Real bindt Raúl en Casillas levenslang

Matthias (Veritaz)
Real Madrid heeft de clubiconen Raúl en Iker Casillas levenslang aan zich verbonden. De twee spelers zaten al weken met de clubleiding om de tafel en zijn nu tot een overeenkomst gekomen.

Het contract van Raúl (30) houdt in dat de aanvoerder van de Madrilenen tot ten minste 2011 aan de club verbonden is. Als hij daarna nog verder wil voetballen kan hij zijn contract automatisch jaarlijks verlengen. Hij moet dan wel in ieder geval 30 duels in actie komen. Na zijn actieve voetbalcarrière kan Raúl tevens rekenen op een baan binnen de organisatie van De Koninklijke. Casillas (26) heeft een contract met eenzelfde scenario getekend, alleen hij heeft zich tot 2017 verbonden.

"Dit is een heel belangrijke dag voor Real Madrid", aldus Juan Calderón, voorzitter van Real Madrid. "Het is niet in geld uit te drukken wat de waarde is van rolmodellen als Raúl en Iker voor de jeugd. De club en zijzelf zijn ontzettend blij met deze verbintenissen. Deze spelers verdienen dit."

Beide spelers spelen hun hele professionele carrière al bij de Real. Raul kwam al 469 keer in actie voor de club, bij Casillas staat de teller op 269.