.

Op het bureau werd de man gefouilleerd en moest al zijn bezittingen, inclusief een hondenpoepzakje, afgeven. Hierop werd de man samen met de hond in de cel gezet. De man is uiteindelijk met een boete van 75 euro bekeurd voor het feit dat hij zijn hond ergens liet lopen waar dat niet mag. Ook kreeg hij een bon voor het niet op eerste vordering tonen van een legitimatiebewijs.

Vrouw herinnert zich elk detail van haar leven

Icoon OpmerkelijkWetenschappers hebben in de Amerikaanse staat CaliforniŽ een vrouw ontdekt die zich elk detail uit haar leven nagenoeg feilloos kan herinneren. De vrouw kan van elke dag sinds 1976 precies zeggen waar ze was, wat ze deed en wat die dag de krantenkoppen haalde.

De vrouw is 42 jaar en werd door de onderzoekers omgedoopt tot 'Total Recall'. Uiteraard werd ze ook uitgebreid onderzocht en getest. Zo kreeg ze een paar datums uit haar tienerjaren voorgeschoteld. Ze herinnerde zich de grote nieuwsfeiten, zoals bijvoorbeeld de dood van Elvis Presley op 16 augustus 1977. Iemand die veel aan quizzen deelneemt, zal zoiets misschien ook wel weten, maar de vrouw ging veel verder. Ze herinnerde zich onder meer ook de invoering van een lokale belasting op een specifieke dag in 1978 en een vliegtuigcrash in 1979.

Vreemd genoeg heeft ook het geheugen van de Amerikaanse vrouw beperkingen. Zo kon ze tijdens de test niet zeggen welke kleur de kleren van de onderzoekers hadden, toen ze haar ogen even moest sluiten.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

NOS-ploeg aangevallen in Kanaleneiland

Icoon MisdaadEen filmploeg die in de Utrechtse wijk Kanaleneiland opnames aan het maken was voor het NOS-Journaal, is gistermiddag ernstig bedreigd.

De journalisten werden agressief bejegend toen ze vroegen om reacties op de uitspraak van de rechter dat zeven Utrechtse reljongeren die bij elkaar staan niet strafbaar zijn.

Net toen het gesprek met een jongerenwerker voor de camera zou beginnen, greep een Marokkaan in en sloeg of trok de camera naar beneden. De jongen sloeg onmiskenbaar dreigende taal uit. Onduidelijk is of de ploeg aangifte van bedreiging heeft gedaan.

Buiten de vrijspraak van de reljongeren wilden de journalisten ook praten over de extra camerabewaking. Deze zou voor minder criminaliteit hebben gezorgd.
Bewoners van de wijk beaamden dat in het begin van de reportage nog. De bedreiging aan het adres van de cameraploeg toont echter een ander beeld.

Utrecht wil het samenscholingsverbod op Kanaleneiland overigens doorzetten.


de betreffende reportage


Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

Dure sms'jes van Cristiano Ronaldo

Icoon ShockingHet leven van een profvoetballer gaat niet altijd over rozen. Voor het versturen van vier sms'jes onder trainingstijd moet de Portugese baltovenaar Cristiano Ronaldo zo'n 11.000 euro (8.000 pond) ophoesten. Zijn Engelse werkgever Manchester United wil de uiterste toewijding van haar spelers afdwingen. Op het bellen en het versturen van een tekstbericht op het veld of in de spelersbus staat daarom een straf.

Of de boete een afschrikkende werking zal hebben op de clubtopscorer van de Mancunians is niet helemaal zeker. Het salaris van de 23-jarige bedraagt ruim 160.000 euro (120.000 pond) - per week.


Ronaldo weet zijn tranen nog binnen te houden.

"PC games lopen voor op console games"

PC gaming is dood. Althans, dat is de mening van menig gamer en ontwikkelaar. De verkoopcijfers van veel PC titels liegen er ook niet om: Unreal Tournament III verkoopt veel minder op de PC vergeleken met de versies op de consoles. Toch zijn er ontwikkelaars die daar heel anders over denken. Zo ook Thomas Vu, de gameplay ontwikkelaar van Spore.

Volgens Vu worden op PC games de meeste originele games gemaakt, en lopen ze hierbij voor op de consoles. Daarbij is de PC nog steeds het meest geschikt voor bepaalde typen games:

" RTS are PC games. FPS are still PC games. Sure consoles have come a long way, with Halo and Call of Duty 4 - the console versions are pretty good, but at the same time, if you really want to be at the forefront of making really interesting new games, PC is where it's at, in my opinion."

Vu zegt ook dat de meest verkopende en meest gespeelde games, nog steeds PC games zijn. Hij doelt hier op World of Warcraft en The Sims. Volgens Vu zullen mensen altijd je game kopen als het maar een goed spel is.

Games als World of Warcraft en Spore, zullen eerst worden gemaakt op de PC. Als deze nieuwe concepten aanslaan worden ze vaak naar de consoles gebracht. Hierbij zijn de PC games dus de voorlopers, op wat nog komt op de consoles.

Medewerker Rabobank gewond bij overval

Icoon PolitieBij een gewapende overval op een kantoor van de Rabobank aan de Hoofdweg in Hoofddorp is donderdagavond een bankmedewerker gewond geraakt. Dat liet de politie weten. De medewerker liep bij de overval een steekwond op. Volgens een politiewoordvoerster is zijn toestand stabiel. In eerste instantie dacht de politie dat twee medewerkers gewond waren geraakt.

De overval, uitgevoerd door meerdere daders, vond plaats rond 18.40 uur. De bank was toen al gesloten.† De politie was vanavond nog bezig met onderzoek. Zo werd het pand onderzocht om te kijken of er nog meer mensen aanwezig waren. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Het is nog onduidelijk of ze iets hebben buitgemaakt en wat zich er precies heeft afgespeeld.

Resistance: Kogels door de kerk, goed voor het toerisme

Vorig jaar was er nogal veel commotie rond de game Resistance: Fall of Man voor de PS3 omdat je in de game, in de kathedraal van Manchester moest vechten tegen de Chimera. Nadat Sony sorry had gezegd en Manchester het Sony vergaf, is het stil geworden rond de hele affaire.

Nu is bekend geworden dat de hele affaire, de Kathedraal in Manchester geen windeieren heeft gelegd. Sinds de ruzie is namelijk het aantal bezoekers in de kerk enorm gestegen.

David Marshall:"Teachers tell us that teenagers in particular are interested to see a building which they thought was fictional.We have also seen general tourist numbers rise following the broadcast of pictures taken inside the cathedral."Heiligschennis? maar toch goed voor de zaken!


Nepblinde gepakt in auto

Icoon OpmerkelijkVoor een 70-jarige Italiaanse nepblinde is deze week een einde gekomen aan zijn leven als fraudeur, meldde een Italiaanse tv-zender donderdag. De "opvallend nerveuze" man kon tijdens een routinecontrole in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Spezia zijn rijbewijs niet laten zien aan de politie. "Toen we zijn medische dossier checkten ontdekten we tot onze grote verrassing dat de man geregistreerd stond als 100 procent blind", aldus een politiewoordvoerder.

De man bleek zich al veertig jaar als blinde voor te doen, waardoor hij een invalidenpensioen en andere voordeeltjes van zijn voormalige werkgevers ontving. De fraudeur is aangehouden.

Dark Sector toch te dark voor Australië

Dark Sector van Digital Extremes zal niet verkocht gaan worden in AustraliŽ. De dames en heren van het OFLC, de lokale leeftijdraters, hebben geweigerd een rating aan het spel te verbinden. Ze noemen het spel "violent and sometimes gruesome". Tevens heeft Dark Sector volgens hun een "sinister storyline and ominous outcome".

Waar zij vooral mee zitten is dat het geweld in Dark Sector zeer natuurlijk is en op geen enkele manier is gestileerd. De meest gewelddadige acties in het spel zijn daarbij ook nog eens relatief makkelijk uit te voeren.

Volgens de distribiteur van het spel in AustraliŽ heeft de beslissing van het OFLC een substantiŽle, maar tijdelijke tegenslag teweeg gebracht. Waarschijnlijk zal het spel daar in gecensureerde vorm uitkomen. Dark Sector komt hier in Europa gewoon in maart uit.


'C'mon matey, give me a hug'

FOK!schrijft: Renesites AH-vontuur

Icoon Sitenews – Frontpage Al tweemaal schreven bekende(re) FOK!'ers voor FOK!schrijft een column: WAARHEIDs stuk over integratie en pberends over hypotheekrenteaftrek. Laatstgenoemde heeft afgelopen week het estafettestokje aan FP-crewlid Renesite overgegeven, die geÔnspireerd door een column van superworm een stukje heeft geschreven.

Check dus de columntracker: FOK!schrijft: Renesites AH-vontuur staat inmiddels op lezers te wachten. Renesites scrupules aangaande zijn werk bij de lokale supermarkt zijn leuk in het stuk verwerkt; het hůeft natuurlijk niet per se over integratie of woonbeleid te gaan. Heb je zelf de indruk dat je een bekende FOK!'er bent, en wil je een stukje schrijven? PM dan even superworm of mail naar superworm@fok.nl.


Niet Renesite, maar Renefroger.

Carice van Houten als pin-up in tijdschrift

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Carice van Houten is voor het blad Vanity Fair als sexy jaren vijftig pin-up op de foto gegaan. Dat deed ze, omdat ze door door het magazine werd uitgeroepen tot ťťn van de Vanities Girls, oftewel: de meest veelbelovende jonge sterren.

De 31-jarige Carice vertelt in Vanity Fair over hoe ze zich in Hollywood op de kaart heeft gezet door haar rol in de film Zwartboek. Carice over haar rol naast Tom Cruise in de film Valkyrie: "Ik was compleet nerveus op de eerste dag dat ik met Tom moest werken. Ik heb gebloosd tot het niet meer charmant was. Mijn hoofd was zo ontzettend rood, het leek wel of ik ziek was."

Naast Carice hebben ook nog achttien andere jonge actrices uit onder meer de Verenigde Staten, Puerto Rico en ItaliŽ een sexy fotoshoot ondergaan voor het blad.

Bekijk hier de foto

Carice in een oud filmpje

Predikant: Lang leve Wilders

''Wat mij betreft: lang leve Wilders! Als hij protesteren wil tegen een steeds groter wordende instroom van allochtonen, mijn zegen heeft hij. Als we niet oppassen verliezen we alleen al dankzij onze geboortecijfers op den duur heel onze cultuur.''

Dat schrijft de protestantse predikant Andrť Troost (59) uit Heusden in het plaatselijk kerkblad Voetius. Troost, die zeven jaar in Amsterdam heeft gewerkt, maakt wel de kanttekening dat de instroom van buitenlanders aan de Nederlanders zelf te danken is. Al in zijn jeugd in Den Haag zag hij hoe buitenlanders het werk deden dat de Nederlanders niet wilden doen.

De PVV-voorman heeft volgens Troost gelijk, als hij de fundamentalistische versie van de islam niet vindt passen in onze joods-christelijke cultuur. De predikant vraagt zich echter af, of Wilders' ''beledigende hint om de Koran uit te dunnen tot een ludiek stripblad of zijn oproep de Koran zelfs compleet te verbieden'' wel in die cultuur passen. Hij verwijst Wilders naar het voorbeeld van Jezus Christus, die geen blad voor de mond nam en zelfs tafeltjes van handelaren in de tempel omvergooide, maar niet verder ging.

Troost vindt Wilders' strijd tegen nog meer buitenland binnen de Nederlandse grenzen en diens verzet tegen gewelddadig extremisme en een middeleeuwse interpretatie van de Koran ''fantastisch''. De politicus moet echter niet gaan schelden, kwetsen, beledigen en verbieden. ''Vergeet bovendien niet: je hebt te maken met een cultuur die eerwraak kent. Houd je verhaal, maar houd het verbaal en roep niet op om te verscheuren en te verbranden'', houdt de Brabantse predikant de PVV-leider voor.

Gesprek
Ondertussen wil het bestuur van de Protestantse Kerk in Nederland een gesprek met Wilders en de rest van de PVV-fractie. Het wil met die fractie onder meer spreken over haar doelstellingen en drijfveren in het debat over de integratie van minderheden, vooral de moslims.

Het bestuur van de grootste kerk in Nederland heeft de PVV enkele weken geleden voor het gesprek uitgenodigd, maar de partij heeft nog niet gereageerd. Aanleiding is de groeiende bezorgdheid van het bestuur over de voortgaande polarisatie in de samenleving en de gevolgen van stigmatisering van hele bevolkingsgroepen door politici.

In het gesprek met Wilders zou het onder meer moeten gaan over de gevolgen van de verschillende benaderingen in het integratiedebat binnen de internationale context.

Met dank aan QBZZ voor de submit.

Europa wil auteursrecht muziek fors verlengen

Icoon EuropaDe Europese Commissie wil de auteursrechten voor uitvoerende muziekartiesten verlengen tot 95 jaar, in plaats van 50 jaar nu. De oude dag van sommige rockers wordt daarmee financieel een stuk zonniger.

Artiesten die hun muziek op de planken brachten toen ze een jaar of twintig waren, verliezen nu al rond hun zeventigste hun auteursrechten en daarmee ook belangrijke inkomsten. Brussel wil de periode daarom optrekken naar 95 jaar. Componisten behouden de auteursrechten tot zeventig jaar na hun dood.

De muziekindustrie is blij met de voorstellen. Hiermee krijgen Europese artiesten en bands dezelfde rechten als hun collega's in de Verenigde Staten, zei de manager van de Ierse rockgroep U2.

Trapattoni bondscoach Ierland

Giovanni Trapattoni is woensdag benoemd als bondscoach van Ierland. Dat maakte hij bekend op een persconferentie van zijn huidige werkgever, Salzburg.

De 68-jarige Italiaan zal in Ierland Steve Staunton opvolgen. Hij was er niet in geslaagd om Ierland naar de eindronde van het WK te leiden. Trapattoni zal tot het einde van het jaar bij Salzburg blijven. Daarna zal hij aan de slag gaan bij de Ierse voetbalbond.

Trapattoni, toch vooral bekend van zijn successen als clubcoach bij onder andere Juventus, AC Milan en Internazionale, is niet onbekend met het vak van bondscoach. Van 2000 tot 2004 stond hij al aan het roer van ItaliŽ, een periode die niet erg succesvol voor hem was.

Straatcoach moet vrouw wel hand geven

PvdA-minister Ella Vogelaar heeft haar partijgenoot Job Cohen op de vingers getikt over diens uitlating dat straatcoaches geen handen hoeven te schudden. De Burgemeester van Amsterdam zei gisteren het prima te vinden als ambtenaren van de Sociale Dienst geen hand van een vrouw willen schudden. Hij voegde daaraan toe dat dit ook geldt voor straatcoaches.

Maar de minister voor Wonen, Wijken en Integratie zegt vandaag dat straatcoaches niet uit geloofsoverwegingen een hand mogen weigeren aan een vrouw. Volgens Volgelaar moeten straatcoaches en huisbezoekers vanwege hun functie bereid zijn om iedereen de hand te schudden.

De Stichting Aanpak Overlast Amsterdam, die diverse straatcoaches in dienst heeft, zegt vier ŗ vijf vrome moslimmannen in West als coach op straat te hebben, die vrouwen geen hand willen geven.

Testdag Jerez 14-02-2008

Heikki Kovalainen heeft in Jerez de snelste dag van de week gereden. De McLaren-coureur dook als enige onder de 1:18. De Fin reed een tijd van 1:17.974. David Coulthard bewijst dat ook Red Bull Racing de snelheid heeft en noteerde de tweede tijd, maar moest een halve seconde toegeven op Kovalainen.

De teams gaan nu hun spullen pakken en zullen richting fabriek gaan. 25 februari worden ze weer verwacht op het circuit de Catalunya in Barcelona voor de laatste driedaagse test, voordat de teams afreizen naar Melbourne voor de eerste Grand Prix van 2008.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Heikki KovalainenMcLaren01:17.97496
2David CoulthardRed Bull01:18.485107
3Kazumi NakajimaWilliams01:19.11790
4Lewis HamiltonMcLaren01:19.42983
5Robert KubicaBMW01:19.535129
6Sebastian VettelScuderia Toro Rosso01:19.68853
7Nelsinho Piquet jr.Renault01:19.817134
8Sebastian BourdaisScuderia Toro Rosso01:19.848101
9Nick HeidfeldBMW01:19.934116
10Mark WebberRed Bull01:19.980107
11Giancarlo FisichellaForce India F101:20.66989
12Jenson ButtonHonda01:20.988121
13Antoney DavidsonSuper Aguri01:21.010103
14Nico HulkenbergWilliams01:21.11671
15Lucas Di GrassiRenault01:21.28673
16Alexander WurzHonda01:21.605103

'Hiddink komt niet naar Nederland'

Hiddink is niet van plan Rusland te verlaten voor Nederland, dat schrijft het Parool. De Russische bond staat op het punt om het contract te verlengen van de oefenmeester.

“Er was nog wat fiscale onduidelijkheid. Die lijkt nu uit de weg te zijn geruimd, omdat er een belastingverdrag bestaat tussen Rusland en Nederland. Ik voel er niks voor om in twee landen aangeslagen te worden”, aldus Hiddink.

In Amsterdam en Heerenveen hadden ze nog gehoopt op de diensten van de 62-jarige succescoach. In Amsterdam zou hij de opvolger van Martin van Geel moeten worden, in Heerenveen zou hij het gat moeten opvullen wat Gertjan Verbeek achter heeft gelaten.

Alleen wil Hiddink dus niet meewerken. Hij heeft het naar eigen zeggen prima naar zijn zin in Rusland. “We gaan dus nog mooi even door. Hier is duidelijk de bereidheid om het voetbal in te richten naar een modernere leest”, bemerkte de Nederlander.

Jeugd-tbs voor stekende R'damse scholier

Icoon JustitieDe rechtbank in Rotterdam heeft de 15-jarige Rotterdammer die in oktober een jongen en een adjunct-schooldirectrice neerstak, vanmiddag jeugd-tbs opgelegd.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tevens een celstraf van acht maanden geëist, maar de rechter besliste dat de jongen zo snel mogelijk behandeld moet worden voor zijn persoonlijkheidsstoornis. Dat kan het beste via een plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ), ook wel een instelling voor jeugd-tbs genoemd.

De dader stak de 16-jarige jongen en de 51-jarige vrouw neer in de Rotterdamse Spanjaardstraat. De rechter vond het vooral ernstig dat hij tijdens het steken zijn hoofd had afgewend. Op die manier kon hij niet zien dat de directrice tussen hem en zijn doelwit was gesprongen.

De jongens kenden elkaar, omdat ze even bij elkaar in de klas hadden gezeten. Daar waren ze elkaar al in de haren gevlogen, waarop de dader van de school werd geschorst. Hij had toen al een scherp mes op zak gehad. Enige tijd later kwam de dader de klasgenoot weer tegen in de Spanjaardstraat en vloog hem toen aan. De directrice wilde de aanval stoppen, maar liep net als de 16-jarige jongen ernstige verwondingen aan de handen op. ''Net goed, motherfucker’'', riep de verdachte voordat hij wegholde.

De dader was al eerder de fout ingegaan. Hij mishandelde ooit een jongen bij een voetbalveld. Tevens had hij een meisje in de metro zomaar een klap gegeven.

Supporters geven Van Gaal cadeautje

De supporters van AZ hebben hun trainer Louis van Gaal een valentijnscadeau gegeven. De trainer ontving van zijn supporters een hartvormige aardbeientaart.

"Na het zuur komt het zoet" stond op de taart waarmee de aanhang van de Alkmaarders verwijst naar de slechte prestaties tot nu toe dit seizoen. AZ staat momenteel op de elfde plaats in de Eredivisie en ging afgelopen zondag hard onderuit tegen NEC (5-2).

Loval tijd aan de kant

LoÔc Loval staat naar alle waarschijnlijkheid minstens een maand aan de kant. De aanvaller van FC Utrecht brak donderdag tijdens de training zijn jukbeen.

"Het leek een onschuldige botsing", aldus assistent-trainer John van Loen. Loval botste met zijn hoofd tegen de schouder van Erik Pieters. Deze botsing zorgde voor de breuk bij het jukbeen van Loval. Utrecht zal zondag tegen VVV-Venlo ook Pieters en Gregoor van Dijk missen. Beiden zijn geschorst.

Hezbollah dreigt IsraŽl met 'open oorlog'

Icoon OorlogDe leider van de Libanese beweging Hezbollah heeft Israël gedreigd met een ''open oorlog''. Hassan Nasrallah deed dat donderdag tijdens de begrafenis van de militaire topcommandant van zijn partij. Imad Moughniyah kwam dinsdag in Damascus om door een autobom en volgens Nasrallah zat Israël hierachter.

''Zionisten, als jullie dit type van open oorlog willen, laat de wereld het dan horen: laat het dan een open oorlog zijn'', zei Nasrallah. De Israëlische regering heeft haar ambassades en andere instanties in het buitenland in verhoogde staat van paraatheid gebracht en de militaire aanwezigheid langs de grens met Libanon versterkt. Israël ontkent verantwoordelijk te zijn voor de dood van Moughniyah.

Enkele tienduizenden mensen waren komen opdagen voor de begrafenis van Moughniyah. Onder de aanwezigen was ook de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mottaki. De toespraak van Nasrallah was van tevoren opgenomen. Hij houdt zich schuil sinds de 34 dagen durende oorlog tussen Israël en Hezbollah in de zomer van 2006.

In een regenachtig Beiroet waren strenge veiligheidsmaatregelen van kracht, omdat naast de pro-Syrische Hezbollah ook de prowesterse partijen een grote bijeenkomst hadden. Zij herdachten de dood van oud-premier Rafik al-Hariri. Die kwam precies drie jaar geleden bij een aanslag om het leven. De bijeenkomst op het Martelaarsplein trok vele tienduizenden mensen. Het kwam niet tot ongeregeldheden.

Ferme uithaal naar Saudisch vrouwenbeleid

Icoon BuitenlandsEen speciale VN-rapporteur heeft scherp uitgehaald naar het Saudische vrouwenbeleid. Dat meldden Saudische media vandaag. De Saudische autoriteiten moeten vrouwen beter gaan beschermen en tegelijkertijd een grotere rol laten spelen in de samenleving.

De speciale rapporteur op het gebied van geweld tegen vrouwen van de VN-Mensenrechtenraad, de Turkse professor Yakin Erturk, wil onder meer dat er wettelijke maatregelen worden genomen om vrouwen beter te beschermen tegen huiselijk geweld. Erturk bracht de afgelopen tien dagen een werkbezoek aan Saudi-ArabiŽ.

Het conservatieve koninkrijk ligt geregeld onder vuur vanwege zijn behandeling van vrouwen. Onlangs nog omdat een rechtbank een meisje van negentien tot tweehonderd zweepslagen en zes maanden cel veroordeelde terwijl zij door zeven mannen was verkracht. Volgens de rechter was zij op dat moment in overtreding omdat zij bij een man in de auto zat die geen familie van haar was.


Yakin Erturk

Lemerre ontslagen bij TunesiŽ

Roger Lemerre is niet langer bondscoach van TunesiŽ. Zijn contract is donderdag ontbonden. Het lukte hem niet om TunesiŽ naar de kwartfinales van de Afrika Cup te leiden.

Lemmere had nog een contract tot juni van dit jaar. Hij zal nog aanblijven tot er een geschikte opvolger gevonden is. Lemmere is vooral bekend geworden als coach van het Franse nationale team. Hij had de ploeg van 1998 tot 2002 onder zijn hoede en loodste ze in 2000 naar de Europese titel . In 2004 won hij met TunisiŽ tevens de Afrika Cup.

CU roept op tot boycot opening Spelen

Icoon Olympische Spelen De ChristenUnie vindt dat Nederland niet of slechts in een 'sobere' delegatie de openingsceremonie van de Olympische Spelen moet bijwonen. Tweede Kamerlid JoŽl Voordewind wil dat CDA-minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) dit plan overneemt.

Hij verwijst daarbij naar de Spelen van 1980 in Rusland. Toen deed Nederland dat ook, na de inval van de Russen in Afghanistan. Inmiddels heeft prins Charles ook al afgezegd voor de opening.

De ChristenUnie zou het vooral wrang vinden als de opening op het plein van de Hemelse Vrede zou plaatsvinden, vanwege de daar bruut neergeslagen studentendemonstraties in 1989.

Eerste zege op natuurijs voor Hut

In het Zweedse Borlšnge heeft Willem Hut de tweede natuurijsmarathon van het Essent Grand Prix Circuit op zijn naam weten te schrijven. Voor de 25-jarige Fries was dit de eerste overwinning op natuurijs.

De wedstrijd zou eerst afgelopen zaterdag verreden worden in TsjechiŽ maar de race kon vanwege dooi niet doorgaan. Omdat het schaatspeloton toch moest afreizen naar Zweden werd besloten een extra wedstrijd in te lassen.

Real bindt Raķl en Casillas levenslang

Real Madrid heeft de clubiconen Raķl en Iker Casillas levenslang aan zich verbonden. De twee spelers zaten al weken met de clubleiding om de tafel en zijn nu tot een overeenkomst gekomen.

Het contract van Raķl (30) houdt in dat de aanvoerder van de Madrilenen tot ten minste 2011 aan de club verbonden is. Als hij daarna nog verder wil voetballen kan hij zijn contract automatisch jaarlijks verlengen. Hij moet dan wel in ieder geval 30 duels in actie komen. Na zijn actieve voetbalcarriŤre kan Raķl tevens rekenen op een baan binnen de organisatie van De Koninklijke. Casillas (26) heeft een contract met eenzelfde scenario getekend, alleen hij heeft zich tot 2017 verbonden.

"Dit is een heel belangrijke dag voor Real Madrid", aldus Juan Calderůn, voorzitter van Real Madrid. "Het is niet in geld uit te drukken wat de waarde is van rolmodellen als Raķl en Iker voor de jeugd. De club en zijzelf zijn ontzettend blij met deze verbintenissen. Deze spelers verdienen dit."

Beide spelers spelen hun hele professionele carriŤre al bij de Real. Raul kwam al 469 keer in actie voor de club, bij Casillas staat de teller op 269.

Iedereen kan nu iPhone hacken

Icoon TelecomMensen die een iPhone hebben gekocht (of nog willen kopen) om in Nederland te gebruiken, hoeven niet meer op zoek naar een handige jongen die het apparaat kan hacken. Een 13-jarige jongen heeft een programmaatje geschreven dat elke iPhone, ook de nieuwste, binnen 3,5 minuut kraakt. Dat schrijft website Bright.nl vandaag.

Moeilijk is het hacken niet met het programmaatje. Iedereen die met een iPhone overweg kan, kan het ding ook hacken, aldus Bright.

Het jailbreaken of open zetten van de iPhone duurt een minuut, het unlocken zodat het toestel ook met een Nederlandse simkaart werkt is binnen 2,5 minuut gepiept. Een nieuw wereldrecord, zo schrijft de site.

Hack-tooltje staat hier.

Cupido, stupido

Valentijnsdag, een dag die wat mij betreft direct van de kalender geschrapt mag worden. Waarom? Om het volgende:

Ten eerste durf ik te wedden dat 90% van de mensen niet weet waar Valentijn van origine vandaan komt. Er zijn aantal verschillende verhalen, maar het komt er allemaal op neer dat Valentijn een christelijke feestdag is om de vriendschap te vieren. Ergens in de middeleeuwen heeft men besloten dat het een dag moest worden voor geliefden, en daar voegde men cupido met zijn activiteiten met pijl en boog aan toe.

En waar komt de drang vandaan iets ‘romantisch’ op deze veel en veel te commerciële dag te ondernemen? In mijn meidenklasje werd er ruim 2 weken van te voren al weer volop gekletst over wie wat cadeau zou doen aan haar vriendje en wat zij zelf verwachtten cadeau te krijgen; allerlei vermoedens en ideeën vlogen mij om de oren.

Strafeis voor gruwelijk moordplan op MSN

Icoon JustitieTegen de 19-jarige R. van W. uit Alblasserdam en de 18-jarige Papendrechter R. M. zijn gisteren respectievelijk 151 dagen en 130 dagen jeugddetentie geŽist, waarvan een deel voorwaardelijk. Ze stonden terecht wegens ernstige bedreiging en brandstichting. Het duo kon het niet verkroppen dat een meisje uit Papendrecht de verkering met beide jongens had verbroken.

Daarom staken ze in 2006 de auto van de moeder van het meisje in de brand. Op MSN beraamden ze zelfs een heus moordplan voor. Ze zouden haar ontvoeren, inspuiten met valium, vastbinden, haar laten krijsen van de pijn, haar ''de nek omdraaien'' en haar vervolgens onherkenbaar verminken, zo blijkt uit chatlogs.

Uit een rapport van een psycholoog blijkt overigens dat de Alblasserdammer 'zo gek is als een deur', of om in correcte juridische termen te spreken: volledig ontoerekeningsvatbaar.

Hij gaf de schuld van zijn gedrag aan een vreemde entiteit die bezit had genomen van zijn lichaam. Het was ook die vreemde entiteit, zelf noemde hij het ''zijn beschermengel'', die de hele discussie van het chatprogramma kopieerde en emailde naar het slachtoffer. ''Ze moest het weten'', verklaarde de verdachte.

De rechtbank van Dordrecht doet over twee weken uitspraak. Als de rechtbank de eis overneemt, hoeven ze niet terug naar de gevangenis omdat ze hun tijd dan al in voorarrest hebben uitgezeten.

Film: Asterix en de Olympische Spelen

We schrijven 50v. Chr., GalliŽ is helemaal bezet door de Romeinen… Helemaal? Nee! In ťťn dorpje blijven onverslagen GalliŽrs weerstand bieden tegen de omringende Romeinse kampen (Babaorum, Aquarium, Laudanum en Oudmokum). Door middel van hun toverdrank hebben ze al in de twee eerdere films korte metten gemaakt met het Romeinse leger. Deze keer komt er echter geen massaal gevecht en wordt het dorpje voor een keer niet bedreigd. Deze keer gaan Asterix en Obelix meedoen aan de Olympische spelen. Rare jongens die GalliŽrs…

Toch nog massaal online de maillot aantrekken?

Twee dagen geleden meldden we jullie dat Cryptic de MMO-game Marvel Universe Online gecanceld had. Cryptic Studios heeft nu bekend gemaakt, dat ze met een andere MMO game bezig zijn, waarin je ook je eigen superheld kan maken.

De game zal Champions online gaan heten. In de game kan je de rol op je nemen van een eigen superheld, en kiezen of je een Hero of Villian wil zijn. Dit lijkt sterk op de details die we al wisten van Marvel Universe Online.Toch nog elkaar online bestoken met superpowers

De game word verwacht voor de PC en een niet nader bekende console (waarschijnlijk Xbox360, omdat MUO daar ook op zou verschijnen)

Amsterdamse reljeugd wijst boottocht af

Icoon PolitieHet groepje probleemjongeren die van het Amsterdamse stadsdeel de Baarsjes onlangs een jeugdhonk kregen ter waarde van 300.000 euro, was ook uitgenodigd om samen met de politie een boottochtje te maken. Van de veertig uitgenodigde jongeren kwam er uiteindelijk niet ťťn opdagen. Ze hadden geen zin.

Op de boot stonden zeven politiemensen die de dialoog zouden aangaan met de probleemgevallen uit het stadsdeel. Bedoeling was om de banden tussen politie en jongeren te verbeteren en de dialoog te openen. Ondanks toezeggingen van de buurtjeugd, kwam geen jongere opdagen en waren de hapjes en drankjes louter besteed aan de agenten en wat andere opvarenden. Zelfs de vaartocht naar het buurthuis, om de jeugd daar dan maar op te zoeken, was vergeefs. Het jongerencentrum was dicht.

Het tripje was een initiatief van de vereniging Kantara die zich ten doel stelt 'een brug te slaan tussen Amsterdammers van Marokkaanse afkomst en overige Amsterdammers'.

"Het is heel jammer dat de jongeren niet zijn gekomen", zegt een medewerkster van Kantara. "Het is een moeilijke doelgroep. We hebben vooraf veel jongeren benaderd en we hebben flyers uitgedeeld in de buurt. We hebben afspraken met ze gemaakt en er zijn van hun kant toezeggingen gedaan dat ze zouden komen."

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

Allochtone mannen Osdorp aan de emancipatie

Achmed Baâdoud Wij zijn toch niet de enigen die hoeven te emanciperen? Dat dacht een aantal allochtone vrouwen in het Amsterdamse stadsdeel Osdorp. Terwijl zij onder meer taalcursussen volgden, zaten hun echtgenoten thuis te niksen.

Dat moest maar eens veranderen, vonden de dames, die het stadsdeel vroegen ook emancipatiecursussen voor mannen te organiseren.

Osdorp vond dat wel een goed idee, vertelde verantwoordelijk PvdA-wethouder Achmed Baâdoud vandaag. Eerder die dag zetten circa 25 allochtone mannen hun handtekening voor deelname aan een cursus in het kader van het project Man, Gezin en Maatschappij.

Schaamlipvergroting 'hot' in Rwanda

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie WHO schaamlipvergroting op de lijst van genitale verminkingen heeft geplaatst, is die ingreep voor vrouwen in Rwanda een schoonheidsideaal. De vrouwen beginnen al op jonge leeftijd met het oprekken van hun kleine schaamlippen. Dit doen ze omdat het zowel voor henzelf als voor hun partner plezierig is.

Dat hebben sociologe Marian Koster en antropologe Lisa Price van de Wageningen Universiteit toevallig ontdekt, toen zij in Rwanda waren voor een promotieonderzoek naar de gevolgen van de genocide in dat land.

Tot nu toe was niet bekend dat vrouwen in een aantal Afrikaanse landen vrijwillig aan schaamlipvergroting doen. De Wageningse onderzoeksters publiceren over hun ontdekking in het februarinummer van het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Culture, Health en Sexuality.

FOK!schrijft: Renesites AH-vontuur

Ik knikte 'goedemorgen' naar de eenzame mevrouw die ontzettend aan het zoeken was. Het was rustig vandaag, al kon het ook liggen aan het tijdstip. Vrijdagochtend tien uur, voor de oudere mensen het uitgelezen moment voor een kopje koffie en een stroopwafel, maar helaas zonder Hans en Mireille. Het leuke van een vergrijsde woonwijk is dat je de klok er op gelijk kunt zetten dat de hele groep bejaarden zich drie maal per dag aandoet. Om een uurtje of acht, rond half twaalf en om vier uur. Het is natuurlijk ook gezellig om met z'n allen tegelijk te komen en dan gelijk een bakkie koffie te nemen, het is toch gratis.

Tsonga zegt af bij Krajicek

De eerste afzegging van het ABN AMRO Tournament is een feit. Jo-Wilfried Tsonga zal geen verschijning maken op de hardcourt banen van Rotterdam. Hij zegt teveel last te hebben van oververmoeidheid.

Tsonga, die eerder dit jaar nog opzien baarde met zijn finale plaats in de Australian Open, verloor woensdag zijn eerste ronde partij in het toernooi van Marseille van Mario Ancic. "Na die partij heeft Jo-Wilfried contact met ons opgenomen om te laten weten dat hij niet in staat is om te spelen", aldus toernooidirecteur Richard Krajicek.

Krajicek begrijpt de opzegging van de jonge Fransman wel. "Ik kan hier wel begrip voor opbrengen, omdat ik uit ervaring weet wat er allemaal loskomt na zo’n goede prestatie op een Grand Slam toernooi. Het feit dat hij zijn eerste toernooi na de Australian Open in eigen land speelde, heeft er uiteraard aan bijgedragen dat de ‘gekte’ rond zijn persoon de afgelopen dagen tot een maximum uitgroeide. Ik stel het daarom zeer op prijs dat hij heeft aangegeven later in de week nog wel naar Rotterdam te willen komen om het publiek te ontmoeten en het toernooi te leren kennen."

'Veganisme kan Britney weer blij maken'

dit icoontje is gťťn foutje!Veganisme is naast ontzettend hip en trendy ook nog eens een geneesmiddel voor psychische problemen. Althans, dat beweert Ingrid Newkirk, directeur van PETA, ´s werelds grootste (en meest omstreden) dierenrechtenorganisatie.

De psychische (drugs)problemen van Britney Spears zouden, volgens Nerkirk, zů opgelost zijn als ze vlees en melk zou laten staan. Volgens de website Entertainmentwise.com heeft Newkirk al een brief geschreven naar de ouders van de aftakelende popzangeres.

Daarin staat: "We hebben gehoord dat Britney om een ijsje vroeg toen ze in het ziekenhuis was. Het kan zijn dat er een verband is tussen haar eetgewoontes en haar psychische gesteldheid. Er bestaan rapporten die aantonen dat manisch-depressieve mensen overgevoelig zijn voor melkproducten zonder dat ze dat weten. De symptomen verslechteren als ze doorgaan met het eten en drinken van deze producten".

Volgens Newkirk zou ook rauw vlees een boosdoener kunnen zijn. ´Het is bewezen dat daarin bepaalde parasieten zitten die symptomen van schizofrenie kunnen verergeren´.

De PETA-directeur vindt dan ook dat veganist worden de beste oplossing is voor Britney. ´Is goed voor de lijn en een stuk goedkoper dan een psychiater´. Newkirk staat bekend om haar campagnes voor PETA die veganisme promoten.


Penn & Teller over PETA


Met dank aan crv voor de submit.

Lang leve de liefde

We zijn hier nu wel bezig om Valentijnsdag eens vanuit de donkere kant te bekijken, maar an sich is het principe van Valentijnsdag wel aardig. Aan iemand laten zien dat je van hem of haar houd is natuurlijk altijd een leuk idee.

Maar dat idee kan op een compleet andere manier nog leuker worden. Hoe ? heel simpel door meer dan alleen liefde voor je partner te roepen.

Hatemail voor Holland Loves Muslims

Icoon BinnenlandsIn de anderhalve week sinds het begin van de 'Holland Loves Muslims Petition' actie , heeft de organisatie van de 1500 tot 2000 e-mails met beledigingen of scheldpartijen binnen gekregen.

Bezoekers van de website kunnen hun naam zetten onder een statement dat stelt dat niet iedereen in Nederland een hekel heeft aan moslims.
Verder verklaart de tekst dat Nederland ook het "vaderland" van moslims is en "dat zij, net als alle Nederlandse burgers, in hun dagelijks leven kunnen meedelen in de openheid van dit land."

Met dank aan j_du_pee voor de submit.

Vierde gratis content update Lord Of The Rings Online

Vandaag gaat voor de Europese spelers de nieuwste gratis content update van The Lord Of The Rings Online live. De titel van deze update is 'Book 12: The Ashen Wastes'. Dit de vierde gratis update dit jaar die wordt uitgebracht voor deze MMORPG. Circa om de twee maanden verschijnt een dergelijke update.

In deze update zullen de burglar en guardian classes aangepakt worden. Zo zijn er voor beiden classes nieuwe skills beschikbaar. Ook de champion class wordt hier en daar nog wat bijgeschaafd.

Tevens verschijnt er met deze update een nieuwe area onder het huidige PvMP gebied. Hier zullen tal van nieuwe items te vinden zijn, en vele nieuwe bosses. Ook is het gehele gebied Angmar nog eens op de schop genomen. Er zijn quests toegevoegd, en verbetering aangebracht in de locaties van de mobs. Andere onderdelen van de update zijn meer cosmetische mogelijkheden, housing items, tools voor het raporteren van spam en een nieuwe epic quest lijn.

Peuter schiet in mond van moeder

Icoon OpmerkelijkEen team rechercheurs van de politie van het plaatsje Gaffney in South Carolina staat voor een raadsel. Zij zoeken uit hoe een 3-jarige jongen zijn moeder heeft neer kunnen schieten door haar mond.

"Misschien heeft het jongetje het vuurwapen gewoon uit een la kunnen halen", zegt een politiewoordvoerder. "Het pistool lag op een plaats waar het kind het zonder al te veel moeite kon vinden. Het enige waar we zeker van zijn, is dat de moeder in de mond werd geraakt." De vrouw, inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, verklaarde tegenover de politie dat ze sliep toen het schot gelost werd.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

[gerucht]Duke Nukem Forever net wel/niet in 2008

Het is een leuk verhaal: een goed aangeschreven krant (de Dallas Business Journal) schrijft een verhaal over Duke Nukem Forever en dat ze van 3D Realms te horen hebben gekregen dat deze game nog in 2008 zal verschijnen. Vervolgens ontkent 3D Realms alles met de opmerking "There are a lot of lying bastards out there", iets wat geen enkele journalist over zijn kant laat gaan. Op de teleurgestelde reactie van DBJ web editor Stephen Webster, die zegt geen leugenaar te zijn, reageert 3D Realms vervolgens dat er een verschil is tussen gewone- en gamesjournalisten, waarvan ze iets geleerd hebben over de omgang met de eerste. Een leuke opmerking, waar ze dus eigenlijk mee zeggen dat gamesjournalisten lying bastards noemen niet erg is, maar dat gewone journalisten dat niet verdienen (iets wat ik niet persoonlijk op zal vatten).

Maar wat is er nu eigenlijk gezegd tegen de Dallas Business Journal door 3D Realms? Om de eer van de DBJ te bewaren hebben zij een mp3 (rechtermuisklik en Opslaan Als) geplaatst die het gesprek laat horen met 3D Realms. En daar blijkt het volgende in te staan:

quote
Webster: Ideally, we'd like to spotlight some of the projects coming out in 2008: Ghostbusters, Rage, Borderlands, and maybe it's just hopeful on my part, Duke Forever. Of course, you don't have to tell me when it's coming out. I know how...

Miller: It might make this year. We can't make any sort of official announcement. We're pushing for this year. Frankly, I think we're going to miss it by just a by a few months, but it's definitely an internal push.

Webster: That's good to hear.


Het is dus nog steeds niet duidelijk wanneer Duke Nukem Forever in de winkels zal liggen. Wat denk jij?

Blizzard legt uit waarom Starcraft Ghost ontbrak op cancel-list

Vorige week kwam er op de DICE in Las Vegas een lijst in omloop waarop alle games die Blizzard ooit heeft gecanceld te zien waren. Grote afwezige op deze lijst was natuurlijk Starcraft Ghost: reden voor menig fan van de Blizzard games om te hopen dat deze game (ooit aangekondigd voor de PS2, GameCube en Xbox) alsnog uitgebracht zal worden. Gelukkig bestaat er zoiets als gamesjournalistiek om de waarheid te achterhalen en bekend te maken! In een interview met mede-oprichter Frank Pearce kwam dan ook de waarheid omtrent Starcraft Ghost naar voren.

Naar nu blijkt staat Starcraft Ghost niet op de lijst, omdat het technisch nog steeds niet geannuleerd is. De hoeveelheid developmentwerk die Blizzard kan verzetten is beperkt en men focused nu voornamelijk op Wrath of the Lich King, een nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft, en Starcraft II. Dat de game ooit alsnog uitkomt blijft een mogelijkheid, aldus Pearce, maar op dit moment is er niemand mee aan het werk.

Op de vraag welk van de games op de lijst het dichtst bij release is gekomen, is er een duidelijk antwoord: Warcraft Adventures. Toch zou de game nog een dikke twaalf maanden werk en afwerking nodig hebben voordat het gereleast kon worden: iets wat nooit zal gebeuren.

Voor het hele interview, waarin onder andere wordt gepraat over Games People Play, Pax Imperia en de studio Swingin' Ape, kan je hier klikken.

Davids en Silva beschikbaar tegen Sparta

Edgar Davids en Bruno Silva zijn fit genoeg om vrijdag te spelen tegen Sparta. Het tweetal trainde donderdag met de groep mee en hadden geen problemen.

Davids, die tevens terugkeert van een schorsing, heeft geen last meer van een liesblessure. Silva maakt zijn rentree nadat hij, in het verloren uitduel met Roda JC, uitviel met een kuitblessure.

Adrie Koster beseft dat de titel ver weg is voor de Amsterdammers. Met negen punten achterstand op koploper PSV, lijkt het landskampioenschap onhaalbaar. “Het wordt steeds moeilijker”, aldus Koster. “Maar wij moeten gewoon van wedstrijd naar wedstrijd toeleven en blijven winnen. Dan moeten we maar hopen dat de tegenstanders punten laten liggen.”

Supers willen posters dieven ophangen

Icoon BinnenlandsHet Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) onderzoekt of posters van professionele winkeldieven in supermarkten kunnen komen te hangen. De posters zouden een afschrikkende werking moeten hebben. Een zegsvrouw heeft een bericht daarover in het Dagblad van het Noorden bevestigd.

Het CBL wil binnenkort over dit plan in overleg treden met politie, justitie en het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). ''Het gaat om de hardnekkige, professionele winkeldief'', beklemtoont de woordvoerster. ''Niet om iemand die ťťn keer een rolletje drop heeft gestolen.'' De juridische obstakels die het plan op zijn weg vindt zijn de wet op de privacy en het portretrecht.

'Mag niet'
Het CBP laat in een reactie weten niet veel voor het plan te voelen. Volgens een zegsvrouw zijn de regels duidelijk en is het voorstel niet in overeenstemming met de wettelijke bescherming persoonsgegevens. ''Wel zouden bijvoorbeeld foto's van de notoire dieven in personeelsruimtes mogen worden opgehangen'', legt ze uit. ''Maar alleen als het om een plek gaat die niet voor buitenstaanders toegankelijk is.''

De supermarkten kunnen op dit moment notoire winkeldieven al een winkelontzegging geven. Desondanks meent het CBL dat er meer maatregelen nodig zijn. Hardnekkige rovers duperen de detailhandel jaarlijks voor zo'n 300 miljoen euro. Een derde van deze schade komt voor rekening van supermarkten. Volgens een zegsman van CBL gaat het om ''om complete schappen met koffie of shampoorekken die worden leeg gehaald''.

Wel bestaan er al speciale websites met foto's van overvallers en winkeldieven waar winkeleigenaren informatie kunnen halen.

Groningse treinengek (2) van spoor gehaald

Icoon Vervoer Een tweejarige peuter uit het Groningse Sauwerd is gisteravond aan de dood ontsnapt nadat hij van huis was weggelopen om op het nabijgelegen station treinen te spotten. De dreumes, die volgens de politie gek is van treinen, liep net op het spoor toen er een trein naderde.

De machinist moest vol in de rem waarop een 49-jarige vrouw uit Rasquert, die op het perron stond te wachten, het kind net op tijd van het spoor wist te halen. Dat meldde de politie vandaag.

Zussen schuldig bevonden aan megasmokkel

Misdaad Een Britse jury heeft twee zussen uit Oudenbosch (Noord-Brabant) en Geervliet (Zuid-Holland) schuldig bevonden aan de smokkel van 115 kilo heroïne. Dat zei een woordvoerder van de rechtbank in Chelmsford vandaag.

De vrouwen, de 39-jarige Jacqueline M. uit Oudenbosch en haar 45-jarige zus Manon M. uit Geervliet, hangt mogelijk een gevangenisstraf van acht tot tien jaar boven het hoofd, aldus de zegsman. De rechter buigt zich waarschijnlijk op 17 maart over de stafmaat.

De Britse douane arresteerde de twee in juni in de havenstad Harwich, kort na hun aankomst met de veerboot vanuit Hoek van Holland. Volgens de woordvoerder is de straatwaarde van de partij drugs ongeveer 5 miljoen pond, omgerekend 6,73 miljoen euro.

HSV heeft Bradley op het oog

Er is een uiterst grote kans dat Rafael van der Vaart in de zomer zijn heil ergens anders gaat zoeken en daarom is Hamburger SV al bezig voor de selectie van volgend seizoen. Michael Bradley van sc Heerenveen staat op het verlanglijstje, net zoals Yassine Chikhaoui.

HSV, volgend seizoen niet meer onder de leiding van trainer Huub Stevens, ziet in middenvelder Bradley een goede vervanger voor Van der Vaart. De Amerikaan heeft zich dit seizoen gemanifesteerd bij de Friezen met dertien treffers en was bij vijf doelpunten betrokken. De 20-jarige Bradley kwam in 2005 over van Red Bull New York en heeft een aflopend contract, omdat hij niet tussentijds wilde verlengen.

Ook de 21-jarige TunesiŽr Yassine Chikhaoui staat in de belangstelling van de Bundesligaclub. De middenvelder van FC ZŁrich, die ook wel de nieuwe Zidane wordt genoemd, past in het profiel van de potentiŽle opvolger van Van der Vaart. "Veel individuele klasse, zeer creatief en onberekenbaar", beschrijft HSV-manager Dietmar Beiersdorfer de TunesiŽr in de Duitse sportkrant Kicker.

Real Madrid opnieuw rijkste club

Real Madrid is voor de derde achtereenvolgende keer de rijkste club volgens de Football Money League. De Spaanse topclub had in het jaar 2007 een omzet van 351 miljoen.

Daarmee steeg de omzet met 20% ten opzichte van vorig seizoen. De Madrilenen hebben een voorsprong van ruim 30 miljoen op de nummer twee op de lijst; Manchester United. Transferbedragen worden in de lijst niet meegerekend.

Naast Real Madrid en Manchester United maken FC Barcelona, Chelsea en Arsenal de top 5 vol. In de top 20 komt geen Nederlandse ploeg in voor. De top 20 wordt afgesloten door Werder Bremen, met een omzet van ruim 97 miljoen.

Vidmar (37) stopt met voetbal

Oud NAC-speler Tony Vidmar stopt met voetballen. De 76-voudig Australisch international voetbalde de laatste twee jaar voor Central Coast, maar speelde daarvoor voor Middlesbrough, Glasgow Rangers en Germinal Ekeren en NAC Breda. Vidmar speelde in totaal twintig jaar profvoetbal.

In 2006 leek Vidmar al door een hartkwaal noodgedwongen afscheid te moeten nemen van het profvoetbal. Hierdoor miste hij onder andere het WK in Duitsland. Vidmar wist zich toch te herstellen en kon zodoende nog twee jaar voor Central Coast actief zijn.

Failure rate 360 ruim 16%

Last gehad van een kapotte Xbox 360? Je bent niet de enige. Zoals bekend is de Xbox 360 een nogal onbetrouwbare console als het aankomt op technische mankementen. De verschillende feiten en speculaties werden al sinds de launch verspreid, wat veel slechte publiciteit opleverde voor Microsoft.

SquareTrade, een bedrijf dat zich specialiseert in garanties voor elektronica, heeft gepoogd de failure rate in kaart te brengen en kwam op een rate van 16,4%. SquareTrade heeft de cijfers gebaseerd op een proef waarin 1000 exemplaren van de 360 werden getest op hun levensduur.

Ook de Wii en de PlayStation 3 ondergingen een vergelijkbare test. Maar de failure rate van deze consoles kwam niet hoger dan 3%. Het staat nu dus feitelijk vast dat de Xbox 360 de minst betrouwbare console is van de drie.

De voornaamste reden van de technische mankementen zijn het oververhitten van de Xbox 360 en problemen aan het moederbord. 60% van de falende Xbox 360 exemplaren uit de test kreeg de beruchte Ring of Death. SquareTrade zegt tevens dat de 16% in de loop van de tijd waarschijnlijk zal toenemen gezien de soorten failures die de Xbox ondergaat toenemen naarmate de levensduur langer wordt.

Einde carriŤre dreigt voor Ronaldo

De carriŤre van Ronaldo hangt aan een zijden draadje. De aanvaller van AC Milan heeft opnieuw een zware blessure opgelopen en is naar alle waarschijnlijkheid negen maanden uit de roulatie.

De drievoudig wereldvoetballer van het jaar blesseerde zichzelf in het 1-1 gelijkspeelde competitieduel tussen de Rossoneri en Livorno. De Braziliaan kwam in het veld voor Alberto Gilardino, maar na drie minuten voltrok het noodlot zich al. De 31-jarige aanvaller zette af voor een hoge bal, maar ging vervolgens volledig door zijn linkerknie.

Na huilend via een brancard afgevoerd te zijn, werd in het ziekenhuis een volledig afgescheurde kniepees als diagnose gesteld. Al eens eerder liep Il Fenomeno deze kwetsuur op; in het shirt van aarsrivaal FC Internazionale blesseerde Ronaldo zich op 12 april 2000 al aan dezelfde knie, ook na een invalbeurt.

"Hij wist het zelf al snel en zei me dat deze blessure hetzelfde aanvoelde als destijds in zijn rechterknie", aldus Milan-bestuurder Leonardo in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. "Na afloop van de wedstrijd zijn de medespelers van Ronaldo gelijk naar het ziekenhuis gegaan om te kijken hoe het met hem was", vertelde Milan-trainer Carlo Ancelotti.

"Het is mooi dat zij een ploeggenoot steunen die lijdt. Misschien knapt hij daar op zo'n moeilijk moment in zijn loopbaan van op. Ronie is bij ons altijd een voorbeeldige prof geweest en verdient het niet dat sommigen slecht over hem schrijven".

"Toyota staat er een stuk beter voor"

Toyota staat er volgens hoofdingenieur Pascal Vasselon een stuk beter voor dan vorig jaar. Vorige week testte het team zes dagen in Bahrein, samen met Ferrari. De rijders van het team uit Keulen konden echter zoals verwacht de coureurs van het Italiaanse team niet bijhouden.

Vasselon vertelde: "Als we naar de testtijden kijken en daarbij rekening houden met de verschillende hoeveelheden brandstof aan boord van de auto's, kunnen we zien dat de auto beter presteert dan de wagen van vorig jaar. Natuurlijk is er nog steeds wel een gat en doen we het nog niet goed genoeg. Maar we werken keihard om het verschil kleiner te maken. Ik denk echter dat we op dit moment een stuk dichter bij de voorste teams zitten dan een jaar geleden, rond deze tijd."

Er kan volgens de Fransman nog veel meer uit de nieuwe TF108 worden gehaald: "Er zit nog veel meer potentie in de auto. Er arriveren continu nieuwe onderdelen vanuit de fabriek. Maar onze grootste upgrade komt vlak voor de Australische Grand Prix. De ontwikkeling van de auto staat dus geen moment stil en we hopen in Melbourne te kunnen pieken."

Erasmus MC opent centrum sikkelcelziekte

Icoon MedischHet Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum opent vrijdag een speciaal centrum voor de behandeling van de sikkelcelziekte. De ziekte komt voornamelijk voor bij migranten.† De erfelijke bloedziekte zorgt voor chronische bloedarmoede en schade aan de organen. PatiŽnten worden doorgaans niet ouder dan 55 jaar.

In Rotterdam zijn naar schatting ongeveer 15.000 mensen drager van de ziekte. Zonder dat ze het weten, kunnen ze de ziekte doorgeven aan hun kinderen. Ongeveer zeshonderd mensen in Rotterdam zijn daadwerkelijk patiŽnt.

Het Erasmus MC hoopt met het centrum de zorg aan de patiŽnten beter te kunnen afstemmen zodat de ziekte beter onder controle wordt gehouden, en de patiŽnten een beter leven hebben.

Hirsch Ballin ook voor supersnelrecht

Icoon JustitieMinister Ernst Hirsch Ballin van Justitie gaat bekijken of rechters ook 's avonds en in weekeinden aan de slag kunnen om verdachten snel te kunnen berechten. Hij steunde donderdag voorstellen van de VVD, PvdA en PVV voor deze supersnelle procedures.

Volgens de fracties kan een snelle afwikkeling van een strafzaak helpen om recidive (herhaling van strafbare feiten) tegen te gaan. Indien nodig zouden snelrechtzittingen daarom ook buiten kantooruren moeten plaatsvinden. De minister zegde toe dat hij de consequenties en mogelijke problemen daarvan zal bespreken met de Raad voor de rechtspraak en de top van het Openbaar Ministerie (OM).

Toch moskee in Dordtse villawijk

Icoon BinnenlandsDe bewoners van villawijk de Dordtse Hout in Dordrecht krijgen een enorme Marokkaanse moskee in hun achtertuin. Dit besliste de Raad van State gisteren.

Met deze uitspraak heeft de Raad van State na een jarenlange strijd alle bezwaren van de Belangenvereniging Amstelwijck tegen de bouw van het grote gebedshuis afgewezen. Door deze uitspraak zijn de door de gemeente Dordrecht verleende bouwvergunning en de noodzakelijke bestemmingsplanwijziging onherroepelijk geworden.

De bouw van de moskee gaat nog voor de zomer van start en zal aan het Van der Steenhovenplein ruim vierhonderd bidplaatsen een minaret van 23 meter en 82 parkeerplaatsen voor moskeebezoekers behelzen. Het bouwwerk zelf is veertien meter hoog.

De bewoners van de Dordtse villawijk reageerden gisteren unaniem teleurgesteld op de uitspraak. "Het blijkt nu maar weer wat een plechtige belofte van de gemeente waard is", fulmineert voorzitter T. Kooijman van de belangenvereniging. "Er was ons beloofd dat de omgeving groen zou blijven en niet zou worden vol gebouwd. Nadat het laatste huis in de wijk was opgeleverd, kwam opeens het plan voor een moskee uit de hoge hoed."

Een woordvoerder van de Marokkaanse vereniging Al Fath reageerde gisteren echter verheugd op de uitspraak van de Raad van State. "Niemand wil een moskee naast de deur", erkent hij. "Maar gelukkig heeft de rechter zich niet door die argumenten laten leiden", aldus de zegsman.

Met dank aan maily voor de submit.

'Koningin Beatrix praat anders'

Icoon KoningshuisKoningin Beatrix gaat met haar tijd mee wat betreft uitspraakverandering. Het blijkt namelijk dat ze de letter R niet uitspreekt aan het eind van woorden als 'weer' en 'maar'.

Dat blijkt uit een onderzoek van taalkundige Marc van Oostendorp. Hij publiceert zijn bevindingen in het komende nummer van tijdschrift Onze Taal. Van Oostendorp vergeleek de kersttoespraken van de afgelopen 25 jaar met elkaar, en ontdekte met behulp van computeranalyses dat de koningin de R aan het slot van een woord tegenwoordig soms bijna niet meer uitspreekt.

Dat is volgens de taalkundige een algemene uitspraakverandering, Nederlanders spreken de slot-R steeds vaker niet uit.


Ze heeft die 'r' niet...

Kinderen spelen in asbest

Icoon BinnenlandsIn Hoogerheide is door meer dan twintig vrachtwagens illegaal zand gedumpt. In dit zand, dat door kinderen werd gebruikt als speelplaats, zaten asbestresten. Vanuit de gemeente is een brief verzonden naar de inwoners van de wijk, om te waarschuwen dat het gebied verboden terrein is.

Hoe groot de vervuiling precies is is nog niet duidelijk. Ook weet men nog niet wie het zand heeft gedumpt, aldus een woordvoerder van de gemeente.

"Afgelopen weekend wisten we nog niet dat het om zand ging waar resten van asbest in zaten en hebben onze kinderen erin gespeeld", aldus een omwonende moeder. "We hopen dat onze kinderen er niks aan overhouden."


Met dank aan maily voor de submit.

Sutil klaagt over de wind

Adrian Sutil was gisteren niet blij met de harde wind op Jerez. De Duitser kon hierdoor geen goede balans in de wagen vinden. Hij concentreerde zich daardoor maar op het maken van proefstarts, het rijden van een racesimulatie en het ontwikkelen van nieuwe onderdelen.

De coureur in dienst van Force India reed 86 ronden. Zijn snelste tijd van de dag was 1:22.244, ruim 3,5 seconden langzamer dan Mark Webber, de snelste van de dag.

"Door de harde wind konden we niet aan de set-up werken. Het ene moment was de balans goed en het andere moment slecht. Je kon er daardoor niet veel over zeggen. We wisten gelukkig nog wel 86 ronden te rijden, zonder dat we last hadden van mechanische problemen. Dit is erg goed, vooral nadat we een dag eerder wat problemen kenden", aldus Sutil.

Epics CliffyB: "I'm not going to make fucking Cooking Mama."

Epic heeft het even helemaal gehad met PC games. Volgens Cliff Bleszinski, CliffyB voor intimi, drijft het platform momenteel op Sims- en World of Warcraft-achtige games, naast de webbased games. En dat is niet de richting waar hij heen wil met zijn games.
Hij werkt liever aan een titel die 4,5 miljoen keer verkoopt dan een game die "slechts" een miljoen keer verkoopt. PC gaming is nog wel van belang voor CliffyB, maar komt op de tweede plaats. Zijn primaire drijfveer is momenteel het maken van AAA-console-games.

Zijn liefde voor Wii-games als Super Mario Galaxy en Zack & Wiki zal echter niet doorsijpelen in de games die hij maakt.

My girlfriend brought me to this metalcore show — Killswitch Engage was phenomenal and All That Remains. I realized, you know what? That’s the target audience for what I do. And I’m okay with that. I don’t want to win over their little college sister, because that’s not the kind of game I do. I’m not going to make “Zack & Wiki.” I’m not going to make fucking ‘Cooking Mama.’ But that’s okay.

Wel zegt hij dat als hij een game zou mogen maken in een nieuwe setting, hij waarschijnlijk niet voor space marines zou kiezen, maar een politie-setting of piraten. Aan wat voor game hij momenteel werkt wilde hij niet zeggen, hij wilde zelfs geen hint loslaten of het een vervolg op Gears of War zou zijn.

Acteurs willen ook contractonderhandeling

Icoon ShowbizzDe vier bekendste acteurs uit Hollywood hebben in een gezamenlijke advertentie in Amerikaanse kranten de eigen belangenorganisatie opgeroepen te gaan onderhandelen over nieuwe contracten om een staking te voorkomen.

Dat meldde de BBC vandaag. Tom Hanks, George Clooney, Meryl Streep and Robert de Niro willen dat de Screen Actors Guild gaat onderhandelen met de studio's over het contract dat 30 juni afloopt. Hun oproep komt nu de Amerikaanse scriptschrijvers net weer zijn begonnen te werken na een staking van drie maanden.

Radio 2 weer marktleider in radioland

Icoon RadioRadio 2 is weer de grootste zender van Nederland. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. In december 2007 - januari 2008 was de publieke radiozender met afstand het best beluisterd met een marktaandeel van 12,1 procent. Radio 538 werd naar de tweede plaats gedrukt met een aandeel van 10,6 procent. Sky Radio staat derde met 10,3 procent. De Top 2000 van Radio 2 trok weer als vanouds veel luisteraars in de laatste week van december.

Radio 3FM en Q-music leverden iets in. Ook Arrow Classic Rock, dat tegenwoordig op FM te horen is, deed een stapje terug.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 6 minuten per dag naar de radio. Dat is twee minuten korter dan vorige maand.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.

MMO's: World of Warcraft overheerst

We weten allemaal dat World of Warcraft (WoW) de MMORPG's op de kaart heeft gezet bij het grote publiek. Vorige maand konden we zelfs melden dat 10 miljoen mensen zich vaak in Azeroth bevinden. Volgens de laatste gegevens van MMOGChart, is World of Warcraft hiermee verreweg de allergrootse.

De website MMOGChart houdt bij hoeveel spelers het MMO genre kent. Ze zijn nu met een paar mooie grafieken gekomen waarin pijnlijk duidelijk wordt hoe groot WoW is. WoW heeft ongeveer 62% van de hele MMO markt in zijn greep. Op een tweede plaats staat de gratis browser game Runescape met maar 6,9%.

Ook leuk om te zien is dat Fantasy RPG's de meest gespeelde MMO games op de market. Maarliefst 94% van alle MMO gamers spelen fantasy RPG's.

Er is nog veel meer data te vinden op de website van MMOGChart, en voor echte MMO liefhebbers, zeker het bekijken waard.World of Warcraft overheerst het MMO genre

Softwareverkopen Japan, Nintendo is terug

Vorige week stonden er allemaal PlayStation games in de top 10 en was Nintendo niet zo aanwezig in de lijst. Deze week is echter alles weer zoals altijd. Er staan maar drie niet-Nintendo games in deze top 10.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Smash Bros BrawlWiiNintendo252.0001.071.000
Gundam: Gihren's AmbitionPSPBandain Namco123.000123.000
Wii FitWiiNintendo65.0001.421.000
Devil May Cry 4PS3Capcom32.000237.000
Mario & SonicNDSSEGA26.000200.000
Wii SportsWiiNintendo21.0002.759.000
L, Prologue to Death NoteNDSKonami20.00020.000
Family SkiWiiBandai Namco18.00042.000
Tales of DestinyPS2Bandai Namco17.000133.000
Mario Party DSNDSNintendo16.0001.617.000

Nummers 11 t/m 30:
11./14. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)
12./21. [WII] Wii Play (Nintendo)
13./10. [PSP] World Soccer Winning Eleven: Ubiquitous Evolution 2008 (Konami)
14./06. [PS3] Disgaea 3 (Nippon Ichi Software)
15./20. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
16./09. [PS3] Assassin's Creed (Ubi Soft)
17./04. [PS2] Haruhi Suzumiya's Wonderment (Banpresto)
18./17. [NDS] Prof. Layton and Pandora's Box (Level 5)
19./19. [NDS] Doraemon Baseball: Dramatic Stadium (Bandai-Namco)
20./22. [NDS] Final Fantasy IV (Square-Enix)
21./18. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
22./31. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
23./26. [NDS] Dragon Quest IV (Square-Enix)
24./28. [WII] Super Mario Galaxy (Nintendo)
25./29. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
26./00. [WII] Major Wii Throw! Gyro Ball!! (Takara-Tomy)
27./25. [NDS] After-School Boy (Konami)
28./24. [NDS] Nep League DS (Jaleco)
29./32. [NDS] Kanji Brain Test 2.5M (IE Institute)
30./30. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)

Verdeling per console:
NDS - 14
WII - 8
PSP - 3
PS3 - 3
PS2 - 2

Vrouw eist namen winnaars seksveiling

Icoon OpmerkelijkEen Duitse vrouw die zich vorig jaar in een geile bui voor seks aanbod in een internetveiling, mag de namen weten van de zes mannen met wie ze het bed deelde. Dat heeft een Duitse rechtbank geoordeeld.

Reden is dat de vrouw van ťťn van de zes winnaars van de veiling zwanger is geraakt. De vrouw kende de mannen echter alleen maar onder hun nicknames van het internet. De internetprovider die de veiling verzorgde, weigerde de echte namen van de winnaars te geven. Die beriep zich op een vertrouwelijkheidsclausule in de deelnamevoorwaarden van de veiling.

De rechtbank is echter van oordeel dat het kind er recht op heeft de naam van de vader te weten, en dat dit zwaarder weegt dan de vertrouwelijkheidsclausule. De vrouw zal nu middels DNA-onderzoek op zoek kunnen naar de vader van haar kind.

Met dank aan maily voor de submit.

Details en screens van Wardevil; cyborgs krijgen slaag

Wardevil: Unleash The Beast Within duikt zo nu en dan op in de media sinds de bekendmaking van de game. Er zijn nu enkele details boven komen drijven die iets meer inzicht geven in wat we mogen verwachten. Zo werkt de studio Digi-Guys niet alleen aan een game, maar ook aan CG-film die in hetzelfde universum speelt. Hoe de film verband houdt met de game is nog niet helemaal duidelijk, maar de studio streeft ernaar om het verloop van cutscene naar gameplay naadloos te laten over vloeien.
De game zelf is nog niet klaar, zowel de graphics als gameplay worden nog aangepast. De studio wil optimaal gebruik maken van de SPU's en data laten streamen van de Blu-Ray disc. Rond de GDC mogen we meer updates verwachten, maar de game zal niet op de beurs aanwezig zijn.
Bankrekening wordt steeds duurder

Icoon FinancieelHet hebben van een bankrekening kost de consument steeds meer geld. Volgens de Consumentenbond zijn de kosten van een gewone betaalrekening met betaalpas de afgelopen jaren explosief gestegen.

Vooral klanten van ABN Amro zijn fors duurder uit. Tussen 2003 en 2008 zijn rekeninghouders bij deze bank 161 procent meer gaan betalen.

De Consumentenbond liet vanochtend weten verdere stijging van de tarieven voor het betalingsverkeer onaanvaardbaar te vinden. Hij eist van de grote banken dat de komende vijf jaar de tarieven niet meer stijgen.

Balkenende: kritiek St. Maarten onterecht

Icoon PolitiekPremier Balkenende is verbaasd over de kritiek vanuit St. Maarten over zijn opmerkingen dat het eiland vooruitgang moet boeken op het gebied van rechtshandhaving.

''St. Maarten doet zichzelf te kort als ze de problemen op het eiland niet onder ogen zien'', aldus de minister-president,†gisteravond op CuraÁao.

Balkenende stelde dinsdag op St. Maarten dat het eiland niet de gewenste status van autonoom land krijgt als het geen vooruitgang boekt op het gebied van rechtshandhaving, rechtspleging en goed bestuur. Woensdagochtend stelde politiek leider van de regeringspartij van het eiland, gedeputeerde Wescot-Williams, dat ze ten onrechte worden afgeschilderd als 'enfant terrible' van de Antillen.

Balkenende hoorde†gisteren op CuraÁao van de woorden van Wescot-Williams. ''Het verbaast me. St. Maarten weet dat ze meer moet presteren op het gebied van rechtshandhaving. Er zijn te veel kritische signalen op het eiland dat het misgaat.''

Op St. Maarten is, volgens een recent rapport van het Wetenschappelijk Onderzoeks en Documentatite Centrum, de georganiseerde criminaliteit sterk aanwezig. Daarnaast zijn er in het afgelopen half jaar twee zaken van corruptie in de top van het politiekorps aangekaart.

''Ik heb aangegeven dat het eiland moet werken aan transparantie, goed bestuur en het belang van goede verhoudingen'', aldus de Nederlandse premier. ''Mevrouw Wescot-Williams heeft zelf tegen me gezegd dat er voldoende zaken zijn om te verbeteren. Dat lijkt me duidelijk", aldus Balkenende die tegelijkertijd aangaf een goede relatie met St. Maarten te onderhouden.

SP: oorverdovend stil rond kabinet

SP-leider Jan Marijnissen noemt het kabinet Balkenende-4 ''ťťn grote teleurstelling''. Dat zegt hij in een interview met Het FinanciŽle Dagblad.

De fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij in de Tweede Kamer doet het kabinet af met: ''Eerst honderd dagen schoolvakantie, waar niks is uitgekomen. En nu is het weer oorverdovend stil.''

Maar volgens Marijnissen heeft ook zijn eigen partij een jaar nodig gehad voor ''interne bezinning'' na de grote winst bij de afgelopen verkiezingen. Hij wijst erop dat zeventien van de 25 SP-Kamerleden nieuw waren en nog hun plek moesten vinden. Bovendien is het volgens de oppositieleider ''unfair om vanaf dagťťn een motie van wantrouwen tegen het kabinet in te dienen. We waren braaf, maar die coulance gaat eraf.''

'Geruchtmakende koers'
De SP-fractievoorzitter kondigt een ''geruchtmakender'' koers aan, waarbij zijn partij meer zichtbaar moet worden. ''We gaan flink aan de boom schudden. Het speelkwartier is voorbij.''

Er is volgens Marijnissen geen terrein te noemen waar het huidige kabinet wat presteert. Zo zorgt minister Ella Vogelaar van Wijken, Wonen en Integratie voor ''een aaneenrijging van misverstanden'', doet minister Wouter Bos van FinanciŽn ''nagenoeg niks aan de topinkomens''. De SP-leider noemt minister Piet Hein Donner ''een ramp'' voor Sociale Zaken.

Alleen PvdA-minister Jacqueline Cramer van Milieu voert een ander beleid dan haar voorganger. Verder voert de PvdA volgens de SP-leider exact hetzelfde beleid als vorige kabinetten. ''De PvdA is inwisselbaar gebleken voor de VVD. Ze hebben niks teruggedraaid.''

Gearbox' Aliens game krijgt naam en platform

Het was al bekend dat Gearbox Software (bekend van Brothers in Arms) werkte aan een titel gebaseerd op het Alien universum, het komende nummer van Game Informer belooft meer informatie te hebben.

De game zal in ieder geval een FPS worden met de nadruk op in teamverband spelen, met als volledige titel Aliens: Colonial Marines. Ook is uitgekomen dat de game niet alleen naar de "next-gen consoles" komt, maar ook gewoon naar de PC.

Zodra de Game Informer in de winkel ligt zal er meer informatie, en de eerste screenshots, bekend worden van de game. Voorlopig blijft het bij een cover...Valentijnsdag

Jawel! Vandaag is het weer zover. De dag dat we allemaal wat liever moeten zijn voor de grote liefde in ons leven. En als je denkt: ‘voor mij niet, want mijn vriendin/vrouw/partner vindt dat allemaal onzin’, dan zou ik drie keer zo hard gaan lopen. Valentijnsdag is namelijk alleen onzin als ze wél iets krijgt. Dat wordt dus na het werk nog even snel een bosje bloemen scoren bij de lokale bloemenwinkel, die, geheel in de lijn van de vercommercialisering van de feestdagen, een troosteloos bosje aanbiedt voor slechts 20 euro.

Van Muiswinkel en Van Vleuten stoppen

Icoon CabaretErik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten gaan uit elkaar. Het cabaretduo zegt op hun website dat ze het besluit om te stoppen in goede harmonie hebben genomen. Beiden vinden de tijd rijp om de bakens te verzetten en verder te kijken. 'Zij zijn ervan overtuigd dat hun paden elkaar ook buiten het theater nog regelmatig zullen kruisen', staat te lezen.

Van Muiswinkel en Van Vleuten touren nog tot en met juni door het land met hun vijfde theatershow. Eind volgend jaar willen ze nog wel een afscheidstoernee doen.


'Hand geven aan vrouw hoeft niet'

Icoon BinnenlandsBurgemeester Cohen van Amsterdam vindt dat ambtenaren van de Sociale Dienst rustig mogen weigeren vrouwen de hand te schudden.

Dat zei Cohen woensdagmiddag in de gemeenteraad in antwoord op vragen van het CDA-raadslid Maurice Limmen. Ambtenaren op huisbezoek die uit geloofsovertuiging een vrouw de hand niet wensen te schudden, hoeven dat van de burgemeester ook niet.

Ook straatcoaches hoeven vrouwen geen hand te geven als dat in strijd is met hun geloof, vindt hij. Zolang ze hun werk goed doen is er geen probleem.

Dat laatste gebeurde onlangs in Slotervaart, waar een straatcoach weigerde de assistente van Asscher, een wethouder van Amsterdam (FinanciŽn en Economische Zaken), de hand te schudden. Dat gebeurde uit geloofsovertuiging en 'respect' voor de vrouw, zo betoogde de coach.

Limmen reageerde overigens verbaasd op de antwoorden van Cohen.


Met dank aan maily voor de submit.

Probiotica volgens UMC oorzaak overlijden

Icoon MedischOnderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) vinden het waarschijnlijk dat de oorzaak van de dood van patiënten bij een Nederlands onderzoek naar de werking van probiotica te wijten is aan deze probiotica.  Dit verscheen vannacht op de site van het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.

Aan het onderzoek van het UMC deden 296 patiënten met een ernstige acute alvleesklierontsteking mee. Van de patiënten die probiotica kregen, stierven er 24 (16 procent), van de overigen negen (6 procent). Volgens de onderzoekers van het UMC ontwikkelden patiënten in de probioticagroep een darmischemie. Patiënten die tijdens het onderzoek geen probiotica maar een placebo kregen toegediend, ontwikkelden deze aandoening niet. Darmischemie is een ernstige doorbloedingstoornis van de dunne darm die kan leiden tot het afsterven van de hele darm of een deel hiervan. De kans dat dit verschil op toeval berust is volgens de onderzoekers 0,4 procent.

De onderzoekers benadrukken dat de precieze oorzaak van het ontstaan van een darmischemie nog nader onderzocht moet worden. Hoofdonderzoeker Hein Gooszen kan wel een voorlopige theorie loslaten op het ontwikkelen van deze aandoening bij een acute alvleesklierontsteking. "Bij ernstig zieke mensen is de doorbloeding in de darmen minder. Het bloed wordt namelijk naar het hart, de hersenen en de nieren gepompt om te overleven."

De onderzoeker legt uit dat probiotica bacteriën zijn die in de menselijke darm de groei van schadelijke bacteriën tegengaan. "Maar als de doorbloeding minder is en er worden extra bacteriën aangevoerd dan kunnen er blijkbaar gaten in de darmen ontstaan."

Film: No Country for Old Men

Wanneer Llewelyn Moss op de steppe van Texas aan het jagen is, stuit hij op de overblijfselen van een waar bloedbad. Kapotgeschoten auto’s en een paar bloederige lijken in het midden van de woestijn: een drugsdeal is op de een of andere manier verschrikkelijk fout gelopen. Llewelyn houdt er een tas met geld aan over, veel geld. En laat nu net een gewetenloze psychopaat het op die tas voorzien hebben.

Londense Metro te preuts voor Venus

Icoon OpmerkelijkDe metro van Londen heeft affiches met een eeuwenoud schilderij van een naakte Venus geweigerd. De reclameposters hadden reizigers moeten attenderen op een tentoonstelling over de Duitse kunstenaar Lucas Cranach de Oudere in het beroemde Londense museum Royal Academy.

De verbannen Venus is een klassiek werk van Cranach uit omstreeks 1530. De weigering van de metro is dan ook "totaal mesjogge", aldus de voorzitter van de cultuurcommissie van het Britse parlement, John Whittingdale.

Een woordvoerder van de Londense ondergrondse verdedigde de preutsheid. Miljoenen personen gebruiken elke dag de metro en zij kunnen niet kiezen welke reclames zij daar willen zien, aldus een woordvoerder. Het bewuste affiche zou indruisen tegen de regel om mannen, vrouwen of kinderen niet op een seksuele manier af te beelden.


Verboden voor kunst

Senaat VS tegen folteren

Icoon AmerikaDe Amerikaanse Senaat wil het folteren door Amerikaanse geheime diensten verbieden. Een meerderheid stemde woensdag voor een wet tegen wrede verhoortechnieken. Het Huis van Afgevaardigden van het parlement was in december al akkoord gegaan.

Het Congres vindt dat de inlichtingendienst CIA zich voortaan moet houden aan de voorschriften voor verhoren van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Daarmee wordt de omstreden praktijk van het gesimuleerde verdrinken ('waterboarding') illegaal. CIA-directeur Michael Hayden erkende vorige week dat zijn dienst ruim vijf jaar geleden waterboarding had toegepast op drie terreurverdachten.

De Amerikaanse president George Bush dreigt met een veto de wet tegen te houden, meldden Amerikaanse media. Het Witte Huis beschouwt waterboarding niet als een vorm van marteling, maar slechts als een hardhandige ondervraging. "Het hangt van de omstandigheden af, zoals de vrees dat er binnen korte tijd een aanslag kan worden gepleegd", aldus een woordvoerder in een reactie op de uitlatingen van Hayden.

Iran woedend over spotprent Mohammed

Mohammed cartoonIran heeft de ambassadeur van Denemarken op het matje geroepen nadat Deense kranten gisteren opnieuw een spotprent van de islamitische profeet Mohammed hadden afgedrukt. Teheran diende een officieel protest in bij de Deense gezant, meldde het Iraanse persbureau IRNA.

Volgens het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn dergelijke cartoons beledigend. Het islamitische land kent geen vrijheid van meningsuiting.

Deense en Zweedse bladen drukten de omstreden spotprent juist af om de vrijheid van pers te benadrukken. De jongste publicatie geldt ook als teken van solidariteit met de cartoonist, Kurt Westergaard, die het slachtoffer dreigde te worden van een moordaanslag door moslims.

Westergaard tekende de profeet Mohammed met een bom in diens tulband om het misbruik van de islam door terroristen aan te kaarten. De spotprent leidde twee jaar geleden al tot veel ophef.

Deeltijdhond nieuwste gadget Amerikanen

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaans bedrijf heeft een oplossing voor dierminnende Amerikanen met weinig tijd: een hond in deeltijd.  Voor vijftig dollar (34 euro) per maand en een jaarlijkse contributie van honderd dollar (64 euro) kunnen de parttime-eigenaren spelen met de zogeheten timesharedog en hem daarna weer inleveren bij het bedrijf FlexPetz.

De meeste dieren zijn honden die dringend op zoek waren naar een nieuw baasje, aldus het bedrijf. Om de hond te mogen lenen, moeten de nieuwe eigenaren eerst een cursus volgen, voor zichzelf welteverstaan.

Ayaan Hirsi Ali in Europees Parlement

Icoon Politiek

Ayaan Hirsi Ali bezoekt vandaag het Europees Parlement in Brussel. EuroparlementariŽrs uit verschillende landen pleiten voor een Europees fonds waaruit de kosten van de beveiliging van het vroegere VVD-Tweede Kamerlid - waar ter wereld ze ook woont - kunnen worden betaald.

Drie Nederlandse EuroparlementariŽrs hebben de oproep getekend: Kathalijne Buitenweg en Joost Lagendijk van GroenLinks en Paul van Buitenen. Andere Nederlandse EuroparlementariŽrs staan zeer kritisch tegenover het initiatief en noemden het een goedkope publiciteitsstunt.

Hirsi Ali zelf steunt het omdat het een structurele oplossing zou zijn voor de financiering van haar persoonsbescherming in haar woonplaats Washington en daarbuiten. Sinds november werft Hirsi Ali zelf fondsen om haar beveiliging te financieren, nadat het Nederlands kabinet had besloten de geldkraan daarvoor dicht te draaien.

Hirsi Ali werd de afgelopen week in Frankrijk binnengehaald als een held van het vrije woord die in de Franse tradities van de Verlichting opereert. De Franse staatssecretaris van Mensenrechten, Rama Yade, vindt dat Frankrijk er alles aan moet doen om haar te beschermen. Zij laat onderzoeken of Hirsi Ali genaturaliseerd kan worden tot FranÁaise.


Ayaan Hirsi...


De perfecte match met je eigen zweetlucht?

Icoon WetenschapDe website Scientificmatch gaat meer vragen naast je hobby's, interesses en wat in jouw ogen de perfecte partner is. Het is namelijk mogelijk om een monster van je wangslijm op te sturen naar het lab van de site. Aan de hand daarvan worden je MHC-genen en je zweetgenen onderzocht en is de site in staat een perfecte partner voor je te vinden.

Des te meer de lichaamsgeuren van jou en je partner verschillen, des te groter de kans is op een succesvolle relatie. Parfum of aftershave van partners zouden absoluut geen verschil maken.

Er hangt overigens wel een flink prijskaartje aan dit alles. Een levenslang lidmaatschap kost maar liefst 1995,95 dollar. Mensen die elkaar via deze weg hebben ontmoet zouden een beter seksleven hebben: vrouwen krijgen een intenser orgasme, partners gaan minder vreemd en nakomelingen zijn een stuk gezonder.

Beveiliging op alle vliegvelden verscherpt

Icoon VervoerDe beveiliging op kleine vliegvelden wordt net als op Schiphol aangescherpt. Dat zei minister Hirsch Ballin in een debat in de Tweede Kamer over de beveiliging van Schiphol. Aanleiding daarvoor was een tv-reportage van SBS6 waarin te zien was dat zonder problemen een nepbom in een KLM-toestel kon worden gelegd. Daarop maakte Hirsch Ballin bekend dat het personeel voortaan beter wordt gecontroleerd.

"De regionale luchthavens worden daarbij niet uit het oog verloren", zei de minister. De oppositiepartijen SP en VVD grepen hun kans en verweten Hirsch Ballin dat hij maatregelen neemt die er al lang hadden moeten zijn. Ze eisen dat al het personeel van de kleinere vliegvelden bij in- Ťn uitgang wordt gecontroleerd, maar daarvoor is in de Kamer geen meerderheid.

CD: The Fleshtones - Take a Good Look

Dat The Fleshtones niet nieuw zijn in de muziekwereld bewijst het feit dat ze al sinds de jaren zeventig te vinden zijn in het muzieklandschap. In het begin waren ze vooral gericht op het maken van punk en new-wave, waarmee ze in New Yorkse naam maakten. Door de jaren heen zijn er vele albums uitgebracht en daar is anno 2008 weer een nieuwe cd bijgekomen: Take A Good Look. De heren scharen hun muziek zelf onder de noemer 'Super Rock'. Is deze cd ook super of is het er gewoon eentje in de hele reeks van albums?

Kantje boord

Ineens word ik ingehaald door een bromscooter. Ik kijk opzij. De bestuurder is een meisje van een jaar of negentien. Haar lange donkerblonde haren komen van onder haar valhelm vandaan en wapperen vrolijk in de wind. Hťťl even zie ik haar ogen. Wat een prachtige ogen. Uit haar mond klinkt een lied. Ze zingt. Wat lief! Het meisje draagt een kort leren jack en een strakke spijkerbroek met platte laarsjes. Ze rijdt nu voor me uit. Haar jack is te kort; haar spijkerbroek te laag. Ik heb zicht op een stukje van haar rug en op het kanten boord van de lichtblauwe lingerie die van onder haar spijkerbroek omhoog komt.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
©FOK.nl e.a.